tirsdag den 17. april 2018

Tålmodighed

er en svær kunst for en haveejer.

R. Daurilut er den eneste, der blomstrer i nordbedet lige nu, men det varer ikke længe, som sagt er det hele forsinket en del i år. Så meget at jeg var sikker på, at mange af de fine planter var gået tabt.
Sådan var det heldigvis ikke:
 I dag fandt jeg nemlig både de gule og de hvide anemoner i skovbunden
 Sanguinaria/Blodurt
og Meconopsis/Valmuesøster
Jeg fandt også Gudeblomst/Dodecatheon , jo der var håb for det hele, heldigvis.
Tålmodighed skal der også til med de små selvsåede ahorn, jeg gik en runde i formiddags for at hakke dem op, allerede her til aften var der nye dukket op.
Der er en knop i denne træpæon fra Ole, også den der blomstrede sidste år er der knopper i, og min sandten om der ikke også endelig er en knop i den fra "Eksperterne",  håber du læser det Karsten :)
 Akshale, Stachyurus praecox
og Hasselbror/Corylopsis willmottiae står ved siden af hinanden, det er et fint par.
 Påskeliljerne blomstrer rundt omkring, der mangler dog lidt endnu. Der skal vist mange tulipaner til i efteråret, der er en del, hvor der kun er blade, de er ikke så trofaste som narcisserne.
 Kobjælderne/Pulsatilla er også så småt i gang
 Lungeurt/Pulmonaria Sissinghurst White
 Nektarinen er sprunget ud
Den kom udenfor, så den kunne få besøg.
 Bænken er kommet ud, fra den kan man se
havens nye beboer min fødselsdagsgave hr. Egern, den står fint der ved himalayacederen. Bemærk de store knopper på rhodoen i baggrunden. Det varer ikke længe, inden et nyt forløb er klar.

 Flere påskeklokker
 Jetfire i en stor klump, de skal deles og nogle af dem tilbage i påskebedet igen
En stor klump perlehyacinter, den må også kunne deles
igen humlebibesøg i R. calophytum
 R. parmulathum v Ocelot hybrid er prikket både bag på
og indeni
 Peberbusk i solnedgangen

Her er så solnedgangen fra i aftes, i aften ser det ud til regn, men det nøjes det nok med. Nej nu kan jeg se, at himlen er lidt farvet, nogle af jer kan måske se solnedgang.
Til sidst en glad mand med sin nyerhvervelse, nu kan han bare race af sted :)
I morgen er jeg en glad kone, Ida og jeg skal på tur, mon I kan gætte, hvor vi skal hen :)
Fortsat god aften28 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Morsomt at ekspeternes pæon skal til at blomstre, har den været 5 år om det?
  Og super at Oles viser flaget - de er jo også upodede:)
  Ja her er der fin solnedgang men det skyer lidt til fra vest.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Der er ikke meget trafik på bloggen nu, vi kan vist godt holde fri nogle dage :)
   Ja den har vist mindst været 5 år om det, jeg troede aldrig, det ville ske.
   Ja Oles er fine, men jeg tror heller ikke, der bliver blomster i mange i år. Der skal nogle år til etableringen åbenbart.
   I morgen skulle ellers blive den fineste dag, vi får se.
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Jomen jada, mon ikke alle med have er i sving og lidt trætte om aftenen?
   Jeg synes da godt jeg kan mærke at formen ikke er på top endnu, marts var en ret inaktiv måned:)

   Slet
  3. Jo det har du nok ret i, der plejer at være mange flere som kigger ind, men det er forståeligt nok, at folk er trætte :)

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Ja tålmodighed kan være en prøvelse som haveejer, men som der også siges så lønner tålmodigheden sig som regel, og når man så lige har en ekstra tur ja så får man tit øje på noget nyt. Selv om Darilut er den eneste i blomst i nordbedet ja så ser det jo helt forrygende ud. Dejligt at anemonerne er på vej, ja så er foråret her :-)
  Jeg fik nogle anemoner sidste sommer som har stået i potter i drivhuset vinteren over og nu står de fint med knopper og jeg kan ikke helt huske hvilke farver de har. Så der er det lidt svært at vente.
  Skønt med knopper i pæonerne og spændende at der er en ny/gammel med knop i også. Hr. Egern er da så fin og ja de knopper i Rhodoen er da godt nok enorme. Endnu noget at se frem til.
  Hold da op for et køretøj Bent har fået, så kan han komme hurtigt omkring. Forståeligt at han er glad og når konen lige om snart også er glad ja så kan det da ikke blive bedre.
  Rigtig god tur. Glæder mig til at se hvad du får med hjem.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er svært med tålmodighed, men fra morgen til aften skete der noget her, det var dejligt. Det ser rigtig godt ud med Daurilut, desværre er den ved at takke af, men så kommer der nok nogle nye.
   Anemonerne dukker pludselig op, ja så må det være forår. Ja tænk hvor fantastisk, at der endelig kommer knop i luteum, tror jeg, det er. Ja det bliver spændende, når endnu en ny rhodo springer ud, en jeg ikke har set før.
   Ja Bent kan rigtig komme omkring nu, nu mangler han bare kondien ;) siger han selv. Ja nu er vi begge glade. Tak for det, jeg regner ikke med at købe så mange, men vi får se :) Det er spændende at købe på plantemarkeder, så jeg gemmer nok en plads eller to til Kolding.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Du har været flittig med kameraet i dag, og det er der vel nok kommet en serie flotte billeder ud af. Jeg kender ikke akshale, men den ser spændende ud. Har den rødt løv, det kunne se sådan ud, når man ser knopperne?
  God tur i morgen!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det har jeg, billederne er dog taget over to dage. Akshale er en fin lille plante. Jeg mener ikke, at den har rødt løv, ellers er det nok kun i udspring.
   Tak for det.

   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  En rodo i blomst - jeg er helt misundelig. (Og tålmodig :-) , for mine kommer nok en dag) Du har i det hele taget mange fine ting. Og flot solnedgang.
  Ja, hvor mon I skal hen... næppe til købmanden :-) God tur.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg har da mere end en rhodo i blomst, hele 4 er der i gang, snart kommer der flere, men du er nok også snart med på den galej.
   Måske når vi også i Lidl hvem ved :)
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Nåh ja, også den lille fine lysegule. Jeg troede, de andre var fra arkivet. Men nu er det nok slut med det, og så må vi nøjes med den ægte vare :-)

   Slet
  3. Nej ikke nogen lysegul i blomst endnu, hvis vi snakker om rhododendron. Arkivet er gemt væk indtil efteråret, nu kan haven uden selv uden hjælp :)

   Slet
 5. Jeg ved næsten ikke hvad der er finest, du har så mange skønne planter. Men kombinationen af akshale og hasselbror er udsøgt, og de lysegule anemoner nærmest yndige.
  Så dejlig en tid!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Ulla
   Ja og kombinationen er slet ikke gennemtænkt, men den er meget heldig.
   Ja det er en skøn tid.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Ja,tålmodighet må alle hageeiere ha, for det er mye venting i en hage :)
  Min tålmodighet er brukt opp denne våren med å vente på blomster. Jeg er sikker på at det fortsatt masse snø her til langt ut i mai ;)
  Det er så fint å se dine rhodoer!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det skal vi, men du skal da have den største tålmodighed, når I stadig har sne, nu må den da snart forsvinde, så du også kan nyde dine blomster.
   Klem

   Slet
 7. Hej fru Høneballe
  Tålmodighed er en dyd, men der er også meget forventningsglæde i den;-))) det er en fantastisk tid, læs sol i det indre, og lige nu også ude. Den rosa lungeurt fra dig står også og blomstre fint her, og den har bredt sig, tror den skal flyttes ned i alleen.
  Rigtig god tur til jer to tøser
  Og tillykke til Bent med hans nye racer:-)
  Knus fra fru Nielsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej fru Nielsen
   Det har du helt ret i og forventningens glæde er stor. Det er så dejligt og lunt ovenikøbet, så nu går det stærkt. Godt at høre, at den rosa lungeurt har bredt sig, det er den god til.
   Tak for det, jeg hilsen ham
   Knus fra fru Høneballe

   Slet
 8. Bliver altså nød til at sige Lisbeth. Du aner ikke hvor langt jeres smukke ting er fremme i forhold til hos os.
  Her skal der ledes efter små knopper og hos dig er de udsprunget.
  Jeg er sådan helt blæst bag over. Så langt bagud troede jeg ikke vi var. Men sådan en dag som i dag de har lovet smukt vejr. Her er total gråt og regn på vej.........
  Tillykke til den nye racer køre og god tur til jer piger.

  Knus
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja vi er nok langt i forhold til jer i den nordlige Jylland. Lige pludselig er I også med, og det er jo en fantastisk dag i dag.
   Jo tak for det.
   Knus
   Lisbeth

   Slet
 9. Din tålmodighed blev heldigvis belønnet. Der er så mange lækre planter på denne tid, men der er ikke mange, der slår kobjælde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er dejligt. Nej kobjælde er fantastiske, jeg har lige købt en ny :)

   Slet
 10. -De er da yndige de lysegule anemoner. jeg har osse nogle, men de er stærker gule. Og nu har jeg osse fundet dem i græsplænen, hi. Så plæneklipperen er yderligere udsat. Sidste år fik jeg fingre i et par dobbelte hvide, dem har jeg lige opdaget de osse er tittet frem i disse lune dage. Dem glæder jeg mig til at se. Anemoner i alle afskygninger kan man ikke få for meget af.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er de, jeg har vist også en stærkere gul, men den har jeg ikke set endnu, ligesom jeg heller ikke har set de dobbelte hvide, det er lige spændende hvert år, om de dukker op igen, men i græsplænen har jeg ikke set dem.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Fint att tålamodet gav utdelning. Det är flera fina vårväxter på väg. Jag får se vad som hänt under en veckas bortovaro men idag var jag i en botanisk trädgård och där blommade en hel del rhododendron.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja en hel uge væk, så kan det ses, at der er sket noget. Herligt at besøge et sted med mange blomstrende rhododendron.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Skønne forårs billeder fra Samsø, dejligt der endelig kommer gang i det hele. Her springer der også dagligt nye blomster ud og skattejagten er i fuld gang :).
  Det er efterhånden rigtigt længe siden jeg har kigget forbi din blog, og er sikkert håbløst bagud, men hopper på igen herfra. Jeg kan dog se at du har haft fødselsdag, så du får et kæmpe stort og meget forsinket tillykke med dagen :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Hvor har jeg tænkt på dig, du har været længe væk. Jeg har også tænkt på, at der snart måtte være sket noget i din have :) mon ikke du har lavet et indlæg.
   Ja det er i hvert fald længe siden, jeg har hørt noget fra dig, det lyder godt, at du er med igen. Det er snart en måned siden, jeg havde fødselsdag, men tak for lykønskningen.
   Knus

   Slet