onsdag den 16. oktober 2019

Mistelten og høstfarver

Haven er ved at tage sin smukke høstdragt på, jeg går rundt med kameraet hele tiden, for jeg er fjollet med de farver, så I må finde jeg i mange billeder med høstfarver, jeg håber, I nyder dem lige så meget som jeg gør, eller næsten :) Billederne er næsten forældede nu, næste gang er de endnu smukkere.
 Hjortetakstræerne
 og en lille japansk ahorn, som man kun bemærker på denne tid af året
 ørkenbedet og den flotte lind
 Den gule vandgran og de der asters, I ved nok ;)
 klatrehortensiaen er ved af få gule farver
 Magnolia souelangeana er gul på den ene side, men grøn på den anden
 Her er det Magnolia tripetala, jeg tror, der kommer blomster til næste år.
 også rødegen har fået høstfarver nu. Heldigvis har de fleste træer bladene endnu trods den voldsomme storm natten til mandag.
 Sorbus Dodong
Birkebladet spirea her i terrassebedet sammen med glasbær og klatrehortensia
Tyrkisk løn
Roser:
 Akvarel
 Belle de Clermont ene blomst
 har stået i mange dage nu
 Dixieland Linda har flere knopper på vej, den er ret fin.
 Gertrud Jekyll
 Louise Bugnét
 Munstead Wood
 Olivia
 Poustinia
også her
Nu vil I nok gerne vide, hvad jeg har om mistelten. Jo nu er der hele 4 træer med mistelten:
 Her er den første og ældste, som sidder på en hvidtjørn
 denne på et æbletræ
og en på et blommetræ
 Men den mest bemærkelsesværdige er dog denne, min kuglekastanie
her fandt jeg denne forleden dag, mærkeligt jeg mener bestemt ikke, at jeg har prøvet at sætte et frø der, men måske har jeg?
Fortsat god dag, her hos os regner det. Derfor holder vi indehygge dag :)

24 kommentarer:

 1. Jeg har lige været en tur i Århus og vejen derind var en ren fornøjelse med de mange dejlige efterårsfarver. Du har så mange - og de klæder asters'en godt ;-))))
  Det er vel nok sjovt med din mistelten på kugleakacien. Jeg har smurt en masse frø ud, som jeg fik af Annemarie. Også på tvivlsomme sorter som din akacie. Det ku' jo være tænkte jeg. Der har nu ikke været noget at se endnu, men de kan også være længe om det. Måske tørken sidste år også bremsede spiringen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg nyder også farverne, selv i dag hvor det bare regner og er diset er det smukt. Og ja jeg må erkende, at farverne klæder asters :)
   Ja det er sjovt med misteltenen på kuglekastanien, som det er ikke en akacie :) sådan en ejer jeg ikke. Det er svært at vide, hvad tørken gør, her har vi jo også haft tørke i sommer.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Morsomt med din succes med misteltenen.
  Det er egentlig godt at farverne ikke bliver de samme fantastiske hvert år. Så glæder vi os ekstra når de endelig er her:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er jeg selv ret imponeret af, jeg troede aldrig, der ville komme noget ud af frøene.
   Mens vi venter på farverne, kommer de lige så stille snigende, men de er ikke lige flotte hvert år. Jeg er betaget hvert år.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hvor er det spændende, at du har hele 4 træer med mistelten. Og din have er bare så smuk også med høstfarver. Da jeg kørte gennem flere skove i dag, var de næsten helt gule.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det er godt nok heldigt med 4 træer med mistelten. Det er en smuk tid nu, jeg kan bare ikke lade være med at tage billeder.

   Slet
 4. Ja, sikken det regner! Kom våd hjem fra arbejde og sidder nu og snøfter i sofaen. Men heldigvis er jeg lige så vild med høstfarver som du, så jeg nyder som altid dine billeder. Også fine små mistelten! Måske har en fugl fået sået det sidste frø?

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nå ja regnen er nok kommet senere til jer, her er det holdt op. Ikke rart at blive våd, men med dit arbejde er det svært at undgå. Dejligt du også nyder høstfarverne. Ja det kan være en fugl, der har sået det sidste frø.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Skønne efterårs farver, osse på dit nye "hoved" billede.. Den "mini" storm i mandags var ellers hård ved bladene. Og grene, der er et par af vores gamle syrener der har fået vredet nogle store grene ned. Skidt pyt, de kommer nede fra.
  Sjovt med dine mistelten. Det siges jo at de helst kun vil spire på den slags træer som moderplanten vokser på. Jeg har èn, som jeg selv har sået af frø fra min bror. de kom fra paradisæbletræ, så de blev sået på dem. Jeg skulle måske prøve andre slags træer, næste gang jeg får frø..
  Forrige år var jeg i Hartzen, og på vej derned så jeg mega store mistelten i birketræer. Flot syn.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Tak skal du have, ja der er flot derude nu, selv uden solen. Der blæste ikke mange blade af her, vi var heldige, for det var nu slemt nok.
   Ja det med misteltenen har jeg også hørt, jeg har sået mange i paradisæbletræerne, men der kommer ingen, jeg ved så heller ikke, hvilket træ frøene sad på.
   Ja det har da været flot i birketræerne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Flotte farger hos deg, både på trær og roser! Her er alt gult eller grønt, og ingen sterke rødfarger i år. Det er merkelig hvordan det er forskjellig fra år til år.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er flot med de stærke røde farver, underligt at det er forskelligt fra år til år.
   Klem

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Sikke en pragtsamling af smukke efterårsfarver i hele skalaen fra limegrøn til bordeauxrød - det ser helt fantastisk ud! Jeg kan godt forstå, du er dybt betaget og vel nærmest ikke til at hive indenfor :) Farverne har været længe om at indfinde sig i år, men nu er de her endelig og minder os om, at efteråret er en uundværlig årstid. Så er det, man virkelig bliver taknemmelig over at bo i et land med fire årstider! Roser kan du også stadig fornøje os med - her er det ved at være slut med det. Munstead Wood er især smuk på denne tid af året, fordi den får den meget dybrøde farve. Tak for de skønne farver og dejlig dag til dig i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er fantastisk derude nu, og så har jeg ikke vist de sidste billeder :) Jeg har ikke været så meget ude i dag, jeg går jo rundt med kameraet hele tiden, det bliver til alt for mange billeder, så bliver I trætte af mig ;) Efteråret kan ikke undværes, det er min bedste årstid. Ja der bliver ved at komme lidt nye roser, det er dejligt.
   Selv tak og i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  At du nyder efterårshaven forstår jeg sørme godt, det hele er bare så smukt hos dig og sikke mange farver haven kan vise frem. Her er det godt nok kedeligt i forhold til, nå men så nyder jeg bare dine billeder.
  Roserne bliver også nydt, du har jo stadig mange i blomst. Ikke ret mange her, men dem der er pynter da. Louise bugnet blomstrer også her, nok den flotteste rose i hele haven målt på sundhed og så er den da også køn.
  Hold da op alle de Mistelten du har fået til at gro. Så er det bare at vente og se om der er både han og hun planter så du også får bær, men der skulle da være en god chance for det.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg skulle da være et skarn, hvis jeg ikke nyder de mange smukke farver, i dag har det været noget fugtigt, så jeg har kun været ude og tage billeder. Ja jeg er heldig, der er stadig nogle roser i blomst. Louise Bugnét er bestemt en af de bedste og sundeste roser, og så er hun både køn og velduftende :)
   Ja der er rigtig kommet gang i misteltenene, så må vi se, om jeg får bær.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Sjovt med de mange mistelten. Høstfarverne kan forhåbentligt holde dit kamera beskæftiget længe endnu. Det hele kan komme til at virke så nøgent og trist, når bladene er faldet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er lidt sjovt med dem, jeg troede aldrig, at de kom. Lad os håbe, at høstfarverne holder længe endnu, man ved aldrig, smukt er det i hvert fald.

   Slet
 10. Høstfarverne er fantastiske og der sker en ændring i dem dag for dag. De er dog smukkest i solskin - jeg synes at det kan blive lidt tungt og trist i disse dage hvor tågen ligger så tæt at den nærmest regner.
  Det er specielt med mistelten og du har hele fire! Når de endelig får fat kan de brede sig ukontrollabelt, jeg håber at du kan styre dine for det er altså noget særligt at have:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er de, jeg er vild med dem, desværre skinnede solen ikke i dag, da jeg var udenøs, så det var som du skriver tungt og trist, men vi kunne dog se farverne og nød dem.
   Ja det er meget specielt med mistelten. jeg har set en herovre som en hel kugle under en gren, det er ret flot.

   Slet
 11. Sikke skønne farver i din have - og dine roser er også stadig i vigør - og så hele 4 mistelten! Det er alligevel noget. Jeg har ikke haft held med dem hos mig, men måske skulle jeg prøve igen? Det er lidt sjovt med sådan nogen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja der er skønne farver i min og i din have nu, og roserne nogle få af dem er med endnu. Mistelten er sjove, jeg er meget imponeret over, at jeg har 4.

   Slet
 12. Det er da helt vildt med fire mistelten, dem glæder jeg mig også til at se.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er det, vi må prøve at huske det hele, og håbe at der er noget af efterårsløvet endnu næste søndag :) Glæder mig til at vise jer det.
   Knus

   Slet