tirsdag den 21. februar 2017

Foråret så sagte kommer

Trods blæst og kulde (nok mest på grund af vinden) er der godt gang i det hele derude. Efterhånden kan det ses dag for dag, at der sker en masse.
Solen har skinnet i dag, ja blæst har det også, men det gør ikke så meget, når solen blot skinner.
Man skal dog ikke give sig til at rive blade sammen i sådan et blæsevejr.

 Dorothealiljerne blomstrer før de kommer ordentligt op af jorden


Både de erantis og vintergækker pynter fint i haven nu.
Men også Helleborus kan nu være med.
 Helleborus orientalis abschasicus
 Helleborus multifidus
frøplante fra Rita, den ser ud til at blive fin
Er der nogen af jer, der kender navnet på denne her, jeg går ud fra, at det også er en slags helleborus, den får hvide blomster, men de kommer på grenen og ikke op af jorden som påskeklokker gør.
 Flere er på vej Iris reticulata Katharina Hodgkin, den anden klynge jeg har er også tæt på
 Kejserbusken/Viburnum bodnantense
 de blå krokus er også med i opløbet
 R. February Dawn
 nu går det stærkt med den
Træpæonen kommer også mere og mere.
 15.2.17
15.5.16
 15.2.17
15.6.16
Til slut et billede af det gyldne rosenbed, jeg er stadig i tvivl, om det nu er rigtigt at sætte pergola op her. Ying og yang bedene er jo noget unikt, det vil være synd at ødelægge det. Er der nogen, der kender et program, hvor jeg kan tegne pergolaen ind og få et indtryk af bedet med pergola? Den vil blive ca. 8-9 meter.
Fortsat god aften.

31 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth. Dejlige forårsbilleder fra haven. Pt.når jeg slet ikke at nyde forårstegnene i haven, idet jeg går med hovedet i jorden flere gange om dagen for at finde nye huller pga. den møgirriterende mosegris, der har formastet sig ind på matriklen. Nu håber jeg, at dagens forsøg på at få den elimineret er lykkes.God aften til dig. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Tak skal du have, ja så har du travlt, hvor er det ærgerligt. Min mor havde også mange på Bakken. Sådan nogle har vi ikke på Samsø, det er jeg glad for. Jeg håber, du kommer dine til livs.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Ja, vejret har været skønt i dag! Mere af den slags, tak! Det føles virkelig, som om foråret er på vej. Elsker dine billeder fra samme spot, men på forskellige årstiden - i dag har du endda et fremtidsbillede med - 15.5.17 - det er alligevel noget;-) (Jeg håber dog ikke, det ser sådan ud til maj...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det har været skønt - bortset fra den megen blæst. Øv jeg synes ellers jeg gjorde mig sådan umage med datoen, det skete nemlig også sidste gang :) Nu er det rettet. Nej det skal helst ikke se sådan ud til maj.

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  DEnn er jo med torne din ukendte Helleborus - mit gæt er at det er en Helleborus lividus hybrid -
  Her er de 3 mest kendte:
  X sternii = H. lidivus X H. argutifolius
  X ericsmithii = X sternii X H. niger
  X ballardiae = H. lidivus X H. niger

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak for det, jeg har fået den foræret, jeg kender et par stykker herovre, som har dem stående foran deres hus, det ser ret flot ud, når de blomstrer. Min har været længe undervejs, jeg fik den for et par år eller tre siden, tror jeg, men først i år set jeg knopper.
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Skønt med alle de forårsvækster du kan vise - det kan man da ikke andet end blive i godt humør af :) Her er der ikke så meget fremme endnu, men det kommer vel på et tidspunkt. Jeg satte en masse krokusløg i mit nye bed, men det ser desværre ikke ud til, at jeg får noget ud af det :( Jeg så lige på fb, at man allerede kan købe hornvioler, så vi må jo nærme os noget, der ligner bedre tider :) I år får du virkelig glæde af February Dawn - den er jo helt overdådig og trives i pavillionen - godt, den kom derind. Fine årstidsbiller af samme motiv - altid spændende at se. Mon du har talt med Ida?
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er dejligt, at foråret pibler så flittigt op. Dine krokus skal nok komme, du ved sikkert ikke, om det er nogle af de sene, der er mange af mine, der ikke er fremme endnu, og det er koldere hos dig. Ja det er rigtigt med hornviolerne, det så jeg også. Jeg har virkelig glæde af February Dawn, jeg er derinde flere gange om dagen og kigge efter den. Jeg har ikke talt med Ida, kun skrevet med hende. Måske i morgen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Heldige deg som får alt så tidlig! Helleborus er en spennende slekt.
  Flotte snøklokker! Her er det meldt om snø, så det er lenge til mine vil blomstre.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg føler mig også lidt heldig :) Ja det er bestemt en spændende slægt. Du må nok vente lidt endnu med snøklokkerne, men lad os nu se, hvad det bliver til.
   Klem

   Slet
 6. Det er dejligt som foråret sniger sig fremad og idag hvor solen har skinnet mærkes det selvom det har blæst en del. Det ser så dejligt ud på dine billeder med alle forårsvæksterne. Dorothealiljerne er slet ikke igang her hos os og dine kan slet ikke vente med at komme frem ser det ud til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det gør virkelig en forskel, når solen skinner, selvom det blæser. Ja de Dorothealiljer har vældig travlt :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Selv om der har været lidt rigelig med vind idag ja så har det alligevel virket lidt forårsagtig og nu kan det mærkes at det går den rigtige vej. Nu er det stadig lyst når jeg kører fra arbejde.
  Det meste ser ud til at være noget længere fremme hos dig. På nær træpæonen der kan jeg være med ellers er det kun erantis og gækker der er godt fremme. Krokus og iris har kun vist blade endnu.
  February Dawn er godt nok smuk så godt du fik den ind i varmen.
  Rigtig fine før og nu billeder og om godt et par måneder er der farve på igen. Jeg har altid syntes at pergolaer er rigtig flotte men den skal selvfølgelig placeres det rette sted. Er der måske andre muligheder?
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja solen varmede lidt, men blæsten var strid ind i mellem. Ja nu er det efterhånden lyst længe.
   Ja men godt du så vinder med træpæonen :)
   Så længe der ikke er frost, kunne R. February Dawn godt have stået ude, men den havde så nok ikke blomstret endnu.
   Ja det er det med at finde det rette sted til pergolaen, der er ikke så mange andre muligheder, Ida er ikke i tvivl om, at dette sted er det rigtige.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Sikke langt fremme det er hos dig. Det er da helt vildt.

  Her kiggede solen frem i nogle korte øjeblikke i løbet af dagen og det var så det.
  Nu går jeg lidt og venter på, hvor slemt det bliver med det lovede snevejr torsdag og er egentlig bare glad for jeg ikke har nået noget som helst i haven endnu.
  Torsdag eller fredag går jeg i gang med at så de første frø indendøre - og jeg glæder mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Jeg plejer at være en af de første på denne tid af året, men det går over.
   Ja sikke noget med det snevejr, lad os nu se. Ja men det er jo også din yndlingsbeskæftigelse at så, og du har god succes med det. Jeg kan godt forstå, at du glæder dig.

   Slet
 9. Go morgen Lisbeth
  Åhh hvor er det dejlige billeder af forår<3
  Hvis jeg må komme med et forslag ift pergola. Altså ingen tvivl om at det ville se godt ud med en sådan, det sagde jeg også i går:-) men når det er sagt, så syntes jeg at det der gør din/jeres have helt unik, er at den er så naturlig, uden de store digge darer/pyntegenstande. Jeg er STOR fan af den måde du har have på, den er så behagelig og rolig, og fokus bliver ved det der gror. Ja det var det der skabte så dybt behag i mig, jeg blev ikke forstyrret.
  Ha den dejligste dag
  krammer Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anette
   Tak for de ord, og fordi du skrev dem, det var lige det, jeg manglede. Jeg kan ikke se en pergola der, jeg tror heller ikke, der skal være alle de dikkedarer/pyntegenstande. Jeg må finde en anden måde et andet sted til nogle få klatreroser. Jeg har prøvet at stille mig der, som du ville gøre og fornemme det, men der er noget der siger mig i mod. En anden ting er, at jeg heller ikke vil kunne komme til at deadheade de roser der er bag ved pergolaen, det er ikke godt.
   Af hjertet tak fordi du sagde din mening.
   Tak i lige måde
   Krammer Lisbeth

   Slet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Hej igen Lisbeth!
  Ursäkta att jag krånglar men jag lät översätta ditt inlägg till svenska när jag läste det och när jag sen skrev kommentaren gjorde Google en översättning som blev bedrövlig. jag skriver om och hoppas det blir bättre nu :)

  Jag blev verkligen glad över att se bilderna på snöklockorna (Dorothealiljorna), våririsarna och de andra vårlökarna, och julrosorna förstås. Vi har snöoväder här idag och man längtar verkligen efter våren nu. Kul att se bilderna från nu och sen från hur det ser ut i maj. Rododendron är alltid så vackra. Den sista bilden är sagolik. Så finstämd men ändå så kraftfull på samma gång. fantastisk rabatt.
  Allt väl!
  Anna-Karin

  SvarSlet
  Svar
  1. Heej Anna-Karin
   Det er vist stort set det samme, mærkeligt at der er så stor forskel på det danske og det svenske sprog. Jeg har også svært ved det svenske.
   Det glæder mig at høre, at du blev glad for at se billederne af vårblomster. Sommerbilleder er skønne at se nu, hvor det er koldt og blæsende.
   Alt vel til dig med.

   Slet
 12. Hej Lisbeth!
  Härliga vårbilder med snödroppar och snöklockor. Här har vi bara snö. Och det fortsätter att komma mer. Rabatten på sista bilden, är helt underbar. Färgerna otroligt vackra ihop.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Tak skal du have, synd at I har fået sne nu, det havde været bedre, hvis det var kommet for en måned siden. Ja det er fint med sommerbilleder i denne tid.
   Ha det fint du med.

   Slet
 13. Ja, nu er der tydelige forårstegn.i dag hvor solen skinner, ser man dem rigtigt. Jeg kan godt forstå dine betænkeligheder med pergolen. Dine to bede er afrundede i formen, og en pergola har normalt rette linjer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Her er det godt nok koldt i dag, men det hjælper lidt, når solen skinner, det gør den ikke hele tiden.
   Ja det er nok også heri, at betænkelighederne ligger, projektet bliver droppet, tror jeg.

   Slet
 14. Underbart med vårtecken som kommit så långt. Märker att lite sol gör stor skillnad. Om inte annat så syns vissa saker så mycket bättre. Jag nyttjade solen igår bara till att fota och kolla :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det er dejligt med vårtegn. Solen varmer lidt, men i dag blæser det rigtig meget og er koldt. Ja det er pænere i solskin.
   Tak i lige måde

   Slet
 15. Hej Lisbeth, hvis ikke du er 100 % sikker på du vil have en pergola lige der, så skal du ikke gøre det, det er sådan jeg tænker når jeg er i tvivl. Men ofte når en ny tanke er født så ser man nye muligheder og lige pludselig er det helt rigtige sted der.
  Som Marie siger så er en pergola altid lige.
  Et sted hvor jeg syntes den kunne være flot vil være mellem de to låger der går ud til gårdspladsen. Det vil være flot med roser på og der vil man se roserne fra alle sider.
  Knus Linda.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Jeg er ved at være 100 % sikker på, at jeg ikke vil have en pergola der. Ja en pergola er nemlig lige, sjovt Ida ikke har tænkt på det, det dur jo heller ikke, at jeg ikke kan deadheade roserne inde i bedene.
   Du har helt ret i det, det var også der, jeg gerne ville have den, men Bent protesterer, for han skal jo kunne komme hen og slå græsset i den ende af haven, det kan han ikke, hvis vi sætter en pergola tværsover der, ærgerligt for det ville være flot. Det vil jo også give hundene mindre plads.
   Knus Lisbeth

   Slet
 16. Hej Lisbeth!

  I väntan på att våren så sakta skall komma hit också njuter jag av dina tidiga vårblommande växter - mycket vackert!

  Här har fallit snö under två dagar men jag klagar inte, vi behöver all nederbörd för torkan kommer nog i år också.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Dejligt du nyder mine tidlige vårblomster, de lover sne her, så de bliver nok snart dækket ligesom hos dig.
   Ja det kan hurtigt blive for tørt, så lad os bare glæde os over sneen :)
   Kram

   Slet