tirsdag den 1. oktober 2019

På tur i Arboretet

I lørdags var vi på besøg i Rungsted hos søn og børnebørn, moderen var i London med en veninde. Vi hyggede og selvfølgelig skulle vi igen besøge Arboretet i Hørsholm.
Vi var der også for 2 år siden, nu blev det så muligt igen, vi nyder virkelig at gå der og kigge på de mange sjældne og smukke træer. Nogle af dem har vi i mindre format i vores egen have.

Jeg blev overrasket over, at der allerede var efterårsfarver der, det går stærkt nu, forhåbentlig bliver nogle af bladene hængende, det var et frygteligt blæsevejr mandag, i dag er det heldigvis næsten stille vejr.

 Det er svært at stå for de smukke farver, så det er muligt, at der er mange billeder af samme træ.
 Et af dem jeg selv har bare i mindre format
 Catalpa/Trompetkrone med de mange bælge
 her billede af hele træet
 Edith tilsyneladende alene i verden
 Glasbær, en stor flot busk
 Kejsertræ/Paulownia
 også her
 et helt bed med rhododendron, dem var der også mange af.
 Kinesertræ, fantastisk smukt, sådan et har jeg ikke, det er en fejl.
 Både Bent og jeg tog billeder
og begge tog vi et af denne smukke Sorbus
Det var en fornøjelse at se, hvordan børnene hyggede sig, Edith spænede i forvejen, der blev taget mange små skridt.
Det var en dejlig tur, som garanteret skal gentages en anden gang.
Herhjemme er der stadig lidt gang i roserne:
 Cressida
 Golden Celebration
 Julia Renæssance
 Karen Blixen
 Salét
Til slut vindruer på den stikling, Cecil tog hos Anette (Anettes Flora) for to år siden. Jeg er imponeret.
Det var så de sidste billeder fra september, spændende hvad vi kan forvente af oktober.
Vi har i september fået 145 mm, nu hjælper det på den tørre jord.
Husk at Ulla og Malcolm med bloggen frk. Anemone aflægger et besøg her søndag d. 27. oktober. Hvis andre bloggere og jer, der kommenterer flittigt her  har lyst til en tur, er I velkomne.
Jeg forventer/håber, at der er mange efterårsfarver. Hvis I ikke har lyst i oktober, bliver der nok en chance igen til næste år, når rhodoer eller roser blomstrer.

34 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Så mange flotte trær det er der! Det må være deilig å vandre rundt der nå,og se på trær som skifter farge. Lekker sorbus med mange bær. Her er det også mye bær på de i år. Rosene dine er så skjønne.
  Klem

  SvarSlet
 2. Hej Marit
  Ja Arboretet er en skønt sted, spændende med alle de træer, ikke mindst i efteråret, hvor de får flotte farver. Jeg har også mange bær på mine sorbus i år.
  Klem

  SvarSlet
 3. Sikke mange smukke farver - synes dog, det går alt for stærkt nu.vi har fået rigelige mængder regn, og nu er det blevet småkøligt. Dine roser kan endnu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja jeg blev også overrasket over farverne i Arboretet, så langt var vi ikke på Samsø, men det kølige vejr sørger for endnu flere farver. Ja nogle af roserne kan endnu.

   Slet
 4. Oh-la-la! Dejlige billeder af flotte træer! Men tænk du fandt et træ som du ikke selv har i samlingen... Det går jeg ud fra du retter op på snarest. I øvrigt et meget flot træ det der kinesertræ.
  Og roserne ser stadig skønne ud. Tror faktisk de nyder regnvejret for tiden.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der var mange flotte træer, også flere vi ikke har. Men jeg er bange for, at der ikke er plads til et kinesertræ, det er ærgerligt.
   Ja nogle af roserne ser fine ud, mens andre er færdig for i år, regnen gør dem godt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Et fantastisk sted,hvor jeg aldrig har været.Håber der bliver tid,når jeg bliver gammel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Du kan tro, jeg tænkte på dig, du ville elske det sted og ikke være til at råbe op :) men nu varer det jo længe, inden du bliver gammel, så mon ikke I skulle give jer selv en feriedag og tage derover ;)

   Slet
 6. Hvor er det fine billeder I har taget i Arboretet - spændende at I har besøgt dette dejlige sted. Vi kommer der jævnligt, men efteråret og foråret er de smukkeste årstider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak skal du have, ja det er bestemt et dejligt sted, hvis jeg skulle komme til at bo i nærheden, ville jeg besøge det mindst en gang om ugen, men det kommer jeg aldrig til ;) jeg bliver på vores lille ø.

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Ja, det er jo lige mig!
  Alletiders med en inspirationsrunde!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er netop lige dig, jeg vidste, at du ville blive glad for billeder fra Arboretet.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Good evening dear Lisbeth,

  A great place to visit!!! So many beautiful photo's!!
  Have a wonderful evening.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   Yes it is a great place to visit.
   Thank you and wonderful evening to you too
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 9. Så flotte efterårs farver allerede. Det er mange år siden vi har været i Arboretet, og det var vist en sommertur. Det er en dejlig lille "skovtrold" du har fanget et billede af.
  Min Golden Celebration viser knopper nu, måske får den en sen 2 blomstring, den er så smuk i efterårsfarven.
  Vi har kun fået 85-90 mm i september. Så det er ikke her det er for vådt. Jeg går og lokker for en efterårstur til Samsø hos gemalen. Men hvis der er andre der har plads i bilen fra Midtsjælland, kunne jeg måske luske mig ind der.. ???? Indrømmet, jeg har ikke så meget lyst at køre den lange tur alene på denne årstid.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er imponerende med farverne, men lidt for tidligt. Skovtrolden besluttede sig for at løbe af sted i stedet for at sidde i klapvognen :) Min Golden Celebration er en af de få, der er fine nu, de har nemlig en rigtig smuk og intens farve nu.
   Ja I er som sædvanlig blevet snydt, håber I får mere regn.
   Du skal være så velkommen, hvis du ikke får lokket gemalen med, må vi se, om du kan få en plads i Lindas bil, hun kører fra Slagelse, men mon ikke du kan tage med tog til Slagelse eller Kalundborg. Jeg kan bestemt godt forstå, at du ikke er for at køre den lange tur alene, sådan har jeg det også. Husk at fortælle gemalen, at der er andre mænd også, det kan være, det hjælper.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Jeg elsker arboretet i Hørsholm! Dejligt at I kom en tur derind igen. - Og ekstra hyggeligt at være der sammen med familien. Sådan nogle småbørn med røde kinder af den friske luft er da bare noget af det bedste :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja der er dejligt, vi nød det virkelig - også børnene :) og de skændtes slet ikke på det tidspunkt ;)
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Skønne efterårsbilleder fra Arboretet - kan sørme godt forstå, at det var en dejlig oplevelse, som både store og små nød i fulde drag. Du må da have dig et kinesertræ - mon ikke, der kan gøres plads til det et eller andet sted i haven 😊 Det har været hundekoldt her, men i det mindste tittede solen frem sidst på eftermiddagen, og det var rart at se den igen efter al den regn. Dine roser står flot - mine er først begyndt at remontere nu, men ikke alle - nogen springer åbenbart helt over i år. Cressida er bare en yndlingsrose - så smuk og velduftende.
  God aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var en god oplevelse, jeg ved sørme ikke, hvor kinesertræet skal stå, det skal stå beskyttet, så det er ikke nemt. Her har det heller ikke været varmt. Solen kom også først til aften her. Der er også mange af mine roser, som ikke remonterer, men hos Linda i Slagelse går det godt med roserne, jeg har vidst for meget skygge i haven nu. Cressida dufter fantastisk og smuk er den også.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. I var der vist på det allerbedste tidspunkt. Hvor er farverne fantastiske. Flotte fotos. Jeg synes ellers, der ikke rigtig er kommet gang i efterårsfarverne. Men det kan jo komme endnu.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det må vi have været, for to år siden var vi der d. 14.10. hvor der var flotte efterårsfarver, derfor havde jeg ikke forventet at se det i lørdags, her er de ikke så langt. Måske det koldere vejr kan bringe dem frem.
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Det ser da bare så flot ud der i Arboretet. Jeg syntes nu også at efterårsfarverne er langt fremme der i forhold til her hos os. Skønt når ungerne også nyder at være med på sådan en tur, for pludselig er de store og andre ting trækker, med mindre de har arvet farmors glæde for alt det grønne. Ja du må da ha’ et kinsertræ. Jeg så det første gang på FB i sommers. Et rigtig fint træ som jeg ikke kendte.
  Vinplanter har jeg ikke forstand på, men med frugt på en to år gammel plante syntes jeg lyder flot. Håber de smager godt, ser dog ikke helt modne ud endnu, så oktober sol er ønskeligt. Det har vi dog ikke set ret meget til idag, kun enkelte flygtige strejf i eftermiddags, men det har i det mindste holdt tørt. Hvor meget september regn vi har fået har jeg ikke styr på men det er rigeligt.
  Fortsat go aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var også flot, jeg tror, der er meget forskel på farverne rundt omkring. Jeg kan huske, da Martha blev født for to år siden, da var der flotte farver i Svendborg, men hos jer er de ikke så langt, det er de heller ikke her. Jeg tror bare, at ungerne var glade for at komme ud, de har vidst ikke arvet noget fra mig. Ja kinesertræet er flot, men hvor skal jeg have det, det skal stå beskytte.
   Nej jeg har heller ikke forstand på vinplanter, jeg synes, det er flot, at der er flere klaser på sådan en ung vin. Du har ret, de er ikke helt modne, men nogle af dem er ok og smager godt.
   Solen så vi først til aften. Du plejer ellers at have styr på det med regnen, men ikke for september. Godt at høre at du er tilfreds med mængden eller måske overtilfreds ;) Jeg er helt ok med den.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Dit første billeder er så smukt. Elsker den minde pæl. Så sirligt lavet.
  Dernæst må jeg sige jeg elsker navnet Edith. Tænker på min mormor. Det navn har virkelig fået en renæssance. Dejligt i lige sådan var på en hyggelig tur hos familien.
  Kejsertræet er jeg ret vild med. Men det bliver jo monster stort........

  Klem og god dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det er en fin mindepæl.
   Nå ja det er rigtigt, din mormor hed Edith, så er det klart, at du holder af navnet. Jeg var ikke så begejstret, men man vænner sig til, at de gamle navne har fået en renæssance, alle 4 børnebørn har gamle navne. Ja det var skønt med hyggetur med familien.
   Ja kejsertræet bliver meget stort. Det var flot.
   Klem og i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 15. Et lillebitte menneske omgivet af store, flotte træer er sådan et rørende motiv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har du helt ret i, Edith stornød turen.

   Slet
 16. Det var en hyggelig tur I var på.

  Ja, vi kan godt undvære blæsten, så vi kan nå at nyde bladenes efterårsfarver; de ser alt andet lige pænere ud på træerne end på jorden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja vi vil gerne nyde efterårets farver lidt endnu, vi kan tids nok komme til at rive sammen.

   Slet
 17. Hej Lisbeth!

  Wow så mycket vackert att beundra, nu är nog rätt tid att besöka ett Arboretum.
  Sedan att få gå med sonen och barnbarnen en stilla promenad i en vacker omgivning är också värdefullt. Något jag mer än gärna skulle vilja göra, tyvärr finns inga sådana platser med mängder av olika träd i min närhet.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja det var det helt rigtige tidspunkt, vi besøgte Arboretet.
   Det er dejligt at gå der med familien, alle nød det. Synd I ikke har noget lignende i nærheden.
   Kram

   Slet
 18. Det ser hyggeligt ud og spændende med de flotte træer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja det var både hyggeligt og spændende :)

   Slet