torsdag den 11. juli 2019

Der er trods alt også meget at glæde sig over

og det gør vi jo også. Forleden gik jeg min sædvanlige morgenrute, efter at have gået lidt rundt,  tænkte jeg, hvad jamrer vi over. Bent og jeg har gjort et ret godt stykke arbejde med haven, der er en hel del, der ser kanon ud og som vi er meget tilfredse med. Vi har opbygget en helt unik plet på Samsø, som folk kommer langvejs fra for at se, det kan vi godt være stolte af, og det er vi :)
Nordbedet f.eks er da blevet ret godt
her er det set fra bænken ved pergolaen
 et flot kig hen til dråbebedet
 pergolaen er Bents flotte værk
  roserne har jeg valgt, de er også ret vigtige :) men pergolaen er nu også flot om vinteren.
her er den i aftensolen
Også landskabet er smukt i de sidste solstråler
her er det rosen St. Cecilie som smykker sig med de sidste stråler
Lidt flere roser:
 Belle de Clermont
 Big Purple
 Cariad har mange blomster i år
 hvorimod Frederic Mistral kun har den ene blomst, jeg håber, den remonterer med flere blomster
 La Paloma blomstrer meget flittigt i år
 Mme Louis Levique, skønt vi ingen regn får, har flere af roserne svært ved at springe helt ud, det er nu lidt ærgerligt.
 de problemer er der ikke med enkelte roser, her er det Morning Mist
 Scepter d´isle klarer det nu fint
 her er det Twice in a blue moon
og igen her sammen med Novalis
og så er der jo Morten Korch med den skønne duft
Terrassebedet er  ganske flot nu med roser og to clematis.
Lidt rhodoer med den fine nyvækst:
 R. Edelweiss
og R. Hydon Velvet
Triteleia laxa
Til slut et billede af de to rosenbede
Med disse skønne billeder vil jeg ønske jer en rigtig god dag til jer. Til morgen er det helt stille (for en gang skyld) så må vi se, hvor længe det holder.

23 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Triteleia laxa ligner det bestemt.
  Ja, Kan godt forstå du er stolt - Haven præsenterer sig superflot!
  Og mon ikke de fleste roser finder på at remontere:)

  Ha en dejlig stille dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja der var navnet, jeg tænkte også på Triteleia, men der findes åbenbart flere, for jeg har en anden, der blomstrer tidligere, den kalder du også Triteleia, men så er der jo det med efternavnet :)
   Tak skal du have, jo i år er roserne mere villige til at remontere, sidste år blev det alt for sent, men der er nu ikke nye skud på Frederic Mistral endnu, det er der på mange af de andre.
   Jo tak i lige måde

   Slet
 2. Godmorgen Lisbeth
  Du og Bent har bestemt grund til at være meget stolte og glade over det mesterværk af levende vækster, som I i fællesskab har skabt - der er så utrolig smukt i jeres have og med en kæmpe variation inden for alle plantegrupper. Hvor ser det hele fint og frodigt ud hos jer. Efter fem dages ferie kom jeg hjem først på aftenen til en have, der var ved at tørste ihjel, så resten af aftenen blev brugt på at vande med haveslangen. Det er meget, meget længe siden, vi har fået regn her, og blæsten er altødelæggende. Klematis og roser begynder igen at få blomster i halv størrelse - ganske som sidste sommer. Nok jammer herfra og godt, jeg så kan nyde dine smukke roser i stedet, for hvor ser de fine ud. Min Frederic Mistral har haft to blomster, så den er ikke meget bedre end din. I dag er der vindstille også her, så vi må nyde en havedag uden susen om ørerne 😊
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det har vi vidst, folk beundrer i hvert fald haven, når de kommer her. Det serogså frodigt ud, men jorden er meget tør, der må åbenbart være vand længere nede, siden den klarer sig så godt. Vi har heller ikke fået regn meget længe, den smule vi har fået hjælper ikke meget, når det hele tiden blæser. Sådan var det også her sidste år, at blomsterne blev mindre, det er så ærgerligt. Der kan du se, så havde du dobbelt så mange blomster i Mistralen :)
   Her var det også vindstille til morgen, men det er gået over.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth!

  Du sätter fingret på något oerhört viktigt, att vara glad och stolt för det ni åstadkommit. Jag är tämligen säker på att det finns detaljer som du skulle vilja ha annorlunda eller växter du ångrat att du planterat in men du är klok nog att inte låta det överskugga glädjen över den enormt vackra trädgård med alla sina spännande innevånare som ni mödosamt och tålmodigt arbetat fram.

  Kram på dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Tak ja det er rigtigt, det er vigtigt at være glad for det, man har lavet i sin have. Hvis jeg har plantet noget, der ikke passer i haven, dør det eller bliver fjernet. Så er der kun de gode planter tilbage ;)
   Kram og tak

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Hagegleden er utrolig viktig, og den får oss jo til å holde på i hagen. En skulle ikke tro du manglet regn, for alt ser så frodig ut hos deg. Rosene dine er så fine.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det har du helt ret i, hvis det hele bliver for surt, forsvinder haveglæden, men jeg har den i behold endnu, måske på grund af roserne :)
   Klem

   Slet
 5. Hvor er det dog en smuk have I har! Billedet af rosen i aftenssolen og af Bents pergola er lige til at falde i svime over. I kan være meget stolte.
  Jeg går og vander i dag, og så er vi elles i gang med at male hus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Hvis I maler, ønsker I nok ikke regnvejr, selvom det var rart at være fri for at vande :)

   Slet
 6. I gør et fantastisk arbejde med jeres smukke have - og du gør et stort arbejde for at inspirere med dine blogindlæg om haven. Jeg har lært så meget af dig - og jeg ved, jeg altid kan få gode råd og forslag hos Høneballe-Lisbeth. Tak for det! Jeres haveglæde smitter langt ud over Samsø. Her har det regnet i nat, og det er fortsat hen over formiddagen. Det er meget stille regn, så det er ikke de store mængder, men det frisker trods alt haven op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Det var pænt skrevet, det glæder mig, hvis jeg kan inspirere med noget, og jeg giver hjertens gerne gode råd og forslag, tænk hvis jeg kan smitte nogen med haveglæden, det ville være dejligt.
   De lover regn her næste nat, jeg håber, vi får det, det ville i hvert fald være rart at få frisket haven op, jeg skal vande her i aften.

   Slet
 7. Nej, for pokker, I skal da være glade for jeres fælles værk. Og det ved jeg da også, at I er begge to. Alligevel skal man da have lov til at brokke sig på sin blog, hvis et eller andet ikke vil makke ret. Ellers ville resultatet blive alt for sukkersødt og urealistisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det var godt sagt/skrevet, man skal have lov at brokke sig, når noget ikke vil makke ret, og det er der som oftest noget som ikke gør. Men ja ellers er vi da glade for vores værk.

   Slet
 8. Jeres have er så flot, så I måtte da være nogen skarn, hvis I ikke var glade for jeres have....Men selfølgelig vil-kan man da altid lave den bedrer, og det er jo det der er det sjove. Og dermed osse retten til at skumle over noget der ikke vil makkeret. Ellers bliver det for pyssenysset som Marie skriver.
  Du har osse problemer med fyldte roser der ikke vil åbne sig ordentlig? det problem er der osse i min Pilgrim i år. Det "plejer" ellers kun at være i regnvejr den driller. Den Morning Mist er da super, og at den er enkel er åbenbart et ekstra plus. Men jeg må prøve at styre min ønske-vil ha trang. det kniber gevaldig med pladsen i haven. hihi
  Her er det så tørt at jeg vil ud og vande gulerødder mv i aften, øv. jeg har ellers mere lyst til at nusse om mine roser.
  Men et flot vejr er det dog...
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Tak ja det har du ret i, jeg håber, du en gang kommer og ser den, du kan måske følges med nogle herover. Du har ret i, at det er sjovt at lave om, måske er der så et eller andet at brokke sig over ;)
   Ja nogle af de fyldte roser vil ikke springe ud, selv uden det ønskede regn, men pilgrim har jeg ikke problemer med, den kommer fint. Jeg kunne også bruge meget mere, men det begynder også at knibe med pladsen her. Jeg har dog plads til flere roser, men om det er klogt er en anden ting, jeg har jo mange i forvejen.
   Det er så synd med den tørke, men det meste af landet er vidst ramt.
   Ja det er dejligt stille i aften, men skyet her hos os.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  I har dælme god grund til at være stolte af den have I har skabt, ved fælles hjælp og med lidt gode idéer udefra som Bent så dygtigt har gjort til virkelighed.
  Her syntes jeg for det meste at haven godt kunne være meget flottere, men når jeg kigger i andre haver rundt omkring, altså de steder hvor de åbentlyst ikke går op i have, så er jeg jo alligevel glad for min. Meget kunne jo være både bedre og kønnere, så det arbejder jeg på :-) så alt i alt så er der vel ikke noget at brokke sig over, og en gang om året besøger jeg jo jeres smukke og unikke sted. Det lever jeg så på et stykke tid og glæder mig så til det blir tid igen til næste år.
  Glædes sørme også over alle de flotte roser du kan vise frem, her er der efterhånden en del der har overstået første blomstring. Det er jo også så tørt at blomsterne hænger og hurtigt visner. Det er jeg så ret utilfreds med.
  Hvor er rosenbedene på det sidste billede fantastiske, misundelsen er total :-)
  Jeg har idag bortadopteret min “farvelade” rose, Rock n Roll tror jeg den hedder, den er kommet helt til Nørresundby hvor den må leve lykkeligt til dens dages ende :-)
  Her har vi desværre heller ikke fået noget regn idag, kun skyer og egentligt ret lunt og nogenlunde stille vejr.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne
   Men vi er jo også stolte, men derfor kan man jo godt en gang imellem finde noget at brokke sig over. Bl.a galmider og tørke. Jeg synes, du gør meget for at forskønne din have, du køber stort set nyt hele tiden ;) så kan den kun blive kønnere.
   Det er nemmere at vise nye roser, når man har så mange, som jeg har. For der er også mange her, der er færdige for denne gang, men så er der heldigvis også nogle, der er startet sent, så jeg klarer den endnu.
   Ja det er fint, at I vil komme en gang om året, så I kan følge med i, om der sker noget nyt.
   Jeg satte også det bedste billede af rosenbedene ind, så jeg kan godt forstå, misundelsen er total :)
   Åh det var da godt, du slap af med den skrækkelige rose ;)
   Der var endda sat regn ved Otterup, men man kan ikke stole på, at det passer. Vi skulle få regn i nat, jeg vil se det, før jeg tror det.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Selvfølgelig skal I være stolte af jeres værk - det manglede da bare. At der så er detaljer, der kunne være bedre, ja det kender vi vist alle. Og vejret og tørken er vi jo ikke herrer over.
  Jeg tror desværre ikke, vi får regn. Knasende tørt er det, mens andre synes, at sommeren regner væk. Det er vist meget forskelligt i DK i år.
  God fridag :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja da, det er vi selvfølgelig også, men der er altid noget, der kunne være bedre, men det er nu mest ukrudtet, der er for meget af, ellers er jeg tilfreds med designet :) Vejret må vi leve med.
   Jeg har lige kigget på tørkeindekset, det ser ikke for godt ud, men vi er dog ikke i det røde felt, kun tæt på.Og I fik da regn sidst i modsætning til os ;) Til gengæld regner det her nu, men det giver nok ikke det store.
   Jo tak og god ferie til dig :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Good morning dear Lisbeth,
  You both can be proud having a garden like yours. It's beautiful!! Your roses look so healthy!
  Have a wonderful weekend.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Nice to hear from you again.
   I am proud of our garden yes and thank you. The roses are not all healthy but they look alike :)
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet