torsdag den 7. juni 2018

Overvældende blomstring

det kender de fleste nok til nu, alle kender nok også til den forfærdelige tørke. Da vi plantede roserne i går var det tørt helt ned i to spadestiks dybde, det virker skræmmende. Ekstra potter er taget i brug, så vi kan vande i dem.
Selv klatrehortensiaen er begyndt at hænge med hovedet
Clematis klarer sig forbavsende godt
 Gladys Picard
Madame le Coultre
Nu blomstrer staudeclematis Recta Purpureum
 Deutzia Strawberry Field står så fint med blomster nu
 Den røde hyld Black Beauty er det første man ser fra vejen, når man kommer til haven
 Philadelphus Aurea blomstrer nu, derefter forsvinder den smukke gyldne farve
 Iris Sibirca i hvidt
En staudevalmue i dråbebedet
Pæoner:
 Gardenia
 Immaculee
Jan van Leeuwen
Rhododendron:
 R. Hydon Velvet
R. sinogrande
 Lady Anett de. Trafford er en af de få, som stadig blomstrer, den står godt i skygge, så måske holder blomsterne lidt længere
Et par løvfældende blomstrer også endnu, her er det R. Summerduft
Den nye jeg købte hos Jan Brodersen er ikke plantet endnu, et godt kryds: R. Kokardia x R. yakushimanum.
På plantemarkedet købte jeg en Stewartia og en Meconopsis i lilla.
Roserne jeg købte hos Jas var:
Black Beauty, General Kleber (mosrose) Clementina Carbonier, Desdemona, Alnwick Rose, Rotes Phenomen og Crocus Rose. Jeg viser selvfølgelig billeder efterhånden som de blomstrer. De to af dem er plantet ved pergolaen.
Her kommer billeder af dem, der blomstrer nu:
 Blanche Fleur har jeg også inde i bedet, der er den fyldt med lus
 Alberic Barbier
 Alchymist
 Bent
 Brother Cadfael
 Common Moss
 Comtessa
 Crocus Rose
 Giscard d´estaing
 Henry Martin
 Heroine de Vaucluse
 Ispahan
 Lark Ascending
 Winchester Cathedral
og Rosenresli til tops i moreltræet
Endnu en gang blæsende hilsener fra Samsø.

23 kommentarer:

 1. Så fik du udvidet samlingen af roser med endnu et par stykker... :-) Jeg er imponeret over, at du kan huske, hvad du har, så du ikke køber de samme en gang til ;-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja der kom lige et par roser mere til. Jeg købte så en som jeg havde i forvejen, det var med vilje :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Hvor er din klatrehortensia helt overdådig på trods af tørken. Der er som altid mange skønne ting i din have, som du kan glæde os med. Det var spændende sager, du fik med hjem fra plantemarkedet, og jeg har googlet de roser, jeg ikke kendte 😊 Ja, tørken er efterhånden rigtig slem, og jeg tør ikke plante roser ud nu i vores skrækkelige sandjord - de må pænt vente på bedre vejrmæssige forhold sammen med en masse stauder og et enkelt træ. Her er varmen så hård ved roserne, at der er begyndt at komme små blomster i en svagere farve - det har jeg aldrig oplevet før - jeg har gødet og vandet, men det er ikke nok, åbenbart. Skønne pæoner - glæder mig til, at mine engang tager sig sammen 😊 Fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja klatrehortensiaen er ret flot, selvom den hænger lidt med hovedet på grund af varme og tørke. Tænkte nok du havde googlet roserne. Noget af det vi plantede ud i var også virkelig tørt, så det var en satsning. Det var som sand så langt ned, som vi gravede, men vi vander i potten ved siden af, så håber vi, det går. Jeg har hverken gødet eller vandet, de er på deres højeste nu, altså dem der er sprunget ud. Jeg har efterhånden en del pæoner ja, dine skal også nok komme, måske næste år.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Tja, plante ud eller lade stå i potten er nok lige stort et sats i denne varme. Jeg er spændt på at høre, om stewartiaen har et tilnavn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det tror jeg, du har ret i, tørt er det i hvert fald, de kan ikke lide solen bager ned på dem.
   Der er desværre ingen tilnavn på Stewartiaen udover der står pseudocamelia. Den er købt hos Arne Jacobsen fra Fyn og er 10 år gammel sagde han.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Så er det ikke bare jeg som shopper i varmen ;)
  Flotte roser du har kjøpt. Jeg har plantet alle mine trær i dag, og det går helt fint bare de får vann nok.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Nej nej jeg gør også, ufornuftigt ingen tvivl om det.
   Ja så må vi vande noget mere.
   Klem

   Slet
 5. Sikke en flot Klatrehortensia, jeg synes den ser ud til at være mere hvid end vores, men der er jo sikkert også flere slags.
  Jeg har valgt ikke, at plante de forskellige planter jeg har fået den sidste tid, her hos os er der større sandsynlighed for at de bliver vandet, hvis de står samlet i potter end hvis de bliver plantet ud i bedene.
  Rosenreslii er så fin, den er ny her, men blomstrer ikke endnu.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja den er efterhånden blevet helt flot, jeg ved faktisk ikke, om der findes flere slags.
   Jeg overvejede også meget, om jeg skulle plante ud, men blev enig med mig selv om, at jeg nok fik dem vandet.
   Rosenresli var lang tid om at blive så god hos mig.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Her er der flere ting der efterhånden ser lidt hængeøret ud. Det er svært at finde ud af om vanding kan betale sig. De etablerede roser skal jo have rigtig meget hvis det skal hjælpe noget, rødderne stikker jo dybt. Stauderne er heldigvis ret hårdføre, men jeg har da nogle jeg er lidt bekymret for så de får nok med vandkanden i weekenden. Det vigtigste har været rhodoerne og krukkerne. Det er nu også arbejde nok og vi skal vidst være mere end heldige hvis vi får del i de byger de lover søndag.
  Det ses nu ikke på dine billeder at planterne mangle vand men jeg ved jo at de er meget tørstige. Det er jo en uoverkommelig opgave at få det hele vandet så mon ikke du også prioriterer.
  Lækre roser du fik købt. Sørme om der ikke er et par stykker jeg kender. Clementina Carbonieri var faktisk en af de første der sprang ud her.
  Nyder dine mosroser, det har jeg ikke rigtig plads til da de fleste jo blir til den store side.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er der også her, jeg har vandet rhodoerne nederst i haven i dag. Roserne må klare sig, de nyplantede får vand igen om et par dage, man skal ikke vande for tit, så søger rødderne ikke nedad har jeg læst. Regn får vi nok ikke, tænker jeg.
   Næ har du Clementina Carbonieri, Jas fortalte, at den var der ikke mange, der kendte. Har du købt den hos ham?
   Henry Martin er stor, men de andre synes jeg ikke er så store. Alfred Dalmas kan du godt have, tænker jeg. Den er på vej til at springe ud, så skal jeg vise dig den.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Ja jeg købte Clementina Carbonieri hos Jas sidste år. Tror faktisk at den blev købt på hans forslag :-) Jeg har faktisk Alfred Dalmas, købt fordi den er i den lave ende men den et ikke helt så flot i blomsten som mange af de andre, men knopperne er fine :-)

   Slet
  3. Det tænkte jeg nok, han anbefaler den, den har også en speciel farve, sød er den.
   Sidste år var min fin i blomsten, men det var den vist ikke de første år, så mon ikke den bliver bedre :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  ja, der er virkelig noget at holde orden på - har du en database?
  På min cykeltur idag langs kystbanen bemærkede jeg hvordan buskene på baneskrænten hang med bladene, et dramatisk år dette!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja der er meget, jeg har ingen database kun regneark.
   Det er trist at se, hvor hurtigt sommeren er forbi, næsten inden den begyndte.
   Dejlig dag til dig

   Slet
 8. Det er flotte rosenbilleder. Det ser da ud til, at dine roser står godt, bladene ser grønne og fine ud. Enten har du været flittig med saksen (men det ser jo ikke just ud til, at du har klippet bladene af), eller også har du diverse rosensygdomme under kontrol.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Tak for det. Ja roserne står rimeligt pænt endnu, jeg har haft meldug, men jeg håber, jeg er kommet det til livs, jeg klippede væk, hvor jeg så det. Lus er der mængder af.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Flot ser det ud i hvertfald:-) Tidligere tiders råd om at plante forår og efterår giver mening i år, men det kan jo være svært at styre sig;))
  Det har jeg ingen problemer med i år, hvor jeg skal flytte fra haven..
  Jeg tænkte en dag på et af dine vinterindlæg, hvor du skrev at roserne toppede i 2009 - i år tager de prisen her hos mig, de er overdådige og uden sygdomme og skadedyr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja det må man sig, også i den grad. Det er hyggeligere at komme hos Jas, når man kan se roserne, de blev plantet onsdag og har ikke fået vand siden, endnu går det, men de får selvfølgelig igen en af de første dage.
   Nej du har ingen problemer med det, men det får du måske næste år.
   De står flot i år, de kan godt lide solen de kære roser, men de falder hurtigt i varmen.

   Slet
 10. Good morning dear Lisbeth,
  It's so great to see your garden day by day. And a special time of the year because your roses are getting into bloom. It is a fantastic year for the roses but because of the heat and drought the flowers are fading much faster as I would like. Fanaly the rain came in this morning and it's great to smell the fresh air that it brings.And also my little garden can breath again.
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   I love the smell of rain af at long time without, I would really like some rain here, but the roses are beautyful now, they love the sun even if it is too hot for them too. You are lucky that you got som rain.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 11. det er da noget af et sats at plante i det vejr, uha. Her er det så tørt jeg skal bruge hammer og mejsel for at komme i jorden. Så de sidste sommerblomster må nok vente, desværre.
  Jeg var på plantemarked i aftes på Alstedgaard, og blev lokket til at købe 3 nye hostaer.Det var ovenikøbet gemalen der lokkede. Men jeg tror ikke jeg planter dem ud foreløbig. Jeg håber på lidt regn først.
  for resten, hvordan kan du dog huske alle de rosennavne, hvor mange har du? Jeg har "kun" en snes stykker, og det er ikke altid jeg lige kan huske navnet på nogen af dem.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet