lørdag den 16. juni 2012

Sol og sommer og lidt roser

Sol og sommer har vi ikke haft, men det har været ok vejr. Mildt lidt lummert og ikke meget blæst. En enkelt byge i ny og næ, men knap noget jeg behøvede at gå ind for.
Vi fik 6 mm i nat, det var nok til at mange af rhodoblomsterne faldt af, så jeg har brugt det meste af dagen på at plukke visne frøstande af.
Calendulaceum er lige sprunget ud, så den får lov at beholde blomsterne, som i øvrigt har en skøn duft.
Den her foran har for længst fået blomsterne pillet af og står nu med smukke nye skud.
 Goldflimmer
Gomer Waterer
Späthlese fik også lov at beholde blomsterne, men se nu her:
Der røg et par grene, for den var ved at brede sig ud over stien. Det var hårdt ved mig at klippe dem af, men nu kan jeg nyde dem herinde i stedet.

Ja de fanger jo øjet, så billeder af dem igen i dag


Det gjorde disse iris også
Anne Radetsky står stadig med fine blomster i skoven
Mon I kan få øje på bronzefennikel imellem alt det grønne
Edelweiss står fint endnu
Smuk kombination som også fanger mit øje


Lidt forskellige billeder over haven
Sølvlys er stor og kraftig, selvom jeg tog en bid af den og satte et andet sted.
Den første lilje
Den smukke pæon Immaculee er nu sprunget ud
Nelliker i stenbedet

Så er det rosentid

Denne dejlige rose blev købt for at være New Dawn, men det er det ikke og den vil ikke klatre. Jeg tror den hedder Mary Rose.
Gertrud Jerkyll

Rose de Resht
Duchess de Montebello, en af dem, som vokser op af pælen, blomstrer kun en gang, men helt overdådigt
Til slut den skønne mosrose Henry Martin

Fortsat god weekend

29 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth. Altså de smukke roser. Jeg er da glad for, at det ikke kun er mig der køber roser og det så viser sig at være nogle helt andre :) Tænk sig min Rose de Recht er også sprunget ud - det er første år jeg har den - og uhmmm hvor den dufter fantastisk. Den forventer jeg mig meget af. Din smukke Henry Martin er godt nok også flot.

  Fortsat god weekend til dig også.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Det er sket mere end en gang for mig, dog aldrig hos Rosenposten, men denne her var købt i Byggemarkedet. Jeg har siden fået en rigtig New Dawn, og denne her er slet ikke dårlig, den dufter også skønt og er god til at blomstre meget og længe.
   Ja Rose de Resht er også skøn, den har jeg haft nogen år. Henry Martin står t.v. når man går ind af havelågen til den store have. Der er faktisk to enorme buske. Den trænger til at blive klippet ned, men først efter blomstringen :o)
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 2. Hvor har du dog en smuk have og rigtig mange skønne planter.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth. Det var rigtig hyggeligt at se dine billeder. Dem der er taget udover haven, ved jeg godt, hvor i haven befinder sig! Nu varer det hele ikke længe før mine roser springer ud. Dine ser fine ud - er du sluppet helt af med stængelsygen? Det ser sådan ud i hvert fald!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er hyggeligt at se billeder, hvor man har været på stedet og kan genkende det. Roserne er lidt længe om at springe ud i år, fordi vi mangler varme.
   Jeg tror ikke, jeg er sluppet helt af med stængelsygen, men roserne er heldigvis stædige planter og ikke sådan at slå ud.

   Slet
 4. Her har vejret også blandet noget hen over dagen. Da jeg skulle til at lave mad, fik vi en rask gang torden. Dejlige billeder ud over haven. Jeg tror ikke, at jeg kunne have fået mig selv til at klippe blomstrende grene af rhododendron. Men jo, de pynter da også indendørs. Din Edelweiss ser ud til at have det rigtigt godt. Smukke roser og allerede en lilje der er i blomst. Her er de ikke startet endnu. Jeg tror at det bliver "Lollypop" der kommer først. Tak for svaret på min kommentar til franske anemoner. Jeg spejder stadig efter dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Torden har vi ikke fået kun småbyger.
   Du kan tro, det var også svært for mig at klippe grenene af, men jeg vidste, jeg var nødt til at gøre det, hvis jeg ville blive ved med at kunne gå på stien, og så kunne jeg jo lige så godt gøre det, mens den var i blomst, så jeg havde glæde af blomsterne herinde. Jeg har gjort det en gang før i år, blomsterne holdt meget længere herinde end ude på busken.
   Lollypop er en af de tidlige liljer også her hos mig, så det skal nok passe.
   Selv tak håber de franske dukker op.

   Slet
 5. Tak for dejlige billeder fra din have, som sædvanlig :-) Vi fik kun et par dråber regn i nat, og intet i dag. Det har været rigtigt lummert varmt hele dagen her.
  Jeg har også knop i flere roser nu, og min første Alchymist sprang ud forleden, wow, den er flot. Den står hvor jeg ikke kommer så tit, så vil du tænke dig, jeg klippede blomsten af og gav Cristina den ind i en vase. Hun elskede at sidde med næsen i en velduftende blomst, mens hun læste til eksamen og nu er hun blevet helt afhænging :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Selv tak og jeg er glad for, at du kigger forbi. Altid dejligt at få kommentar fra dig.
   Her har det også været lummert, men alligevel dejligt stille, jeg er først lige kommet ind her kl. godt 21.30.
   Min Alchymist blomstrer ikke endnu, jeg spejder hver dag efter om, den er sprunget ud, men nej.
   Flot at du plukkede en ind til Christina, så hun kunne nyde den, mens hun læser til eksamen.
   Den næste må du tage ind til dig selv og nyde :o)

   Slet
 6. En frodighed ud over alle grænser i din have, smuk sart pæon , jeg tænker altid på gamle guld alder malerier når jeg ser dem ,vejret har været utroligt stille og lunt med sol og ingen vand

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Ja det ser meget frodigt ud i min have, jeg har også travlt med at tage ukrudt op, det er også frodigt. Pæonen er skøn ja, og vejret har været dejligt.

   Slet
 7. Dejlige billeder du har skudt i dag - mange lækre roser du har, jeg sad lige og blev helt forelsket i Duchess de Montebello.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Tak skal du have - Duchess de Montebello er skøn og meget stor efterhånden. Den gør sit bedste for selv at dække pælen, den vokser op af sammen med mm Alfred Carrier og Louise Odier.

   Slet
 8. Dejlige billeder fra alt det skønne du har i haven.
  Her har vi kun fået lidt regn til aften - men ikke nær nok, her er så tørt som en Marie Kiks efterhånden.

  SvarSlet
 9. Hej Helle
  Tak skal du have. Jeg ved I mangler vand på jeres kanter, vi kan også bruge mere, men har dog fået noget, det har I vel knap nok. Det er træls at mangle vand, for så kan man ikke arbejde med jorden.

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth.skønne billeder som altid.Lidt ærgeligt at få blomster som er noget helt andet end man forventer.
  Gertrude Jekyll har jeg også,og i fuldt flor,og sikke den dufter.Har også lige plantet en sølvlys-er spændt på om den blomstre i år.Her hos os har vejret været ret så varmt.dejligt plantevejr.God søndag til dig og Bent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have. Ja du er nok lidt foran os med roserne.
   Spændende at høre om der kommer blomster i din sølvlys.
   I lige måde.

   Slet
 11. Ja nu er du ved at få mig overbevist om, at jeg også skal have iris i haven. Den dybt mørke lilla ser ud som det rene fløjl.
  Der er også mange dejlige roser udsprunget hos dig nu. Det ser godt ud Lisbeth.
  Her har vi heller ikke fået vand endnu - og jeg har endda - på din foranledning - købt mig en regnmåler!
  Det er altså en fin buket, du har stående på dit bord.
  Kom i tanker om en TV udsendelse fra Fredensborg Slot, hvor gartneren gik i haven og plukkede rhododendron i februar måned, så den kgl. familie kunne glæde sig over rhodoer før alle andre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Det er jeg da glad for, iris er skønne så længe de varer, ligesom alt andet. Ja den mørklilla ser ud som det rene fløjl og så dufter den skønt og specielt.
   Fint du har købt en regnmåler, så vi også kan få at vide, hvor meget det regner hos jer :o)
   Ja fin buket, håber den står længe, lidt kongelig har man da lov at være :o) Jeg har ikke set den tv-udsendelse tror jeg.

   Slet
 12. Hvor har du dog mange forskellige planter og flotte bede - dejligt :o) Er vild med din Edelweiss. Jeg er på udkig efter Immaculee, men den er udsolgt hos pæoneksperten pt. Og roser bliver man ganske enkelt aldrig træt af.
  Mange hilsener
  Christel

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel
   Velkommen her, jeg er glad for, at du kan lide mine planter og bede. Edelweiss er jeg meget glad for, denne her gror nemlig, flere er døde i mine bede, men det ser ud til at denne her vil lykkes. Jeg tror jeg har købt den i Aldi :o)
   Immaculee købte jeg for et par år siden hos Staudestedet, tror jeg. Men de har der ikke nu, mon ikke pæoneksperten får den igen.
   Havehilsener
   Lisbeth

   Slet
 13. Det kan du godt få at vide Lisbeth - vi fik 9 mm stille sileregn i nat. Min datter fra Allerød fortæller, at de havde styrtregn og buldertorden i går aftes. Så det falder åbenbart meget forskelligt.
  Ja er det er ikke dejligt, at man kan føle sig lidt kongelig en gang imellem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   God oplysning 9 mm stille silende regn, jeg bliver da lidt misundelig. Her regner det også nu og blæser, slet ikke udevejr, så er det godt at have en computer :o)
   Jo det er nemlig skønt at føle sig lidt kongelig, men ellers er jeg nu ikke misundelig på dem :o)

   Slet
 14. Tak for rundturen. Her fik vi først regn i nat. Ikke meget og her er faktisk meget tørt. Fortsat god søndag ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, der mangler vand mange steder i landet, nogen steder mere end andre.
   I lige måde.

   Slet
 15. Så overhalede dine pæoner altså mine, de står stadig og tripper ;o). De skønne roser i blomst du viser, er det fra de roser der blev klippet helt i bund ?. Her er det også mest computer vejr idag, måske skal der også kigges til vasketøj m.m. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Jeg syntes ellers dine var langt fremme, men de vil gerne have mere varme. De to første, jeg viser, var klippet helt i bund, men ikke resten af dem, jeg viser.
   Her skinner solen lidt en gang i mellem, men det blæser og der kommer af og til en byge, så det er ikke så fristenden. Bent har ordnet vasketøjet, så det kan jeg ikke give mig til :o)

   Slet
 16. Hej Lisbeth
  Nu har jeg set dit billede af din Mary Rose, og jeg må indrømme, at det ligner rigtig meget. Det eneste, der bringer mig i tvivl, er de fine grønne blade på din rose. Jeg skal se, om jeg kan finde et ordentligt blad på min til at sammenligne med, men det kniber desværre.
  VH Nina
  PS. Min Rose de Rescht er også sprunget ud, men det kniber meget for mit kamera at gengive farven på rosen, så jeg har ikke lagt billeder på endnu.

  SvarSlet