torsdag den 11. januar 2024

Udgangsforbud!!!!

 Tirsdagen var en smuk dag, der var rimtåge i træerne, det er et helt fantastisk syn, flere af jer har oplevet det i denne uge. Jeg havde selvfølgelig kameraet med, da vi gik tur. desværre kan jeg slet ikke gengive synet, men kameraet og jeg gjorde vores bedste.



jeg holder meget af dette træ, som jeg tager billeder af både vinter, forår og efterår. 
Det er vejen til Herrestrup


for at komme til træet, må man forbi godset Hellerup, der var meget smukt i  med rim på træerne.

her er det træerne i haven, der var dækket med rim
og her er det det store birketræ i haven
Det var som et eventyr, et rigtigt winter wonderland. Vi nød vores tur i den grad. Solen forsvandt kort efter, vi gik på det helt rigtige tidspunkt. 
Mandag gik vi en tur i skoven:
også her er der smukt

og ja Bent var med, det var glat på skovstien
og på vejen tilbage til bilen

Hvorfor har jeg så udgangsforbud 🙉 Jo i går var her isslag, Bent gik med hundene, og vi ville ind og handle. Pas på trappen ned, den er glat sagde han. Jeg regnede med at holde godt fast i gelænderet, men jeg nåede ikke at få fat i det, jeg faldt på øverste trappetrin lige ned på rumpen, og jeg kunne ikke komme op, for det var jo stadig frygtelig glat. Der sad jeg så og blev kold i bagi. Jeg kunne ikke rejse mig, fordi det var glat så jeg måtte baglæns ind over dørtrinet, det var besværligt, når jeg ikke kan holde ud at ligge på knæ og det højre håndled virkede stadig ikke at støtte sig til efter jeg brækkede det for et år siden.
Stakkels Bent, det var hårdt for ham at få mig ind. jeg brækkede heldigvis ikke noget denne gang.
Og i dag kunne jeg selv gå tur.

ja lige her på øverste trin, sad jeg. 

I dag er det 36 år siden, jeg fødte mit yngste barn, ja det er Per. Han har heldigvis arvet min haveinteresse, det er jeg glad for. Han har mange flere rhodoer end jeg har, og hans har oven i købet store fine knopper, det kan jeg ikke prale af. 
Her kommer lidt billeder fra hans have

taget i foråret


jeg var så heldig, at jeg kunne lokke ham med på tur en gang imellem
Vi kommer oftest hos Jas, da vi begge er rosennørder



Sjovt nok så bilen ud, som den plejer, når jeg er af sted.
Jeg håber, han får tid til forår/sommer igen, men man kan aldrig vide.

Rigtig god weekend til jer 




 

22 kommentarer:

  1. Ja, islagte trappetrinn og gater er livsfarlig! Godt at du ikke brakk noe denne gang. Her er det enn så lenge ikke glatt. Så hyggelig at din yngste sønn har arvet din hageinteresse. Hos meg har også yngste sønn arvet mest av min hageinteresse. Det er jo ikke det verste en kan arve :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er ikke rart med isslag, det fik jeg at mærke, men heldigvis tog jeg ingen skade. Jeg er meget glad for, at Per er haveinteresseret.
      Klem

      Slet
  2. Ja naturen har været så smuk de seneste dage. Men farlig... Islagte trin og veje,, Du har været heldig ikke at brække noget denne gang. Selvom du nok er noget øm bagi. De næste dage er nok endnu mere lumske, let tø om dagen, frost om natten... Pas godt på jer selv.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja smukke dage, men ikke rart med isslag. Nej jeg er ikke en gang øm bagi. Men jeg har lært at passe på, regner jeg med.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  3. Jamen altså fru Høneballe, jeg forstår godt at du får udgangsforbud, når du absolut skal lege Bambi på isen!! 🫣🫣 Godt det ikke gik så galt.
    Rimfrost er utrolig smukt, og det store træ, du viser er virkelig smukt.
    Tillykke med og til Per, dejligt med en sammensvoren udi haver.
    Haveknus fra fru Friis 💚

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej fru Friis
      Ja det er nødvendigt, jeg er ikke god til at lege Bambi på isen.
      Det er så smukt træet ikke mindst med is på.
      Tak for det, jeg er glad for, at han vil med på havebesøg.
      Haveknus <3

      Slet
  4. En gang rimfrost i solskin har alle dage været et smukt syn.
    Du slap heldigt! Her I tænkt på at hælde et par kedler kogende vand over trappetrinene, inden du bevæger dig ud? Det er ret effektivt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det er rigtigt, så skal man også tage billeder af det smukke syn.
      Det må jeg prøve næste gang, men det fryser vel igen.

      Slet
  5. Hej Lisbeth
    Ja rimfrosten var virkelig smukt, og jeg syntes nu at dine billeder viser det så fint, både inde og udenfor haven.
    Altså du ef da også uheldig med de der fald, godt at du ikke kom alvorligt til skade denne gang, men jeg tænker at du nok er noget øm. Forståeligt at Bent er lidt nervøs på dine vegne.
    Tillykke til og med Per. Skønt at den ene af sønnerne har arvet din haveglæde og nu hvor du er på Fyn så kan det da rigtig leves ud for jer begge to. Mon ikke bilen nok skal blive fyldt op nogle gange også her i 2024.
    Fortsat god aften, lidt sent på den, men vi er jo nogen der luge skulke se lidt bold :-)
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja smukt var det, og tak for ros til billederne.
      Bortset fra at jeg ikke kunne komme op, så skete der heldigvis ikke noget, det var bestemt ikke nemt, men der er så heldig, at jeg ikke er øm, jeg skulle bare sunde mig i stolen bagefter, ja det skulle Bent også, jeg er jo ikke nogen sylfide, så han fik lidt ondt i ryggen. Problemet var, at han jo ikke kunne have mig liggende der i døren, så den ikke kunne lukkes. Og hans tålmodighed er ikke stor, det tog lidt tid for mig at blive rejst, men jeg skulle nok komme op. Jeg sagde også, han skulle holde op med at slæbe mig ind. :)
      Tak for det, ja håber der bliver lidt tid, han har lige fået nyt job. Han tror selv, han får mere tid, vi får se.
      Du er da tidligt på den, du plejer først at skrive et par dage efter, jeg har udgivet et indlæg ;)
      Knus Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth,
    Godt at høre at du ikke har ondt, selv om du faldt, hold op hvor var du heldig der ikke skete noget alvorligt.
    Tak for snakken forleden, det er altid så hyggeligt at få en god havesnak.
    Dine billeder er vidunderlige, den blå himmel, sol og alle de smukke motiver du har fanget.
    Tillykke med Per, håber han fremover vil tage på haveture med dig, I ser ud til at hygge jer sammen. Er du ikke ved at blive utålmodig? Jeg fornemmer du gerne snart vil på indkøbstur igen.
    God weekend.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det er heldigt, jeg har ikke en gang et blåt mærke. Selv tak, du kan altid bare ringe, jeg nyder, når du ringer, jeg ved ikke helt, når du er på arbejde, men jeg ved jo, at du lader telefonen blive hjemme, så kan jeg ikke ringe til dig.
      Tak ja det var en smuk dag, jeg kan bare ikke lade være med at tage billeder i modsætning til dig.
      Tak for det, ja vi tager os nogle gode ture, men jeg er jo ikke så hurtig. Han har lovet, at der nok skal blive tid igen, men der er jo også en familie, der skal tages hensyn til, desuden er han med til friluftsteater, det tager også tid. Vi var i Billigblomst i går :))) jeg måtte have nogle primulaer.
      Kh Lisbeth

      Slet
  7. Uha-ja, der er is - og så er der is, og den usynlige is er altså ikke til at spøge med. Godt det ikke gik værre! Her havde vi et par varmegrader(!) i går og kunne få et bedre 'vejgreb' igennem skoven, men man skal stadig være på dupperne.
    Men heldigvis har du et par gode ture at se tilbage på og det er jo skønt når rimen glitrer i hver eneste lille kvist. Hvor er det smukt! Sådan en enligt træ midt i landskabet er helt fantastisk og sætter sit præg på markerne milevidt omkring. Forstår det er et yndet motiv ligesom det store birketræ i haven, som bliver helt eventyrligt med rim!
    Tillykke med din haveglade søn som du kan have megen glæde af når der skal lægges planer og købes ind til nye projekter! Visse arveanlæg er virkeligt gode at give videre:-)

    Pas nu lidt på dig selv resten af vinteren Lisbeth!
    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja jeg vil hellere have en ispind, det usynlige er der ikke meget ved. Ja her smeltede meget af sneen, heldigvis, man skal se sig godt for. Ja det træ er smukt på mange årstider, det er et ud af flere vejtræer, men måden man ser det på, gør det ekstra fint. Birketræerne vi har her i haven er jeg også vild med, især med rim.
      Tak for det, ja vi håber, der bliver lidt tid til ture, han har jo fået nyt arbejde, en familie og friluftsteater, der også skal være tid til. Men jeg er glad for, at han har arvet haveglæden :)
      Det skal jeg nok, hvis man først er blevet bange for at falde, kommer det helt af sig selv :)
      Knus til dig.

      Slet
  8. Det er smukt det store træ i vejsiden. Er det et bøgetræ? Det er godt, træet har fået lov at stå, engang mente man, at træerne var til fare for trafikken, og mange smukke vejtræer blev derfor fældet.
    Tillykke med Per. Det er godt at have en haveven, og når vennen tilmed er ens søn, er det jo helt perfekt.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Jeg tror faktisk, det er et lindetræ. Det første år herovre gik jeg og gættede træer, det var helt sjovt, jeg vidste ikke, hvilke træer, jeg havde i haven heller. Der er en del lindetræer herovre langs vejene, heldigvis fik de lov at blive stående.
      Tak ja det er godt, jeg har heldigvis en del gamle bloggere, men ikke nogen at tage på tur med, der glæder mig meget at komme på tur med Per.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Et grimt uheld, som dog kunne være gået meget værre. Her var det også uhye glat. Det bliver sjovt og hyggeligt til foråret, når du og Per kan sammenligne rhododendron og tage på plantejagt sammen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det kunne det, jeg er glad for, det ikke gik værre, du har selv prøvet at falde i glatføre, det er ikke sjovt.
      Ja det glæder jeg mig til, forhåbentlig gør ham også :)

      Slet
  10. Ja det er smukke vinterbilleder du har taget. Dem kan man glæde sig over, men det har godt nok været træls at alting er så isede. Godt du ikke kom til skade. Vi må håbe på at plusgraderne fjerner isen nu.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Tak skal du have, ja det var smukt den dag. Ja træls med isslag og træls ikke at kunne gå tur, i dag gik det fint at gå tur, det går stærkt med optøningen.

      Slet
  11. Tillykke med din Per, det er så dejligt at I deler haveinteressen. Huha, det var da et slemt fald, godt at der ikke skete mere, det er vi vist alle enige om.
    Jeg har nydt sneen og frosten og det smukke vejr, men det er jo noget trafikalt bøvl. Smukke billeder 😊
    Knus Ulla

    SvarSlet
  12. Hej Ulla
    Tak for det, ja det er jeg glad for. Ja der skete heldigvis ikke noget - udover at jeg lå, så jeg ikke kunne komme op igen, heldigvis lykkedes det til sidst.
    Smukt er det, og nu kommer der en omgang til med mere trafikalt bøvl.
    Knus

    SvarSlet