søndag den 6. september 2015

Vi venter og venter

på sol og varme
så roserne igen kan komme i gang med at blomstre. Jeg har gået og tænkt på, at de var længe om det i år, men vi mangler jo også noget varme, mon der så ikke sker noget nu. For de lover da trods alt bedre vejr i næste uge. Jeg havde helt glemt, at roserne er længere om det i september. Lad os håbe, de når det.
I dag kommer de først i indlægget, hvem ved måske hjælper det ;)
 Astrid Lindgren
 Eden Rose
Extravaganza
Ups der er ikke flere, selv hos mig er det ved at knibe med rosenblomster, men det må snart vende.
Til gengæld er jeg altid god for et havekig:Haven kan fotograferes og ses fra mange vinkler.  Jeg har i dag haft besøg af to søde piger, som var meget haveinteresserede, det tog godt og vel to timer og var rigtig hyggeligt. Nu er der ikke flere besøgende i denne omgang, i hvert fald har ingen bestilt.
 Alunrod/heuchera står så flot i solen
 Bregne
 og dværgelm ligner lidt hinanden
 Blodgræs er også flot i solen, jeg har den mange steder, den breder sig villigt som alt andet græs.
 Den nye fra Netto når nok ikke at brede sig, inden den dør for vinteren
Denne her er ikke slem til at brede sig
Dette her er mere trist, min clematis Flammula har haft det for tørt, jeg tror, den lever endnu, men køn er den ikke. Godt det er en 3´er, så den alligevel skal klippes ned i det tidlige forår, jeg venter nok ikke så længe med at fjerne det visne, det pynter ikke.
 H. Limelight fanger automatisk mit blik og knips har jeg taget et billede
H. Vanilla Fraise har nu fået den fine lyserøde farve
 Mon Leopardblomsten når at blomstre, den er tæt på Anne.
Penstemon Raven holder sig oppe på benveden, som er ved at få efterårsfarver.
I regnvandsbedet går vi gennem nøddegangen
 ned til den solbeskinnede bænk
udsigten fra bænken
på vej ud igen møder vi den eneste kvan i blomst, der er mange nye planter rundt omkring, jeg fjerner jævnligt, ellers bliver der for mange næste år.
Himlen i aftes var noget dyster.
Fortsat god søndag

30 kommentarer:

 1. Dine roser må da være lige oppe over, for vores er godt i gang. Utrolig flot himmel du har fanget på mange af billederne. Jeg gør som dig med kvanen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja de er lige op over, men de mangler lidt sol, så skal de nok komme. Tak skal du have, ja himlen var meget fin i mellem bygerne i går. Ja væk med kvanen, der er rigtig mange rundt omkring.

   Slet
 2. Du har jo så mye annet fint enn bare roser hos deg. Mine har bokstavelig talt druknet, så det er spennende om det blir flere roser fremover her. Vakre himmelbilder!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det har du ret i, men derfor må de godt blomstre. Jeg håber, at dine har klaret alt vandet, de får i hvert fald ikke for tørt.
   Tak og klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth,
  Dejlige billeder. Her blæser det helt ad pommerne til.
  Glæder mig også til varme og sol.
  Hvis du har mange børn af Kvanen vil jeg da gerne have en?
  Har forsøgt at så men det ville ikke lykkedes. Frøene var for umodne. Måske du mangler en plante eller to? Jeg har jo også en masse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have - ja det gør det også her.
   Det bliver skønt med lidt stille vejr og sol, så bliver det nok også varmere. Jeg har mange børn af kvanen, vil du sende din adresse, så skal jeg nok sende nogen til dig. Jeg har ikke lige tjek på, hvad du har.

   Slet
 4. Hej Lisbeth, det er jo så dejligt her i september hvor mange af roserne remonterer. Dine bregner er meget fine, dem kan jeg godt li.
  Jeg håber jo at jeg kan få stoppet en dag ind, her i september hvor ture kan gå til Samsø :o))
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er skønt med de roser, der remonterer, det gør rigtig mange af dem heldigvis. Men de skal have lidt varme, før de kommer.
   Ja men du skal være velkommen. Jeg er ikke hjemme d. 20. det er den eneste dag, jeg ved, at jeg ikke er her.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Ja, du er bestemt altid god for et dejligt havekig :) Jeg satser nu på, at roserne kan nå at remontere - de lover dejligt vejr i næste uge med solskin og op til 20 grader - ikke dårligt!
  Ærgerligt med C. Flammula - godt, det er en gruppe 3, ellers ville det næsten ikke være til at bære. Vanilla Fraise er noteret :) Din bænk står helt rigtig placeret og med den dejligste udsigt, men mon du også sidder der lidt engang imellem? Kan forestille mig, at det ikke er så længe ad gangen, fordi du har travlt med gøremål i haven :) Heuchera, græsser og bregner kommer rigtig til deres ret på denne årstid, hvor der ikke er så meget andet, der overdøver.
  Flot, dramatisk aftenhimmel!
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det mener jeg også :) Ja forhåbentlig blomstrer roserne snart igen, og med godt vejr i den kommende uge, lykkes det nok.
   Ja det var en skam med Flammula, der er lidt grønt på den og lidt knopper, så det går nok. Vanilla Fraise er købt hos Lau. Nej du har ret, jeg sidder ikke så tit på bænken. Ja det er godt med andre planter, når der ikke er så mange blomster.
   Tak for det og god aften til dig også
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Tak for havekikket. Jeg troede egentlig ikke at blodgræs er vinterhårdfør her til lands, er det fordi du har særlig godt klima på Samsø, eller har jeg bare misforstået det i al almindelighed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Hos mig er den i hvert fald vinterhårdfør, jeg vil da tro, at den også er det andre steder i landet, men jeg ved det ikke.

   Slet
 7. Hvor fint med havesofaen med en krone over - hvis margrethe kigger med bliver hun da helt misundelig! Men nej, havemøblerne bliver altså.heller ikke slidt hér i haven.... Skulle man få sig sat med et krus kaffe får man jo liiige øje på et eller andet...... Hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Ja Margrethe kan da kun blive misundelig på mit rosenlysthus med krone :) Nej vi slider ikke meget på havemøblerne, sådan er det, for det er rigtig, man får liiige øje på noget, eller kommer i tanke om noget andet.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja mon ikke det går mod bedre tider sådan vejrmæssigt. Dagens vejr har jo været fint bortset fra blæsten. Mon ikke roserne kommer efter det når der nu kommer noget sol. Her er det kun Odyssey der sådan rigtig er blomster i lige i øjeblikket. Allunrod skal jeg vidst have købt lidt af når jeg falder over nogle og gerne nogle med lidt farvespil i bladene :-)
  Ja leopard blomsten når helt sikkert at blomstre. Der stod på frøbrevet at den kunne blomstre første år. Tror så at jeg skal se blomsten hos dig for der er ikke tegn på knopper i mine. Er sikker på at de har fået det for tørt. Husk at den skal vinterdækkes det første år. Derefter skulle den være fuld hårdfør.
  Det er bare nogle skønne siddepladser du har. Hængesofaen i rosenlysthuset skal jeg da prøve når jeg kommer på visit igen :-) Og det er super at I fik lidt mere lys ned til bænken.
  Meget smuk den dystre himmel.
  Fortsat god søndag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jo det lover de heldigvis. I formiddags var det noget koldt her, men over middag blev det lunt, da var der ingen skyer for solen.
   Odyssey blomstrer ikke hos mig endnu, men der er lidt knopper. Allunrod har jeg masser af, så det kan du få hos mig, hvis du kan bruge af dem på billedet. Dem med mere farvespil breder sig desværre ikke så meget.
   Jeg tænkte nok, at din Leopardblomst ikke blomstrer, det er også kun den ene af mine, der gør. Jeg skal nok huske og vinterdække, du har skrevet det på skiltet. Mine står i ørkenbedet, men vi har jo fået mere regn end jer.
   Ja hængesofaen må du prøve næste gang, problemet er, at folk knap når at sidde, når de er her, kun nå de skal have kaffe :) og det bliver ikke serveret i sofaen. Ja det er godt nok med mere lys til bænken.
   Jeg har lige været ude og tage endnu et himmelbillede.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jeg har en mørkbladet allunrod men det er vidst ikke den samme som din så en lille bid vil jeg da gerne have. De brogede vil jeg kigge efter. Nej du har ret vi når ikke at sidde på rundtur hos dig der er jo så meget vi skal se og derfor er man også nødt til at komme af flere omgange for at se det hele. Måske jeg når sofaen næste gang :-)
   Kunne ikke huske om du fik at vide at leoparden skulle vinterdækkes. Gammel og glemsom :-)

   Slet
  3. Vi må lige huske, at du får nogen alunrod næste gang, I kommer. Jeg har forskellige, så må vi se, om nogen af dem har bredt. sig. Så kan du også nå sofaen næste gang :)
   Du havde omhyggeligt skrevet det på skiltet, det var meget fint :) Du er ung endnu i forhold til mig :)

   Slet
 9. Hj Lisbeth

  Ja først med roserne - dig der plejer at have så mange - men genblomstringen skal nok komme! Du plejer vist at skære dem pænt tilbage? Så tager det jo lidt ekstra tid:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja men jeg har da også mange knopper, de venter bare på solskin, ellers gider de ikke springe ud :)
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hej Lisbeth!
  Idag har det inte regnat här, men det har blåst ganska friskt. Gillar dina hortensior, de är så fina. Stora lummiga ytor.
  Ha det fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Det har det heller ikke, men blæst temmelig friskt ja. Hortensiaer er jeg glad for.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Kære Lisbeth flotte knopper i roserne , tegner godt. Mon ikke ugens vejr skal få dem til at briste i blomst? Her er der også mange knopper på vej. Glæder mig til finalen. Den der blod græs er ret flot, kunne også bruges i mit sø projekt. Den må jeg lige se nærmere på. Igen et mester fotografi af himlen, super flot! Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det gode er, at der er rigtig mange flotte knopper i roserne, så må vi håbe på godt vejr resten af måneden, så skal de nok komme, det varer bare lidt længere en ved første blomstring. Vil du sende mig din adresse, jeg har noget til dig.
   Tak skal du have.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Her synes jeg ikke jeg har de store problemer med at få blomster i roserne...i hvert fald ikke Blue Moon (den har godt nok kun 4...men en del knopper) eller Rhapsody in Blue (den har mange, dens størrelse taget i betragtning)....til gengæld er Flora danica temmelig sløv og har vist kun en i blomst lige nu...har ikke lige fået tjekket om der er knopper.

  Nå ja...og New dawn er faktisk også lidt sløv...så jeg kan egentlig ikke give en forklaring på hvorfor især Rhapsody in Blue er så kæk...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Mine roser skal også nok komme, solen vil helt sikkert hjælpe på det problem. Min Flora Danica er heller ikke meget for at blomstre. De andre har jeg ikke.

   Slet
 13. Dejlige billeder som altid.
  Hvor er din blodgræs flot. Gad vide om min er gået til i alt ukrudtet. Det må jeg har kigget efter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja blodgræs er rigtig flot, jeg håber, din er der endnu.

   Slet
 14. Hej Lisbeth.Så er jeg her igen.Og dejlige oversigtsbilleder fra din have.Lidt roser er der da også her..................men kan da godt mærke at efteråret så småt her indfundet sig.
  Gitte og jeg købte både blodgræs og mange andre skønne ting i en dejlig planteskole i Silkeborg.
  Alunrod er bare en dejlig plante året rundt.......................og de bliver utroligt store her hos mig.
  Rigtig god dag på Samsø knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja så er du tilbage. Tak skal du have, godt du også har lidt roser. Ja det er tydeligt, at efteråret er på vej.
   Det lyder spændende med jeres besøg i en planteskole i Silkeborg.
   Jeg har også mange store alunrod, men det ved du.
   Også god dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet