mandag den 20. februar 2017

En hule og en sti og lidt andet

Tak for alle de hjælpende kommentarer i går, der skal somme tider lidt ved på bålet, for at det kan brænde :)
Da jeg laver indlæg 6 dage om ugen, kan jeg selvfølgelig ikke blive ved at skrive om nye projekter, men når der er nogen fortæller jeg det.
Efter Idas besøg i lørdags gik jeg i gang med at klippe i mine cypresser, dette billede er fra 2015 hvor jeg havde opstammet den ene af de tre cypresser, der står sammen her.
Ida fik idéen til, at der skulle være en sti ind mellem cypresserne og de tre store rhododendron, der står til højre for den.
Her kommer billeder af projektet eller rettere sagt det færdige resultat:


 bunken af græstørv her bag ved er lagt for at beskytte mine dahlia, som ikke blev gravet op i vinter.
 Bent var nu ikke helt tilfreds med min klipning, han mener, det bliver for åbent, så folk kan kigge ind, og at vi kommer til at få mere vind ind i haven, det er for sent, så vi får se eller mærke.
 dette træ er
den fine Sorbus Dodong
 jeg måtte også klippe lidt af her, for grenene generede både magnoliaen og R. bureavii


Nede ved de andre cypresser i den anden ende af læhegnet fik jeg lavet en lille hule, måske kan børnebørnene få glæde af at gemme sig der, når de kommer til sommer.
når hostaerne kommer op, kan jeg nok dele nogen af dem og plante dem her, der står også en ny træpæon lige i nærheden af cypressen.
Så smukke kan de også være
Tja det kom der så en masse kedelige billeder ud af, men det var det første projekt, jeg fandt en del muskler, som jeg ikke have brugt for nylig, jeg ville klippe lidt mere i dag, men det gjorde ondt.
Det andet projekt har jeg slet ikke styr på endnu. Linda I. har hele tiden lokket med, at jeg skulle have en pergola, det er så et projekt til senere, det var derfor, jeg havde bud efter Ida, for hvor ville det se bedst ud. Ida syntes bestemt, at den skulle være her mellem de to ying og yang formede bede. Problemet er, at der er gyldne roser til venstre og roser i kølige farver til den anden side, det kan godt blive lidt svært at få farverne til at harmonere, det betyder også flytning af nogle roser, stakkels Bent skal jo lave det hårde arbejde, det bliver hårde tider.
 her er stien set fra syd
og fra nord, jeg er sikker på, at Westerland vil være glad for et rionet at vokse op af, så skal jeg bare have placeret en i samme farver i bedet til højre.
 26.6.
3.7.
Jeg håber, det bliver godt, men først skal der arbejdes og vælges roser :) det varer noget, inden I hører mere til det projekt, men det skal nok blive spændende.
Jeg glemte et par forårsbilleder i går, da jeg præsenterede billeder fra den gamle have, de kommer her:
 12.5.
9.5.
Her vil jeg så slutte for i dag, rigtig god aften.

24 kommentarer:

 1. Åh, det bliver da så yndigt med en pergola! Den glæder jeg mig til at se :-) (Og så håber jeg bare at Bent synes det er ok med lidt gravearbejde ;-)).
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det håber jeg, det gør jeg også :) Bent er ikke vildt begejstret, men han har accepteret, så må vi håbe, han kan holde til det.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Ja, hellere for meget end for lidt! Og det vokser jo hurtigt til igen.
  Det var da ellers noget af en pergola, er der 20meter sti der mellem bedene? Det vil give det hele et noget andet udtryk må man sige!

  Spændende!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det synes jeg også, men vi er som sagt ikke enige, noget af det gror ud igen, men ikke de grene, jeg har klippet af.
   Jeg må ærligt sige, at jeg ikke ved, hvor lang stien er mellem bedene, men vi går ca. tre meter ind fra hver ende, inden vi starter på pergolaen. Vi tager det nok i etaper, ellers bliver det vist for meget og for dyrt på en gang.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Så godt at du har noen som kan hjelpe deg med alle dine proskjekter! Sorbus Dodong står på min ønskeliste :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er rigtig godt både med Ida og Bent :)
   Det forstår jeg godt, mon du kan få fat i den i år?
   Klem

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Ja måske der vil komme lidt mere vind ind mellem de opstammede men det er så til glæde for nysgerrige blikke. Personligt syntes jeg at opstammede stedsegrønne er rigtig flotte. I det hele taget så er det flot når træer og buskes stammer kommet frem i lyset.
  Det lyder som en rigtig god ide med en pergola og det med farverne er jeg sikker på du nok skal få løst. Du har jo nok lidt tid til div. overvejelser inden at den er klar til plantning. Bent skal jo lige ha varmet både krop og spade op.
  Ja en hule til børnebørnene vil de helt sikkert blive glade for. Det husker jeg selv fra min barndom. Det fik vi godt nok mange timer til at gå med.
  Fortsat en god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det gør der uden tvivl, så kan andre til gengæld kigge lidt ind, hvis de har lyst. Jeg kan også godt lide opstammede stedsegrønne.
   Jeg håber, jeg får løst det med farverne, og du har ret, det er ikke lige noget, der sker.
   Huler er altid godt, når man er barn, det har jeg også hygget mig med en gang, nu synes jeg godt nok, det er lidt træls at kravle derind :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Jeg synes, det ser rigtig fint ud med den nye sti - det har du klaret flot :) Også en rigtig fin hule til de små drenge - det er bare noget alle børn elsker. Det er spændende pergolaplaner, du har, men jeg er en lille smule bekymret for, om placeringen af den vil påvirke synet af de skønne roser til begge sider og måske tage for meget af udsigten til de to bede, men jeg er nok bare lidt konservativ og holder meget af de to bede og deres form - lige som de er her og nu :) Her har det regnet og blæst det meste af dagen - håber, vejret har været bedre hos jer.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja jeg synes også det er fint, mon ikke Bent vænner sig til det, det er han næsten nødt til.
   Måske har du ret i din bekymring, desværre kan vi først se det, når den er lavet. Oprindelig ville jeg have haft den mellem de to låger, men så kan Bent ikke komme igennem med plæneklipperen, det dur jo ikke. Men jeg summer lige lidt mere over det.
   Ja blæsevejr har vi også haft, men ikke meget regn.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Det var en god ide med den sti, det ser godt ud. Er sikker på hulen nok skal blive populær.
  Det bliver spændende med pergolaen.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det synes jeg også, ja mon ikke hulen bliver populær, det er lige sagen for sådan et par små fyre.
   Ja det gør det.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 7. God morgen fru Høneballe
  Jeg syntes det ser super godt og spændende ud med de opstammede sypresser. Og der er vel læ andre steder. Hyggeligt med en hule til ungerne.
  Og jeg tror det bliver usædvanligt godt med en pergola mellem de store rosenbede. Jeg kan godt sætte mig ind i at det vil være en udfordring at få det til at harmonere, men mon ikke valmuerne kan hjælpe med det. Er så vild med din header, den nyder hver gang jeg klikker ind:-)))
  Håber det går bedre med foden?
  Her regner det allerede...
  Ha en god dag
  Krammer fra fru Nielsen

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen fru Nielsen
   Det er jeg glad for at høre, ja selvfølgelig er der læ andre steder, men Bent kan godt lide det grønne helt ned til jorden, det er for sent nu, jeg kan ikke sætte det på igen ;)
   Det glæder mig, at du synes om idéen med pergolaen, jeg kan nemlig ikke helt se det for mig, det er sådan noget du er god til. Men der er jo ikke valmuer om efteråret, forhåbentlig bliver det godt alligevel. Jeg har headeren på skrivebordet også :)
   Det er ikke for godt endnu, men i morgen skal jeg til behandling.
   Ingen regn hos os men blæsevejr.
   Tak i lige måde
   Krammer

   Slet
 8. Det er altid godt med projekter :) Det lyder spændende med den pergola.
  Det er en af de ting jeg ikke får her...en ting er selvfølgelig pladsmanglen, men den vigtigste årsag er, at den ville være klatrehegn for kattene til at komme udenfor haven - og jeg har ikke spenderet adskillige tusinde kr for at få kattesikret haven. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det kan vi lide. Nej det kan jeg godt se, hvis det kan blive en katteudgang går det ikke.

   Slet
 9. Jeg Syntes altså det ser super godt ud det du har klippet og er det ikke altid i toppen at vinden er værst, ellers så kan du jo altid lukke med et par Rhodoer :o)
  Fnis, så er den søde Bent igen kommet i arbejde :o) jeg tror det kommer til at se så godt ud med en pergola der og når den kommer op vil den være med til at understege bedenes form, godt sted Ida har valgt :o))
  Og du kommer da vist også på "hårdt" arbejde med at vælge roser.
  Nøj hvor bliver det spændende at se når arbejdet begynder.
  Knus fra Linda.
  PS. det kommer vist til at koste et kys på hver kind til Bent :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Jeg skulle netop til at bede dig kigge forbi her, men så skrev du heldigvis samtidig med at jeg skrev hos dig :)
   Du har ret, jeg kan lukke med et par rhodoer, men hvis der skal være en sti, dur det ikke, mon ikke han vænner sig til det.
   Jeg var meget i tvivl, derfor er jeg glad for din kommentar til, hvor pergolaen skal stå, så må jeg i gang med det "hårde" arbeje, som jeg selvfølgelig allerede er startet på, det er værre for Bent, men måske kan det trøste med et kys på hver kind :)
   Knus

   Slet
 10. Selvom vi efterhånden har beskåret en del planter, er det alligevel lige spændende hver gang, om resultatet bliver tilfredsstillende. Som dig har jeg svært ved at vusualisere pergolaen, men roser og pergola er jo en klassisk sammensætning.

  SvarSlet
 11. Hej Marie
  Ja det er spændende, jeg er foreløbig godt tilfreds med min beskæring. Jeg håber også, jeg bliver tilfreds med pergolaen, selvom jeg ikke kan visualisere den, ja det er det jo, så forhåbentlig bliver det godt.

  SvarSlet
 12. Det letter altid i haven at få stammet de stedsegrønne op, jeg synes, det ser rigtig fint ud - og skønt med en børnebørns hule - det er da godt tænkt! Spændende med pergola-planerne, det vil jeg glæde mig til at følge - også:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det gør det, ja jeg håber, de bliver glade for det i hvert fald i løbet af et par år. Ja lidt for spændende, se næste indlæg :)

   Slet
 13. Hej Lisbeth!
  Jeg synes det ser godt ud efter at du har klippet det stedsegrønne!
  Mon ikke Bent forener sig med det efterhånden!
  Jeg undlader også af og til at indvie min mand i mine planer og ændringer for det er sommetider nemmere at få tilgivelse end tilladelse!
  Hilsen fra Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig Lise.
   Jo Bent er ligesom nødt til at forene sig med det, du har nok ret, det er nemmere at få tilgivelse end tilladelse.
   Hilsen Lisbeth

   Slet