torsdag den 4. januar 2024

Det regner og regner

 Det kan man godt blive lidt træt, for ikke at snakke om blæsevejret. 

ja I får da også lige et billede af Egon, som Bent tog et billede af i går


der er ikke så meget at tage billeder af for tiden, her regner det uafbrudt.
og åerne går over deres breder
der er kommet endnu mere vand i søen

haven her er der ikke meget sjov ved nu
åen her er på vej ind til huset, der ligger her til højre
en sø over vejen
i haverne

se hvor det løber over den lille vej og ned i et nyt vandhul
ja det er lidt uhyggeligt, sne er pænere, men det har vi ikke fået noget af i denne omgang.
Søen i vores have mangler ikke længere vand
Vi skal dog ikke klage over regnen, vi er rimeligt tørskoede her, men
når vinden er i øst og det er slagregn, så må baljerne i brug. Der kommer også vand ind i
kælderen, men der er flere katastrofer i TV avisen, vi kan bekymre os om

Jeg nyder i den grad de planter, jeg købte i efteråret, dem kan jeg glæde mig over nu, for der er ikke meget at glæde sig over i haven, men det kommer nok.
Gulbroget sølvblad
Magnolia Grandiflora
sølvblad
vi har hygget os med børnebørnene i går, forældrene skulle på arbejde, heldigvis kunne vi træde til. 
potteplanten midinilla
med 2 blomster - den er rigtig fin.
I dag er det så et år siden, jeg faldt 2. gang. Godt jeg er ovre det nu. Og at det ikke var
så slemt vejr i januar 2023. Vi er stadig glade for flytningen, for tiden er der mange problemer med færgerne på Samsø. Det er der ikke noget at sige til med det forfærdelige vejr. Så vi glæder os over, at vi er ovre de problemer.

Rigtig god dag og weekend til jer

Lidt snebilleder:


Forhåbentlig får jeg nogle solskinsbilleder senere på dagen. 





25 kommentarer:

  1. Dejligt at I nu har så meget mere glæde af børnebørnene ❤️ Og jeres gamle have… er en kæmpe sø, som man slet ikke kan komme ud i 😡🤬 Så GODT at I kom videre 🥰
    Kh og godt nytår til jer begge fra Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Susanne
      Det var dejligt at få at vide, jeg har prøvet at spørge men ikke rigtigt fået svar. Ja du kan tro vi er glade.
      Kh og i lige måde <3

      Slet
  2. Så fryktelig det ser ut med alt vannet, for det er jo flom i elvene i nærheten av deg. For lite og for mye vann er uansett ikke bra. Snø fikk du også ja, og det er jo vann i den også. Medinilla er en vakker plante.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det vand kunne vi godt at have brugt i sommer, sikken en forskel.
      Ja jeg er meget glad for Medinilla.
      Klem

      Slet
  3. Hej Lisbeth,
    Godt nytår. Ja regn bliver man hurtig træt af på denne tid af året, hvor vi ikke behøver den - til sommer er det en helt anden sag! Og blæsten er hård ved alting, men vejret kan vi ikke lave om på, og derfor må vi leve med det.
    Vi har haft snestorm, som du sikkert har set i medierne, jeg skulle ikke på arbejde så jeg var heldig.
    Jeg skal afsted på arbejde i morgen og regner med vejene er farbare, det har nu ikke været så slemt her, men der ligger mange driver, godt man ikke er standet på motorvejen, det er ikke sjovt.
    Jeg kan godt forstå I er glade for I er flyttet til Fyn, så I slipper for færgen.
    Sjovt at Egon bliver hos jer, men i flere år havde jeg også egern i skoven men jeg har ikke set dem det sidste års tid, men derfor kan de jo godt være der.
    Ellers sker der ikke det store her. I går læste jeg min havedagbog for 2023, det er meget sjovt at opleve det hele igen, og man kan ikke forstå der er gået et år, tiden flyver afsted. Nu varsler de hårde frostgrader ned til - 12-15 grader, det bliver hårdt for rhodoerne, R. rex er lige blevet pakket ind igen.
    God dag til dig.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Tak i lige måde. Ja det havde været rart at få i sommer i stedet.
      Godt du ikke skulle på arbejde, det er ikke nemt at komme af sted i snestorm. Vi håber, der er ryddet til i morgen. Ja dejligt at slippe for færgen og de lange motorveje.
      Ja vi ser heller ikke Egon hver dag, nogen gange se vi ham i en anden have i byen.
      Godt du passer på dine rhodoer, de har gode vilkår hos dig, min R. rex blev ikke pakket ind, så den døde. Jeg skulle have taget den med mig, men det må man jo ikke.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  4. Ja, man må glæde sig over de ting man kan, for alt det vand er ikke særlig sjovt - heller ikke at have siddet fast på motorvejen i 17 timer eller mere. Så er det godt, at vi pensionister kan sidde trygt og godt i vores lune huse - og være glade også selv om der kommer lidt vand ind, hvor der ikke skulle have været kommet vand ind ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det er vigtigt at kigge sig om efter de gode ting. Jeg ville ikke tage ud i sådan et vejr. Der var 4 damer fra Horsens som var begivet sig af sted i snestormen kl. 4 i morges for at se dronningen i guldkareten. Det havde jeg ikke turdet. De nåede heller ikke at se hende, det må være træls. Haven på Samsø er en stor sø, godt vi er flyttet.

      Slet
  5. Heldigvis har vi ikke kælder. Men det har sønnen og svigerdatteren. Der har regnvandet trykket sig op gennem gulvet i kælderen. Det skete osse i efteråret, men ifølge de gamle på egnen er det ellers aldrig sket.
    Det øsregnede først på dagen i går og slog så over i sne om eftermiddagen. Så frostsne oven på våd muddersne, adrk. Træls at rydde både for skovl og traktor. Hjulene lave jo mega spor i mudderet. Og nu med frostvejr....
    Kommunerne har vist osse sparet meget på vinterbugetet. De har ikke ryddet nær så meget som førhen. Jeg gik på arbejdet i dag, normalt ville det tage en lille time, men det tog en time og et kvarter godt og vel.
    Nok holder jeg af sne, meen alt med måde.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Heldigvis sker det ikke tit, at der kommer vand ind i kælderen.
      Ja det er noget værre noget, når det både fryser og tør og skal køre med traktor i det, det er ikke godt.
      Uha det har ikke været rart, at gå så langt i sneen. Det har jeg prøvet nogle gange, når man først synker ned, der det hårdt at komme op igen. Nej på den måde holder man ikke af sneen.
      Hilsen Lisbetb

      Slet
  6. Det er uhyggeligt med alt det vand. Og nu kommer der 20 graders frost. Hvad sker der så med vandet? Fine billeder du tager, som virkelig viser situationen. Jeg kan godt forstå du ser frem til solskinsbilleder!

    SvarSlet
  7. Ja det er virkelig uhyggeligt. Og hvad så med frosten, ja i år får vi vinter, det er længe siden, vi har prøvet det, vi må se, hvordan det går, og at solen kommer igennem.

    SvarSlet
  8. Ja, det er meget genkendeligt fra min egn, og man kan ikke rigtig finde noget godt at sige om vejret for tiden. Sidste år toppede regnmåleren på 900 mm, og i år har vi fået 38 mm oveni, så det er jo intet under at alting sejler. Nu må vi bare håbe på tørvejr så det ikke bliver værre. Dejligt man stadig kan hygge sig i sine stue - og med børnebørn i pleje bliver det vel ikke meget bedre:-)

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Og dog er det helt anderledes i Østjylland, de får også mængder af vand, når sneen smelter. Vi har fået 50 mm i år incl. sne, som smeltede i regnmåleren. Vi har lige gået en lille tur hen og se på vandet, der er godt nok meget. Oveni er det glat, så jeg tør ikke gå så meget, som jeg plejer. Ja det er dejligt at have besøg af børnebørnene og ellers sidde og nyde det her inde fra. For føj hvor er det koldt nu.
      Knus

      Slet
  9. Du finner fine bilder selv om det er mye regn hos deg :-)

    SvarSlet
  10. Det er helt vildt med al det vand, og det pynter bestemt ikke. Man bliver alligevel bekymret for hvordan det fortsætter.
    Så fik I også sne, det pynter.
    Her i Aarhus-området har vi fået virkelig meget sne, det har også været en udfordring, men her i weekenden kan man vel komme ud og gå tur og tage fine snebilleder.
    God weekend.
    Knus Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det er virkelig slemt med alt det vand, men man skal nok have waders på, hvis man skal ud i søen, i det mindste er den ikke tørlagt længere.
      Ja det var dejligt med sne, selvom det er svært at gå i, når man er bange for at falde. Jeg har tænkt på, hvor slemt det er hos jer, I har i hvert fald fået meget hos jer.
      Tak i lige måde
      Knus

      Slet
  11. Hej Martin
    Jeg har svært ved at lade være, man kan oftest finde noget interessant. Til sommer kan jeg vise blomster.

    SvarSlet
  12. Hej Lisbeth
    Hvor er han sød ham Egon og så kunne han lige sidde stille til et fotoshuts :-)
    Ja det er helt vildt alt det vand, det står også alke steder her omkring. Vejen jeg kører til og fra arbejde har budt på store våde områder ude på vejen og der er også cykelsti som er fyldt med is nu og cykelisterne på trække cyklen på flere steder :-( vi har nu heller ikke vand i haven men det har bores bagbo som ligger lidt lavere end os, så der står en lille sø inde hos dem, ja nu en lille skøjtebane :-) vi har også fået et lag sne, så nu kommer fuglene forbi i haven for at gnaske i æbler, ja selvfølgelig solsortene, men også flere sjaggere har slået sin ned. Selv en enkelte Silkehaler har været på visit.
    Slagregn er træls for jeres vinduer, her har det givet lidt problemer med vores bryggersdør da det hele er træ og det udvider sig jo når det bliver vådt så der skal trækkes til for at lukke den :-)
    Hyggeligt med besøg af børnebørn og dejligt at I nu har mulighed for at træde til med pasningshjælp. Ja meget er blevet meget nemmere efter flytningen.
    Flotte blomster i den fine stueplante, godt vi har stueplanter vi kan glædes over i denne tid. Jeg venter på en Amaryllis skal springe ud. Det er den anden blomst, den første knop var på vej da jeg fik den til min fødselsdag.
    En rigtig god weekend
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja Egon er vi meget glade for, selvom vi ikke ser ham hver dag, men vi holder øje.
      Ja det er noget værre noget med alt det vand, som nu bliver til is, det er jo farligt at gå i. Hvor heldigt med en silkehale, det har vi ikke set, vi har heller ingen æbler her.
      Ja det vand kan komme ind alle vegne, det er surt. Der er en stor sø har jeg lade mig fortælle, i haven på Samsø.
      Der er jo et hold bedsteforældre mere i nærheden, denne gang var det vores tur, det er hyggeligt.
      Ja amaryllis har jeg ikke nogen af, men så glæder jeg mig over denne.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  13. Det er vildt med al den nedbør. Jeg kan huske fra jeres tid på Samsø, at Bent somme tider havde gang i pumpen, mon det også har været aktuelt at pumpe, hvor I bor nu? Når man ser, hvor oversvømmet der er på marker og veje i dit nabolag, er det ikke til at forså, hvor vandet kan pumpes hen.
    Det er godt, vi kan have det lunt og godt indendørs. Vi har været heldige, at vi så godt som ingen nedbør har fået. Men jeg er godt og grundig træt af stormvejr.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det er ret vildt, her skal vi heldigvis ikke pumpe, da vi jo ligger højt, der er ved at danne sig lidt vand uden for hækken i pløjemarken, men det er ikke noget, der render ind til os. Det er ikke til at pumpe noget væk, vi må bare vente til jorden kan tage det, det varer længe så længe det fryser.
      Vi holder os også mest indendøre, men en gang imellem må vi ud og se, hvor meget vand der er. Selv her hos os stormer det voldsom meget, men jeg tror, det bliver stille vejr i dag og solskin, wow.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  14. Uhhh, hvor er han fin,den lille Egon! Det er da haveguf, der vil noget.
    Og så er det da ellers mange van(d)vittige billeder, du har lagt ud 🫡 Det er skræmmende!!!
    Her hos os kom der en pæn "dyne" i onsdags ! Og hvor er det altså flot. Vi skal jo ikke ud i det,men kan nyde det i den døre.
    Og så havde været helt stille,skyfri og solskin hele dagen i dag.Og egentlig også i går.
    Din nyindkøbte stueplante er også fin- gad vide hvor lang tid blomsten holder ????
    Vinterhilsner Karen R



    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karen
      Ja Egon elsker vi at se på, men det er ikke hver dag, han besøger os, det er heller ikke hver dag, han er til at få et billede af. Ja det er meget skræmmende med alt det vand. Ja den onsdag var slem, vi fik også en lille dyne, men ikke noget mod det I fik i Nordjylland og Østjylland. Ja det er rart ikke at behøves at gå ud, men ud skal vi med hundene, ellers kan jeg jo heller ikke tage billeder. Her har det hverken været stille eller solskin i går, men de lover det i dag.
      Ja det er jeg også spændt på, jeg håber, den holder længe. Der er underholdning for pengene, den kostede kun 60 kr.
      Tak for din hilsen Karen, det glædede mig meget.
      Kh Lisbeth

      Slet
  15. Davvero troppa pioggia! Spero che nel resto dell'inverno possa asciugare un poco!

    Per ora ti auguro un buon anno nuovo!

    SvarSlet