tirsdag den 12. juni 2012

Odyssey

I dag sprang den ud den første blomst i Odyssey, hvor er den bare fantastisk smuk, se bare her.

Er den ikke bare skøn Odyssey
Ørkenbedet har store tuer med engelsk græs og snart er timianen i fuldt florDe smukke iris blomstrer om kap
Den gule engblomme er netop sprunget ud
Min store fjerbusk
Lidt flere franske anemoner


Og mange clematis står i fuldt flor
 Rhodoerne synger på sidste vers og dog se lige her
Späthlese står med store knopper parat til udspring.
Der er også stadig blomster i et par andre og så er der nogen, der ikke er sprunget ud endnu.


I dag har jeg fjernet visne syrenblomster og jeg har også håndluget i flere bede. Ja og så var der en enkelt rundvisning af to haveinteresserede kvinder.
Hostaer og rosenskovmærker klæder hinanden
Her er mine staudeclematisser
Hornviolerne har besluttet sig for at blomstre i mit rosenbed i år.
Så er I nået til vejs ende, tak til dem som fulgte med hele vejen.

Fortsat god aften.

35 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth.OH!den smukke rose.og alle de smukke iris og clematis.Det har været et rigtigt smukt havevejr i dag.Er begyndt at fjerne visne skud på rhodoerne.Tænker på dig Lisbeth med næsten 200stk.Og jeg har kun 12 stk.Nå jeg tager bare en skammel og sparer på ryggen.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja den rose er uimodståelig, og iris og clematis er også fine. Ja det har været dejligt vejr i dag. Jeg tager kun de visne blomster af de store rhodoer, så det er ikke alle 200 til skal pille blomster af.
   Jeg sidder også på en skammel i mens.
   Knus
   Lisbeth

   Slet
 2. Odyssey faldt jeg for da jeg så den i Claus Dalby's have sidste år. Den er bare så smuk og det er en 'must have' på et tidspunkt. Men iris er jeg nu også blevet lidt hook på når blandt andet du, viser så smukke eksemplarer. Så dem må jeg vist også se at få indført i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Odyssey har jeg set på flere blogge, så jeg måtte bare eje den, at det så blev til tre stk. er en anden sag. Jeg købte to i England for de kunne ikke fås i Dk.
   Ja iris er også skønne.

   Slet
 3. Hej Lisbeth. Din rose er meget smuk og også alle dine iris. Jeg kan også rigtig godt lide det billede med hostaen og rosenskovmærkerne. Det er virkelig fint. Hvor ser det også godt ud med hornviolerne i bedet. De har en meget flot farve.
  Også rigtig god aften til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja den er smuk, lige noget for dig. Ja og iris og jeg kan godt lide, at du også har lagt mærke til rosenskovmærkerne, de er så dejlige. Og at hornviolerne sår sig igen og igen, ja det er ikke så dårlig.

   Slet
 4. Hvor er din rose smuk, Jeg er så glad du skriver at du har fjernet visne syrener , for jeg har. Været lidt bange og troet at grunden til min syren har blomstret med kun ganske få blomster
  Netop fordi jeg sidste år tog de visne væk.....nu ved jeg at. Det ikke er derfor ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Jeg blev selv i tvivl, så denne gang er det mig, der har googlet :o)
   Beskæring af syren om sommeren
   De visne blomster på syrenen, kan skæres tilbage til den første gren om sommeren. Det er et spørgsmål om præference og er ikke af afgørende betydning for udviklingen af planten, selvom det holder busken kompakt og forhindrer den i sidste ende at blive nøgen forneden. Efter en sommerbeskæring af syrenen vil den blomstre igen næste år.
   Jeg syntes ikke, det var kønt med de visne blomster, derfor klippede jeg dem af. Der er vist også noget med at fuglene gerne vil have frøstandene, så nogen gange har jeg ladet dem være, men ikke i år :o)

   Slet
 5. Odyssey er virkelig smuk. Og som du kan blive ved med at have rhododendron i blomst. A pro pos dine kønne franske anemoner så købte jeg en pose "De Caen anemoner i slutningen af maj måned, lidt vel sent regner jeg med. På posen stod der i hvert fald, at det lige kunne lade sig gøre at lægge dem maj måned med. Lademann siger, at de skal lægges i september. Så nu er jeg forvirret. Tror at jeg et eller andet sted har læst at knoldene skal lægges i vand inden de lægges. Det gjorde jeg i hvert fald. Jeg har ikke set noget til dem endnu. Så jeg er ude at kigge hver dag. Skal de tages ind til vinter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja jeg synes også Odyssey er rigtig smuk. Rhodoerne er med vilje købt sådan så sæsonen er lang.
   Jeg tror du gjorde rigtigt med de franske anemoner, jeg mener også, jeg havde mine i vand. Mine blev nok sat lidt for tidligt, men heldigvis kom de alligevel. Jeg har også sat fresiaer, de er også på vej.
   I øvrigt synes jeg disse anemoner er en dejlig blanding, der plejer at være en anden rød farve imellem, den jeg ikke kan lide.
   Jeg tager ikke mine ind om vinteren. Somme tider kommer de igen og til andre tider ikke. De er ikke så dyre i Netto, så jeg satser.

   Slet
 6. Det billede med rosenskovmærke og hostaerne er en fantastisk sammensætning. Virkelig flot. Så er der din lilla clematis sammen med æbletræet - det ser også godt ud! Jeg har den alm. skovmærke - men den rosenskovmærke er jeg brændt varm på, må jeg sige. Passer så smukt sammen med hostaer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det ser nemlig godt ud, det var også derfor jeg tog billedet, håbede nogen kunne se, at det ser godt ud. Rosenskovmærke er en skøn blomst, jeg har i sin tid købt en plante, så du kan se, den breder sig villigt. Jeg ville gerne sende en bid til dig, men jeg er bange for den ikke overlever turen, den har ikke så meget rod.

   Slet
  2. Jeg tænker min lokale planteskole har den, jeg forsøger der.
   I morgen starter jeg dagen på at skære agurk i skiver og placere strategiske steder - tilsat lidt sneglekorn forstås! Det er simpelhen et kanon godt råd fra Anne Marie ... jeg tror jeg skal ønske mig lidt flere vinbjergsnegle, så vi kan få spist nogle af de slimedes æg. Dejligt at lære nyt.

   Slet
  3. Hej Bente
   Ja det har de nok.
   Det var en super idé Anne Marie kom med. Ja og flere vinbjergsnegle det var heller ikke dårligt. Hvis jeg ser en på vejen oppe i byen tager jeg den med hjem :o) der er nemlig nogen, der kommer frem deroppe, når det regner. Ellers får jeg forhåbentlig nogen til næste år

   Slet
 7. Dejlige billeder Lisbeth. Odyssey er bestemt smuk, mon ikke vi kommer til at se mere til den :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Mette
   Jo det kan du godt regne med :o) den kan man ikke lade være med at fotografere.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 8. Lækker lækker farve Odyssey har... smukt :)
  Og selvfølgelig følger vi med hele vejen, du har jo så meget skønt at vise :)
  Og så slår det mig lige, at jeg ku da prøve at spørge dig... du har jo så fantastisk mange planter, træer og buske i din have... forleden kørte jeg forbi en have, hvor der stod et lille træ med de mest fantastiske blade... det lignede ahornblade, men de var meget lysgrønne med hvid kant rundt om... så vidt jeg ku se... og sådan et træ ku jeg vældig godt tænke mig i min have, men jeg ved jo ikke hvilket træ det er... siger det dig noget, eller har du måske ligefrem selv sådan et træ i din have... blandt alt det andet :)
  Ja det er da et forsøg værd... :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina
   Nej sådan et træ har jeg desværre ikke, det lyder ellers godt. Jeg prøver lige, om jeg kan få Anne Marie til at svare på dit spørgsmål, hun ved det garanteret.

   Slet
 9. Hej
  Det kunne lyde som den brogede spidsløn, Acer platanoides Drummondii. Desværre lidt for sjælden i handelen. Ved ikke hvorfor.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, jeg vidste du kunne finde ud af det. Håber Bettina ser det.
   http://www.loenbaek.dk/planter/acer-platanoides-drummondii.html

   Slet
  2. Jo jo jeg ser det, og tusind tak til jer begge to for hjælpen. Og ved I hvad... det er lige præcis det træ, så jeg er bare superglad :)
   Det blir så noget større end jeg havde håbet, men jeg må bare ha sådan et træ alligevel :)

   Takker...
   Bettina

   Slet
 10. Ja, det er da godt nok en skøn rose, den Odessey.
  Og hvor er det ellers dejlige billeder fra din have idag. Jeg synes at dine bede ser meget tættere ud i år. Er det bare mig, eller har du mindre at luge nu. For det gider vi jo helst ikke bruge tid på, vel? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Dejligt med et lille ord med på vejen fra dig, savner dine kommentarer :o)
   Odyssey er bare så skøn. Jeg tror du har ret, bedene er tættere i år, der er stadig meget at luge, men det er ikke så galt mere. Det har nok hjulpet, at jeg ikke har været så meget i gang med hakkejernet i foråret :o)

   Slet
 11. Kære Lisbeth.
  Jo den rose er da fantastisk - men det er det al det du viser i dag.
  Også Rosenskovmærker sammen med Hosta er flot, det skal jeg huske!!!!
  Og de dejlige Rhodoer - jeg regner med billede nr. 20 er en azalie, du må godt give mig navnet!!!
  Og ørkenbedet - hvor er det smukt ---
  En utrolig smuk have du har Lisbeth-----
  Det blev lidt sent i dag, så du ser det nok først i morgen, så hav en god dag.
  mange hilsner jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jessie :o)
   Ja det er rigtig godt med rosenskovmærker sammen med mange ting. Nr. 20 er Rosinetta, den solgte min rhodomand mig, fordi han ikke havde Rosebud. Han mente den var for dårlig til at overleve. Men her hos mig gror den fint, det er den, der er på billedet lige før Rosinetta.
   Også god dag til dig og tak for roser :o)

   Slet
 12. Godmorgen kære Lisbeth. Ja den er smuk den rose, har den også, men her er den slet slet ikke på vej med at springe ud endnu. Jeg er nu også vild med dine Iris, især den beige/creme farvet, den er flot.

  Klipper du dine visne syrener af, jeg kan ikke helt finde ud af hvad jeg skal gøre. Et år gjorde jeg og ellers har jeg ikke klippet dem af. Men min Syren ser lidt kedelig ud, måske det ville hjælpe og klippe de visne blomster af, så den ikke bruger krudt på dem.

  Ha´ en skøn dag.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Lise Lotte
   Jeg har også ventet længe på min Odyssey, men endelig var den der. Måske har det noget at gøre med regnen, at min er længere fremme.
   Jeg syntes syrenerne var så grimme i år, så jeg besluttede at klippe dem af. Nogen gange har jeg ladet dem siddet til fuglene. Jeg har læst, de skulle være glade for frøstandene.
   Også skøn dag til dig, jeg skal til tandlæge :o(
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 13. Wauw hvor er Odyssey bare så smuk! Jeg købte en i foråret og nu glæder jeg mig endnu mere til at den springer ud :)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene
   Du kan roligt glæde dig, den er så skøn. Jeg har også glædet mig længe :o)

   Slet
 14. tusind tak for svaret Lisbeth, nu ved jeg det ikke var fordi jeg har klippet de visne frøstande af, men underligt den har sat så få blomster i år....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Ja det er ikke til at forstå, men det er så ikke fordi, du har klippet af, hvis det passer, hvad jeg har googlet.

   Slet
 15. Som altid, vrimler det bare med skønheder i din store dejlige have - men Odyssey slår den alle idag, sikken en lækker farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Tak skal du have, ja Odyssey slår alt, den er bare så skøn.

   Slet
 16. Wow hvor er den skøn din Odyssey, den må vi løbende få en masse flere billeder af. Jeg elsker at du har plantet Klematis ved dine træer, det giver en helt speciel stemning superflot ;o). Jeg kan se at vores fjerbuske følges fint ad, min står også på spring, tror de venter på varme, det gør jeg også, her er bare hundekoldt. Tak for dagens vandring ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja Odyssey er skøn, der skal nok komme flere billeder, jeg cirkler rundt om den flere gange om dagen. Jeg har ikke andre steder at plante clematis, nogen gange lykkes det, andre ikke.
   Vi har sol her, så når bare der ikke kommer skyer er her ok lunt, men det blæser lidt.
   Selv tak :o)

   Slet