fredag den 4. september 2015

En stille morgen

Var det her til morgen, men selvfølgelig varede det ikke ved.
Billederne herunder er fra i går formiddags, om eftermiddagen kom der torden og byger. 9 mm blev det til, tænk at der er sådan en forskel i vores lille land. Jeg så på fb. at nogen til morgen havde fået haglbyger.
I går morges gik jeg uden for hegnet og kunne selvfølgelig ikke lade være med at tage et billede af H. Limelight.
her lidt tættere på sammen med blærespirea Physocarpus opulifolius Diable d´or
Jeg gik derud for at kunne få den rigtig afstand til mit bed med solhatte og gul buddleja. Riddersporen ses i baggrunden. Den læner sig op af den buddleja, som jeg har fået af Anne fra Nordfyn. Den har endnu ikke blomstret, men der er knop på vej.
 Solhattene jeg købte i Billigblomst ser ud til at have det godt nu.
Det har disse her også, sikken nogle kæmper
 Haven fra en lidt anden vinkel

 Den ene dahlia og figentræet. Det bliver vist ikke til modne figner i år, det er nok for skygget der.
 morgenkig i modlys
udsigten i og ud af haven
 Denne clematis Purpurea Plena Elegans står ind mod læhegnet. Bent er ved at rydde op derinde, han har fældet et par næsten udgåede graner og en grim løn, ved siden af den står et bøgetræ, nu kan det få plads.
mellem alle træerne i læhegnet står dette træ, en hjertenød / Juglans ailanthifolia, det skal vist flyttes, det bliver et ret højt og bredt træ, så der er ikke plads der.
herinde i læhegnet er der fine hostaer, næsten ikke spist af sneglene
koglerne i nobilisgranen er ikke blevet mindre, den står også i læhegnet. Grantræet bagved blev fældet i dag.
Endelig en hel blomst i denne dahlia Clair de Lune, nu her jeg sørme to dahliaer i blomst.
 Penstemon Raven i nordbedet
 og i pavillionbedet, sikken en farveforskel
R. Bureavii har det rigtig godt med flytningen, den er så fin der i solstriben.

Roserne:
 Burgundy Ice
 Compassion
 Comtessa, den sidste knop
 Lady Emma Hamilton
 Mary Rose
 Thisbe
Wild Rover

måske den sidste åkande
Solnedgangen fra i aftes
Rigtig god weekend
fra tre hunde på rad


22 kommentarer:

 1. Næsten udgåede graner er noget af det grimmeste i denne verden og kan tage pynten af de friske planter omkring dem - godt Bent fik dem fjernet. Jeg nød især bureavii i dag, det er en fantastisk rhododendron.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det har du ret i, væk med dem. Ja Bureavii er så fint, jeg er glad for, at vi fik den flyttet, så den ikke længere bliver solbrændt.

   Slet
 2. Som sædvanlig masser af skønne billeder og det sidste fik da i den grad smilet frem...hvor er de herlige...3 trætte vovser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Tak skal du have - ja nogen vil gerne se hundene, de var blevet trætte, men de tumler sig også meget, rigtig meget. De har stor glæde af hinanden de to små sorte.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja det vejr er godt nok forskelligt rundt om i vores lille land. Her har det været tørvejr hele dagen. Det er godt nok skyet noget til her i løbet af eftermiddagen men regnen er åbentbart heller ikke så langt herfra. Kan høre i trafikradioen at det regner kraftigt omkring Lillebælt. Flot farve på solhatten fra billigblomst og det ser ud til at det bekom dem godt at komme med dig hjem. Den er så fin den lysegule dahlia. Jeg har en lys gul med mørke blade den er også bare rigtig flot. Den er fra sidste år så i år håber jeg at knolden er blevet så stor at den kan deles. Ja der er godt nok noget af en farve forskel på Penstemon Raven men de er da fine begge to. Åh for et dejligt billede af hundene der lige får sig en morfar ind imellem strabadsere :-)
  Jeg er lidt tidligt på den idag. Vi får gæster fra Vestjylland i aften da de skal på sygebesøg på OUH og der er jo kun 15 min kørsel op til os så de slår lige to fluer med et smæk.
  Fortsat god dag/aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg tænkte straks, at så skulle du et eller andet i aften. Det er rart, når man kommer helt fra Vestjylland at kunne slå to besøg sammen.
   Jeg hører ikke trafikradio, så er det der de har det nu, det var også ved Kbh. Her har vi kun fået en lille bitte byge i eftermiddag, selvom det har set truende ud, det gør ikke noget. Det lyder godt med din dahlia med mørke blade, jeg agter da at gemme mine knolde, jeg tror ikke, de kommer til at blomstre i år. Nu ved jeg, at sneglene tager dem, så jeg må passe godt på dem. Ja det er meget forskellige de to penstemon, godt nok var den ene i skygge og den anden i sol, men det var nu ikke kun det, der gjorde forskellen. Det er sjældent at få alle tre hunde sammen, så det måtte foreviges og i de rigtige kurve. Nogen gange hugger en af de små den største kurv, så må Vickie krybe sammen i en af de små, hun finder sig i det hele, om de så hugger hendes mad.
   Også god aften til jer.
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Elsker synet af de tre på stribe:-) vores Santa ligger kun i sin kasse når der er mad i farvande, eller han får besked på det:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det billede er ret populært, det ser også sødt ud. Sådan ligger de om natten. Noget så lydig kan man være, når man skal have mad :)

   Slet
 5. Vovse-billedet er da skønt :) Ja, de andre også, men at se de tre ligge der i hver sin kurv med de kulørte tæpper - skønt.
  Ja, vi skal i hvert fald også have fjernet vores grimme grantræ, som står midt i det "nye" rhododendronbed. Det er en efterårsopgave.
  Her har det regnet hele eftermiddagen, vi trænger faktisk ikke til mere... God lørdag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det tænker jeg, mange synes, det er noget helt særligt med sådan nogle dyr :)
   Ja væk med det grimme grantræ, der er heldigvis også lidt og set til i efteråret.
   Næh vi trænger heller ikke til mere regn nu. Det regner først her til aften, men det er altså kun fredag :)

   Slet
 6. Nydelige solhatter og roser!
  Skjønne hunder du har :)
  Klem

  SvarSlet
 7. Som altid dejlige billeder.
  Dit sidste billede er da ikke til a stå for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Hundene er heller ikke til at stå for :)

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Jeg har godt nok været meget træt af vejret i dag - strid regn fra kl. 13.30 - nu er det så ved at klare lidt op - så er det bare at vente på at få det næste lavtryk i hovedet! Spændende med billeder fra lidt andre vinkler i haven - Limelight er bare så fin. Billedet med udsigt fra haven og ud i landskabet er helt forrygende - tror, jeg kunne have svært ved at løsrive mig, hvis jeg stod lige dér :) Der har ordentlig været gang i havearbejdet hos jer i dag, kan jeg forstå, men granerne har nok ikke været værd at bevare - de kan godt blive ret grimme. Claire de Lune er også fin - kan godt lide de sartgule dahliaer, men fik ikke selv sat nogen i år. To af mine er i blomst og flere er på vej. Tænker, du nyder den sidste blomst i Comtessa, som er meget smuk - dufter den også? Din Burgundy Ice er virkelig fin - min er ikke på omgangshøjde endnu og kommer det nok heller ikke i år.
  Hundene er lige til at falde i svime over ;)
  Fortsat god aften!
  Knus LInda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Hvor er det træls, at det har regnet hele din ferie, øv for det. Vi håber på tørvejr i Silkeborg i morgen. Ja det er godt at se det hele fra en anden vinkel. Ja der kan jeg også lide at stå og nyde udsigten.
   Det er gået stille og roligt med havearbejdet, indtil regnen startede igen sidst på eftermiddagen. Jeg var heldig, at Claire de Lune klarede snegleangrebet, den er så fin. Så du har reddet nogle af dine fra sneglene. Ja jeg nyder den sidste blomst i Comtessa, ja den dufter.
   Foreløbig var der kun de to blomster i Burgundy Ice, jeg har ikke set efter, om der er flere knopper, den står lidt for sig selv.
   Ja hundende kan de fleste vist lide :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hvor er det et morsomt billede med de tre hunde :-) :-)

  SvarSlet
 10. Det ser dejlig frodigt ud i din have. Her har vi fået vand hele eftermiddagen i så store mængder, at al udgang er foregået under paraply.
  Sjovt med de 3 vovser på række :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi
   Det er også frodigt med alt den regn. Vores næste portion er først kommet her i aften, så blev vi inde.
   Ja ikke :)

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Det var vist en god idé at fælde et par træer! Grankoglerne er sørme godt nok store. Jeg synes du viser motiver vi aldrig har set før. Det er ret godt gået, at du kan det med så mange billeder hver dag. Jeg er imponeret, men din have er jo også stor. Vi får måske masser af regn i morgen. I dag har vejret været helt fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er godt nok at fælde grimme træer. Og ja det er store kogler. Helt ukendte er motiverne vist ikke, men måske lidt fra en anden vinkel. Tænk at I har haft fantastisk vejr, det har jeg ikke hørt fra andre i dag.

   Slet