tirsdag den 13. december 2011

Lidt bedre

Heldigvis går det lidt bedre i dag, men vejret har da godt nok ikke været til udendørssysler, så jeg har bagt pebernødder. Jeg har også hængt julepynt op, ikke at vi har noget særligt, men det vi har skal da op. Nu skal I se noget frygteligt julepynt.

Denne her blev nok købt for over 30 år siden i Dalle Valle, køn er den ikke, men den kommer troligt op hvert år :o)
Jeg har som sagt ikke noget særligt julepynt, det er ikke noget, jeg går højt op i, det bedste ved julen er, at mine drenge kommer hjem, så har jeg dem for en gang skyld for mig selv uden påhæng, gad vide om det i år, bliver sidste år på den måde.

Da jeg nu er begyndt at snakke om juleri, lader jeg haven komme med julefarver. Kornel

Paradisæbler med masser af røde bær

Bispehue har også et rødt islet

Jeg synes lige I skal se, hvor stor min snebær er, og den er ret agressiv med rodskud, jeg har sagt til Bent, at den skal aves næste år.

Her er den som almindelig busk, da kan jeg da holde den nede.
Selvom det var en trist og grå dag, ja så endte den sådan:Så jeg var heldig, at få nogle fine solnedgangsbilleder.

Til slut et rosenbillede fra i sommer.
I må have en god aften

23 kommentarer:

 1. Fantastisk vejr. Her har det stormet og rusket hele dagen! Elsker at se julepynt med en historie. Det er jo ikke altid det er kønt eller har stor værdi andet end for een selv! Men du ved hvor den er købt og har haft den i 30 år, så bare vent der skal nok være nogle smårollinger på et tidspunkt der vil elske den!

  SvarSlet
 2. Julefarver har du da mange af i haven :)

  Jo jeg må give dig ret: Den jule uro havde ingen af os med garanti købt imorgen, hvis vi fandt den på en forladt hylde et sted. Men, men, men... det kommer det faktisk ikke altid an på, når vi taler juleting. De traditionelle juleting skal man værne om, for de bringer os straks i den gode stemning.

  Selv ærgrer jeg mig gul og grøn over, at vi for et par år siden smed en hæslig nisse ud, som min mand havde lavet i børnehaveklassen. Allerede året efter savnede jeg den.

  Min svigermor mobbede vi i mange år med hendes rædselsfulde plastikløber på dugen hele december måned. Pludselig var den så væk... men den bragte os nu alligevel i en skøn stemning. Så nyd de sidste år, inden drengene tager påhænget med hjem til julerierne og mobningen ;)

  SvarSlet
 3. Jeg synes nu din julemandsuro er fin :)

  Og godt du har fået det bedre, håber du snart bliver helt frisk igen.

  Jeg har ikke mange minutter til bloggeri i disse dage - huj hej, når også familien i spredt over det meste af Jylland skal passes. Men det går vel det hele, pludselig er det januar. Måske når jeg lige et enkelt indlæg inden jul.

  Heldige du, at du så solen. Her regnede det heeeeeeele dagen...

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth. Jeg har ikke rigtigt haft tid de sidste to dage til at følge med og vidste ikke, at du havde været forkølet. RIGTIG GOD BEDRING.
  Jeg synes også din nisseuro er fin. Faktisk så er det meget sjovere med julepynt som familien kan forarges over. Det er på en måde god underholdning, så jeg synes dine nisser skal op de næste 30 år også!

  SvarSlet
 5. Hej Bente
  Tak for de pæne ord om min grimme pynt. Det kan da godt være, der en gang kommer nogen børnebørn som et øjeblik vil synes, at den er sjov.
  Frøskuffen:
  Nej den er ikke køn, jeg fandt den ikke gang på en hylde, men i et Dalle Valle katalog, noget julepynt skulle vi have, så jeg købte gennem det. Du har ret i at man bliver mobbet med sit gamle julepynt, men alting har jo en historie, og sjovt nok må julepynt godt være gammelt og grimt :o) Jeg har gamle flettede julehjerter fra 80 erne, som drengene synes er pinlige, men for mig er det jo minder fra deres barndom.
  Hej Anne Mette
  Skønt at høre fra dig igen, håber du er over din influenza.
  Jeg har det fint i dag, så må vi se, hvordan det går i morgen, hvor det er Bents fødselsdag.
  Ja pludselig er det januar, så kan vi begynde så småt at se en ende på vinteren, og måske får du så igen lidt mere tid, i hvert fald går det mod lysere tider, det vil glæde os alle :o)

  SvarSlet
 6. Hej Birgitte
  Tak skal du have.
  Det var godt sagt, det skal jeg huske, de kommer op nogle år endnu, måske ikke 30, hm jeg er jo halvgammel, må du tænke på.
  Det er ikke rart at lægge 30 til 62 !!!

  SvarSlet
 7. Dejligt at se din farverige vinterhave.
  Prøv at stikke et par røde bispehueblade i en vinterbuket, og vupti er det en julebuket. :o)
  Her kommer der stadig plantekunder, så vi har 'aflyst' julen. Orker ikke det ræs og Per siger det ikke noget. Vi er heller ikke hjemme, så knægtene får lov at holde julen for os, så vi skal bare sidde og lade os varte op.
  Hils Bent og ønsk tillykke i morgen.
  Anne Marie

  SvarSlet
 8. Kan faktisk rigtig godt lide gamle ting med historie. Jeg har selv en del som mine unger lavede da de var små, og jeg har en sprællemand fra jeg selv var lille. Den må snart være guld værd :-)

  Lisbeth, jeg kan rigtig godt lide dine solnedgangsbilleder. Dejlige farver - næsten som mine fra i morges.

  Hils gemalen og sig tillykke med i morgen, selv om jeg ikke kender ham :-)

  SvarSlet
 9. Hej Anne Marie
  Det vil jeg da prøve, jeg har plukket nogle ind, som står uden vand, de er stadig fine.
  Skønt med julen, at I bare skal lade jer varte op, det er nok tiltrængt ovenpå ræset. Min den yngste ville også gerne have holdt ju for os, men han bor på Fyn, og mine hundepassere er blevet for gamle, så det er ikke så nemt.
  Jeg skal nok hilse Bent :o)
  Hej Madam Bæk
  Ja men det er da også hyggeligt, når der er historie bag tingene.
  Det var da sjovt at vi kunne deles om sol-op og nedgangsbilleder.
  Jeg var inde og kigge på din blog og havens historie. Du har vel nok en flot have, og du har også haft en flot have, du må have grædt snot, da du smed dine roser ud. Mine er heller ikke altid en succes, men tror ikke jeg kan nænne at smide dem ud, så konsekvent er jeg ikke.
  Jeg skal nok hilse Bent :o)Han bliver nok glad for hilsenerne.

  SvarSlet
 10. Godt at høre at du er ved at være ovenpå igen :)
  Julepynt er jo altid en smagssag, som man som bekendt ikke kan diskutere. Julepynt er også tit personlig og har historisk/affektionsværdi og derfor er det så sjovt at få det op og frem år efter år. Og sikkert er det at når man beslutter sig for at det skal kasseres, så er der altid nogen som savner det...:)

  Ha' nu en hyggelig dag med Bent i morgen og se om du ikke kan forkæle ham lidt.

  kh Ulla

  SvarSlet
 11. Hej Ulla
  Ja det er rigtig ikke kassere noget, for hvor er det så henne. Man kan som regel ikke huske at man har smidt det ud :o)
  Jeg skal nok forkæle ham (også i morgen) ;o)han får tit sine livretter, men ikke i morgen, da skal vi have et par gæster tidligt, for de skal jo se håndbold 17.30 suk

  SvarSlet
 12. Rart at høre du har det bedre.
  Gode billeder fra din have.
  Smukke solnedgangsbilleder.
  Her har det blæst og regnet i dag. Vi har brugt dagen på at købe julegaverne til vores store familie.
  Jeg kan nu godt li` dine nisser.

  SvarSlet
 13. Hej Aase
  Tak for det. Det må være noget af et arbejde at købe julegaver til sådan en stor familie. Det er da lige før, det kan give stress at tænke på, men nu er det forhåbentlig overstået for i år.

  SvarSlet
 14. Skønne billeder....har også Bispehue, måske jeg skulle kigge til dem og bruge lidt af dem til dekoration eller buket. Havde aldrig selv fundet på den idé.

  Og ja måske ikke alt julepynt er kønt, men som de andre siger har det en historie og det er egentlig ganske hyggeligt. Jeg har også gammel julepynt....gemt væk...men jeg gemmer det. Den yngre generation er begyndt og interesse sig for det...har jeg opdaget, så hvem ved, måske det kommer til ære og værdighed igen:)

  Mange hilsner fra
  Lise Lotte

  SvarSlet
 15. En ekstra hilsen herfra Per til Bent.
  Han spørger, om han så ikke skal knokle helt så meget, da det er fødselsdag :o)?.
  Per kan jo nemt være næsvis, han har jo en lille gravemaskine, der kan køre i haven. Han er ikke så vild med det der 'håndarbejde'. Hellere maskiner.
  Ha' en god dag
  Anne Marie
  PS vi kører hjem fra Aarhus julenat, så hundene ikke er alene så længe. Vi har jo ikke brug for båd.

  SvarSlet
 16. Hej
  Hils Per og sig, at Bent skal knokle meget mere, fordi det er hans fødselsdag :o) dog ikke hos mig, men på arbejde.
  Jeg kan godt lide lune jyder, så det er ok med mig, Per kan få igen af samme skuffe :o)
  Nej det går nemmere for jer, når I ikke skal med båd, og så er hundene glade, når I kommer hjem igen.

  SvarSlet
 17. Hej Lisbeth
  Dejlige billeder. Der kan også være minder og nostalgi i Dalle Valle julepynt med så mange år på bagen.
  Håber det går bedre med forkølelsen.
  Rigtig god bedring.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 18. Hej Kirsten
  Tak for hilsenen, det går meget bedre nu.
  Du har der er også minder og nostalgi i Dalle Valle julepynt :o)

  SvarSlet
 19. Nej nej, du må aldrig smide dine nisser ud. Hvert hjem skal have sit julerædsel :-D
  Jeg havde det skønneste stjerneskud med lang hale og fyldt med kulørte pærer som blinkede. Det var købt da jeg boede i Italien, og de syntes de var flotte. Men ak og ve, det brændte sammen efter mange år, og vi savner det så meget i hele min familie :-D Det var så grimt, at jeg aldrig har kunnet finde noget som bare mindede om det :-D
  Jeg har også meget andet gammelt julepynt, heldigvis er det meste rigtigt pænt. Men der er også nogen rædsler som børnene har lavet, og de skal frem, ellers bliver det ikke rigtigt jul :-D
  Tillykke med Bent, og godt at du har det bedre.

  SvarSlet
 20. Hej Hanne
  Ja men de hænger der også endnu. Synd med din julerædsel, når I nu savner den. Ja det der alle børn laver, når de er små, det smider vi skam ikke ud, grimt eller ikke grimt, det er jo vores små rollinger, der har lavet det, den gang de var små og søde :o)
  Jeg lagde mærke til at du skrev ved Birgitte at din mand havde græspollenallergi, så du kunne ikke have græsser i haven. Bent har også græspolleallergi, men jeg må indrømme, jeg troede ikke det gjaldt den slags græsser. Det er jeg da ked af, for de er da flotte. Det kan være jeg ikke skal have flere så.

  SvarSlet
 21. Nu tillader jeg at rode mig ud i noget, jeg ikke har kendskab til: allergi.
  Da kun få af prydgræsserne danner frø i DK, vil jeg mene at de heller ikke udvikler pollen, da sommeren er for kort.
  Jeg vil gerne vide mere,hvis nogen har testet disse græsser, eller ved hvor man kan læse om emnet.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 22. Hej Anne Marie
  Det er et rigtigt spændende emne, som kunne være interessant, hvis nogen ved mere om. Vi håber nogen melder sig, eller at Hanne kan fortælle, hvordan manden reagerede på det. Det kunne måske også være ukrudtsgræsserne fra nabogrunden der sendte pollen ind i deres have.

  SvarSlet
 23. Høneballehaven. Nej det giver ikke stres. Jeg ber om en ønskeseddel og så skriver jeg ned, hvad vi skal have( 2 ting hvis det første skulle være udsolgt, udgået). Vi klarede ALLE julegaverne fra kl. 10 min. i elleve og var hjemme igen kl ti min. i 14., så var DET overstået.

  SvarSlet