lørdag den 9. november 2013

Regn og halve pelikaner

Orkan er det ikke, men det blæser da noget kraftigt igen herude midt i Kattegat. Fra morgenstunden regnede det, men det blev tørvejr, så det lykkedes at få lavet lidt i haven.
I skrivende stund pisker regnen ned igen og det blæser hele tiden 9-10 m. i sekundet med vindstød af 13-14 sekunder, tror jeg. Det virker i hvert fald voldsomt.
 Tøjsnoren var populær sidst, så den får I med igen i dag :)Som I kan se, er det meget dystert, mon ikke det ser lige sådan ud hos jer. Men de mørke skyer er flotte, synes jeg. Jeg er himmel fascineret, tror jeg :)
 Det lykkedes os trods vejret at få lavet lidt i dag. Denne her cornel stod for tæt på et moreltræ, så den blev rykket lidt udad, ikke meget men det var et større arbejde at grave den op. Den har stået der i tre år, så den var godt etableret.
En dværgelm stod for tæt på et fyrretræ, den blev også flyttet.
Den ældste af mine glasbærbuske blev gravet op og flyttet herud i det gamle terrassebed. Forinden var endnu en rose flyttet helt ind til stakittet. Her kan I se to af mine glasbær, den mindste og den største. Den sidste købt hos Billigblomst står bag lavendlen længst væk i bedet.
Mine kallaer stod i pavillionen, nu er de sat til frostfri opbevaring i Bents værksted.
 Duftgeranierne blev gravet op og plantet i potter.
Her kan Bent nyde dem i værkstedet, sjovt nok virkede han ikke specielt begejstret :) hvem kan nu forstå det.
Bent fik sat fuglekassen op på et af de andre elletræer, den sad oprindelig på det træ, som blev fældet sidste weekend. Så håber vi, at de vil bo i det, han fik den forrige jul, men fuglene synes ikke, at det er en egnet bolig åbenbart.
Det var hvad vi nåede i formiddags, det er jeg ganske godt tilfreds med.
Lidt andre billeder fra i dag:
De små japanske rhododendron har fine efterårsfarver nu
Denne fine April Reign står i nordbedet

Nogen af dem har også en enkelt blomst
Sequoiadendron giganteum som vi fik af nogle venner står flot nu, man lægger mere mærke til den nu, hvor de andre træer næsten alle har mistet løvet.
Zenobiaen har også fået efterårsfarver nu
Jeg må skuffe jer, ingen roser i dag, der er nogen, men det blæser for meget, så jeg har i stedet plukket en buket ind.
Resten af dagen skal jeg træne min klikfinger, denne gang ikke på køb af planter, men derimod julegaver til familien. Hyggelig beskæftigelse her ved brændeovnen.
Fortsat god dag i efteråret, jeg håber I hygger jer indendøre med plantelekture eller andet rart læsestof.

24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth.
  Smukke efterårsbilleder.
  Her i Viborg har det stået ned i stænger hele dagen.
  De virker mørk og trist.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak skal du have, ja det har ikke været det bedste havevejr, selvom det ikke har regnet hele dagen her.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Ja man må sige, at det er nogle dramatiske himler du fremviser. I har godt nok været flittige med at grave op og flytte rundt. Det er noget jeg selv gør, så jeg skal virkelig være sikker på, at sætte tingene, så jeg ikke skal flytte for meget rundt. Men haven er jo også mest min lidenskab, så det må jeg leve med.
  Der hvor du skriver Lidt andre billeder fra i dag: billedet lige nedenunder - flot busk med nogle smukke farver. Er det en rhodo?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja der er dramatik i luften i dag, koldt og blæsende puha.
   Ja vi har rykket lidt rundt, når det er buske og træer, hjælpes vi gerne ad, det er rart. Hos os er det også mest min lidenskab, men Bent er flink til at hjælpe mig.
   Ja det er en rhodo, den hedder Isola Bella, det var den der frøs for mig i foråret, så blomsterne visnede. Den blomstrer omkring 1.4. heldigvis havde den gemt nogle knopper, så jeg fik blomster senere i april.

   Slet
 3. Haven har passet sig selv i dag. Det regner og blæser alt for meget. Du skal nok ikke regne med, at Bent giver planterne en sjat vand i ny og næ. Vi har også roser endnu, men farverne er ved at være temmelig afdæmpede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har ikke været det bedste havevejr, meget koldt men vi har ikke haft dagsregn her, så det gik an.
   Nej du har nok ret, jeg må selv huske at vande mine duftgeranier, men fair nok.
   Jeg plukkede Scepter d´isle ind i dag, den står fint, og så dufter den skønt, når den kommer ind i varmen.

   Slet
 4. Hej Lisbeth.Er lige kommet hjem fra bogmessen i Bella Centret.........og det var en kold fornøjelse at gå fra toget og hen til hovedindgangen.
  Du viser også nogle dramatiske himmelbilleder idag.
  Godt at du har fået flyttet din glasbær til terrassebedet......der kan i rigtig nyde dem når de får de smukke bær........har ikke rigtig fundet det rigtige sted til min endnu.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jessie
   Ja jeg er ikke i tvivl om, at det var koldt at gå den tur, vi har lige været ude med hundene, og vi frøs med anstand, det er noget bidende nu.
   Ja jeg tror også det bliver flot med glasbærrene der.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth.
  Sjovt med blomster i de små rhodoer, håber da de blomstrer igen til foråret.
  Du er altid flittig i haven ---- og fine billeder du viser.
  Og så kom fuglekassen op, --- godt----
  Har besøgt min gamle faster, --- i regnvejr----
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja de små rhodoer blomstrer tit med en enkelt eller to blomster, dog normalt i september, men det har jo været mildt. Der er mange knopper til at blomstre til foråret.
   Det var ikke lysten, der drev værket i dag, men det skulle jo gøres, mens Bent kunne hjælpe mig.
   Håber din gamle faster blev glad, for det var næsten ikke vejr til at gå ud.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hvor er i dog flittige og så på sådan en våd og blæsende dag.
  Her har det bestemt ikke været havevejr, så jeg har slet ikke forsømt noget ved at stå på markedet i Tørring.'
  Som altid gode billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var ikke det sjoveste at være i haven i dag, nej du har bestemt ikke forsømt noget ved at være i Tørring, håber du har hygget dig der.
   Tak

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja, det er regn og rusk- ikke ligefrem havevejr. Men så må vi jo hygge os indendøre. Er stadig vild med din tøjsnor. Flotte vejrbilleder.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Nej det er hyggeligst at være inde i varmen nu. Godt jeg satte billede ind af tørresnoren så :)
   Tak
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. jeg har klippet ned idag, så min baghave ser nu ægte vintertrist ud. du har staigtvæk meget smukt at se på finder jeg :)
  julegave indkøb er da bare så hyggeligt :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Hvorfor har du klippet ned, jeg klipper først de fleste stauder til foråret. Ja der er heldigvis fine stammer osv at kigge på i haven.
   Ja julegaveindkøb er hyggeligt på nettet :) ellers er jeg ikke meget for det.
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Flotte høstbilder! I dag har det vært skikkelig høstvær her også med regn og vind. Det er godt at en kan hygge seg inne i sånt vær foran ovnen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er godt at husene er hule og at vi har varme på :) brændeovnen er ikke at foragte i denne tid.

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Ja der er dramatik i luften idag, heldigvis har det dog ikke blæst så meget her, kun regnet hele dagen. Så det blev en af de arbejdslørdage, hvor jeg ikke følte at jeg gik glip at noget.
  Nå så i er heller ikke færdige med at flytte rundt endnu, vi må nyde at vi stadig kan komme i jorden. Nå så Bent skal ha blomster i værkstedet, det næste bliver måske lidt stearinlys og puder ;o).
  Jeg venter stadig på ønskesedler, så jeg må vente med julegaveindkøbene.
  Lad os nu håbe på lidt godt vejr i morgen, så vi kan komme ud i den friske luft ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja der er meget dramatik i dag. Jeg troede det blæste mere vest på, men det lader ikke til at det er så galt, det er flere gange, at du har skrevet, at det ikke blæser så meget som her.
   Nej det hedder sig, at bladene skal være faldet af, før man flytter med træer og buske, derfor er det først nu, vi gør det.
   Ha ha :) nej han er ikke meget for hverken stearinlys eller puder, så det tror jeg næppe.
   Vi skal aflevere gaver sidste weekend i november, så jeg er nødt til at være i godt tid. Så sparer jeg lidt porto, det er dyrt at sende gaver, og de kommer en tur hjem i den weekend.
   Ja vi må have sol i morgen og ingen regn :)

   Slet
 11. Her har det også regnet og blæst, men jeg drønede også ud i haven for at grave de sidste geoginer op, for det var den eneste dag, som jeg virkelig havde tid til at gøre det færdigt.
  Nu kan man virkelig se på dine billeder, at det er blevet efterår, men utroligt at din rhodo ikke kan finde ud af det, vejret må alligevel være mildt, siden at de småblomstrer.
  Fortsat god weekend:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Heldigvis er det bedre vejr i dag, men koldt er det. De små rhodoer har ofte en efterblomstring, dog som regel i september. Men for årstiden har det jo været mildt indtil nu.
   Tak i lige måde.

   Slet
 12. Hej Lisbeth. Dine øverste billeder med himlens mørke skyer er bare så flotte. Tænk, at Bent er "mellemfornøjet" med planterne i vindueskarmen. Jeg tænkte ellers, at det var et genialt sted at vinteropbevare, så det er jo godt!! Håber, du har lidt bedre held med duftpelargonierne i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte
   Ja det forstår man slet ikke, at Bent er mellemfornøjet med :) Jeg er også spændt på, om de kan klare vinteren i hans værksted, det håber jeg.

   Slet