tirsdag den 10. november 2015

Sol og søndag - lige efter Frejas besøg

Søndag, dagen efter Freja var stadig blæsende indtil kl. 15, så løjede det helt af, det var dejligt. Jeg sad et kvarters tid i en havestol og nød det stille vejr. Mandag var det igen en blæsende og noget kølig dag.
Der stod masser af vand efter nattens regn, forrige nat kom der mere endnu, men i nat kunne vi nøjes med 2 mm.
lige inden solen kommer ind i haven
 heldigvis kom den fra morgenstunden, så jeg kunne få lyset tændt i pavillionen
som I kan se, sidder løvet stadig på papegøjebusken
 den lave morgensol giver et fantastisk lys i haven
 også her ser det godt ud, det er længere hen på dagen
 blå himmel er det dejligt skue
 jeg har klippet lidt i hortensiaen, den var blevet for stor.
høststenbræk blomstrer stadig så fint
sol på rævehalen, fantastisk lys
 sol i de vindblæste græsser
også på afstand er de smukke i haven
Roserne klarede det egentlig ret godt, men de er også i læ af skoven. Rosenresli og Wild Rover står ikke helt så beskyttet.
heller ikke Summersong er gået helt fri for stormens hærgen, den står mod øst, men var blevet lidt for høj, så knopperne blev flosset af dens egen torne.
 Bonita Renæssance
 Morten Korch
 Queen of Sweden
 Souvenir de la Malmaison
 Twice in a blue moon
Det ser jo flot ud, men der er kun enkelte blomster hist og her, mange må opgive at springe ud.
men Wollerton old hall er først i disse dage startet på remonteringen
en ny blomst er ved at springe ud, der er flere på vej, spændende om de når det. Denne her blev plukket ind til vasen, ellers var den nok blevet ødelagt af vejr og vind. Den dufter fantastisk.

Bent har plukket de fleste af æblerne, men lod lidt sidde til silkehalerne i håb om, at de så kommer på besøg. Æblerne sidder der endnu. Ingrid Marie holder godt fast på dem.
Jeg har gemt lidt af billederne til i morgen, vejret er noget ustabilt for tiden, måske ret november- agtigt.
God dag til jer


25 kommentarer:

  1. Godmorgen Lisbeth

    Ja, nu er det mere novemberagtigt - dog med temperaturer som oktober:)
    Imponerende så godt alt egentlig har klaret sig - Min summersong har takket af tror jeg - men man ved jo aldrig vel?

    Ha en dejlig dag

    SvarSlet
    Svar
    1. God morgen Karsten
      Ja det er ret novemberagtigt nu, men koldt er det ikke.
      Ja det har klaret sig ret godt, jeg overraskes stadig og blomster, som jeg troede havde takket af for i år, så man kan aldrig vide.
      Tak i lige måde

      Slet
  2. Du har stadig mange fine roser.
    Rigtig efterårsvejr - blæst og finregn men mild, 14 grader.

    SvarSlet
  3. Kære Lisbeth
    Fine efterårsbilleder af haven, græsserne og rævehalen tager sig godt ud.
    Og roserne r jo også fine.
    Hav en god dag, jeg skal på job,---dejligt---
    hilsen jessie

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Jessie
      Tak skal du have, ja græsserne er fine i solskin.
      Dejligt at du er glad for at skulle på job.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Her var det -2 grader i natt, så det er litt mer vinterlig her, men stadig ikke noe snø. Deilige bilder av alle rosene dine. De tåler mye!

    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er noget helt andet, når I har minus grader, godt I ikke har sne, i hvert fald så længe, det ikke fryser mere.
      Tak - ja roserne tåler meget.
      Klem

      Slet
  5. Hej Lisbeth, hvor er det smukt med solen i græsserne. Summersong den er så smuk også med forrevne blade. Bonita Renæssance er da også helt vidunderlig. Det er utroligt at din morten Korch, stadig blomstre. Min har smidt bladene og det det samme har min Queen of Sweden. Endnu mere utroligt er det at din Souvenir la Malmaison, blomstre, det må da have noget med jeres lune klima at gøre på Samsø :o)
    Det lufter godt her, men luften er lun så det gør ikke noget.
    Rigtig god dag
    Kh Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linda
      Ja sol i græsserne på denne årstid er bare fantastisk. Summersong gør det godt lige nu, nu skal de snart flyttes til en bedre plads. Jeg har to Morten Korch, den ene i selve rosenbedet har givet op for i år, denne her skal først til at starte. Souvenir de la Malmaison har slet ikke blomstret i år, der er to knopper mere, men det var ikke for tidligt, hvis den skulle nå det.
      Ja det er mildt vejr med en del vind.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth .. Sikke skønne og dejlige billeder fra i søndags . Fantastisk have du har . Godt at Freja ikke var værre hos jer. Smukke roser, som stadig blomstre. Har overvejet Summer Song , er den sund ? God dag til dig
    Kh Marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marianne
      Tak skal du have. Ja der er et par smukke tilbage, men det begynder at ebbe ud. Ja Summersong er sund, men svær at passe ind på grund af den brændte farve, synes jeg. Flot og fyldt er den bestemt og dufter godt.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  7. Du har nok ret, Lisbeth, måske er det bare lidt novemberagtigt :-) Efter det meget fine efterår er virkeligheden vist ved at indhente os, men det er nu ikke nemt at slippe det milde islæt - godt vi har nydt det!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Aase
      Ja vi må nok erkende, at det er ved at passe til måneden med vejret, dog ikke med temperaturerne, det er stadig mildt.

      Slet
  8. Ja, nu kan vi kende novembervejret igen. Det stille vejr var fint, så længe det varede. Vi har også stadigvæk roser hist og her, og de begynder også være temmelig flossede; men det er jo naturligt for årstiden. Elefantgræsset har virkelig fanget sollyset.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja nu er det novembervejr med høje temperaturer. Jeg har også nydt det stille vejr, men bryder mig ikke om disen, når den bliver for tæt. Roserne kan vi ikke forvente er kønne ret meget længere, men græsserne har deres bedste tid nu, dog helst i solskin.

      Slet
  9. Hej Lisbeth
    Hvor var det godt at du endelig fik lidt solskin. Haven og alle planterne tager sig ekstra godt ud når solen skinner. Her hænger der også stadig lidt Ingrid Marie tilbage, så vi har lidt og lokke silkehalerne med ;).
    Nu har jeg også været inde og tjekke op på glasbær, og kan heller ikke finde nogle steder de nævner spagnum, så istedet for får den god gang jordforbedring, når den skal flyttes ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heidi
      Ja det var dejligt med solskin, så jeg kunne få taget nogle billeder :) Lad os håbe at silkehalerne smutter ind hos os både i Struer og på Samsø :)
      Jeg håber, at du får bær snart, mine havde også bær, da jeg købte dem, men sprang over en gang eller to, jeg kan ikke helt huske det.

      Slet
  10. Hejsa fru Høneballe:-)!
    Syntes som andre at græsserne er utroligt flotte i sollyset, min rosen resli nåede også at springe ud og dufte helt fantastisk her i det sene efterår, går forbi den hver dag jeg åbner butikken:-) men nu er det slut med blomstring. Mærker slet ikke der er ved at være vinter, tror aldrig jeg har oplevet det mildere, men det passer nok ikke......
    Dagen har været god:-) skøn aften til dig/jer!
    Kram fra Fru Nielsen

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa fru Nielsen :)
      Ja det er dejligt med sol på græsserne. Rosenresli dufter helt fantastisk, men nu er det nok slut for i år med den. Jo det er rigtig nok, du har ikke oplevet det mildere. Vi blev nævnt i TV 2 vejret med rekordvarme for november, det højeste siden 1938 her på Samsø.
      Godt du har haft en god dag, du/I må også have en skøn aften.
      Kram fra fru Høneballe :)

      Slet
  11. Hej Lisbeth
    Ja det set da noget fugtigt ud hos jer. Regn har vi jo nok haft godt af men det behøver jo ikke at svuppe under skoene :-) Rævehalen og græsserne er smukke i solen og lys i pavillionen er jo dejligt så kan I jo altid gå ind og lune jer hvis blæsten blir for meget.
    Lækkert at kunne plukke lidt duft ind i stuen :-)
    Håber da at Silkehalerne lægger vejen forbi høneballehaven når nu Bent har gjort spisekammeret klar ellers er solsortene nok klar hvis de falder ned.
    Fortsat god Mortens aften her har vi ikke fået and eller gåsesteg. Vi nøjedes med medister :-)
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja her er det ret fugtigt, det var godt nok med noget regn, men vi kan godt "nøjes" med det. Ja det er jo kun sollys i pavillionen, og den varmer ikke så meget der om morgenen, men det er godt med lidt læ derinde. Heldigvis er det jo stadig ikke koldt, så vi har ikke så meget brug for at gå ind og lune os endnu. Ja det er dejligt med rosenduft i stuen :)
      Ja vi håber meget at få silkehalerne at se, selvom det ikke er Skagen, hvor de holder meget til. Der er mange faldet ned, så der er også til solsortene.
      Tak i lige måde, vi fik andebryststeg for første og sidste gang, det var for dyrt i forhold til, hvor meget vi fik. Kun til en dag for 99 kr., det synes, vi er for dyrt, så det prøver vi ikke igen.
      Knus Lisbeth

      Slet
  12. Kære Lisbeth Godt i slap i behold efter Frejas susen. Her havde vi taget vores forholdsregler. Men det blæste stadig en halv pelikan om søndagen. Det er nogle fantastiske billeder af græsserne nærmest drømmeagtige. Og som altid et fantastisk rosen bombardement, Samsø bliver nok svar kaldt rosernes ø ;-) kh Tina

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Tina
      Ja det var dejligt, men det var jo ikke så galt, her blæste det også noget søndag, men så blev det heldigvis stille. Ja græsserne er fine nu, du har ret i, at de kan virke lidt drømmeagtige i hvert fald på billedet. Det kan godt være, at vi skal til at være rosernes ø :)
      Kh Lisbeth

      Slet
  13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet