onsdag den 15. februar 2017

Solopgang, rim og roser del 20

Endnu en dejlig dag hvor man kunne gå i haven uden at fryse. Desværre er det vist slut med solen nu for en tid, godt vi fik nogle gode dage først.

7.55 kravlede solen op, så vi kunne se den, det blev straks foreviget.
Rim var der masser af:
flot så det ud
 Cameliaen er ved at være lidt brugt
men en ny står klar til at afløse, der går nu nok et par uger endnu.
Denne påskeklokke købte jeg sidste år, den var villig til at blomstre, men desværre klarede den ikke frosten.
Min Ponytail græs med rim stod så fint i solen.
Roserne:
 Twice in a Blue Moon
 er et godt bekendtskab, den stod ikke så godt, så den blev flyttet i efteråret, jeg håber, den belønner mig med mange blomster i år, den har en  dejlig duft.
 Denne står under ukendt rose, men måske husker I, at jeg fandt ud af, at det var Brittania, den blomstrede langt hen i november - december. Det bliver spændende at se den til sommer, hvor den ser helt anderledes ud, mere varm gul.
 Valencias blomster er store og flotte, desværre er den ikke særligt sund og giver ikke mange blomster. Jeg har endda to planter, måske bliver det bedre.
 Victor Borge en storblomstrende rose, som jeg har foræret væk, Rikke har bare ikke hentet den endnu.
 Westerland
blomstrer overdådigt, remonteringen var dog ikke så flot, som den plejer at være. Den kan bruges som slyngrose.
 Wild Edric er en rugosa fra Austin
 den er sund, stærk og velduftende
 Wild Rover
 er en skøn og ivrig klatrerose
der dufter dejligt
Til slut et par før og nu billeder
 smukt og frodigt 11.5.
og koldt og rimet d. 14.2.
Dejlig aften til jer.

18 kommentarer:

 1. Det har været nogle skønne dage! Jeg har ikke været i haven, i dag har jeg gjort rent og ryddet op i vores walk-in-closet - det blev til 7 sække tøj mm. til genbrug - vi har vist for meget plads! Men hvor er det skønt derinde nu! I morgen håber jeg på havetid, vi får også feriegæster, men det er legekammerater, så mon ikke de næsten passer sig selv?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Synd du ikke har været i haven, men så har du lavet andre vigtige ting, kan jeg forstå. Jeg har heldigvis ingen walk-in-closet, så jeg har ikke så meget plads. Håber du får tid til haven i morgen og at du kan holde varmen uden sol, for det er desværre slut med den nu, siger de.

   Slet
 2. Hej LIsbeth

  Idag er Wild rover selvfølgelig favorit!
  Spændende at se om din påskeklokke er helt færdig, de er temmelig robuster!
  Flotte rim billeder, her var luften så tør så der ingen rim kom:(

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg er ikke i tvivl om, at Wild Rover er din favorit, den er jo også skøn.
   Jeg tvivler nu på, at denne påskeklokker klarer det, den er meget slap.
   Ja så bliver det ikke så spændende, når der ikke er rim. Til gengæld havde i det mindst dobbelt så varmt som os :) hvis man kan stole på temperaturerne på Vejret nu.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja det har været rigtig dejligt vejr idag. Desværre har jeg jo måtte tilbringe den indendøre. Nu er det en anden vejrtype der er på vej desværre nok mere grå og fugtigt. Noget der nok bekommer både Camelia og Påskeklokker bedre.
  Dagens rose Wild Rover. Ingen tvivl i mit sind idag selv om de andre også er flotte.
  Vi har været i fru Nielsens køkken (folkekøkken) og spise til aften. Svigermor havde fødselsdag i mandags så hun gav og det er meget lettere for hende at holde fødselsdag på den måde.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja du har ikke haft så meget fornøjelse af vejret i dag, for du måtte jo være indendøre. Jeg tænker også, at Camelia og påskeklokker bedre kan lide lidt højere temperaturer, selvom det er gråt.
   Ja du er også til Wild Rover, den er også skøn.
   Godt der er fru Nielsens køkken, så svigermor kan holde fødselsdag der.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Interessant at se det samme bed forsommer og vinter, og efter fotos at se, synes jeg, det er allerflottest på vinterbilledet. Det er jo sådan, det skal være, haven skal også være værd at se på om vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Det er svært, at gøre haven lige så spændende om vinteren, men jeg har forsøgt, og synes egentlig det går meget godt, takket være alt det stedsegrønne.

   Slet
 5. Det har været sådan nogle smukke dage. Min tid er gået med at sidde på kontoret og lave afrapportering til Innovationsfonden. Dødsens kedsommeligt, men det er jo derfra, vi får til huslejen. Weekenden kommer til at gå med at kalke i B&Ben. Haven må klare sig selv og det gør den nok også.
  Kh, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen
   Ja det har det bestemt, synd du måtte sidde inde og lave kedelige ting, men ja der skal jo mad på bordet. Endnu kræver haven ikke så meget af os, det kommer senere.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Flott soloppgang! Det er trist at frosten ødelegger dine helleborus. Det er dessverre sånt som skjer når det blir for tidlig varmt og så kommer det frost igjen.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Marit
   Ja den solopgang var flot, desværre varer det nok noget, inden vi ser den igen. Til gengæld kan det være, at der kommer gang i påskeklokkerne, men jeg tror ikke, at den jeg viser står til at redde.
   Klem

   Slet
 7. Sådan en solopgang kan vi vist ikke få at se i dag. Det er ved at være spændende med helleborus blomsterne. Jeg er ret sikker på, at dem, der er længst fremme og ingen beskyttelse har, vil ende med at tage skade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej ingen sol her i dag, men sjællænderne er vist heldige igen i dag. Jeg tror, du har ret, den jeg viser retter sig ikke igen. Har du klippet bladene af dine? Jeg har kun klippet de grimme væk, men lige den slappe der havde ikke mange blade.

   Slet
 8. Hej Lisbeth, åh Westerland er så smuk. Din Helleborus krydser jeg fingre for klarer den. Her har der været flere helt slappe der har rejst sig igen. God dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja Westerland er smuk. Jeg har også haft slappe Helleborus, som har rettet sig igen, men den her er vist for sølle. Også god dag til dig.

   Slet
 9. Hej Lisbeth, Wild Rover den må jeg altså ha i den nye have, er den ovre fra JAS ? og så er der Kameliaen sådan en kunne jeg altså også godt tænke mig. Det var en fantastisk smuk morgen og dag, desværre fik jeg slet ikke mulighed for at nyde den, Alma var blevet syg mens jag var på arbejde og jeg måtte haste til dyrlægen med hende da jeg havde fri. Det viste sig hun havde Mave-tarmbetændelse så hun er noget træt og slatten i dag det lille pus.
  Vejret skulle desværre ikke blive lige så godt i dag, men vi er da startet med sol her til morgen, så vi må da lige en tur over i haven og se lidt til det hele.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja den må du have, det er en lækker rose, jeg har fået den af Linda Borg, jeg ved ikke, om Jas har den, men måske kan han skaffe den. Hold øje med Bilka, min første kamelia blev købt der, så måske kan du være heldig.
   Stakkels Alma, det var da noget værre noget med hende.
   Her er det bare gråt og blæsende, jeg kan se på Vejret nu, at I har sol på Sjælland. Heldige jer.
   Knus

   Slet