fredag den 29. september 2017

Sidste septemberindlæg

Heller ikke denne måned blev særligt sommerlig, men vi fik da et par gode dage, akkurat ligesom i de tidligere måneder, det bedste var, at der var en del stille dage uden vind. Det blev til en måned med rekordstore regnmængder, se bare her. For en gang skyld var vi med i rekorden, hvad regn angår. Vi har fået omkring 120 mm i september. Dagen i dag har været rimelig godt om end med en del vind, men heldigvis ingen regn, det får vi så til gengæld i weekenden.
I dag vil jeg starte med at vise jer min eneste røde georgin, ser den ikke lidt mystisk ud? Lidt bidt i spidserne, prøv at tryk på billedet, så kan I se en grå tingest til venstre i blomsten, det er en øresnudebille/billetklipper. Jeg plukkede et par lilla georginer ind, som var væltet i blæsten. Da jeg kom ind opdagede jeg dyr i dem, ja det var disse her, som kravlede rundt i vasken og på opvaskebørsten. De er ikke sådan at slå ihjel, et knæk er ikke nok, nej de skal trykkes grundigt flade, før de giver op. Sikke nogle bæster.
Også i dag har vi flyttet planter
Denne her acer blev flyttet til det bed vi lavede sidste år, men der var ikke rigtigt plads til den.
 Her lige ved sidten af stod et korktræ, som desværre gik ud, derfor blev bedet ryddet for hosta og iris sibirica og aceren flyttet derhen, nogle af hostaerne blev plantet igen
denne bregne blev flyttet fra skoven, og hen hvor aceren stod.
 i pavillionbedet stod denne hvidbrogede kornel, som jeg har fået af Anne Marie, der var ikke rigtigt plads til den i bedet.
 Vi fandt en plads til den her i ørkenbedet, der havde tidligere stået en træpæon fra Ole Larsen, som ikke så ud til at have det godt der.
 Derfor blev der nu plads til kornellen her
og de andre planter i pavillionbedet fik bedre plads.
liljen Anastasia blev delt og plantet igen. Et af de store løg blev foræret til Rikke som tak for, at hun passer hundene, når vi er udenøs, det er en stor hjælp.
 Græsserne bliver flottere for hver dag.
 stor variation i farverne

 Papegøjebusken og Himlens 7 sønner er helt sikkert dem, der får størst opmærksomhed for tiden, det holder nok længe endnu, flot med et blomstrende træ nu.
 Tulipantræet er ikke helt klædt om til efterårsdragten endnu
Men Tretorn/Gleditsia Sunburst er begyndt at få gule farver
Hosta Guacamole holder fint på farven endnu
Roserne:
 Aprikola
 Hot Chocolate
en af de polske roser, der ikke var navn på.
 Louise Bugnét er startet på en ny blomstring, hvorimod jeg slet ikke har held med Therese Bugnét
 Maid Marion
 Our last Summer
 Penny Lane
 Poustinia
 Souvenir de Malmaison blomstrer kun en gang hos mig, i første blomstring rådner knopperne, efter ca 120 mm har den ingen problemer, mærkeligt.
 Susan William Ellis
 Twice in a Blue Moon
Wild Rover kan også lidt endnu
 tudseliljen står flot, men efter at have set min haveveninde Rikkes er min nul og niks, hendes var enorm, men jeg fandt ud af, at hun gøder, det er nok derfor.
Jeg har fjernet de fleste af mine voksurt, men flere af dem står og blomstrer nu.
Rigtig god weekend og aften til jer.

24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Så mangler du i alle fall ikke regn. Det gjør ikke jeg heller, for vi har fått 150 mm med regn så langt denne måneden. Nå lengter jeg etter solen.
  Twice in a Blue Moon er helt nydelig.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Nej nu mangler ingen af os regn, vi har dog set solen i modsætning til jer, håber snart den kommer hos dig.
   Ja den er fin, hvis den vil blomstre, men det er den ikke meget for.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  De der billeterere er da noget skidt! Og nu går de også på dahlier...
  Jeg fik et par billeder af roser med - det ser godt ud - man kan se at vejret har været godt de sidste par dage:)
  Her lover de 30mm på mandag vi må se....

  Ha en dejlig fridag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg er træt af billetklippere, de klipper stort set i alt, men jeg blev overrasket over, at det var dem, der var i dahliaerne.
   Det hjælper på roserne med bedre vejr, men det er ikke noget, de lover.
   Jo tak for det, dejlig weekend til dig.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja det bedste ved september er nok at vi ikke har haft alt det blæsevejr som ellers har være kendetegnet for de forgangne måneder. Nu er der så lagt op til regn og rusk de næste dage, selv om det ikke lige er det vi har brug for. Tror ikke helt at vi har fået så meget regn i september som mange andre.
  Øv med de biller. I det mindste fik du så has på nogle af dem så laver de da ikke mere ballade.
  Det har jo også været fint vejr til at grave og flytte planter idag og jeg skal da love for at I får noget flyttet omkring.
  Ja det må siges at et blomstrende træ er flot på denne årstid hvor alt andet eller er i forfald.
  Apricola og Hot Chocolate er et par smukke roser og deres farver gør bare en i godt humør nu når det er mørkt og blæsende udenfor.
  Her er tudseliljen også ret stor og den ene blok er blevet gravet op og delt i potter i forbindelse med omlægning af bed. De kan så foræres væk. Den anden blok har fået lov at stå indtil videre.
  De er stadig fine mange af voksurtetne også her. Jeg har ikke fjernet nogle endnu for jeg er ikke færdig med at tage frø endnu. Har lovet Linda nogle af alle farverne.
  Nå men vi må hen og se hvem der skal i om dans.
  Ha en fortsat god aften og en god lørdag. Det blir nok ikke have vejr men jeg skal i byen både i morgen middag og søndag formiddag så der blir heldigvis ikke noget at ærge sig over.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi må være taknemmelige for det stille vejr, det bliver der ikke noget af den næste uges tid, det så ret uhyggeligt ud på vejrmeldingen.
   Ja det er træls med de biller, de er nogle grimme fyre.
   Det er så flot nu med et blomstrende træ, det nyder vi.
   Aprikola og HC har de helt rigtige efterårsfarver og passer godt sammen, gad vide om de holder til stormen.
   De er nu fine tudseliljerne. Nå du har også voksurt, jeg har også samlet frø, men den fra dig vil nu ikke blomstre hos mig.
   Ja det bliver spændende med omdansen.
   Tak i lige måde, heldigt du ikke har planlagt have, men har andre beskæftigelser både i morgen og søndag.
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Du har da et værre hyr med de billetklippere :-(
  Bregnen ligner en variant af Hjortetunge. Er det den, er hedder noget med kruset eller er det en anden sort?
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det har jeg desværre, det er så træls :(
   Jeg har desværre ikke navne på mine bregner længere, jeg fik dem med de latinske navne, det er til at brække tungen på, men det ligner den krusede hjortetungebregne.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. I flytter vist næsten lige så meget rundt på planterne som Birgitte :-) Det er jo også på denne tid, det kan lade sig gøre. Det var nogle gedigne liljeløg, I fik gravet op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja vi flytter meget rundt, men nu ikke helt så meget som Birgitte :) Hos os er det fordi, de har for lidt plads, hvor de står.
   Ja liljeløgene var kæmpe store, Rikke var ikke en gang overrasket.

   Slet
 6. De-dér øresnudbiller har vi også. Jeg vidste ikke hvad man kalder dem, men det andet navn, billetklipper, ligger da lige for. Nogle af mine georginer har også hakker i kanten, og jeg har også set et par biller. Vi er mange der gerne vil have en plads i haven :-)
  Her skinner solen lige nu, og jeg vi gå ud i den!
  God dag til dig, Lisbeth!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   De øresnudebiller er ikke værd at samle på, men vi har jo ikke bedt dem om at komme. Det er ikke kønt, når de bider i rhodobladene.
   Her skinner den også, men for søren hvor det blæser.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. God afton Lisbeth!

  Lite vemodigt är det allt att september nu snart är slut, inte kul med sådan nederbörd som ni fått. Här har vi haft årets bästa månad, lagom med regn, lagom temperatur och lagom med vind. Det svenska "lagom" används ibland lite nedsättande men nog är det gott när allt blir "lagom".

  Trädgården ser fin ut trots allt regn!

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Gunilla
   Ja det er vemodigt, at september nu er slut. Jeg har det som dig, dejligt at vi har fået regn og mindre vind og lidt sol, for vi manglede jo begge regn, så vi er ikke utilfredse. Jeg kendte ikke det svenske ord "lagom" men tænker det er lidt det samme som "til trods for"
   Ja haven var glad for regnen.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Så dejlige smukke roser du viser kære Lisbeth. Min malmaison har blomstret så flot flere gange. Tror godtnok det er en af mine yndlinger.
  Rigtig god lørdag aften

  Kærlig hilsen
  Lone

  SvarSlet
 9. Hej Lone
  Tak skal du have, ja der er nogle få skønne roser endnu. Din Malmaison er nok bedre end min, lyder det til. Det er også en dejlig rose, hvis bare den vil blomstre.
  Tak i lige måde
  Kærlig hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth. Det er spændende at følge med her hos dig, jeg skal love for, at I får flyttet nogle planter. Du er da ret god til at holde styr på hvor og hvad der skal flyttes hvorhen. De liljeløg ser store ud, herligt at man kan hjælpes ad og gøre noget godt for hinanden. Det må være en lille frihed at hundene bliver passet godt på, så I kan tage på udflugt. Men jeg er sikker på, at når I kommer hjem, er gensynsglæden rigtig stor. Hunde er vist de mest loyale husdyr, der findes. De har det godt hos jer:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja vi får flyttet lidt rundt, det er en god årstid for det nu, og de stod et forkert sted. Ja det er flotte liljeløg, og Rikke havde bestemt fortjent at få et som tak for hjælpen. Det er svært at slippe hjemme fra med sådan et par hunde i huset. De er bestemt meget loyale og tilfreds med livet her hos os, tror jeg :)

   Slet
 11. Sikken flytten rundt, det er da et stort arbejde. Men jorden er jo både fugtig og lun, så tidspunktet er vel perfekt.
  Det ser flot og spændende ud i ørkenbedet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er en værre flytten rundt, men tidspunktet er godt, og forhåbentlig bliver det bedre med de nye pladser.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Sådan nogle bæster som går i vores blomster.
  Hold nu op du flytter meget rundt. Jeg er mere gået i dvale inden for. Har haft så travlt og så når jeg bare ikke haven. Men den er også ved at være ret kedelig. Der er ikke meget tilbage.
  Det er netop det jeg skal lære at få blomster på alle årstider.

  Smuk 1. oktober
  Knus

  Charlotte

  P.s
  Tror vi har slået alle rekorter med regn......

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja de burde forbydes adgang til haven, men hvordan gør man det.
   Ja vi har flyttet en del planter i år, og vi er ikke færdige endnu. Der er også et par roser, der skal flyttes.
   Du må have noget, der blomstrer nu også, der kan stadig findes meget til denne årstid, f.eks vinterasters.
   Også smuk dag til dig.
   Knus Lisbeth
   Ja det må I gøre :)

   Slet
 13. Nej, regn mangler vi ikke.... Som I dog flytter rundt - det er vist fast arbejde til Bent! Roserne står til gengæld flotte nu - synes næsten nogen af mine er pænere nu end i sommers. Og stort tillykke med den lille ny Martha - sikke en lykke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Nej selv vi mangler ikke regn nu. Ja vi flytter noget rundt, men så lang tid tager det heller ikke, så Bent når andet end det :)
   Jeg har også flere roser, der står pænt nu, i hvert fald er Malmaison noget bedre nu.
   Tak for det, ja det er en lykke og indtil videre er hun et nemt barn.

   Slet