mandag den 22. januar 2024

Fra Samsø til Fyn

💚💜💖 I dag er det et år siden, jeg flyttede fra Samsø

og
og her til Fyn. Dette billede er fra januar i år. Billedet ovenover er taget bag ved nordbedet i Høneballehaven.
Det var underligt at flytte fra Samsø, godt jeg ikke dengang d. 22. januar vidste at det tilsyneladende blev sidste gang jeg så haven indefra, men jeg har ikke opgivet håbet. Bent og hundene blev en dag længere på Samsø, så jeg var helt alene i huset den første aften og nat. På grund af det brækkede håndled og det dårlige ben, var det svært at rejse sig op fra en stol, men jeg klarede det. 

her i Havndrup er det rart at gå tur, når der ikke
ligger is på asfalten, så jeg gik en tur i går.
Solopgangen søndag morgen var bestemt også en opmuntring, selvom den forsvandt lidt hurtigt.  I dag stormer det helt vildt og regner. 

Til jul fik vi en fotoramme med billeder fra børnenes jul. Men dem har vi set nogle gange, derfor har jeg i dag gennemgået forskellige billeder fra Høneballehaven, ja lidt nostalgisk var det jo, men jeg vil vise jer nogle af billederne, om ikke andet for at mindes og for at blive mindet om, at sommeren kommer igen. Der er rigeligt vinter for tiden, vi trænger til farver. Her kommer nogle af de billeder jeg har gemt, så jeg kan se dem i rammen.


1.5.










I må selv gætte på måneden, jeg har lige mistet overblikket.
Burgundy Rambler
Jude the Obscure
Koko Loco
Yin
og Yang rosenbedene
Som mange af jer ved, var det en rigtig samlerhave, nu er der knap så meget interesse for planterne, jeg kendte jo hver enkelt plante i haven, men jeg valgte selv, og nu er vi her og har slet ikke fortrudt. Slet ikke nu hvor der bliver flere og flere problemer med færgen. Den har ikke sejlet søndag, så folk kan ikke komme hjem dertil eller derfra, det må være lidt surt. Så hellere undvære min have og bo her, det er vi nemlig glade for. Der skal nok komme meget op i vores have her. Som I ved, har vi plantet meget i 2023.
Jeg håber, I nyder billederne, jeg nød at finde dem. God start på ny uge.




26 kommentarer:

  1. Bonjour Lisbeth
    Depuis plusieurs années depuis la France, je suis vôtre blog, j'ai adoré le jardin de Samso, mais vôtre nouveau jardin est bien parti pour être aussi beau....
    Moi aussi , je suis arrivée dans mon jardin un 22 Janvier.....il y a 52 ans...j'aime le calme , la tranquillité, avec l'âge je jardine moins mais toujours avec autant de plaisir. Le printemps sera bientôt là.. je vous souhaites de bons moments dans nouveau jardin, vous serez le faire évoluer j'en suis certaine.
    Au plaisir de vous lire;
    Danielle.

    SvarSlet
  2. Kære Danielle
    Mange tak for din hilsen, den blev jeg meget glad for. Tænk at du flyttede samme dato for 52 år siden. Dejligt at du følger med, jeg håber også, at min lille have bliver lige så flot, selvom den er mindre. Jeg kan regne ud, at vi er næsten lige gamle. Der er nemlig en dejlig ro ved at være i haven. Lige nu er det koldt og blæsende, sådan er det ikke hos dig, kan jeg regne ud. Det er lidt svært med sproget, godt vi har google translate. Jeg er glad for, at du vil blive ved med at følge mig. Held og lykke med at nyde din have.
    Kærlig hilsen
    Lisbeth
    Chere Danielle
    Merci beaucoup pour votre accueil, cela m'a fait très plaisir. Imaginez que vous ayez déménagé à la même date il y a 52 ans. C'est sympa que vous me suiviez, j'espère aussi que mon petit jardin sera tout aussi joli, même s'il est plus petit. Je peux calculer que nous avons presque le même âge. Il y a un calme agréable à être dans le jardin. En ce moment il fait froid et il y a du vent, ce n'est pas comme ça avec toi, je peux comprendre. C'est un peu difficile avec la langue, heureusement que nous avons Google Translate. Je suis heureux que vous continuiez à me suivre. Bonne chance pour profiter de votre jardin.
    Amour
    Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Cette année , nous aurons 76 pour moi et 85 ans pour mon époux, nous nous faisons aider pour la tonte et la taille des haies.
      Ici, un radoucissement est annoncé...il a fait très froid la semaine passée, Oui heureusement qu'il y a Google Translate....même si je ne fais pas de commentaire , je vous suis régulièrement, j'aime vos photos et vos articles. C'est un des mes petits plaisirs du matin.
      Amitiés jardinières. Danielle.

      Slet
    2. Hej igen Danielle
      Jeg bliver 75 i år, min mand er kun 71. Godt I kan få hjælp til klipning af hæk, så kan man blive boende noget længere og nyde sin have. Vi valgte at flytte, selvom jeg elskede min have, vi vi boede jo på en ø, der er meget vrøvl med færgerne, så vi er lettede over at vi er flyttet der fra. Dejlig med morgenfornøjelser, det kender jeg godt og dejligt at du kommentere en gang i mellem.
      Havevenskaber
      Lisbeth
      Re-bonjour Danielle
      J'aurai 75 ans cette année, mon mari n'en a que 71. Heureusement que vous pouvez bénéficier d'une aide pour la taille des haies, afin de pouvoir rester un peu plus longtemps et profiter de votre jardin. Nous avons choisi de déménager, même si j'adorais mon jardin, nous vivions sur une île très fréquentée par les ferries, donc nous sommes soulagés d'avoir déménagé de là. Agréable avec les plaisirs matinaux, je le sais bien et agréable que tu commentes de temps en temps.
      Amitiés de jardin
      Lisbeth

      Slet
    3. Lisbeth,
      Oups petits problèmes avec la traduction…qui supprime des mots ou modifie le commentaire le rendant parfois incohérent.
      Au mois de juin, j'aurais 76 ans.
      Bien amicalement.
      Danielle.

      Slet
    4. Ja det er nemmere på vores eget sprog, men så forstår vi jo ikke hinanden. Så alligevel godt vi har google translate.
      Jeg bliver 75 til marts, så vi er tæt på hinanden.
      Lisbeth

      Slet
  3. Ja, tiden flyr hurtig av sted. I år er det 18 år siden vi flyttet hit, men det føles ikke sånn. Det virker mye kortere :)
    Deilige bilder fra Samsø. Det regner og blåser her også i dag. Nå kommer det til å bli livsfarlig glatt :(
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det gør den, vi bliver så hurtigt gamle ;) Ja det er et frygteligt vejr, og regn dur ikke, når der ligger sne. Her så vi solen en times tid før middag, det var rart, selvom det blæser.
      Klem

      Slet
  4. Ja, behovet for at se farver begynder at melde sig og det er jo altid dejligt med et flot tilbageblik! 'Havekunsten er flygtig', stod der i en lærebog jeg havde engang, og det er så sandt som det er sagt! Der er selvfølgelig stukturer som kan overleve i mange år, men balancen mellem planterne foregår her og nu, og det er måske netop derfor det er så spændende at dyrke sin have.
    Det er nu gået hurtigt, det første år, men der er sandelig også sket meget som vil åbenbare sig om et par måneder:-) Måske er det meget godt at trække spændingen lidt, så vi bliver endnu gladere for vores haver, når det endelig bliver forår?

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det må vi sige, og rart at kan finde gamle billeder, hvis man har glemt noget af det, man ikke kan leve uden, men det er dyrt at købe igen, tænk hvis jeg kunne have fået lidt med mig, der var meget, der kunne have være taget en bid af, f.eks anemoner.
      Jeg er spændt på at se det hele igen til foråret, det kommer vel en gang :)
      Knus

      Slet
  5. Tiden går alt for hurtigt. I år er det 10 år siden, vi faldt for Den Stråtækte og om tre uger er det ni år siden vi flyttede ind. Jeg synes det virker som meget kortere tid ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja tiden går alt for hurtigt, tænk at I har boet der i 9 år. Ja vi havde jo boet i Høneballehaven 24 år, det er længe.

      Slet
  6. Ja, tiden går. Vi har snart boet her i fem dejlige år og har heller ikke fortrudt et øjeblik.
    Men lidt nysgerrig mht den gamle have kan man jo godt have, så her et lille tip om at du kan Google “skråfoto” og gå ind på din gamle adresse. Måske er der ikke så meget at se, men på vores gamle adresse kan jeg se hvor meget der er nedlagt og det er rigtig meget. Til gengæld er der lagt store flisearealer…..haha.
    Jeg har ikke haft behov for at se haven igen, og kigger nærmest heller ikke på billeder derfra. Dine billeder fra Høneballehaven er dejlige og når du ser dem i rammen bliver du måske også inspireret til nye tiltag i din nuværende have.
    Kh Lisbeth (countryliv)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja jeg må indrømme, at jeg tænkte: tænk at flytte fra et villakvarter med en dejlig have og starte helt forfra, men jeg kan jo tydeligt se, at du ikke har fortrudt spor, du er startet helt forfra og det ser virkelig godt ud. Tak for tippet, jeg tror nu ikke, der er sket meget i vores gamle have, så haveinteresserede er de ikke, men det var jo en samlerhave, det bliver det nok ikke mere. Jeg har jo tilført denne have meget, men lur mig om jeg ikke finder noget mere at plante :)
      Kh og tak for kommentar
      Lisbeth

      Slet
  7. Det er meget forskelligt, synes jeg, hvordan mennesker reagerer på at flytte væk fra et sted, de er blevet stærkt knyttet til. Nogle ser sig ikke tilbage, men starter på en frisk,mens andre nærmest oplever en eksistentiel krise. For mange bliver det nok en mellemting mellem de to yderpunkter. Jeg siger med Lisbeth, at dine mange fine billeder fra Samsø må kunne inspirere dig, når du og Bent indretter jeres nye have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Jeg tror bare, at vi havde fået nok af færgen og at haven var blevet for stor, men ærgerligt med alle de dejlige planter vi har sat, jeg kan ikke have så meget i denne, og jeg har fået plantet meget, men jeg er ikke færdig endnu :)

      Slet
  8. Ja det var nu heldigt det ikke var i et sådan vejr I skulle flytte, som vi lige har haft. Dejlige sommerfarver du viser. Men der kommer snart farver i haven. Jeg så at kejserbusken har allerede begyndt at "svulme" med sine knopper. Så ikke mere frost tak. Tilsyneladende har den nemlig ikke taget skade af frosten den forgange tid.
    Du har allerede plantet så meget at der osse vil komme farver i din nye have. Men ja der er læænge til foråret får rigtig magt.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det var det, for færgen har ikke sejlet siden lørdag kl. 18, det havde ikke været sjovt at skulle rejse hjem i den weekend, heldigvis er vi her og ikke afhængig af færgen. Vores kejserbusk er ikke klar til at blomstre, vi klipper den, fordi den er lige foran vores udsigt fra udestuen. Godt din ikke har taget skade af frosten.
      Ja vi skal bare vente tålmodigt, så skal der nok komme blomster i haven igen.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Hej Lisbeth,
    Skøn solopgang du viser, og dejlige billeder fra Samsø, åh hvor havde du mange vidunderlige træer, buske og blomster der, men det skal du også nok få plantet på Hellerupvej, du er jo godt i gang, der vil komme meget op til foråret.
    Sikke en blæst, men med 9 grader er det fint, der hvor der er læ. Jeg gik en lang tur med Zulu i eftermiddag, hvor der var skov og fuldstændig læ, det var så dejligt. Sneen er forsvundet men har efterladt markerne under vand.
    Et år går hurtigt, kan godt forstå I er glade for at slippe for færgen, der har været mange problemer med den i 2023.
    Tak for snakken forleden, det er så dejligt med lidt havesnak.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Denne gang virkede det, det var godt. Du er altid velkommen til at ringe, så vi kan få en havesnak. Det er jo nu, vi har tid.
      Ja jeg har plantet meget, jeg havde også meget på Samsø, men jeg kan ikke have det hele. Det går nok, men mon ikke jeg finder plads til lidt mere i år, det er svært at lade være, det kender du :)
      Godt sneen er væk, det er den også her, men som hos jer er der meget vand på markerne, nu er her i hvert fald ikke tørt længer.
      Ja det år er gået hurtigt, men hvor er det godt at slippe for færgen, problemerne er fortsat ind i 2024 :)
      Kh Lisbeth

      Slet
  10. Det var dejligt at gense dine billeder fra Høneballehaven og alle de spændende planter, du havde samlet. Jeg forstår godt, at det ikke var let at flytte fra haven, men det må være spændende at starte et nyt sted og skabe en ny have. Til sommer vil du allerede kunne se, hvordan planterne er vokset siden sidste år, og der vil ikke være meget bar jord tilbage.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja jeg nød også at gense billederne, selvom det var med en vis vemod. Det er nok også det, der generer mig mest, alle de fine ting, som jeg aldrig mere får at se, og som er dyre at anskaffe sig igen. Men det bliver spændende at se det jeg har plantet her, for noget af det, er jo også lidt sjældent. Nej bar jord skal vi nok få plantet til.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  11. Hej Lisbeth
    Tænk at der allerede er gået et år siden I blev fynboer :-) godt at I er glade for den beslutning, det var jo et stort spring at tage, måske mest for Bent, du har jo prøvet det før :-)
    Nu er I så igang med år 2 og nu bliver det et år hvor I skal nyde godt af første års store anstrengelser, med at gøre hus og have til det som I ønskede. Der bliver vel nok lidt flere justeringer at gøre, I skal jo nødigt gå i stå :-)
    Det er da så fint med sådan en billede ramme hvor du kan mindes, når du nu ikke kan komme i haven mere :-( kan godt forstå at du gerne vil besøge den igen, men sådan skal det åbentbart ikke være.
    Her er der travlhed med at være detektiv :-) den 7 april er det 50 år siden jeg blev konfirmeret, og det ville være sjovt om vi kunne samles nøjagtig på samme dato, som også er en søndag i år. En del er fundet, men ud over 2 som er døde er det lidt af et arbejde at finde de sidste.
    God nat herfra
    Knus Anne

    SvarSlet
  12. Hej Anne
    Ja det er underligt, at der allerede er gået et år, men det føles som lang tid siden. Ja jeg kender jo sproget og nyder det fynske, om end jeg stadig undres over det fynske sprog, for Bent er det anderledes, men han kan også godt lide det.
    Ja vi skal nok finde på noget, snart går turene igen til Nonnebo, måske bliver der også tid til andre ture, det håber jeg. Den 2. marts skal Per og jeg i hvert fald til møde om roser hos Susanne og Jørgen. Ja nu må vi se, godt jeg har billederne. Jeg vil selvfølgelig gerne se haven igen, men det er nu mest de træer, vi har plantet, vi gerne vil se igen.
    Ja det må være et stort arbejde at finde dem alle, men der er lange aftener til den slags arbejde, så det må være lidt spændende.
    Vi skal til øjenlæge i dag i Bellinge, vi har fundet en der, det er ikke så farligt som at køre til Odense :) Bent har efterstær, så det skal der kigges på, og jeg skal køre på hjemvejen.
    God dag til dig
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
  13. Det er dejligt at kigge på gamle billeder og mindes samtidig med at vi kan se frem til at se vores haver i sommerklæder. Godt at I er glad for den nye adresse, som ikke er afhængig af færger. I er ikke helt på fastlandet men næsten!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det er skønt at mindes ved at kigge på gamle billeder og vide, at det bliver sommer og forår igen. Vi nyder både at bo her og at slippe for færgerne. Ja næsten fastlandet, men der er længere til noget af de haver, vi plejer at besøge, men vi skal alligevel lige lægge en time til, når vi skal med færgen.

      Slet