fredag den 14. juni 2013

Rhodoerne gødes og blandede billeder

Jeg startede morgenen med at gøde rhodoerne, også det er en stor omgang, men jeg nåede da i i gennem det, mens jeg tænkte: NU skal jeg ikke have flere, hvor længe varede det lige, ikke længe. Inden jeg var færdig havde jeg allerede fundet plads til flere, men der er nu ikke plads til så mange til. 220 stk. så holder jeg, tror jeg nok :)
Derefter gav jeg mig til at fjerne frøstande, det er heller ikke det sjoveste der findes, men jeg glæder mig over, at vejrguderne i det mindste hjælper med vandingen, så sparer jeg da den tid.
Vandet kan nu hurtigt blive brugt med det blæsevejr, men de lover jo mere i morgen.
 Clematis Alexandra, den ene af to knopper, rådyrene har taget resten
 Clematis montana Marjorie blomstrer endelig, sidste år sprang den over blomstring
Her har vi staudeclematis Recta, den står snart med en sky af hvide blomster
Billede fra skovtykningen, hvor ovennævnte staudeclematis står
 Deutzia
Her er så den hvide Deutzia, den var en af de første, jeg købte til haven
Weigela brogetbladet

Som det ses her, har jeg rigtig mange digitalis
 Geranier
 desværre uden navn
Hejrenæb/Erodium selvsår sig, så dem har jeg også mange af
Gran med smukke skørter, den er så flot lige nu
Hylden Black Lace er ikke så gammel, men den står fint, synes jeg
Denne hosta tiltrækker sig opmærksomheden, selvom den står i mørket under æbletræet
Linaria apricot beauty købte jeg sidste år hos Blomsten og krukken. Den er kæmpestor og lige begyndt at blomstre, hvis den frøsår sig som den lyserøde gør, bliver jeg nok leveringsdygtig af små frølinger.
Lupinerne her står så flot, de andre er ved at takke af for denne gang, men jeg forventer, at de kommer igen, når jeg klipper dem ned. Jeg gemmer dog en enkelt frøstand til alle jer, som gerne vil have den gule lupin.
Lægebaldrian har jeg byttet mig til, den står fint i regnvandsbedet nu
 Rød troldhassel
Magnolia Sieboldii, den første blomst
R. Späthlese
Til slut et par roser
 Mme Alfred Carrier´s første blomst i år
Maigold
Rigtig god weekend, her er ferien forbi, Bent er hjemme igen :)

25 kommentarer:

 1. Tak for synet af mange skønne billeder. En af mine favoritter er digitalis. Jeg elsker de høje spir.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette H.
   Ja Digitalis er så skønne, jeg tror aldrig, jeg har haft så mange som i år.

   Slet
 2. Godt at læse du endelig fik en ordentlig gang regn, så du kan spare lidt på vandslangen. Smuk smuk Louise Bugnet rose du i øvrigt har fået dig. Flotte gruper af lupiner og digitalis som jo bare ser ekstra godt ud når de er mange sammen. Jeg ku godt tænke mig at være med på frølisten her, både af den gule og denne, hvis det er. Jeg har lige høstet Vidunderblomstfrø som måske kan have din interesse?
  Magnoliaen er yndig med sin fine kopfacon. Og hvor er det dejligt med de skønne skovkig du gir os. Rhodoerne er fantastiske, og det er beundringsværdigt så stort et stykke arbejde du ligger i dem.
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja det var godt med vand, men med det blæsevejr kan det hurtigt tørre igen. Ja Louise Bugnét rosen er jeg vild med, den har masser af nye knopper.
   Du er skrevet op til frø fra den gule lupin nu. Jeg behøver ikke noget i bytte, jeg er ikke så vild med at så.
   Tak ja der er meget arbejde ved dem, men de giver mig heldigvis mange glæder :)
   Kh Rose

   Slet
 3. Hej Lisbeth.Her har det skiftevis regnet og solen har skinnet.Men dejlige billeder du viser.
  Især er jeg vild med din mørke hyld og din Deutzia.Og kan jo se at din Alfred rose er sprunget ud.
  Glæder mig til mine små knopper vil blomstre.Roserne er kun ca.30 cm.
  Jeg har også klippet de fleste af mine lupiner,men de gule står flot endnu.
  Har du noget overblik over hvor mange vi bliver d.29?
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Her har det været solskin og meeeeget blæst, men ingen regn. Jeg tænkte nok, at du gerne ville se den første Alfred rose. Det varer et par år, inden den får ordentlig fat, men det er en af de hurtige.
   Jeg har ikke helt overblik over, hvor mange der kommer d. 29. kun over jer, der kommer fra Jylland. Det er sværere med sjællænderne, vi mangler en der vil køre fra Kbh. Det kniber for Marianne, som gerne vil herover. Lige nu skyder jeg på samme antal som sidste år, ca. 15.
   I har ikke svaret på sandwich, så jeg går ud fra, at I tager madpakke med i år også. Ellers må I sige til.
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Jeg elsker digitalis, og savner at have rigtigt mange, men de kommer, stille og roligt, det ved jeg jo :) hvis man kan komme på venteliste til gule lupinfrø, så tager jeg gerne imod, jeg har kun helt almindelige lilla nemligt :) men hvis du vil have nogle af dem, så deler jeg gerne.

  Du har så mange smukke buske :)

  hvis du nu kun havde plads til tre rhodedendron, .. en høj, en lav og en mellem, hvilke tre ville du så vælge ? De skulle stå ret mørkt, sådan et sted hvor der ellers kun gror skvalderkål, citronmelisse og brombær frivilligt?

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det er skønt med digitalis, dem kan du også få frø af. Jeg har noteret dig til frø fra den gule lupin, jeg behøver ikke nogen igen.
   Tak ja jeg har mange buske.
   Det var et svært spørgsmål, ret mørkt er ikke lige sagen for rhodoer, kan du beskære noget, så der bliver lysere? Jeg har jo en rhododendronfane på min blog, prøv at kigge der, om der er nogen, der kan friste dig. Der står både højde og hårdførhed ved hver enkelt. Når du har kigget, kan du evt. spørge mig igen.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Jeg prøver at sætte et billede af stedet på min blog i aften, er du så sød at se om du tror der kan gro rhodoer ? Tror det kunne blive rigtigt fint. Jeg kan nok beskære lidt, men ikke fælde noget, for træerne er ikke på min grund men naboens.
   Kh
   Marianne

   Slet
 5. Hej Lisbeth. HVor ser det hele bare godt ud hos dig (Har lige fået læst op på din blog) Jeg blev så glad i dag, fordi den første rose er ved at springe ud, men det er åbenbart nogle dage siden hos mange af jer andre. Det er nok fordi vi bor så langt nord på. Jeg glæder mig så meget til at roserne står i fuldt flor. Jeg blev glad for at læse, at din ampelpileurt har fået så fin en plads, jeg håber vi begge to får mange blomster i dem. Jeg smilede lidt ved din røde Rood rhodo, for jeg syntes altså den var SÅ flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Mine første roser er også lige sprunget ud, du er ikke bagefter, som jeg skrev på din blog. Det bliver dejligt, når vi skal til at nyde roserne.
   Ja lad os håbe, at vi får mange blomster i ampel-pileurten.
   Ja Rood er også flot, den har en fin blomst, men den står ikke godt sammen med den anden røde ved siden af. Det kan den jo ikke gøre for :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth,

  Først skal jeg huske at sige at Jette og jeg gerne vil bestille sandwich. Havde helt glemt at sige det. Den hvide deutzia har jeg også 2 stks af, og i år har jeg købt en rosa som hedder Strawberry Fields. Elsker digitalis, og vil gerne have mange flere. Det ser godt ud med mange sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Jeg har noteret jer til sandwich nu :) Jeg har heller aldrig haft så mange digitalis og slet ikke i rosenbedet, men flotte er de, når der er så mange.

   Slet
 7. Igen. igen dejlige billeder.
  Hvor er din Clematis Alexandra dog smuk.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase ja clematis Alexandra er smuk.
   Selv tak og i lige måde.

   Slet
 8. Det var dejligt med regn - er det sidste gang, vi skal gøde rhodo'erne nu?

  Staudeclematissen er bare smuk, den må jeg vist overveje.

  Du har en utrolig smuk have lige nu, og så kommer roserne endda oveni fra nu af.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var godt med regn, så benyttede jeg lejligheden til at gøde for 3. og sidste gang i år :) De lover mere regn i morgen, så regnen kan sørge for, at gødningen kommer i jorden.
   Mht. staudeclematissen, så køb en grøn og en purpurea og sæt dem sammen, de klæder hinanden godt. Den røde er flottest fra start, når blomstringen starter tager den anden over.
   Ja der er hele tiden noget smukt at se på, hvis jeg skulle få tid. Nu er jeg jo ved at fjerne frøstande. Ukrudtet står højt osv. men det er skønt alligevel.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Sjovt jeg har også den brogetbladede Weigela men min er lysere rød i blomsten. Ja du har mange skønne men den Sieboldii Magnolia er skøn. Jeg kan godt lide den enkle blomst den har. Hostaen du viser, er virkelig en der fanger øjet ... det må være den gule farve i kanten.
  Ja så skal du til at kokkerere igen Lisbeth. Vi får gæster i morgen så det skal John og jeg også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja du er jo også til de brogetbladede. Min måtte også gerne være lysere rød i blomsten :) Sieboldii er bare så fin og ja det er hostaen også.
   Der var ingen vej udenom, jeg måtte i gang med kødgryderne igen. Men du har jo hjælp på, jeg skal selv klare det :)

   Slet
 10. God morgen! Jeg kan forstå at du synes at du snart har nok rhodoer! :-) Det blir som meg med hosta, nå har jeg nådd et punkt hvor det er nok. Du har mange flotte hosta i "skogen" din. Magnolia siebodii står med knopper her også nå, og det er første gang på mange år. Desto mer gledelig når de først blomstrer. Blac Lace er et vakkert tre/busk. Min ene på 2,5 meter frøs helt ned i vinter, mens de to andre jeg har lever i beste velgående. Det er merkelig at noen klarer seg og andre nesten dør...

  Ha en deilig lørdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Marit
   Ja når de skal gødes og vandes, så har jeg nok, men ikke når jeg står i rhodobutikken :) Hostaer er ikke så besværlige, men jeg har mange, der kan deles, det er billigere. Godt at der endelig er knopper i din Sieboldii, så kan du glæde dig til blomsterne. Tre Black Lace, det var mange, jeg har kun den lille der. Mon ikke det er noget med jordforholdene at nogen klarer sig og andre ikke.
   Tak i lige måde.

   Slet
 11. Kan godt forstå, at hostaen tiltrækker sig opmærksomhed, for den står så strunk og flot og har smukke tegninger.

  SvarSlet
 12. Smukke billeder - det er herligt, at alting nu gror så godt, og så meget blomstrer, men efterhånden kan det være svært at vælge, hvilke motiver man vil vise på bloggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie - Ja det er skønt med alt det dejlige, der blomstrer derude nu. Og det er svært at vælge motiver, derfor sætter jeg så mange billeder ind :)

   Slet