fredag den 16. marts 2012

Pakkernes indhold

Dagen startede lunt og godt med let solskin, men også rim i græsset, og det blev en ganske dejlig dag, hvor vi fik lavet en masse i haven. Vi fik bl.a. taget en bid af mine to græsser og sat i spidsen af staudebedet, det ser lidt bart ud endnu, så der kommer først billeder senere.
Allerede ved 16 tiden blev det blæsende, diset, gråt og koldt. Så efter at have revet gamle blade ud af bedene i skoven fortrak jeg ind i varmen.
Bent tog lidt billeder i dag, de kommer her.

Kejserbusk
Olive
Peberbusk
Påskeklokke

Påskeliljer

Nu vil jeg vise billeder af de planter, jeg fik med posten i går. Nedenstående er alle fra England og billederne er lånt fra Edrum Nurseries
Cyannanthus microphyllus
Gentiana Purity
Gentiana Shot Silk
Ranunculus crenatus
Rhodohypoxis baurii Confecta
Rhodohypoxis Helen
Rhodohypoxis platypetala
Viola sororia Freckles
Ved hollandskeblomster.dk købte jeg denne Trillium


Til slut et billede af spurveboet
Så er det hængt op og venter bare på beboerne.

Fortsat god aften og god weekend

24 kommentarer:

 1. Neeej hvor er det fint med de blomster i jeres buske. Jeg har set 'busk-blomster' på vores kirkegård, hvor jeg tit går med hunden, ' - men tænkte, at det da var helt vildt. Det er det så åbenbart også på Samsø.
  Og sikke ting I har at vente med 'pakkerne'. Den lillaprikkede der hedder 'Rhodohypoxis platypetala' ser helt fantastisk ud. Har den et dansk navn. og hvilken type plante er det?
  God weekend til jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aitos Have
   Buskene er kejserbusk og peberbusk, de blomstrer sidst på vinteren og tidligt i foråret. Nogen gange som denne vinter starter kejserbusken allerede med at blomstre før jul. Begge buske har duft.
   Det kan godt være, det kan misforstås den måde jeg skriver navne på mine plantebilleder, men teksten står nedenunder billedet og den med de plettede blomster er en Viola sororia Freckles, altså på dansk en viol med fregner. Den er rigtig sød.

   Slet
  2. Tænk at de dufter så tidligt! ;-). Og med hensyn billedteksten, så siger det vist mere om min uvidenhed udi floraens verden, end din måde at lave billedtekster på ;-) Men så blev jeg igen lidt klogere. Det er jo blandt andet derfor denne blogverden er så herlig.

   Slet
  3. Dejligt at du blev klogere, måske skal du også have en kejserbusk, så du kan nyde duften om vinteren og skøn er den jo også i udseende.

   Slet
 2. Ja, det var i sandhed en skøn, skøn dag :-) En rigtig forårsdag efter mit hovede med næsten ingen blæst og diset solskin (Jeg er ikke så vild med skarpt solskin).
  Det blev også køligere her hen på eftermiddagen, men nu er jeg kommet i havehumør, og så er jeg ikke sådan at få indenfor. Men jeg går jo også ud og ind af drivhusene hele tiden :-)
  Det er flotte billeder Bent har taget. Det er den flotte skarphed, jeg savner i mine egne billeder. Men mon ikke også hans kamera er bedre end mit :-)
  Og så har spurvene fået deres hus op. Hvor er det sødt. Jeg håber at I snart får beboere i det.
  Imorgen skulle også blive en dejlig dag, og jeg skal ikke andet end have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja det var rigtig dejligt, indtil det altså blev koldt, jeg gik ind 16.45, fordi vinden var kold lige i nakken på mig :o)
   Bents kamera er et Panasonic DMC-FZ150 Lumix, han har købt det for nyligt og er meget glad for det.
   Ja det skulle også blive en dejlig dag i morgen, men vist ikke hele dagen, bedst fra morgenstunden tror jeg. Jeg skal også "bare" i haven :o)

   Slet
 3. Har lige fulgt op på dine sidste indlæg, og hold da op du er blevet begavet :o)
  Det er skønne planter du har købt, især den fregnede viol... den er sød :o)
  Jeg har også været et kort smut i haven i dag - nøj hvor er det dejligt at være i gang igen :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina
   Ja de ser skønne ud på billederne, jeg faldt også pladask for den fregnede viol :o)
   Det er bar så skønt at være i haven hele dagen :o)

   Slet
 4. Hold da op hvor kan du fremvise mange smukke blomsterbilleder.
  Flot spurvebo.
  Jeg nåede ikke engang en runde i haven i dag. Som sædvanlig på Brørup marked fredag. Hjem og modtaget et helt læs beton havefigurer fra Polen.Så var det aften.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja men så har du jo også haft nok at se til. I dag når du nok haven, der begynder at være meget at se til.

   Slet
 5. Ja jeg skulle også lige ind og se og de skete noget hos dig. Det gør der jo altid. Sikke en masse spændende plante, der kommer i jorden hos dig. Er det virkelig planter, der kan overleve den danske vinter? Det ser lidt eksotiske ud, men jeg er heller ikke så velbevandret, så jeg kender så mange. Men spændende nyheder. Skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Det håber jeg sørme at de kan, men man kan jo aldrig være helt sikker. Jeg kendte dem heller ikke, men der stod ikke noget om, at de ikke var hårdføre.

   Slet
 6. God morgen Lisbeth. Aij hvor har du købt mange spændende planter. Jeg tror ikke jeg kendte én eneste af dem, så det var lærerigt at læse. Sikke meget I har fået lavet i haven. Jeg har glædet mig til denne weekend for den står på havearbejde lige fra morgen til aften begge dage uanset vejret, så må jeg bare tage tøj på, der passer. Jeg skal nå så meget og det er mine første rigtige havedage i år. Rigtig god lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja jeg håber de vil trives her. Og jeg håber også, at du får nogle skønne timer i haven i denne weekend. Solen er ved at komme frem her, det hjælper lidt på det.

   Slet
 7. vildt dejlige planter, jeg er misundelig men på den gode måde ;O) det spurvebo , er da helt bedårende ,jeg er spændt på om du får det lejet boligen ud ...rigtig dejlig lørdag til dig , desværre er det overskyet idag men bestemt ike koldt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Ja det ser ud til at blive til skønne blomster, det håber jeg. Jeg er også spændt på, om boligen bliver lejet ud, men så fin som den er, må det da kunne lade sig gøre.

   Slet
 8. Ranunklen købte jeg også. Det bliver hyggeligt at sammenligne, hvordan de trives.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja de ranunkler var da ikke til at stå for, så må vi håbe de klarer sig, så vi kan sammenligne trivslen :o)

   Slet
 9. Hej Lisbeth.
  Det er da utroligt hvad der kommer til at gro på Samsø i år;-)
  Det bliver spændende at følge bedet med de nye planter.
  Flotte ser de ud. God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det bliver spændende at se, om de kommer til at gro, men det håber jeg selvfølgelig.

   Slet
 10. Uha en masser lækkerier, det må være skønt at pakke sådan en stak ud ;0)Rhodohypoxis baurii Confecta er vild flot i farven!

  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var skønt at pakke ud, omend jeg blev lidt skuffet over størrelsen, men håber de vokser til.
   Ja jeg synes også den var rigtig skøn.

   Slet
 11. Sikke en masse plads og skønne nye bede. Jeg faldt som alle helt i svime da jeg så violen. Det var da en nyhed.
  Er den mon købt et sted man kan bestille?

  kh
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva
   Ja jeg får masser af plads, det er dejligt :o)
   Den viol er så skøn, du kan bestille den over nettet, den er fra England. http://www.edrom-nurseries.co.uk/shop/pc/home.asp
   Pas på med klikfingeren, det er farligt at kigge ind der :o)
   God fornøjelse
   Kh
   Lisbeth

   Slet