lørdag den 3. december 2011

Clematis viticella


Denne smukke clematis Viticella kan I få frø af, hvis I sender en frankeret svarkuvert til Anne Marie i Lønbæk Planteskole. http://www.loenbaek.dk/
adressen er Morrevej 10 , Tvis, 7500 Holstebro.

Anne Marie har rigtig mange frø, de er nemme til at få til at spire, så har du lyst til at få sådan en til at gro i din have, så skynd dig og skriv til Anne Marie.
Her kommer lige et billede af Clematis Alpina, som Anne Marie netop skriver om i en kommentar på dette indlæg.Ellers må jeg sige, at det kun er vejr til armchairgardening i dag, blæst og regn, det er absolut ikke udendørsvejr.
Rigtig god weekend trods alt.
Lige lidt fra arkivet til opmuntring forhåbentlig


Her min flotte fjerbusk, som mange beundrede i sommer.

Og syrisk rose

11 kommentarer:

 1. Sikke et dejligt tilbud om frø. Og så i blå - der har jeg et bed, som den helt sikkert passer i :-) Ved du hvornår den blomstrer? Jeg sender straks en frankeret svarkuvert. Tak til jer begge :-)

  Også her i Nordsjælland er det et frygteligt 'efterårsvejr'. Godt vi har de varme stuer og andre meningsfulde aktiviteter at give os til :-)

  SvarSlet
 2. Den blomstrer fra først i juli og 3-4 uger.
  I år har den blomstrer igen i sep.
  En god klematis til skovhave og skygge, men trives også i sol.
  Anne Marie

  SvarSlet
 3. Hej Anne Marie
  Skovhave og skygge lyder endnu bedre, for det har jeg masser af og et nybygget stakit, som den kan gro op af. Brevet er allerede skrevet og så glæder jeg mig vildt til at få den sået :-)

  SvarSlet
 4. Hvor ER den smuk! Ved præcis, hvor den skal gro henne - det bliver et træ, den får lov at skynge sig i. Jeg har aldrig prøvet at så Klematis før, men én gang skal jo være den første. Og som jeg vist før har nævnt: Pippi Langstrømpe siger altid: Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg godt!

  Derfor er kuverter på vej til Jylland gennem efterårs/vinterstormen og byerne.

  Bedste hilsner til jer begge to;
  Marianne
  (som ser ud på)
  Den Helbredene Have

  SvarSlet
 5. Dejligt tilbud om frø. Jeg skal først til at forsøge mig med at så frø, så det må jeg først lige se om jeg kan finde ud af..Ellers tak for tilbudet.
  Hvor er din Syrisk Rose smuk.

  SvarSlet
 6. Hej Susanne og Marianne
  Dejligt at der var nogen, som kunne bruge lidt frø, det er med at tage i mod de gratis glæder :o)
  Hej Aase
  Jeg er heller ikke så skrap til det med frøene endnu, så jeg ser også tiden an. Ja den syriske er så skøn.

  SvarSlet
 7. Sikken smuk clematis...jeg skynder mig også og takke ja og sender en kuvert. Den vil jeg glæde mig til. Tusinde tak for tilbudet. God søndag..... her har vi en meget blæsende og våd søndag. Lise Lotte

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth
  Hvor ser din fjerbusk dog fantastisk ud.
  Jeg var ikke klar over, at man selv kan få klematis til at spire og gro fra egne frø.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 9. Dejlig med gratis frø. Jeg skal selv have flytte to clematis til foråret, som jeg ikke ved, hvor jeg skal gøre af. Derfor må jeg desværre springe over med flere frø.

  Jeg kan huske, at jeg havde en fjerbusk engang. Den var jeg meget glad for. Har desværre ikke plads til sådan en længere.

  Ha en dejlig 2 søndag i advent :-)

  SvarSlet
 10. Hej Lotte
  Dejligt at du også vil have frø fra clematissen. Ja det er et grimt vejr i dag og koldt.
  Hej Kirsten Miran
  Ja min fjerbusk er pænt stor, jeg er meget glad for den. Jeg vidste heller ikke at man kunne få clematis til at spire fra egne frø. Jeg ved heller ikke om man kan det med alle clematis.
  Hej Madam Bæk
  Det er ikke nemt at have plads til det hele i sin have, håber du finder plads til de to clematis.
  I må have en god aften.

  SvarSlet
 11. De fleste vildarter af clematis kan frøformeres, hvis de sætter modent frø. Jeg har lige været omkring Clematis alpina med de sølvfarvede frøduske(ligner små parykker) og tog en frøstand med ind. Det ser ud til, at der også er frøhvide i en del af dens frø. Så det skal også prøves, om de vil spire. Har forsøgt en gang for længe siden, og da virkede det ikke.
  Alm.skovranke (Clematis vitalba) med de små hvide blomster skal man være forsigtig med at så/plante i haven, da den breder sig voldsomt.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet