tirsdag den 24. oktober 2017

Note til mig selv

Gå aldrig ind og ændre på designet på bloggen. Hold da op det tog flere timer at få den nogenlunde i orden igen. Der er ændret lidt på designet, men ellers er den vist i orden igen. Jeg ville blot ændre teksten på headeren, det gik rent galt og alt i siderne forsvandt. Godt det er dårligt vejr i dag, så der var tid til at ordne det.
Billeder har jeg ikke taget i dag, heldigvis er der solskinsbilleder fra i går formiddags.

 I dag er det papegøjebusken, der er i front, de dejligste farver

 græsserne kom også i fokus
 sådan ser himlen bestemt ikke ud i dag, det er trist og blæsende og ved 15.30 tiden nåede regnen os.Apropos solskin, så har vi igen været heldige her hos os, se her, jeg synes ikke, at solen har skinnet meget her, men 70 % sol har vi som de eneste haft i oktober, men heller ikke den måned blev som vi havde håbet, vi må vist sige, at vejrmæssigt har det været et rigtig dårligt år, lad os håbe det bliver bedre i 2018.
 Paradisæbletræerne har masser af bær endnu
 Sorbus Dodong har nok smidt bladene i morgen
 Sumpegen holder nok på sine blade
 i baggrunden platantræet
 Cypresserne og et egetræ, der også har fået farver
Ginkgo Biloba er også ved at få efterårsfarver
 Aster Marina Wolkonsky
 Jeg har en del Chrysanthemum, der skal lyse lidt op i haven den næste tid
 desværre har de det med at vælte, så alternative metoder må tages i brug
Mary Stoker
Roser:
 Bent
 The Generous Gardener
 Maid Marion
 Minerva
 Munstead Wood (-2)
 Prosperity
 Redouté
 Salét
 Wild Edric
 Wild Rover
og til slut Rosenresli
Så må vi se, hvordan vejret bliver i morgen, for jeg fik ikke taget nogle billeder i dag.
Jeg håber, I får en hyggelig aften indendøre.


34 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Rosenresli og Wild Rover må være dagens favoritter.
  Flot dyb farve på din "-2" Munstead wood:)

  Regnen kom først om eftermiddagen her sammen med en masse vind...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det lyder godt, Rosenresli blafrer noget rundt derud i den megen vind, det bliver ikke bedre i morgen.
   Ja så blev Munstead Wood fint mørk.
   Vinden har vi haft fra morgenstunden, regnen kom 15.30.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Hi-hi! Jeg sad faktisk og legede lidt med et nyt tema til min blog forleden, og jeg nåede at få sved på panden inden jeg opgav :-)
  Dine billeder er da blevet meget større. Det klæder dem!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   For mig var det for sent, jeg havde trykket på knappen, så jeg kunne ikke opgive :(
   Ja det er fint, at billederne er blevet større.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Jo takk, jeg har gjort samme feil for lenge siden, og det gjør jeg ikke igjen. Så mye fint du har som blomstrer, og spesielt chrysanthemum er så fine.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Nej det har man kun lyst til at prøve en gang.
   Ja de chrysanthemum er ret fine.
   Klem

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Jeg har også været ude i den tekniske del et par gange og man kan komme så grueligt meget igennem, men til gengæld så lærer man også en del mere om hvordan man laver om på tingene.
  Din Margen ude i siderne er blevet lidt smal den er ret nem at justerer, hvis du gerne vil have den lige bred i begge sider.
  Dejlige billeder fra i går, for i dag har det da godt nok været både koldt og vådt, så jeg kørte på planteskole og fik købt et par nye buske.
  Knus fra Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja man går grueligt meget igennem, men jeg er nu ikke helt sikker på, at jeg kan huske hvad jeg gjorde.
   Ja den venstre margen er blevet lidt smal, jeg ved ikke, om jeg tør rode med det igen, men du er hardcore, kan jeg forstå.
   Ja i går formiddags var det godt, men det gik over, sikken et vejr.
   Ja men så fik du noget godt ud af dagen, trods regn og blæst.
   Knus tilbage

   Slet
 5. Jeg kan godt lide det nye look - selvom det er små justeringer - og især er jeg vild med de større billeder, det er supergodt! Skønne solskinsbilleder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Det er jeg glad for at høre, der kom heldigvis noget godt ud af anstrengelserne. Jeg troede aldrig, at jeg havde fået det til at fungere. Ja de større billeder gør det ikke ringere.

   Slet
 6. Teknik kan godt være en udfordring, men flotte store billeder, du er kommet frem til. Og fint lyst design. Hos mig er din margen ens på begge sider.
  Har du problemer med meldug i dine asters?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det må man sige, for mig var det en stor udfordring, også for Bent men han fandt ud af det. Sjovt nok at min margen er ens i begge sider hos dig. Det er de ikke hos mig.
   Nej i år har jeg ikke haft problemer med meldug, men det har jeg ofte haft de andre år.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Æv. Jeg håbede, du havde nogle asters uden meldug. De ser flotte ud.
   Her er det mig, der er den tekniske ekspert, men selv om jeg har arbejdet med it, kan det også sagtens drille mig. Der er så meget, man skal have styr på, men det er et resultat.

   Slet
  3. Nå ja de gamle får meldug, men jeg tror ikke Marina Wolkonsky får meldug, til gengæld har den lange bare ben, men blomsterne er smukke.
   Bent har også arbejdet en del med IT, men det drillede også ham temmelig meget, han har aldrig været med inde over bloggen før, det har jeg selv fundet ud af, men ikke denne gang.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja hvorfor mon man får sådan nogle ideer? Der er bare ikke altid så langt fra tanke til handling og pludselige er man ude på alt for dybt vand. Heldigvis kommer vi for det meste i land igen. Jeg var ved at ødelægge min mail for et stykke tid siden bare fordi jeg ville skifte kode (som vi blir rådet til at gøre engang imellem) hvad jeg fik lavet ved jeg ikke men efter at have rodet med det over et par dage så virkede den heldigvis igen. Godt du fik styr på det hele igen og ja så gik den gråvejrs dag :-)
  Papegøje busken ser bare fantastisk ud og hvor står den flot med pavilionnen som nabo.
  Jeg har lagt mærke til at der på nogle af din billeder er sådan en blå plet. Går ud fra at det er noget med lyset men er der en nøjagtig forklaring på det.
  70% sol ja der har I da været heldige men jeg tænker at alt det regn og rusk der også har været overskygger det noget.
  Kønne er de de Chrysathemum men desværre vil de meget gerne vælte, her er det kun staude udgaven der ikke ligger ned.
  Rosenresli er dagen favorit.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er ikke til at forstå, at man vil lave om, heldigvis blev det vel i det store hele bedre, men det var godt nok besværligt. Godt du også fik styr på din mail igen.
   Papegøjebusken tiltrækker kameraet og mig hele tiden, når jeg går derude, dog gik jeg der ikke så meget i dag.
   Den blå plet er når solen skinner for hårdt og jeg tager billeder mod den. jeg prøver at få solen bag et træ eller lignende, men det er ikke altid, det er nok. Når jeg går ud af døren i solskin ser jeg det smukkeste motiv ind i haven, men jeg kan ikke få det ordentligt, når jeg prøver at tage billede af det.
   Ja vi har været heldige, selvom vi ikke har mærket så meget til det, men det har så været bedre end andre steder.
   Ja det er en skam med de chrysanthemum, at de vil vælte. Måske skal man gøre med dem som med pæonerne.
   Rosenresli basker noget omkring i dag, den sidder højt oppe.
   Tak i lige måde
   Knus Libeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Sikke da noget med alt det tekniske bøvl - godt du fik landet det rigtige sted igen, men det må have været en træls oplevelse! Jeg kommenterer på min telefon, så jeg kan ikke se siderne, men det kigger jeg lige på. Hvor er det bare skønt med dine dejlige solskinsbilleder, hvor efterårsfarverne rigtig kommet til deres ret, og hvor det at have en stor have med plads til mange spændende træer og buske, bliver til noget helt særligt - det er vi mange, der glæder os over 😊 Dine krysantemum er bare skønne farveklatter - sådan nogle må jeg have flere af. I er heldige med så meget sol - her er vi ikke forvænte med ret meget, og i dag har det regnet siden middag - til gengæld ikke ret meget vind. Dejlige roser - du kan nok sætte roser på julebordet 😊
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var rigtig træls med det teknik, egentlig var det bare for at gør bogstaverne i headeren større, men det endte helt galt. Jeg håber da, du kommer til at kunne se det på din telefon, plejer du ikke det?
   Ja der er plads til meget i haven, og der er tænkt meget i efterårsfarver.
   Ja jeg fik en chrysanthemum dille :) det er bare synd, at de vil vælte. Vi er heldige med sol, men i dag har vi ikke set den, og vind har vi haft masser af, det skal desværre blive værre i morgen.
   Ja måske kan der komme en enkelt rose på julebordet :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Kære Lisbeth, det kan jeg også skrive under på, uha uha da da, men kan komme grueligt galt afsted, billeder passer ikke mere og tekstformater på gamle indlæg , ja jeg kunne blive ved. Men ja vi skal jo nogen gange ændre for at bevare. Et godt konservativt slogan, med en grad af selvironi og erkendelse om altings forgængelighed og evigt behov for revision. Passer meget godt på vores virke som passionerede havemennesker.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henrik
   Nå du har også været der, det er noget frygteligt noget at rode sig ind i, det tekniske på blogger er ikke særligt brugervenligt, synes jeg. I haven har jeg ikke noget mod at ændre, men bloggen er godt nok en svær en at ændre på.
   Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Dejligt du havde gemt en masse solskin til idag, ovenpå denne grå og våde dag.

  Ja.. man skal passe på med al den teknik, man kan hurtigt komme ud på dybt vand. Det eneste jeg tør røre ved er min header, som jeg forsøger at skifte hver måned og jeg skriver altid teksten inde i mit billedprogram, så jeg ikke skal rode med blogger :).

  Jeg syntes det er et superfint resultat du er kommet frem til, især de store billeder gør bloggen godt. Jeg plejer nu altid at klikke og se dem i stor, men det slipper jeg så for nu ;)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja så må vi se, om vi får solskin i dag, de lover det ikke her på Samsø.
   Ja det skal man passe på med, det lyder som en fornuftig ting at styre header og tekst i dit billedprogram.
   Ja der kom heldigvis noget godt ud af det, men der skal vist lige laves lidt mere, hvis jeg tør :)
   Knus

   Slet
 11. Jeg kan se at de fleste har kommenteret på det med teknikken, så det vil jeg da også 😊 Kan rigtigt godt lide din nye header og de større billeder. Godt at dunog Bent i fællesskab fik landet blogl layoutet igen. Selv rodede jeg lidt med bredden på in side for nogle år siden, med det resultat at nogle af de endnu ældre indlæg ser forkerte ud og med billeder der vender forkert. En overgang skiftede jeg også header et par gange, men nunhar jeg vedtaget at den er fin som den er, uanset årstid.

  Papegøjebusken og græsserne er så fine ligesom de andre smukke træer, som nu snart taber bladene.
  Utrolige roser :)
  Hav en dejlig onsdag, vejret bliver vist ikke for godt.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det lader til at mange har bøvlet med teknikken på blogger, den er bestemt ikke brugervenlig, men der kom da noget godt ud af det. Jeg har til gengæld ikke skiftet header ret tit, men dette billede var så fantastisk, at jeg måtte prøve. Til gengæld var det noget rod at ændre på teksten. Men jeg skal have lidt på siderne, for der er lidt bart.
   Ja snart er det desværre slut med efterårsfesten, både hvad roser og træer angår.
   Jeg håber på lidt sol, så jeg kan tage billeder, men det ser ikke lovende ud.
   Knus

   Slet
 12. Også jeg nyder de større billeder.

  SvarSlet
 13. Tillykke med ændring af din blog. jeg synes det er skønt at dine billede er vokset,så kan man endnu bedre se dine smukke planter.
  Hygge herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Leila
   Ja det er ikke så skidt, at billederne er blevet større.
   Hygge til dig med.

   Slet
 14. Det er godt, at solen skinner så gavmildt hos jer på Samsø, det kan vi andre jo nyde godt af i form af dine solskinsbilleder. Og nu er dine billeder tilmed blevet større, det gør dem helt bestemt bedre.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er dejligt, i dag må vi nu også kigge langt efter solen. Men det var en ændring til det bedre, at billederne bliver større.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth!

  Det är något av en mardröm för mig, att jag trycker på fel knapp och då är jag helt vilse i pannkakan. Jag skulle så gärna vilja ändra en del saker men aldrig i livet att jag tänker försöka. Du är modig du och fint blev det med större bilder.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Jeg tør næsten heller ikke røre ved det igen, men jeg prøver måske lige en gang mere, vi får se, der mangler lidt i siderne. Det var ikke mod, jeg vidste ikke, at det kunne gå så galt.
   Kram

   Slet
 16. Hej Lisbeth. Hvor er der mange smukke farver i din have lige nu. Det er virkelig flot ude i den have. Jeg kan rigtig godt lide din header og kan godt se, at designet har ændret sig. Jeg mener ikke, at din blog plejer at være gul ude i siderne. Jeg synes, det ser godt ud, som det er nu. Jeg tør ikke rigtig ændre noget ved min blog, selvom den godt kunne shines lidt op!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja der har været mange smukke farver, men de er stærkt på retur i det blæsevejr. Ja bloggen har ændret sig en del, du har ret i, at den gule farve ikke plejer at være der. Tak for det, nej hvis du ikke har lyst til at makke med det, er det klogt at lade være.

   Slet