mandag den 30. april 2018

Løgblomster og rhododendron på spring

Regnen nåede først Samsø over middag, det kom med bulder og brag, men det blev nu kun til 5 mm, det har regnet af flere omgange i dag og gør det nu igen, det er fint. For jeg har gødet mine rhododendron for anden gang i år, det var lige en måned siden sidst. Da jeg så, der skulle komme en del regn, tænkte jeg, at det var fornuftigt af gøde i formiddags. 5 kvarter tog det at nå rundt til dem alle.
Her kommer billeder af alle løgblomsterne:
 Påskebedet

+

Det er nu, de skal nydes, inden længe er også de afblomstret. Foråret går hurtigt, også selvom det er køligt og blæsende. Allerede i morgen går vi i gang med sidste forårsmåned. Lad os håbe på stille vejr og omkring 20 grader bare et par uger.
 Daphne metusa er tæt på blomstring
 Dværgelm hos Lisbeth er den nu ikke så dværgagtig, den er nok ældre end min
 Hundetand/Erythronium Pagoda blomstrer endnu, ved siden af står et lille parasoltræ /Sciadopitys verticillata, jeg har en anden, der er ved at være noget større.
 Firblad/Paris quadrifolia har jeg fået af Karsten fra hans have i Sverige, de kommer troligt igen 
 Nordens oliven / pilebladet pære eller Pyrus salicifolia er snart sprunget ud og fyldt med blomster
Rhododendronerne står på spring
 kun R. Jacksonii klarede det med nød og næppe til i dag
 Resten må vi vente på lidt endnu
men R. Songbird blomstrer også nu.
Det var alt for i dag, der er mørke skyer over haven. Rigtig god mandag aften til jer.

17 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Ja, det er om at nyde løgplanterne, for hvor går det bare stærkt lige nu. Nogle af mine narcisser er allerede færdige. Heldigvis har du så mange andre skønne ting, der kan tage over 😊 Lige om lidt er rigtig mange af dine rhodoer i blomst - det er vi nok mange, der glæder os til at følge 😊
  Vi havde tordenvejr i 3 timer, og det har regnet det meste af dagen - kedeligt, men godt for haven. Sejt, at du nåede at gøde rhodoerne, inden regnen kom - det kan man da kalde god timing 👍
  Rigtig god aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det går stærkt, derfor tog jeg også billeder nu, så alle kan nyde dem lidt længere :) Ja nu må det snart blive rhododendrontid, så jeg kan begynde at vise dem i stedet.
   Ja så længe tordnede det ikke her, men jeg skal love for det regner nu, nu må gødningen synke ned.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Flotte forårsløg - det eneste jeg har i blomst her er jo min sibirske hundetand - næ hov og et par Crocus:)
  Morsomt at firbladet klarer sig hos dig heroppe har de ikke vist sig endnu, men det må være tæt på!

  Regnen kommer til os i nat - og som sne! Mon ikke det smelter hurtigt?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak for det - ja det er nok lidt senere deroppe i Sverige.
   Det går fint med firblad, der er kommet lidt flere i år, men den breder sig ikke hurtigt.
   Hvis der kommer sne, må vi håbe, det smelter hurtigt.
   Tak i lige måde - og god dag i morgen :)

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Dejligt med alle de løgplanter der pryder haven lige nu og de er noget af det der er glade for at vi ikke har så meget varme og så kan vi jo glædes over at de så holder længe :-)
  Ja idag har det været et herrens vejr. Bulder og brag ved middagstid. Der var 12 mm i måleren da jeg kom hjem kvarter i 5, så kørte vi ud for at lave æresport og så begyndte det at regne igen. Heldigvis kunne en del af det laves under tag og det værste regn kom da vi var færdige. Da vi kom hjem havde vi fået 12mm mere. Nu behøver vi ikke mere de næste dage. Jeg fik så ikke givet gødning inden regnen, men det går nok for jeg tænker at jeg nok skal vande i weekenden alligevel. Mon ikke det er en god idé at vande når det nu er nyplantet. Godt at du nåede hele vejen rundt med gødningen og hvis I har fået som os i aften så kunne det jo ikke passe bedre.
  Det går stille og roligt med rhodoernes udspring, så kan de også nydes længere. Varme vil vi også gerne ha'. Det er sørme ikke nemt :-) Songbird er dagens favorit.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er skønt med løgplanterne lige nu, så må vi se, om de kunne lide regnen. Vi har ikke fået andet end det halve af det I har fået. Godt I fik lavet æresport i nogenlunde tørvejr. Nej med 24 mm behøver I ikke mere de næste dage. Mon dog du behøver at vande efter så meget regn. Hvornår gødede du sidst, var det samme dag som mig eller lidt senere, for så passer det jo godt med weekenden.
   Ja det går meget stille og roligt med rhodoerne, men pludselig kommer der nok mange på en gang. Nej helt tilfredse bliver vi nok aldrig :)
   Ja selvfølgelig er det det :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jeg gøede nogenlunde samtidig med dig (jeg må jo støtte mig op af en erfaren rhodoman) og planen var at jeg skulle gøde 1 maj som jo er imorgen og den plan holder jeg fast i. Forhåbentligt er det tørvejr til det i morgen aften.

   Slet
  3. Ok - det lyder godt, så håber vi på tørvejr i morgen aften, så du kan få gødet :)

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Så mange flotte rhodoer du har som snart blomstrer. Jeg venter spent på mine som antagelig kommer til Norge på onsdag. Claus hadde fått frostskader på flere, så det er nok ikke alle vi får. I år er det veldig mange med på importen. Men det blir spennende hvem jeg får.
  Pagoda fant jeg mange knopper på i dag :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja nu begynder der forhåbentlig snart at ske noget med rhodoerne. Spændende hvilke rhodoer du får på onsdag, ærgerligt med frosten, i Midtjylland har der været noget mere frost end her.
   Så begynder der at ske noget hos dig også :)
   Klem

   Slet
 5. Du er flittig med gødningen af rhododendron. Det er Sørens gebet, men jeg har ikke indtryk af, at han gøder dem lige så meget som dig. Du har rigtig mange forskellige løgplanter, der lyser op lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er anbefalingen fra Rhododendronhaven at man gøder tre gange i foråret. Det er åbenbart et mandejob at gøde, det er det ikke her hos os. Bent ville aldrig finde dem alle, det har vi netop talt om i dag, jeg ved jo hvor de står, men det er hårdt job.
   Ja det har jeg, så må vi se, hvordan de har det efter regnen.

   Slet
 6. Hej Lisbeth!

  Snart har du en explosion av Rhododendron blomning, de står så redo som de bara kan bli. Lite varmare och soligare väder så händer det snabbt. Vi har ganska kyligt just nu, småregnande från och till men jag klagar inte på nederbörden, den behövs.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja nu varer det forhåbentlig ikke så længe, inden blomstringen går i gang, det er desværre bare lidt for koldt.
   Det er fint med regnen, vi har ind til videre kun fået 10 mm, det er jo ikke så meget.
   Kram

   Slet
 7. Det er godt med løk blomstring på denne tiden før alt annet starter å slå ut i full blomst. Litt mer varme nå, og alle rododendronene dine vil bli et praktfullt syn.
  I gå var det isende kaldt her. Følte jeg måtte tines opp etter et par timer ute .Regn side i går ettermiddag, og det skal regne i hele dag.
  Så idag blir det nok en inne dag:-)
  Ha en fin dag/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja det er dejligt, at der er løg, der blomstrer nu, så kan vi nyde dem indtil rhodoerne kommer i blomst, ja det bliver flot, der er mange knopper.
   Her er det også isnende koldt og med regn, så jeg må nok også blive inde i dag.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. You are diligent with the rhododendron fertilizer. It is the south's prayer, but I have no idea that he bugs them as much as you. You have a lot of different bulbs that are lit up right now.

  หนังออนไลน์

  SvarSlet