tirsdag den 10. marts 2020

Det våde forår, men der sker da lidt

På denne kedelige grå regnvejrsdag vil jeg dele billeder  for de sidste dage med jer.
 Der er kun en knop på Cameliaen Brushfield Yellow, der er sprunget ud endnu, men hvilken blomst. Billedet er fra 9. marts, her kommer et fra i dag
Sidste år var vinden for skarp, så blomsterne blev hurtigt brune.
 Disse krokus flyttede jeg for ca. 14 dage siden, nu sprang de ud. (Altså i lidt solskin i går)
 Hasselbrors første blomst
inden længe kan jeg vise den fuldt udsprunget
 En prunus af en art blomstrer nu
Blodblommens blomster sidder højt oppe, så det er svært at få gode billeder uden solskin og i dystert mørke
Bispehue/Epimedium er så småt i gang med blomstringen
 påskebedet er godt i gang
Jetfire
 Helleborus
 også her. Den stod i så meget vand, at jeg valgte at flytte den. Jeg har ikke set blomster på den i flere år, nu er der i hvert fald en.
 R. Daurilut sprang alligevel ud
Det samme gjorde R. Isolabella, så må vi se, hvordan det går, hvis vi får frost, vi mangler sol, så de kan springe ordentligt ud og billederne kan blive flottere.
 R. elegantulum er godt på vej nu
 R. parmulatum v. Ocelot hybrid er vist alligevel ikke en ocelot hybrid, nogle steder er den let gullig i blomsten, også her, ser den noget anderledes ud end min.
her er den bagfra
 Forskellige scillaarter

 Scilla bifolia


Muscari/perlehyacinter
En grå dag er slut, det har regnet igen, men det var heldigvis tørvejr, da jeg gik til havet. I morgen bliver det forhåbentlig bedre, men så går det løs med storm igen :(
Fortsat god aften

25 kommentarer:

 1. Good evening dear Lisbeth,
  Eventhough the weather is dark and rainy you have great to see the beautiful photo's of what is in bloom in your garden. I love to see it. And i think how wonderful your walks will be in real. I wish I had this vieuws in my garden but I don't have. Enjoy what is bringing flowers and good wonderful weather is on it's way after next weekend!!
  Have a wonderful evening
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   Yes there are a lot to look at already. I love my walks, so do the dogs :) I will look foreward to wonderful weather next weekend.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 2. Det ser godt ud med blomster hos dig :-) Kameliaen er fantastisk <3
  Og fine rododendron. Her lover de -1 måske -2 grader nattefrost mellem fredag og lørdag. Kan de ikke tåle det??
  Flotte bølger på havet.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja det er en skøn kamelia, heldigvis er der kun den ene sprunget ud, jeg tænker, stormen torsdag vil være hårdere ved den, men vi får se.
   Jep det er sådan det skal se ud.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Så mange flotte blomster du har nå! Jeg misunner deg å kunne ha camellia ute. Din er veldig fin i år.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja det er dejligt, at camelliaen kan stå ude, de muligheder har du ikke, godt du har nye din udestue.
   Klem

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Så fin Camelia, min Brushfield Yellow er slet ikke så langt fremme, men jeg kan så se hvad jeg har i vente, den er så smuk.
  Så fint med alle de løgvækster der efterhånden er på vej, og skønt med Rhodoer og Påskeklokker i blomst, ja der begynder efterhånden at være lidt farver i haven.
  Ja det har godt nok været en grå, våd og kedelig dag, men imorgen lover de da tørvejr, så det må vi nyde. Blæsten vender så desværre tilbage, det er altså irriterende at vejret ikke kan blive lidt stabilt til den forårsagtig side.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja den er rigtig fin Brushfield Yellow, godt du har knopper på vej. Der er mange flere på min, men de er heller ikke så langt.
   Ja der begynder at ske noget, trods det dårlige vejr. Jeg vil nyde dagen i morgen og holde mig så vidt muligt indendøre torsdag, men hundene skal jo ud på tur. Håber vejret snart bliver bedre.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Du kan sige hvad du vil Lisbeth. Men i er så meget længer fremme end os.
  Forårs bebuderne er ikke så langt fremme her.
  I dag har vi dog sol men en del vind.
  Så der skal vist knokles lidt i haven.
  Din camelia er smuk. Der er sat en på min ønskeliste til april.

  Klem og skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja men vi er helt sikkert længere fremme her, Fyn plejer at være tidligere end os, men jeg tror det ikke i år. Til gengæld er Marie Hortifilia længere, hun bor åbenbart et lunt sted. Vi havde også sol, men lige nu er det gråt. Blæsten hænger vi som sædvanlig også på, det er ved at hidse sig op til i morgen.
   Prøv en planteskole eller Billigblomst, måske kan du få fat i en camelia der.
   Klem og i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 6. Her til morgen skinner solen, så igen er vi inde i en periode med skiftevis en dag med regn og en dag med tørvejr. Planterne ser ud til at følge deres egen dagsorden uanset gråvejret. Det varer ikke længe, før du har masser af blomstrende rhododendron.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Her skinnede solen også, men det er gået over, håber den vender tilbage. I dag skal vi heldigvis ikke have regn, men i morgen selvfølgelig. Ja rhododendronerne er tidligt på den i år, så det varer ikke længe, inden der kommer flere i blomst.

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Super forårsbebudere - andre år på denne tid har vi ofte set vinteren komme tilbage. sådan bliver det næppe i år!
  Nogle blomster ser måske lidt slidte ud - vind og regn kan ses, men sådan er det jo. Og det viser at vi har ved levende sager at gøre:)

  Ha en dejlig onsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det har vi ofte set, men forhåbentlig sker det ikke i år.
   Ja det kan ikke undgås med slitage på planterne med det vejr vi har.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. I går var også grå her, men i dag ser det anderledes ud fra morgenstunden, heldigvis. Du har godt nok gang i mange fine forårsblomster - på trods af regn. Cameliaen er så eksotisk at se på, især på denne tid af året - jeg undrer mig ofte over, at den trives på vores breddegrader, men det gør den da i den grad hos dig - hvor er den smuk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja i dag er vejret meget bedre, selvom det blæser en hel del. Åbenbart er forårsblomsterne lige glade med regn eller om de står i vand. Cameliaen er heldigvis ikke så eksotisk som den ser ud til. Ja smuk er den.

   Slet
 9. Hvor er kameliaen smuk,, den ser så sart ud..
  Ja nu varer det ikke længe før haven skifter farvetæppet ud, fra gul-hvid, til blå i diverse nuancer. Og med forhåbentlig påskeliljerne indi. Jeg syntes de ser lidt halvtomme ud i mine blokke i år. Din Firefly ser da rigtig fin og villig ud?
  I dag har det vist været sol det meste af dagen. I hvert fald i morges og da jeg cyklede hjem.. Jeg nåede da osse en runde i haven og fik tjekket musefælder osv.
  Og mere blæst i morgen ufff.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja kameliaen er ret fin, den er flot med den gule farve. Jeg har også nogle påskeliljer, som ikke har så mange blomster i. Jetfire har jeg haft som et helt tæppe i påskebedet, jeg har flytte mange til andre steder, nu er jeg så begyndt at flytte dem ind igen, men de er ikke så grovillige mere.
   Ja det har været en dejlig dag, bortset fra blæsten, som vi skal have endnu mere af i morgen, øv. Godt du nåede rundt i haven i dag.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Ps hov det er jo jetfire dine narcisser heddder. hihi
  gunvor

  SvarSlet
 11. Ja, storm er det i dag torsdag og noget så trættende...
  Men din have spirer og gror jo som en lyst. Kameliaen er så fin:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det må man sige, mon ikke det bliver bedre de næste dage. Forårsblomsterne klarer sig fint, og jeg binder op det, der trænger.
   Ja kameliaen er et hit nu, glæder mig til de andre knopper springer ud :)

   Slet
 12. Du har mange fine forårsblomster. Det ser ud til, de klarer blæsten og regnen ganske godt. Men de er vel blevet hærdede, ligesom vi andre. Her blæser det meget i dag, jeg kunne næsten ikke stå fast, da jeg gik en tur.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja de klarer sig forbavsende godt, selvom de står i vand og blæsten rykker i dem. Ja vi bliver hærdede af blæsten forhåbentlig også mod Corona. Jeg blev også rusket noget, det var svært at stå fast.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Härliga vårlökar du visar hos mig har de lugnat ner sig lite. Det börjar bli svårt att hitta rhododendronarter som faktiskt är det som etiketten säger. Den som varit absolut säkrast - Glendoick - kan inte längre leverera på samma sätt och har dragit ner - väldigt tråkigt. Vi får se när min 'Ocelot' blommar om den är rätt.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet