torsdag den 28. juni 2012

For sent til åben have og en ukendt lilje

I søndags var der en dame på besøg her, som selv sælger planter, hun fik noget med fra mig, og i dag var der så genvisit. Så jeg mødte op hos hende kl. godt 9.30, det var selvfølgelig alt for sent, så jeg kom for sent til min egen åbningstid kl. 10. Heldigvis havde de to, der var her selv fundet ind :o)
Hos damen fik jeg en masse skønne planter, som jeg ikke selv havde. Bl.a. en del storkenæb en lyserød Jakobstige, indianergræs og meget andet godt.

Jeg har kun plantet dem i potter, det er svært at nå det hele, når gæsterne skal vises rundt også. Indtil nu har der været 18 i dag og der er åben igen i aften. Jeg har i hvert fald lært, at næste gang jeg holder åben have, skal det kun være to gange om ugen og så over flere uge i stedet, for denne gang har det taget alt min tid eller i hvert fald meget af den.
Når de er gået hjem, nyder jeg rigtig meget at gå rundt stille og roligt for mig selv.
Noget af det, der bliver beundret mest er mine guldcypresser
Campanulaen lægger man også mærke til
Den mørke hjortetrøst

Marieklokkerne har overrasket mig med forskellige farver, de er så skønne
Dette billede synes jeg er smukt med de mørke valmuer i baggrunden og Acer Negundo Flamengo foran.

Den ukendte lilje som jeg har ventet på længe, der er ingen navneskilt ved, nogen der kender den?
Smuk er den i hvert fald.
Prydløg Orientalis bliver der også lagt mærke til
I skal også lige se mine fine studenternelliker i anledning af alle jer, der har studenter for tiden.
Pæonen Gardenia købte jeg sidste år, der er kun den ene blomst, men hvor er den smuk.

Roserne får selvfølgelig også stor opmærksomhed, jeg ved hvad det er for en, når jeg tager billeder, men når jeg ser billedet igen, må jeg opgive, så desværre ingen navne i dag. Hvis der er en, I er meget interesserede i, kan I godt spørge, mon ikke jeg finder ud af det.
Til slut solnedgangen fra i aftes.

37 kommentarer:

 1. Ja jeg kan godt forstå, at du vil gøre åben haven om til 2 x om ugen. Det er da benhårdt med alle de besøgende plus at man er bundet på hænder og fødder og næsten ikke kan forlade parcellen!
  Dejlige ting du alligevel nåede at få med fra dit havebesøg.
  Her har vejret været så skønt, og jeg har fået lavet en masse. Vi holder min fødselsdag i morgen og tager en smuttur til Sverige fra på lørdag, så tungen lige i munden - klargøre mad - ordne have - ja der har været 1.000 projekter vi har haft gang i i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke med fødselsdagen i morgen, søde Bente

   Slet
  2. Ja! også tillykke fra mig.Og rigtig god tur til Sverige.Knus jette

   Slet
  3. Mange tak til jer - meeen jeg har nu først på mandag, hvis det skal gå helt rigtigt til, og der er jeg ikke hjemme - bliver jeg så ikke et år ældre??

   Slet
  4. Nej det gør du selvfølgelig ikke :o)
   Heldigt du ikke har fødselsdag i dag, for det er da et forfærdeligt vejr.

   Slet
  5. Vejret er gråt og vi har fået to dråber - så jeg krydser fingre for, at det holder tørt..... men som vi siger hver gang, vi løber spidsrod mellem haven og huset, godt vi har den udestue!
   Den er rigeligt stor til 15 mennesker pyha og skulle det klare op, er det lige at bære det hele ud i haven! (lidt optimist har man lov til at være)

   Slet
  6. Bare vent dig, mon ikke I også får en skylle. Prøv at se mit nye indlæg, 40 mm.
   Men god fornøjelse til festen hos jer. Jeg tvivler nu på, at det klarer op.

   Slet
 2. Du har godt nok også lagt et hårdt program for dig selv, ved at holde åben have hver dag.
  Dejlige planter du har fået.
  Du mindede mig lige om, at jeg har glemt at købe den mørke hjortetrøs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Gitte H
   Ja jeg havde ikke lige tænkt mig om med det program, troede ikke der kom nogen. Men ca 20 om dagen er helt pænt. Jeg tror også det er gode planter, glæder mig til at få tid til at plante dem.
   Ja men så var det jo godt, jeg tog billede af den i dag.

   Slet
 3. Hej Bente
  Ja det har jeg lært nu, at det er hårdt :o) Har haft to hyggelige mennesker til aften 1½ times guidet rundtur.
  Det jeg er ude efter er at vise samsingerne, hvad jeg har lavet, det er endelig lykkedes for mig at overbevise dem, de er meget imponeret :o)
  Det har faktisk ikke været så varmt her, men jeg fornemmer, at det har det alle andre steder i landet. Ingen på bloggene og næsten ingen kommentarer.
  Ja I har haft travlt, hyg jer i morgen og tillykke med dagen.

  SvarSlet
 4. Uha, jeg kan godt forstå at du føler dig låst og fortravlet, men det er vel snart overstået? Det må også give en dejlig "energi" at få så megen ros og beundring af de besøgende? For det går jeg bestemt ud fra at de udtrykker, man kan jo ikke andet efter en tur i din skønne have.

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er sidste dag i morgen. Der er rigtig meget energi i at få så meget ros og beundring. Jeg kan bedst lide at få besøg af de lokale, for så ved jeg, at de har fået øjnene op for Høneballehaven. Det er rigtig skønt, selvom et besøg tager 1½ time :o)

   Slet
 5. Ja det rygtes vel hurtigt på den lille ø, at der er mulighed for at se en helt fantastisk have ;o), det lyder fornuftigt med begrænset åbningstid, så du også får tid til andet. Det er de skønneste solnedgangs billeder du viser i disse dage ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det rygtes sikkert hurtigt, men derfra og til at de kommer, der er lang vej, heldigvis begynder det at hjælpe nu.
   Åbningstiderne må jeg lige planlægge lidt bedre til næste år.
   I dag er der til gengæld ingen solnedgang.

   Slet
 6. Dejligt for dig, at så mange har lyst til at besøge din have, men kan sagtens forstå, det næsten er ved at være for meget af det gode på en´ uge ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja jeg er glad for der kommer så mange, men nogen gange, når der igen triller en bil ind, sukker jeg lidt :o)men jeg har jo selv været ude om det, så kan jeg lære det.

   Slet
 7. Hej Lisbeth.Ja det er en travl tid for dig, men nu kan du snart se en ende på det.Men det har jo også været spændende at vise din dejlige have frem for alle de mange besøgende.Dine campanula er bare flotte.Det er en dejlig taknemlig plante.Den lilje du viser har jeg også nogle stykker af.Gitte ved hvad den hedder.Håber du må få en god dag i morgen knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja i morgen er sidste dag, det passer mig fint. Campanulaen har da bredt sig helt fantastisk, og ja den er nem.
   Håber da Gitte melder ind og fortæller mig, hvad det er for en, men du har den altså også. Den er smuk.
   Også god dag til dig i morgen.
   Knus
   Lisbeth

   Slet
 8. Det er da dejligt at flok meget gerne vil besøge dig når nu du har åbent have, men jeg forstår godt at det kan blive lidt for meget på den positive måde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette
   Jeg er rigtig glad for, at der kommer så mange, men som sagt er det lidt anstrengende, men til gengæld er jeg positivt overrasket :)

   Slet
 9. Altid rart med havebesøgende. Hvor kommer der dog mange forbi din have.
  Vi fik besøg af 2 da jeg var ved at finde planter frem til i morgen. De var nu ikke særlig interesseret.De ville selv gå rundt og gik meget hurtigt igennem haven, måske fordi den ikke er så velholdt eller ikke var erinteressant nok til dem. Det er dog de første der er kommet SÅ hurtigt igennem haven.
  Håber vi KAN finde en havemand snarest.
  Tillykke med dine ny planter. Lyserød jakobsstige har jeg aldrig hørt om. Jeg glæder mig til at se billeder af den.
  Din ukendte lilje er meget smuk.
  Du har godt nok mange smukke blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er dejligt med havebesøgende af den rigtige slags. Dem du havde i dag, var der ikke meget ved, så må de hellere blive væk. Jeg gider ikke at bruge tid på sådan noget. De har garanteret ikke set, at den ikke er så velholdt. Hvilket jeg i øvrigt ikke tror er rigtigt. Du knokler da på hver dag.
   Krydser fingre for, at I finder en havemand snarest, men de hænger ikke på træerne herovre, måske er det det samme hos jer.
   Tak skal du have og selv tak.

   Slet
 10. Sikken et rend, der er i din have. Jeg forstår godt, du har brug for at gå helt alene rundt i den.

  Tak for tanken og hilsenen til studenten, de nelliker er bare vidunderlige. Vil have FLOR til næste sommer.

  Hvad hedder den 4. Af dine skønne roser? Den sart gul/rosa knop med mindre udsprungne omkring? Den er jeg meget betaget af.

  God afte, Lisbeth.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det er et værre rend, men jeg synes også at andre skal have lov til at nyde min have, selvom det er min paradishave. Men du har ret, jeg nyder at gå rundt for mig selv, når de der har beundret er gået igen.
   Selv tak, ja sådan nogen må du have til brylluppet, men så skal du nok snart have dem sået, de er 2 årige.
   Den 4. rose er en renæssance rose, jeg tror det er Clair. Hvis ikke vender jeg tilbage. Det er lidt mørkt at gå ud og kigge nu.
   God nu nat og sov godt

   Slet
 11. Hvor er det godt at du får så mange besøgende og ros, det kan du nok leve længe på:-) Og vidst også godt at det er tidsbegrænset, ellers kan det let blive for stressende især når du viser rundt også:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg er også meget glad for det, du har ret jeg kan leve længe på det :) Det går såmænd stille og roligt med at vise rundt, men der er jo meget andet, jeg også gerne vil nå. Det må så blive i næste uge.
   Det er så dejligt, når noget dukker op, som man ikke havde ventet. Jeg har også før plantet en lilje som var blød og halvmuggen, somme tider er man heldig, at de kommer alligevel.

   Slet
 12. P.S. Jeg ved desværre ikke hvad det er for en lilje, men den er virkelig skøn. Jeg blev glædelig overrasket i går da jeg opdagede 2 liljer som jeg har lagde i foråret, men som dengang virkede bløde og halvmugne . Sådan er der altid noget at glæde sig over;)

  SvarSlet
 13. Kære Lisbeth. Ja du har da haft gang i den. Det kan godt være du skal begrænse det lidt næste år. Men til gengæld ved jeg, at der så er mange, der har kunnet se din smukke have.

  Flotte skønne roser. Der er da ikke noget og sige til, at det er Dronningen over alle dronninger. Har lige været en morgenrunde til mine og kigge og nyde. Bare den voldsomme regn, de lige har lovet lader dem være pænt i fred.

  Og tænk sig, at du har en plante, du ikke ved hvad hedder :):) hvor er den smuk. Den kunne jeg godt ønske mig også. Må lige følge med om der kommer et bud.

  Ha´ en dejlig dag

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Ja lidt hårdt, men jeg kan jo se en ende på det, og foreløbig kommer der ingen i dag. Vi har fået 20 mm på et par timer, så hvordan tror du roserne har det nu :o( jeg tør ikke gå ud og kigge, men det er nu heller ikke vejr til det.
   Jeg ved hverken hvad liljen hedder, eller hvor jeg har købt den :o) Jeg har fået at vide, at Gitte Majas arv ved det, men hun har ikke meldt sig endnu.
   Når regnen er forbi bliver dagen måske dejlig :o) så er det nok din tur, I skal også have 30 mm i dag, kan jeg se. Du må have en god dag alligevel.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 14. Selvfølgelig kan det blive for meget med at skulle forvente besøgende hele tiden; men bortset fra det er det nu altid sjovt at have gæster i haven; for de ser altid ting, som man ikke lige selv har været obs på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Du har helt ret, jeg synes også, det er sjovt og hyggelig at have gæster i haven, jeg har bare taget munden lidt for fuld.
   I dag kommer der nok ingen, se mit næste indlæg som kommer om lidt.

   Slet
 15. Hej Lisbeth Din lilje må være en martagon lilje men selve sortsnavnet kan jeg ikke men hold da fast hvor er den smuk.
  Har også selv planer om at åbne haven og havde også tænkt bare et par dage med aftalt tidspunkt ville være hoppet på her i dag sammen med min nabo men er jo kommet vældig bagefter så sandelig godt det ikke er annonceret, men tror jeg prøver forsigtigt en dag eller to i august..
  Lyserød jacobstige lyder spændende, Og mariaklokker har jeg sået i år så de blomstre jo næste år, jeg kan godt lide campanulaer, de er så forskellige og gro villige.

  Mange hilsner fra Helle
  P.s kigge lige nedaf ved dig så jeg er med igen.:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Jeg har også regnet med, at det var en martagon lilje, men kan slet ikke huske at jeg har købt den, så jeg ved heller ikke hvor.
   Ja en gang kan du nemt åbne din have, men du har ret, godt det ikke er i dag, her kommer nok ingen i dag, vil du kunne se på det indlæg jeg sender ud om lidt.
   Det lyder godt, det er godt at være opdateret :o)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Hihi - tænk, at man sådan kan komme for sent til sin egen fest :O) Flotte billeder af flere smukke blomster. Og sikken en himmel - wau.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel
   Ja det var noget værre noget, men gæsterne tog det pænt :o)
   Tak

   Slet
 17. Sikke alle de besøgende, du har haft - og så bor du endda på Samsø :-) Godt gået. Har siddet og kigget dine sidste indlæg igennem. Sikke du kan vise frem af stauder og roser :-)

  Og ja regn - det har vi da godt nok fået i dag. Jeg tror dog ikke, vi helt har fået så meget her på Nordfyn som på Samsø, og der skulle komme mere her til aften (ærgerligt, da jeg skal til koncert i Friheden i Århus)...

  Rigtig god weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene
   Hyggeligt at du har tid til at kigge forbi :) Ja jeg er også imponeret, der kommer nu nok ingen i dag. Men jeg er lidt stolt af, at størsteparten er samsinger, der skal gå lidt tid, inden de godkender, at der er noget at se på.
   Ja jeg har rigtig meget i haven, men nu hænger de med hovedet ovenpå regnen.
   De lover nemlig mere til aften, vi har fået varsel igen fra forsikringsselskabet. Øv håber I slipper i Friheden og vi slipper her :)
   I lige måde
   Kh
   Lisbeth

   Slet