søndag den 17. september 2017

En tur, en have og roser

Der var plantemarked i Botanisk Have i Århus i dag, jeg købte ikke meget, men 3 dagliljer
og tre ensian, som I kan se, er de allerede plantet i ørkenbedet
Der var ikke meget at komme efter, men jeg havde en aftale med Anne Marie fra Lønbæk Planteskole, derfor tog vi turen til Århus. I morgen kommer der lidt om, hvad jeg fik fra Anne Marie, det var nu heller ikke meget, der er ikke så meget plads tilbage i haven.
Heldigvis havde vi også en aftale med Frk. Anemone og Mr. M. Derfor er her lidt billeder fra deres fine have.
 Det første man bliver mødt af er Kenzokassen med dahliaerne. Om foråret er den fyldt med forårsløg.

 Her kommer vi ind til den flotte nye pergola, denne gang gik vi en anden vej ind i haven, end vi plejer. Som I kan se arbejdes der stadig i bedene, alt græsset skal graves væk
 Her står en fin ny blærespirea/Physocarpus opulifolius Diabolo, de herrer diskuterer, om den skal klippes og hvordan.
 Denne fine kavaler/Cosmos var jeg meget vild med
 der var mange georginer, jeg var også vild med denne
 Hvem er ikke vild med sølvlys med den dejlige duft
 den anden side af huset
 nå ja jeg glemte det hyggelige orangeri, der var bl.a. skønne tomater
 Blue Moon er blevet ret høj
op af huset gror denne fine clematis
 Så er der jo også deres fine havedam
med guldfisk
til slut den skønne Rosenresli. Roserne gror vældigt hos Frk. Anemone, I bloggere kan godt glæde jer til besøget i deres have næste år d. 18. august, der er ingen pause i roserne, så der skulle gerne være nok at se på med georginer, solhatte, roser og alt det andet.
Vi havde et par hyggelige timer, Mr. M. havde lavet tærte til os, sammen med de fine tomater var det et  lækkert traktement. Tak fordi vi måtte forstyrre jer og se jeres have.

Her kommer lidt mere fra egen have:
Staudesolsikken er ved at være helt fin nu
Tja og så er det roserne, de er stærkt på retur, heldigvis tog jeg billeder i går, for til morgen da jeg skulle lufte hunde, inden vi skulle af sted, kom er lige 11 mm i løbet af et kvarter. Men jeg kan forstå, at andre har været hårdere ramt.
Så det går også hurtigt tilbage med mine roser.

 Bitten Clausen
 Braithwaite er lige kommet med en enkelt blomst
Caroline de Monaco
 Chopin
 Crownprincess Margareta
 Gerbe Rose op i thujaen, på den anden side er det The Generous Gardener
 Golden Buddha
 Lavender Pinnochio
 Margaret Merril
 Martine Guillot
 Morten Korch
 Penny Lane
Persian Mystery
Så har jeg vist opbrugt min kvote for i dag. God søndag aften og start på ny uge.

28 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Så flott hage du besøkte. Du har jo mye fint i blomst fortsatt. De blå og hvite gentiana,har du noe navn på de? De var fine.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja de har en rigtig flot have.
   Jeg har desværre ingen navn på de Gentiana, jeg har på fornemmelsen, at han havde fået dem billigt, for de sad noget løst i potten og der var ingen navn på posen omkring dem. Der var lilla som groede op midt imellem de blå hvide, det har nok været fejlsorterede, tænker jeg. Jeg tog dem fra og plantede dem for sig.
   Klem

   Slet
  2. Hej Lisbeth og Marit

   Det kunne da godt være den koreanske Gentiana scabra - de findes i alle de afskygninger du nævner. Flere danske gartnerier har dem på programmet.

   Nå jeg skriver lige rigtigt længere nede:)

   Slet
  3. Hej Karsten
   Jeg gætter også på, at de kommer fra et dansk gartneri, men de ville åbenbart ikke lægge navn til produktet. Ham der solgte dem, var ham der reklamerer for sprøjtemiddel til liljebillerne.

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Det var en spændende tur I var på. Det ser flot ud i frk. Anemones have og det bliver nok endnu flottere, når de bliver færdige med at lægge om. Jeg beundrer stadigvæk dine roser, de er flotte endnu. Vi har haft tre fantastiske solskinsdage, men sådan har det åbenbart ikke været længere nede i landet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var en fin tur, hyggeligt at se frk. Anemones have igen, ja det bliver spændende at se det færdige resultat.
   Jeg har set, at I endelig fik solskin og ingen regn, det var godt for jer. Her har det nu også været fint, bortset fra bygen i morges. Det bedste er stille vejr, det nyder jeg.

   Slet
 3. Tak for besøget, det var hyggeligt :)
  Tak for din fine reklame for vores have og blogtræf.
  Jeg kan fortælle at DIABLO nu er blevet klippet !!
  Den høje rose er Blue Moon.

  Du har så mange smukke roser, i dag blev jeg meget betaget af Braithwaite, den har en skøn farve.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var rigtig hyggeligt. Selv tak vi må jo sørge for, at holde gang i blogtræffene.
   Det får vi nok et billede af? Det vil jeg da gerne se.
   Ja det vidste jeg jo godt, jeg skrev forkert, sorry.
   Braithwaite har en dybere farve her i efteråret, den har desværre ingen eller meget lidt duft.
   Knus

   Slet
 4. Tak for snakken i Aarhus og div.aflæggere. Selv om der ikke var så meget at vælge imellem, fandt jeg alligevel lidt: En Rude, jeg har ledt efter,en sort bambus ved Martin Reimers stand plus en japansk marguritebusk.Og hos Arne Jakobsen som sædvanligt en nyt:dværg-nandina.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja selv tak for det jeg fik. Godt du fandt noget, jeg var ikke opmærksom på, at det var Arne Jakobsen, der stod der, men jeg har jo heller ikke plads til mere. Jeg måtte lige google dværg-nadina, det ser spændende ud, lige noget for Ida.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Arne var heller ikke på sin plads, da vi mødtes 1.gang. Nandina hedder Obsessed og han har den fra Magdenbølle planteskole.
   Hilsen
   Anne Marie

   Slet
  3. Nå det er Himmelsk Bambus, den har jeg jo. Købt hos Linda Solhøj.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Vel hjemme igen efter nogle gode dage på Fanø. Regnen var også ret heftig torsdag aften og endel af fredagen der men herhjemme var der sølle 2 1/2 mm i regnmåleren og de kom torsdag sidst på eftermiddagen. Det gør nu heller ikke noget, det er vådt nok.
  Har nu fået læst lidt op på hvad du har fordrevet tiden med mens jeg har holdt fri :-) et par gode ture I har taget og nej du kunne da ikke køre i Rhodo Haven kun efter spagnum :-) dejlige billeder fra Ulla og Malcolms have. Ja den hvide kavaler et meget smuk og Rosenresli er da helt enorm. Dine roser er da stadig flotte på trods af den forholdsmæssige store mængde regn I har fået.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Godt du havde nogle gode dage på Fanø, der får de så også regn. Har I slet ikke fået regn til morgen, nej det var vist kun hen over os den byge, den var kraftig. Vi har det også rigeligt vådt nu.
   Godt du læser op, du skal da ikke gå glip af noget. Lidt måtte jeg have med hjem ja, eller er det da kedeligt. Ja Ulla og Malcolm har en skøn have, nu under omlægning.
   Rosenbillederne var jo fra i går, efter morgenens regn hænger de lidt med hovedet, forhåbentlig er der andet, der springer ud.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. I Hasmark ca 6 km herfra fik de en tordenbyge med 10 mm på 20 min i morges men her fik vi ikke en dråbe. En af damerne jeg har været afsted med bor derude og hun snakkede med manden i formiddags og fik det at vide så jeg troede også at vi havde fået men Mogens kunne bare høre noget buldren og det var det.

   Slet
  3. Ok - som sædvanlig stor forskel, så har de i Hasmark fået som vi fik, jeg blev forsinket på lufteturen, for det var simpelt hen for voldsomt at gå ud i, men I slap så :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Jeg kander det godt det med pladsen, og der skal jo også være lidt plads til hundene at springe rundt på.
  Vi må håbe at du ikke får en ny pladskrævende plantedille!
  Men jeg forstår at der var langt mellem snapsene på plantemarkedet.
  Tak for rundturen i Frk. Anemone og Mr. M´s have det ser jo godt ud. Flot Rosenresli de har!

  Du har også selv flot vækst - og roserne er da kommet fint gennem regnen!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er kedeligt, når det begynder at knibe med pladsen, hundene klarer nok mindre plads, de er ikke så store, at de kan lave mange ulykker i bedene :)
   Jeg må vist holde med dillerne nu og bare supplere op en gang i mellem.
   Ja der var langt mellem snapsene, det var mest folk fra private haver, der havde delt deres stauder, ja og så var der jo handelsmændene, de var ikke billige. Dagliljerne fik jeg til en fin pris, 20 kr. pr. stk.
   Ja det ser godt ud i Frk. Anemone og Mr. M. have, deres Rosenresli ses bedre end min.
   Roserne havde det ikke helt så godt her til aften efter morgenens regn.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Øv da også, at der ikke var så meget at komme efter, men det er da fine sager, du har fået med hjem. Det lyder lidt som plantemarkedet i Silkeborg for 14 dage siden, hvor det også var mest private, der stod der, men jeg fik nu alligevel en del skønne ting med hjem - dem har du nok i forvejen 😊 Dejlige billeder fra Ulla og Malcolms smukke have - det bliver vel nok spændende med den ny pergola og bedomlægninger. Roserne der gror helt fantastisk, har jeg ved selvsyn konstateret 😊 Det gør dine egne nu også og sikke en overdådig blomstring, du har haft. Her står det mere skralt til - det er nok de meget store mængder vand, vi har fået over lang tid - det har de ikke kunnet lide. Sådan er der nok noget de fleste år 😊
  Ingen regn her, men en del tordenbulder i det fjerne - lidt sol fik vi da også 😊
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det var lidt kedeligt, men jeg manglede jo heller ikke noget. Jeg synes egentlig, at forårsmarkedet i Silkeborg var mere spændende end dette, det var mest de stauder jeg selv har, de stod med.
   Ja det er spændende med Ulla og Malcolms bedomlægninger. Ja både roser og clematis gror godt i deres have.
   Ja roserne er nu en gang ikke glade for regn, så godt I slap i dag. Regnen er pludselig blevet anderledes fordelt i landet.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Det kan da godt være du ike kom hjem med så mange planter, men det må altså have en god oplevelse at se mrM og Ullas smukke have.
  Dine roser ser helt fantastiske ud, bare mine var så smukke.
  Hvordan er Persien myteri, er den sart ?
  Knus og tak for fine billeder.

  SvarSlet
 9. Hej Linda
  Det gør ikke noget, for jeg har jo ikke plads til meget mere, det er altid en fornøjelse at se Ulla og Malcolms have :)
  Du viste da smukke roser forleden dag, det går også tilbage med mine.
  Persian Mystery er rigtblomstrende første gang, men den får stråleplet som mange andre, det er svært at undgå, det ved du.
  Knus og selv tak

  SvarSlet
 10. Smuk smuk have du så hos Frk. Anemone. Er da vild med mange af tingene og nu er Cosmos skrevet på ønskelisten.
  Er vild med dine roser. De står virkelig så smukt og strutter. Faktisk er jeg blevet ret vild med Lavender Pinoccio. Uha den er ret speciel.......

  Smuk mandag
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja Frk. Anemone har en skøn have, cosmos er ret fin ja, helt anderledes end de andre.
   Ja det er lækkert, at der er roser endnu, Lavender får ligesom de andre stråleplet, men den remonterer heldigvis. Den fås hos Jas, så måske skal du have bud med rosenfeen.
   Ja den er smuk, håber den også er det hos dig.
   Knus

   Slet
 11. Plantemarked og havebesøg på samme dag, så er søndagsstemningen da hjemme. 2017 ser ud til at være et godt år for Penny Lane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var en super søndag. Penny Lane er fin i år ja.

   Slet
 12. To fine havevandringer, du tog os med på. Om jeg begriber, at du kan huske alle de rosennavne. Du har så mange smukke. Solskinshilsen fra Ebeltoft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Du blev ikke fristet til plantemarked i Århus, det var godt, så var du blevet skuffet.
   Det er så det, jeg er god til :) altså rosennavnene. Ja jeg er heldig.
   Solskinshilsener fra Samsø :)

   Slet