lørdag den 4. april 2015

At løsrive sig

er svært i sådan et dejligt vejr. Jeg (og sikkert også alle I andre) har været i haven hele dagen. Fantastisk vejr - trods rimfrosten i morges.
i dag var rimen på taget og græsset tykkere end i morges.
 morgenturen gik til Bertels bakke med udsigt til Tranebjerg kirke
og til havet
på hjemvejen gik jeg forbi scillaerne i grøftekanten, der var folk i huset, så jeg kunne ikke tage billeder ind i deres have denne gang.
 morgenbillede
trods den kolde nat klarede R. Isolabella sig fint, billedet er taget til aften
også R. Daurilut klarede den kolde nat
 Cameliaen i pavillionen
 1.4.
2.4.
3.4. den er altså noget rød, men også flot
Iris Wilmotiana Alba, nu kan man se knoppen
 Ornithogalum stråler i solen, om aftenen lukker den sig igen
 Porcelænshyacint
 Chionodoxa Forbesii Rosea 
 Snepryd
Trillium tæt på udspring
 Helleborus Multifidus, som jeg troede var død har vist sig igen, den visner ned om vinteren, så glad var jeg, da jeg så den.
 Den dobbelte den gul/grønne, jeg havde i forvejen
 mørke nykøbte

gule nykøbte
Hvor er jeg dog glad for alle mine Helleborus
 udsigten til aften
aftenhimlen lige før solnedgang, det flotteste fik jeg ikke med, da kameraet løb tør for batteri.
Det er især om aftenen, det er svært at gå ind, når det stadig er lyst og gerne vil have det hele med, men jeg var lidt træt.
God lørdag til jer

28 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth Du har været tidligt på færde i dag. Ja, vi kunne heller ikke modstå det gode vejr igår. Alle kom i haven. Og vi brugte grillen for første gang igår. Vi lavede en lækker oksefilet, da gode venner kom på besøg. Dine påskeklokker blomstrer da helt vidunderligt i øjeblikket sikke en samling af forskellige slags. Din kamelia er flot, det gode ved de mørke er at man ikke så meget ser brunt på blomster bladene. Jeg har noget brunt på min hvide, men måske det er temperaturen der gør det? Dejligt stadig med de tidlige forårsvækster, men nu længes jeg efter tulipaner og hyacinterne.
  ham Arthur han ser dejlig ud, sund , frisk og lidt fræk. ;-) det må være skønt med et sådant dejligt barnebarn. God lørdag kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Jeg er tidligt på færde hver morgen, så det er ikke nyt, men nyt er det, at jeg udgiver indlæg så tidligt :) Ja det er et dejligt vejr, som må nydes, men jeg har nu ikke tænkt på at grille endnu, det lyder ellers lækkert.
   Jeg bemærkede på morgenturen, at den lysegule påskeklokke også har fået lidt brunt på et blad, jeg tror bestemt, det er på grund af rimfrosten, hvor mon din kamelia står, der er det nok lidt køligt, gætter jeg på.
   Mine hyacinter er ved at springe ud, tulipanerne er knap så langt.
   Ja det er skønt med et barnebarn med krudt i :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Godmorgen Lisbeth

  Ja, det har du da ret i, hvem var ikke i haven igår? Og det gentager sig da forhåbentlig idag!
  Sjovt at se at der er så mange færre der var inde på min blog igår - og en overvægt af usædvanlige besøg - Vi i norden har alle været i haverne!
  Sjovt at se din Iris willmottiana - den minder meget om en jeg også har på vej - min er en Iris magnifica hybrid vistnok fra Jan.

  Ha en dejlig solskinsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. God formiddag Karsten
   Ja alle der er vilde med have, var garanteret i haven i går, og er der nok også i dag, hvis ikke der er påskefrokoster, som tager den kostbare havetid.
   Ja man kan tydeligt se, at der ikke er så mange besøgende i det gode vejr, men vi har jo heller ikke selv tid :)
   Det var derfor, jeg satte min Iris wilmottiana ind, den ligner nemlig din en hel del. Jeg købte min sidste år i Kvickly i Horsens.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Det er dejligt med lyse aftener, og jeg kender det alt for godt, det med at det er svært at løsrive sig og gå ind. Endnu kan det lade sig gøre, men når det bliver rigtig lunt, så vil jeg gerne trække det en halv time, og så lige en halv time mere ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det er skønt med de lyse aftener nu, men det levner ikke meget tid til at blogge :) det er med at nyde det fine solskin.
   Jeg skal altid lige have en runde til, især når alle rhodoerne blomstrer, så må det nydes :)

   Slet
 4. Nej, det er svært at stoppe, når vejret er så godt og det er længe lyst. Hos os var det nu ryggene, der sagde stop. Sådan går det, når kontorfolk går i haven efter en lang uvirksom vinter.
  Jeg kan se, at du også er glad for juleroser. Jeg vidste ikke, at multifidus visner helt væk. Så gælder det om at huske, hvor man har sat den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er meget svært at stoppe, men vores krop kan godt fortælle os, når det er tid. Vi er ikke helt i træning endnu.
   Jeg havde heldigvis et skilt ved min multifidus, men jeg havde næsten opgivet den.

   Slet
 5. Du har ret, det er svært at gå indendørs, når der er så dejligt derude:) Det var min ryg der stoppede mig igår og idag er jeg noget stiv i koderne efter slæbet med store krukker.. (haha jeg ser lige Ulla havde samme problem)
  Juleroserne er virkelig dejlige nu. Selvom de dukker op tidligt på året, så er det nu i udspring at de virkelig kommer til deres ret.
  Det er en dejlig tid du har fra nu hvor dine Rhododendron blomstrer:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er meget svært at gå indendørs, når det er lyst så længe, men det med ryggen og lænden skal nok fortælle os, at nu er det tid til at gå ind.
   Ja de er helt fantastiske, som de står der og stråler i solen.
   Sæsonen for rhodoer er skudt i gang, det er en fantastisk tid :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth, jeg syntes porcelænshyacint er så fin en lille blomst og så dufter den så dejligt. Jeg mærker en total ømhed i hele kroppen efter at have slæbt krukker og andet godt i onsdags og så er jeg heller ikke vant til at sidde bag rettet i så mange timer som jeg gjorde i går, det kan mærkes i min gamle ryg :o). Til gengæld var jeg i haven, ikke bare i en men i to skønne nogen af slagsen.
  Rigtig god påske til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja porcelænshyacint er en fin lille blomst, jeg må tilstå, at jeg ikke har været så langt ned, at jeg kunne lugte til den, jeg må plukke mig en. Det er vist hårdt med det slæben krukker, der er flere, som har skrevet om det her. Det er langt at køre helt til Ålborg? så jeg kan godt forstå, din ryg beklager sig, men godt du har set to skønne haver.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth!
  Hvor er det smukke billeder, tydeligt at se lyset hjælper til, med sit tryllestøv, for bliver i ekstra godt humør!
  Her er det også svært at komme ind om aftenen, maden bliver spist senere end normalt, og have glæderne er kommet mere under huden end sidste år, morsomt er det:-)
  Ha en god påske!
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja solen gør sit til at det hele bliver smukkere og humøret bedre.
   Vi spiser tidligt og går ud igen.Det lyder godt, at haveglæderne er ved at komme ind under huden, sådan går det, når man følger med i haveblogge :)
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  En kold morgen her minus 2,5 men da rimen var af græsset så har det bare være forrygende vejr selv om det ikke er specielt varmt. Vinden er ikke så voldsom idag så det føles dejligt :-) Godt at rhodoerne har klaret endnu en kold nat. Ja det kan godt være at du blev snydt med farven på Kameliaen men i det mindste blomstrer den modsat min :-( selv om den er rød er den meget køn. Den har bare så flotte blade den Trillium dejligt med planter hvor bladene også er et trækplaster :-) Skønt at Helleborus Multifidus (skørt navn) valgte at vågne fra de døde men det er jo påske :-)
  Jeg har også fået en positiv overraskelse idag. I sommers købte jeg nogle Cyclamen i England nogle der skal blomstre fra juni. De blev jo sået da jeg fik dem og jeg have faktisk opgivet dem. De er blevet flyttet ud og ind og der var ligesom om at intet hjalp. For ca 4 uger siden blev sat i skammekrogen ude i baggangen. Idag ville jeg så lige se om der var sket noget ellers ville potten blive smidt ud. Sørme om der så ikke er fine spirer YES!!
  Smuk aften udsigt og ja nu kan jeg sikkert nå lidt i haven efter arbejde når påskeferien er slut.
  Fortsat god lørdag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er snart ved at være en vane med de kolde morgener, men heldigvis blæser det ikke så meget. Lidt vind var der nu senere på dagen, ja og den er kold. Desværre klarede min Daurilut ikke den sidste nat, så den er ikke helt så køn mere, så må vi se, hvordan det går næste nat.
   Det er rigtigt, jeg må glæde mig over, at min kamelia blomstrer, det gør jeg så. Bladene på trillium er vist næsten mere tillokkende en selve blomsten, men jeg har en hvid dobbelt, den er flot, jeg håber, den viser sig igen i år.
   Det lyder godt med dine cyklamen, så kan vi lære ikke at give for tidligt op :)
   Herligt at du nu begynder at kan nå lidt i haven efter arbejde, der er meget at nyde derude.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   PS den var god, den med multifidus og påsken :)

   Slet
 9. Deilige bilder! Dine påskeklokker er så fine, og spesielt den doble :)
  Mine ligger stadig under snøen :(

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have, jeg håber, sneen snart smelter, så du kan få lov at nyde dine påskeklokker.
   Klem

   Slet
 10. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de dejlige billeder. Påskeklokkerne er jo dem jeg giver størst opmærksomhed, de er simpelthen så skønne. Frølingene fra dig blev plantet om for et par uger siden, og jeg skal love for, at de kvitterer for det. Jeg kan ikke rigtig klare kulden, så jeg holder mig inde i udestuen og sår sommerblomster. Vi skal have gæster flere gange her i Påsken, så det bliver ikke til så meget havearbejde. Når det er så koldt, vil jeg nu også hellere have gæster end gå i haven.
  Kærlig hilsen og god Påske, Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak, så er det godt, jeg tager mange billeder af påskeklokkerne. Det lyder godt, at frølingerne er ved at komme efter det. Synd du ikke kan klare kulden, jeg kan godt huske, at du plejer at have problemer med det, jeg synes ikke, det har været så slemt i dag.
   Så er det godt, du skal have gæster, jeg har det fint uden, men har nu haft to besøgende i dag, så jeg nåede ikke meget i haven.
   Kærlig hilsen og også god påske til dig
   Lisbeth

   Slet
  2. Her hen under aften, havde vi rigtig dejligt vejr, så jeg var ude og beskære roserne og give dem gødning. Det kan jeg jo læse, at du har gjort for nogen tid siden. John har soigneret næsten alle krukkerne, så nu skal de også have gødning eller plantes om.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
  3. Godt du kom ud og nyde det lidt og godt I fik gødet :)

   Slet
 11. Vi har hatt en fantastisk vårdag !! På tross av frost og islagt fjord.
  Alle krukkene på terrassen var bunnfrosset.
  Deilige bilder fra deg !!
  I morgen skal vi feire en 4 års dag her, så farmor er glad for at de kommer hit !! Det blir 5 barnebarn fra 6 til 1 år( de andre 4 i samme alder er på ferie)
  Vi planlegger sommeren og lengter tilbake til Samsø..,,
  Fortsatt god påske :-))

  Ha en fortsatt god påske !

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin og Lars
   Dejligt at høre, at I også har haft en fantastisk vårdag trods kulden.
   Tak for det og god fornøjelse med børnebørnene i morgen, dejligt med børnebørn.
   Det lyder godt med planlægning af sommeren.
   Tak i lige måde :)

   Slet
 12. Ja du kan tro vi er i haven :-) Tænk at du allerede har rhodo blomster, det må være tidlige sorter. Det er dejligt med alle de farver der kommer nu.
  Påskehilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja vi kan slet ikke lade være :) Ja det er tidlige sorter, men lidt af en satsning, når det er minus grader om natten.
   Ja det er skønt med alle farverne.
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Som altid dejlige haver.
  Jeg ville også gerne ha´ været i haven, men der var blevet bestemt, at markedet skal ha´ åben ALLE 5 påskedage.
  Næste år bliver det heldigvis lavet om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Jeg kan godt forstå, at du er ked af at skal være på markedet hver dag i påsken, især når det er fint vejr. Godt det bliver lavet om til næste år.

   Slet