lørdag den 2. juni 2018

ET nyt besøg

I dag får vi igen besøg, denne gang af havevennerne Anne og Mogens. Anne har kommenteret hos mig dagligt i mange år, jeg tror, det startede i 2012, og at første besøg var i 2013. Siden har de været her en gang om året på forskellige tidspunkter af sommeren/foråret. I dag bliver det i hvert fald en sommerdag, hvor vi bliver glade for turen i skoven, foreløbig er her 25 grader kl. 10 om formiddagen. De tager hele turen fra Otterup på Nordfyn, det er en lang tur,  Anne må jo mene, st der er noget at komme efter. Hun har også fået inspiration til både roser og rhododendron.
Det første man ser, hvis man kommer fra øst er mit efterårshjørne, som jeg plejer at kalde det, men det er nu også fint om foråret/sommeren
Wild Rover kigger ud mod vejen
 fra skoven
 perfekt sammensætning af rhodo og acer (som næsten altid et held)
 også her er det en fin sammensætning, clematis Niobe og R. Charles Dickens
fin mørk farve
 Jeg har vandet de fleste af rhodoerne i den store have i aftes, bagefter satte jeg mig på en stol og tog dette billede, det er hårdt at vande, selvom det er med slange, det tager laaaang tid.
 på stolen sad jeg og tænkte på, hvor mange rhodoer jeg skal have klippet ned, det er mange
jeg er startet med en opstamning af R. Mrs. Furnivals Daughter, der er langt igen
Calycanthus igen igen
 Camassia i hvidt blomstrer senere end de blå
 Clematis Alexandra
 ukendt bag nordbedet
og den fantastiske Xerxes
 En ny iris er sprunget ud
 Den hvide lupin minder mig om Jette Mit lille gods, hun har foræret mig den.
Endnu en pæon i blomst, Do Tell er en af de tidlige
Rhododendron:
 En af de nye R. Bloombux
 R. calendulaceum
 R. Govenianum (en azaliedendron) stor og flot med dejlig duft af vanille
 R. Rosebud er også blevet stor efterhånden
Navnet er der ikke noget at sige til, den ligner en rose.
Darcey Bussell

Mary Magdalene
Mme Alfred Carriér
Molineux
Odyssey gemte en blomst ved jorden
Redouté
Sombreul
og til slut Wild Rover
Nu vil jeg gå ud og tage mod gæsterne, det er alligevel for varmt til at lave noget i dag. 26.8 grader kl. 13.

19 kommentarer:

 1. Alle tiders, at der er så meget at vise frem, når der kommer gode havevenner på besøg. God fornøjelse.

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth

  Du har mye bedøk, men så har du også mye fint å vise frem. C.D.er utrolig flott.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det har jeg, C.D. er fantastisk i farven.
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth!

  Det gläder mig att din vackra trädgård lockar till besök, det finns säkert något för alla att upptäcka och inspireras av, inte många trädgårdar kan uppvisa den mångfald och variation som den härliga trädgården på Samsö.

  Jo, jag har Hartlage wine i trädgården sedan ett antal år. Den är inte så vanlig här ännu men det kommer säkert när folk upptäcker hur fin den är.


  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja der er lidt af hvert at kigge på, men det er næsten for varmt at gå rundt for tiden, der er bedst i skyggen.
   Skønt at høre at du også har Hartlage wine, den er så fin. Har du mon vist billede af den?
   Kram

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Så fik jeg lige læst nogle af dine sidste indlæg og sikke et rend i har i haven. Dejligt at det giver mulighed for nye plantekøb, men at skulle være have værtinde for så mange er hårdt og jeg kan godt forstå at Bent, er klar til at flygte :)
  Lukke bloggen NEJ Lisbeht det går virkelig ikke, så er det bedre at sige nej og kun ha haven åben i et forud bestemt tidsrum hver sommer. Men bortset fra det, så skal jeg da lige love for at dine gæster får fuld valuta for pengene i disse dage :) Haven ser overskøn ud og pyt med ukrudt, her vokser det også helt vildt, måske skal vi starte en ny trend :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Dejligt du gad og læse op, ja det har været et værre renderi. I morgen kommer der to mere, så har jeg indtil videre fri en uges tid. Det er lidt for meget, men det var nu hyggeligt med nordjyderne, jeg vidste jo, at d kom.
   Nej det går ikke, selvom du ikke altid har tid til at være med :) Der er bestemt noget at se på, både surt og sødt, det sure lægger de nok ikke mærke til. Et græstrend ja hvorfor ikke :)
   Knus

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Sikken du har roserne i blomst nu!
  Hvordan ligger vi egentlig med tiden, hvormeget er vi foran sidste år og et normalår?
  R. calendulaceum har vel også duft?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja nu begynder de at komme, det gør utøjet også.
   Vi er lidt foran, men det er forskelligt, det er ikke de samme roser, der blomstrer tidligt i år udover Aicha og Frühlingsduft.
   Ja calendulaceum dufter.
   Dejlig lun dag til dig, her lufter det, men der er 18 grader.

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Jamen selvfølgelig kommer folk langvejs fra for at se din vidunderlige have - det er jo en kæmpe oplevelse hver eneste gang, og jeg er sikker på, at Anne har nydt hvert sekund af besøget 😊 Jeg sidder på terrassen og skriver, og det er stadig lunt - utroligt! Skønne billeder af dine store, kraftige roser - bliver da vist nødt til at finde en plads til Sombreuil 😊 Er den sund?
  Jeg spekulerer på, om du ikke mener Wild Edric i stedet for Wild Rover, for sidstnævnte plejer da at stå op af værkstedet, men måske du har flyttet den?
  Tak for skønne billeder og god dag til dig i morgen 😊
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det gør de jo, mange synes i hvert fald, det er en god oplevelse. Jeg tror da også, at Anne nød det.
   Ja Sombreuil ser sund ud nu, så må vi se, om den bliver ved med at være det.
   Wild Rover blev plantet op af skuret, da jeg fik den af dig, det var den, der var starten på alle roserne på den plads.
   God dag til dig med.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Vel hjemme igen og træt efter en rigtig dejlig dag. Tak for at I satte hele eftermiddagen af til vores besøg. Som altid rigtig hyggeligt med både en skøn og spændende tur rundt i haven og lækker lagkage. Det var jo også et lille jubilæum, for vi blev jo enige om at det var 5 år vi var på besøg. Tænker at det gentager sig, det er jo blevet en hel god vane :-) og så var vejret jo også fantastisk som det plejer at være. Idag var lige så varm som første år.
  Jeg tror at jeg fik set det meste af hvad dagens blogindlæg byder på idag, men der er jo så meget der skal ses at der nok er noget der smutter. Det flotte match i skoven var da ihvertilfald noget af det der blev beundret. Fantastiske farver.
  De Rhodoer der er i blomst blev i den grad nydt og så de roserne som så småt er i gang. 1-2 uger mere ja så bliver det er fantastisk skue.
  Så blev det vidst sengetid, der venter jo en varm dag i morgen igen.
  Godnat herfra
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Godt at høre, ja det var en lang dag for jer, det var rigeligt varmt, synes vi vist alle, solen må gerne skinne, men hedebølge behøver vi ikke. Selv tak for besøget og at I orkede den lange tur. Hvis første gang var i 2013, må det have været 6. gang I var her.
   Ja mon ikke du så det meste, det tror jeg. Skoven er rigtig god i sådan en varme, godt jeg har den.
   Ja der går ikke længe, før roserne kommer for alvor, men rhodoerne er kraftigt på retur, der kommer dog stadig lidt nye.
   Håber I har sovet godt ovenpå dagen, her lufter det en del i dag.
   God lun dag
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Det må være hyggeligt med de mange havegæster, for det er altid sjovt at snakke med folk, der interesserer sig for have, synes jeg:) Du har godt nok meget smukt at vise frem:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er hyggeligt, men det kan også blive for mange :) Det skal i hvert fald være havetosser, ellers er det ikke sjovt :)

   Slet
 9. Det er næsten som at være indehaver af et ishus, du arbejder mest når alle andre holder fri. Og lige nu er der virkelig noget at lave i haven med vanding og dead heading. Det er jo voldsomt med alle de rhodoer...
  Og så kommer roserne og alle de fine klematis. Kan godt forstå du synker ned på en stol henad aften.

  Jeg har ikke haft megen tid til blogs i den seneste uge, men har fået læst lidt bagud nu. Jeg synes det er helt imponerende at kigge på de mange skønne billeder (og jeg tror ikke på dine sammensætninger er tilfældige - ikke ret mange i hvert fald), og læse om de mange gæster der vælter ind fra busser, samtidig med du forsøger at få vandet og luget og beskåret. Puh-ha!
  Kan godt forstå du overvejer en forenkling, men det er svært når man er maksimalist, som den gode Claus Dalby siger. Du må bruge dine indtægter på en havemand i stedet for planter, eller?

  Håber du får hvilet lidt ind imellem og nydt din egen have i fred og ro.
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det glæder mig, at du læser med og lidt tilbage. Men det er ikke nemt at nå det hele og kommentere, det forstår jeg godt. Ja her er nok at se til med gæster og deadheading. Ja jeg er ikke meget for C.D. men maksimalist passer vist også godt på mig. God idé med en havemand, men så mange indtægter har jeg nok heller ikke.
   Jeg hvilede meget i går, mens det var for varmt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Din have præsenterer sig utroligt flot lige nu, lidt ukrudt tager man da gerne med :)

  SvarSlet