søndag den 5. april 2015

Morgentur, en pakke og havebesøg

Igen var der rim i græsset, denne gang gik det ud over R. Luteum, som nu er blevet lidt brun i blomsterne. Et par nætter endnu så skulle det blive mildere og med højere temperaturer. Ellers kan vi vel ikke klage over påsken, som har været dejlig solrig.


 her er lidt billeder fra min dejlige morgentur
Rim var der nok af, desværre
men R. Isolabella klarede forrige nat, håber det bedste for natten nu
Jeg fik pakke fra Hyde & son i dag. Ida og jeg har delt fragten og sammen købt liljer hjem. Det så dejligt ud. Jeg købte en pakke tree lily mix i hvide og gule nuancer for 10,5 £, der var også en enkelt martagon lilje med til mig, den var godt i gang med at gro, så jeg skyndte mig at plante den i aften. Normalt planter man dem om efteråret. Jeg fik ikke lavet så meget i haven i eftermiddag, da jeg have besøg.
I formiddags fik vi plantet min nykøbte rhodo R, February Dawn, den stod ellers i en krukke i pavillionen, men nu var der ikke mange blomster tilbage, så kunne den godt komme ud i bedet, det har den også bedst af.
Jeg fik også fjernet de fleste af de visne blade her i skoven, i morgen skal der håndluges.
 Sidste år fik jeg foræret en klump Hepatica, jeg havde næsten opgivet at se dem igen, men nu er der en enkelt, som har tittet op her i skoven, så forhåbentlig kommer der lidt flere.
Den lysegule anemone købte jeg hos Blomstertøsen, da vi var derovre.
en rød primula står der også i skoven
 primulaer er nu skønne, det her er den jeg købte hos Lau i Silkeborg.
Den gule her vokser ivrigt, så den har jeg delt, den er da sød.


Hyacinterne kommer også nu
og flere påskeliljer er lige ved at springe ud
Denne her iris Bucharica minder meget om den Wilmotiana, jeg viste i mit sidste indlæg
 Bænken her frister, men man bliver kold bagi af at sidde på den. Lige ved siden af på fyrrestammen er Cl. Jan Lindmark på vej op.
Når roserne blomstrer og der kommer blade på træerne, bliver der en fantastisk udsigt fra bænken.
Påskeklokkerne kommer her:Jeg har skåret lidt ned på billedmængden af dem i dag
 Roserne kvitterer nu med flot rødt løv
 Turcestanica er netop sprunget ud
Så smuk er Meconopsis /Valmuesøster nu.
Til slut en solnedgangssky fra forrige aften
Rigtig god påskedag med dejligt solskin

Til allersidst en servicemeddelelse fra Anne Marie Lønbæk Planteskole i anledning af, at der i dag er 2 mdr. til det store plantemarked i Kolding. Hvis man melder sig ind i Geografisk Haves Venner kan man komme gratis ind uden at skulle stå i kø, et årligt medlemskab koster 210 kr. samtidig støtter man haven, som har mange sjældne planter. Desuden kan man besøge haven gratis hele året rundt. Du kan tilmelde dig her


24 kommentarer:

 1. Godmorgen Lisbeth

  Flot sending fra Hyde - ja ned i jorden med den martagon - den kan godt finde på at springe året over når det nu er begyndt så anderledes,,,
  "The plant listed as Iris willmottiana 'Alba', is now thought to be a white form of Iris bucharica". Det forklarer nok ligheden:)

  Nu er du bestemt foran - mine botaniske tulipaner skal først lige til at starte, og min Meconopsis er i jordhøjde...

  Ha en dejlig solskinsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja det var fine ting fra Hyde, og martagonen er plantet, jeg håber den kommer i blomst, den så flot ud.
   Ja det var forklaring på ligheden.
   Der er nu også kun en enkelt af de botaniske tulipaner, som er i blomst. Meconopsis er bare flot nu.
   Tak i lige måde.

   Slet
 2. Ih.... så bliver det næsten ikke smukkere. Sådanne rimfrost-morgener er helt specielle, men selvfølgelig ængstes man om det er gået ud over nogle af de sarte rhodoer. Håber de Isolabella også klarede denne nat.

  Ja, jeg har heller ikke botaniske tulipaner i blomst endnu.

  Skønne nye anemoner - det er virkelig en dejlig tid - og i dag ser vejret fint ud igen - vi må i gang ...

  God dag til dig, knus

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Ulla
   Jeg havde godt set, at du også var tidligt oppe :)
   Ja det er smukke morgener, vi har for tiden og smukke dage. Jeg har ikke været ude og kigge til Isolabella endnu.
   Jeg har også kun en enkelt botanisk tulipan i blomst endnu.
   Ja vi må i gang igen, herligt.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 3. Nydelige bilder du deler i dag! De øverste landskapsbilder får meg til å tenke puslespillmotiv! Du har nok en del flere sorter i blomst enn jeg har, men gleden over blomstringen er vel den samme! God påskedag til deg! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne-Kristin. Ja det kunne måske være et godt motiv til et puslespil :) Glæden er i hvert fald stor over alle blomsterne her, dine kommer forhåbentlig også snart.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Godmorgen Lisbeth, ja det er friskt om morgenen. Heroppe i Nordjylland er der også helt hvidt. Alma og jeg går tur hver morgen i det gamle Tivoli Friheden, min datter bor lige ved siden af.
  Det var da en dejlig pakke du der kom med posten, med masser af liv i :o)
  Der er da godt nok vokseværk i den ovre i Høneballehaven :o) gad vide hvordan det går hjemme i mit lille Casa Asti, der er nok også sket lidt når jeg kommer hjem.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. God formiddag Linda
   Ja friskt og flot. Jeg tænkte nok, at det også var hvidt deroppe. Det må være et dejligt sted at gå tur og bo. Du må da en gang besøg Birgitte, hun bor også i det nordlige, hun har en fin have og et stort flot orangeri. Birgitte på Nettet hedder bloggen.
   Ja det var ikke tosset med en liljepakke :)
   Det er altid spændende at komme hjem og se, hvad der er sket, men man har været væk.
   Kom godt hjem
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth.Ja !!! så er jeg på igen efter nogle dejlige dage hos Gitte.Masser af trafik begge veje.
  Her skinner solen fra en skyfri himmel...............men stadig lidt koldt.
  Skønne billeder du viser af alt det der er på vej op derude.
  Nu kan det næsten ikke gå hurtigt nokmed at det hele vokser op.
  Spændende med din nye pakke fra England...............er også vild med liljer.
  Håber jeg når at vaske mit drivhus ned i dag.....................men der er så meget jeg skal lave i dag.
  Fortsat rigtig god påske på Samsø knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er godt at være hjemme igen, selvom der så er nye opgaver at tage fat på. Godt med dejlige dage hos Gitte. Her skinner solen også, men himlen er ikke helt skyfri. Ja det er dejligt med pakke med liljer fra England.
   God arbejdslyst og påske.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Nu er det vist heldigvis ved at være slut med nattefrosten i denne omgang. Det er for bøvlet at dække de tidligtblomstrende rhodoer; men så risikerer vi jo desværre også de brune kanter, som du skriver. Det er heldigt, at du har en nabo, som også kan lide at bestille løg fra de fjerne lande. Nu pibler det ellers op af jorden på Samsø - det ser godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja heldigvis for rhodoerne kan ikke lide det. Jeg dækker dem ikke, det gjorde jeg jo med R. Olive sidste år, ikke nogen god idé, der er liv endnu, men det er meget lidt, det kunne den ikke lide. Ja portoen var noget dyr, så det var godt at have en at dele med. Ja der er gang i det også her hos os nu.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Meget smukke billeder fra din morgentur. I nat har det været endnu koldere 2.9 minusgrader. Nu må det godt slutte. Ærgerligt at Rhodoen har nået at tage skade. Hvor ser skoven bare indbydende ud flot som solens stråler trænger ned mellem træerne :-) Den er så smuk den lysegule primula. Jeg har lige plantet et par stykker i den farve. Her er de første påskeliljer sprunget ud idag men hyacinterne mangler lidt endnu. Turcestanica er sørme smuk. Meconopsis er langt fremme hos dig. Jeg flyttede min i efteråret så jeg var spændt på om den kom men der er liv i den men vel kun et par cm over jorden. Super flot afslutningsbillede.
  I øvrigt en lækker pakke du har fået jeg ved ikke hvorfor men liljer gør noget ved humøret. De er bare skønne :-)
  Her har jeg ikke nået noget i haven idag for sidst på formiddagen ringede min ene bror og svigerinde at de var på vej hjem fra Bogense (De har været på camping) så ville de lige kikke ind her på hjemvejen og ja så gik der lige 41/2 time. De fik lidt middagsmad. De havde hunden med så vi gik en tur op til byens gadekær hvor der er sorte svaner og en del forskellige ænder plus der er volierer med forskellige flotte høns, fasaner og påfugle. Så jeg har da fået lidt frisk luft i lungerne. Det er også blevet lidt mere skyet her sidst på eftermiddagen men vi har da lige været oppe og runde 10 grader.
  Fortsat god påskedag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak for det, ja det var en smuk morgentur i går, i dag sprang jeg over billeder, I kender jo snart turen :) Nu er jeg også trukket ind, jeg skulle lige have liljerne plantet, men det var en kold "fornøjelse" sikken det blæser nu. Jeg har arbejdet i skoven hele dagen, men her til aften blev det for koldt. Jeg er også glad for den lysegule primula og selvfølgelig også for Meconopsis, jeg håber, den har sået sig rundt om, men der er ikke noget at se, så det har den nok ikke.
   Ja det er dejligt med liljer, men her til aften da de skulle plantes havde jeg nu rigeligt. Jeg plantede den sidste ved bænken, så kan man sidde der i liljeduften.
   Gæster når vi skal i haven er ikke så populært, jeg prøvede det jo i går, nå men det er jo hyggeligt nok. Det er da spændende med sorte svaner og alt det andet ved jeres gadekær.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Super flotte morgenbilleder. At starten morgenen med en gåtur er noget af det bedste og lyset er perfekt til at tage billeder i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, ja det er dejligt at starte morgenen med en gåtur og at have kameraet med, det har jeg tit, og hundene skal jo luftes alligevel :)

   Slet
 9. Dejlige billeder afsluttet med en dramatisk aftenhimmel. Ikke så tosset med sådan en pakke, det er altid spændende. Og tak for den lille servicemeddelse fra Anne Marie - godt gjort at den skal komme udenbys fra... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru friis
   Tak skal du have, ja det var en god pakke, men det var koldt at plante her til aften.
   Anne Marie bad mig skrive det, jeg tænkte godt nok på, hvad du syntes om det. Det er da en god idé, men 210 kr. om året for en tur er lidt dyrt, jeg kommer jo ellers ikke lige i Botanisk have, det er der nok større chance for, at du gør. Det er uden tvivl spændende at gå rundt og se alle de sjældne planter, men Grundlovsdag er der ikke tid til det :)

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Der er godt gang i planterne hos dig. Hvor er skovbilledet bare pænt og ryddeligt at se på. I morgen skulle det blive lunere, hos os har det været koldt i dag, så jeg var ikke ret længe ude. Dejligt med sådan en pakke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja der er da gang i en hel del. I dag har jeg kravlet rundt i skoven og luget, jeg håber også, det bliver lunere i morgen, i dag har det været koldt, især til aften da jeg plantede liljerne. Nu håber jeg, at de kommer op til stor glæde og fornøjelse for mig og andre.

   Slet
 11. Flot billede du slutter af med.
  Glæder mig til at se når indholdet af din pakke kommer med blomster.
  Altid dejlig med nyt til haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja det bliver spændende, når de blomstrer.

   Slet
 12. Flotte bilder fra morgenturen din, blomster, og ikke minst benken !
  Selv om man blir litt kald bak, ser det ut til å bli et fint sted å
  sitte :-))
  Vi har tenkt oss tur innom den Geografiske Have igjen i slutten av juni. Deilig å rusle rundt der.
  Fortsatt god påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin og Lars
   Tak skal du have, ja der er et godt kig fra bænken, som bliver lunere, når solen skinner på den :)
   God idé at tage i Geografisk Have i Kolding, der er mange fine planter, jeg når desværre aldrig at se dem, når vi er der, så skal jeg købe planter :)
   Tak i lige måde

   Slet