tirsdag den 20. december 2011

Silkehale, vortemælk og rhododendron

Trist mørk dag, lyset var tændt hele dagen, så der blev ingen smukke billeder af solopgangen eller solnedgangen for den sags skyld. Men ved I hvad, jeg fik sørme vasket alle mine vinduer i underetagen. Dvs 11 vinduer og tre døre, jo jeg er da lidt stolt af mig selv :o)
Jeg skulle også have lavet julekonfekt, men det nåede jeg ikke, fordi der kom en gæst i formiddag og en anden i eftermiddag. Pyt hvad jeg ikke nåede i dag, når jeg forhåbentlig i morgen.
Jeg havde også en gæst i haven i formiddags:


En enkelt silkehale var på besøg, så den blev fotograferet fra alle sider, alle billeder blev nu ikke gode :o)
Jeg nåede slet ikke i haven i dag, men det var heller ikke specielt godt vejr.
Der var et par enkelte billeder i går, som ikke kom på bloggen, dem får I nu:

Nå ja vi købte da juletræet i fredags, gad vide om det ikke snart skal pakkes ud.

Lidt blomster i vortemælken

Træpæonen er plantet og beskyttet af lidt af hvert

Sådan ser den forhåbentlig ud til foråret
Og her kommer lidt om rhododendronSmukt løv med brunt indument, smuk knop og smuk blomst, den hedder HanzelHydon Velvet har også smukt løv med brunt indument, en smuk knop og en lyserød blomst.
God aften til jer

9 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth. Tak for kigget. Sikke en energi du har. Jeg synes, du når meget, både gæster, rengøring, have og fotografering. Det er ret godt gået! Den træpæon glæder jeg mig til at følge til næste år. Det bliver spændende!

  SvarSlet
 2. Hej Birgitte
  Det med energien er såmænd ikke så galt, gæsterne var der ikke så længe, men jeg er glad for, at jeg nåede vinduerne, de trængte meget.
  Jeg glæder mig også meget til træpæonen.

  SvarSlet
 3. Spændende med træpæonen :-)

  Klogt af dig at blive indenfor i dag, ikke nok med at det var ret mørkt hele dagen, det var faktisk også ret koldt. Gik og småfrøs på arbejde i dag, selvom jeg havde både gode vinterstøvler og vinterhandsker på.

  SvarSlet
 4. Goście byli pewno mile widziani, ale gość ogrodowy ( ptak), też z pewnością ucieszył :-). Pozdrawiam i Wesołych Świąt.

  Der var helt sikkert velkomne, men gæsten haven (fugl), det helt sikkert var glad :-). Med venlig og glædelig jul.

  SvarSlet
 5. Hvor er den fin, Silkehalen, den ville jeg gerne ha' besøg af. Kan kun huske at have set den én gang, men da var der en hel sværm i mine forældres have.

  SvarSlet
 6. Hej Vivi
  Ja jeg glæder mig meget til at se træpæonen til foråret. Når det er så koldt er det ikke sjovt med udendørs arbejde, jeg kunne jo heldigvis vælge og blive inde, det kan du desværre ikke.
  Susanne og Giga
  Ja silkehalen er en skøn fugl, vi havde 11 på besøg for et stykke tid siden. Dem fik jeg også billeder af. Vi har en del bær fra hvidtjørn og paradisæbler, det kan de godt lide.

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth.Hold da op hvor har du været flittig.

  Skøn lille fugl, vi har engang imellem også været heldige og have den på besøg. Hvis vi har lagt rigtig mange æbler ud og det har været så streng en vinter, at de har søgt til vores lille have.

  Den er nu flot den træpæon, den tror jeg, at jeg vil prøve. Syntes den ene jeg har ser lidt sølle ud, men til dens forsvar skal siges, at den også er købt meget lille og meget billig. Så den skal have chancen.

  Mange hilsner herfra
  Lise Lotte

  SvarSlet
 8. tak for kikket, og go' bagedag til dig hvis du da går i krig med det idag...

  SvarSlet
 9. Hej Lise Lotte
  alene på udseendet kan jeg anbefale træpæonen, men ellers ved jeg ikke hvor god den er endnu, men smuk ser den ud. Jeg har også prøvet de billige to gange, de er og bliver væk. Det dur ikke :o)
  Silkehaler spejder jeg efter dagligt, men det er sjældent jeg er heldig.
  Hej Tim
  Jeg er færdig, men konfekten skulle ikke bages :o) det var marcipan og blev til træstammer med rom og valnødder og med chokoladeovertræk.

  SvarSlet