fredag den 20. marts 2015

En dejlig solskinsdag

Ja det var i går, det er knap så godt i dag, ærgerligt når vi skulle se solformørkelse, men det lykkedes heldigvis at se solen ind i mellem. Jeg havde bestilt briller til anledningen, de kom i dag, mens solformørkelsen var på sit højeste. Det var jo meget heldigt, men desværre virkede de ikke, vi kunne absolut ingenting se gennem dem :(  De kostede kun 29 kr., så jeg klarer det nok :)
Heldigvis kunne vi bruge Bents svejseskærm, det virkede til gengæld fint. Så vi kiggede op en gang i mellem gennem den, det var alt nok for os. Det mørknede lidt imens, men det var nok ligeså meget på grund af den grå himmel med mørke skyer.
Der var rim i græsset i går morges, men det var hurtigt væk med solens varme stråler.
Solopgangen taget ud af køkkendøren
her er jeg kommet udenfor
Jeg mødte en råbuk på turen, den brølede ikke af mig
Det var en dejlig tur
 Da jeg kom hjem var solen nået ind i haven
Der var stadig lidt rim på taget
Det var en smuk morgen og blev en smuk dag. Jeg fik lavet en masse, mens Bent arbejdede inde i huset, der er nok at se til. Jeg gravede en kæmpegræs op, som stor under en rhodo, der var vokset ret meget. Jeg ville dele græssen, men her måtte jeg give fortabt, så Bent måtte hjælpe med saven. Jeg fik også flyttet en rose og ryddet op i nogle bede. Rosen stod for mørkt, nu håber jeg, den bliver flot.
I dag skal jeg have plantet græssen.
 I pavillionen er cameliaen på spring
og R. February Dawn blomstrer smukt i solen
Der er godt gang i spiringen af kvanen
 udenfor i klokkehøjen blomstrer en anemone
 en lidt underlig hyacint er sprunget ud
 Den hvide krokus Jeanne d´arc er stadig smuk
en enkelt blomst i lungeurten
 De små påskeliljer Tete er sprunget ud rundt om i haven
 Trillium kommer hurtigt nu
 Den hvide er med knop
Her kommer en stribe påskeklokker
 Helleborus Cyclophyllus de to ovenstående ligner hinanden, men står hver sit sted. Det vil senere vise sig, at den sidste er helt anderledes.
Bemærk den mørke kant rundt om støvdragerne på denne her
Alle de andre har grøn kant som denne her
Til sidst

et par billeder af den smukke solnedgang
God weekend

38 kommentarer:

 1. Smuk solnedgang.
  Jeg stod på markedet i Brørup, da det blev solformørkelse. Solen havde været fremme men den forsvandt godt nok(solformørkelse). Der var jo lovet regn, så jeg troede faktisk, at der var optræk til det, da solen forsvandt. Den kom dog igennem og det holdt tørvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Her var det nu også skyerne, der fik solen til at forsvinde, men solen sad midt i skyerne som en lysende plet, den kunne man ikke tåle at kigge på. Her lover de først regn i aften.

   Slet
 2. Det skulle være solformørkelse her også i dag, men det var en gedigen skuffelse :( Det ble ikke mørkt i det hele tatt. Litt lenger nord fikk de sett det fint, men altså ikke her heller. Vi får se det på andres bilder i steden :)

  Dine påskeklokker er så vakre, og den mørke kanten rundt var spesiell!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Vi kunne godt se noget, men der var også skyer på himlen, så solen sad midt i det hele, som en lysende plet, her kunne vi så følge forløbet.
   Godt du lagde mærke til den mørke kant.
   Klem

   Slet
 3. Her er det fortsatt lyst, ingen solnedgang enda.
  Trodde ikke vi skulle få sett solformørkelsen idag, det var meldt overskyet og regn, men...vi fikk et lett skydekke så vi kunne se det hele uten briller :-)) Så vi er fornøyde.
  Nydelige bilder av påskeklokkene dine !
  Ha en fin kveld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin og Lars
   Vi troede heller ikke, vi fik set solformørkelsen, men midt i skyerne sad solen og lyste som en stor plet, vi turde ikke kigge på det uden briller, det var ubehageligt, men det syntes I så ikke.
   Tak for det og god kveld til jer også.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Det blev da lidt mørkere, også her!

  Lækker Trillium - det bliver spændende at se blomsten!
  Håber ikke mine tørrede væk sidste sommer.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja men helt mørkt blev det ikke, så I slet ikke solen gennem skyerne? Mørkt blev det egentlig ikke her, kun som når det er overskyet, og det var det jo.
   Ja blomsten på Trilliumen er dobbelt hvid.
   Håber du snart ser dine, og at de har det godt.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Kære Lisbeth Jeg har bare været buret inde det meste af dagen på arbejde, så jeg så ikke meget solformørkelse. Men det var da en dejlig tur du havde til morgen. Flot dine tete a tete er sprunget ud. Det er de ikke her endnu. Mon det en en Samsø hyacint variant? ;-) spændt på at se din kamelia sprunget ud. Hav en fantastisk weekend. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Hvor træls for dig, det arbejde tager for meget af ens fritid. Jeg tror ikke, der var meget solformørkelse i Kbh. så vidt jeg har forstået. Turen var i går morges, til morgen var der ingen sol.
   Ja der er en del af tete a teterne som blomstrer nu. Jeg mente da også nok, de hed sådan, men da jeg googlede, stod der kun tete. Jeg synes, jeg kan huske, at jeg købte en grønlig variant af hyacinten sidste år, men lidt forkrøblet er den i år.
   Jeg glæder mig også til at se cameliaen igen, jeg skal nok vise billeder.
   Tak i lige måde.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Hej Lisbeth, solformørkelsen kunne vist ikke ses så meget her i Slagelse, eller også var jeg ikke så opmærksom på det. Selv om det har været koldt har du været flittig i haven, man blev også nød til at røre sig ellers var det for koldt at være ude. Alma og jeg har også været i haven og give det hele en omgang NPK i håb om at det passer det de siger med regn i morgen.
   Hvor er dine påskeklokker flotte, i morgen når vi kommer i haven vil jeg tage billeder ag mine på samme måde som dig og se hvad der er af forskelle :o)
   Den Kamelia er altså flot, hvor har du den om vinteren ?
   Kh Linda

   Slet
  3. Hej Linda
   Solen stod midt i mellem skyerne og lyste kraftigt her, vi tog Bents svejseskærm og kiggede igennem, så kunne vi nemt se forløbet.
   I formiddags var det rigtig koldt, det begyndte at blæse ret meget, i eftermiddag var det fint. NPK har jeg ikke brugt endnu, håber på regn omkring 1.4. så får det en tur, roserne har lige fået naturgødning.
   Jeg har aldrig set en forskel på påskeklokkerne før, men jeg opdagede pludselig, at der var en :)
   Kameliaen har stået i pavillionen hele vinteren. Den er åbenbart vinterhårdfør, men vi har jo heller ikke haft vinter, næsten.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Desværre var vejret jo ikke så fint idag så solformørkelsen blev ikke til det helt store. Her kunne vi dog godt se den gennem skyerne. Jeg havde nu ikke købt briller til det i denne omgang. Så er jeg heller ikke blevet snydt :-) Smukke billeder fra igår og flot med en solbeskinnet høneballe have. Flotte planter du har stående i pavillionen. R. February Dawn er bare så flot og Cameliaen er også godt på vej. Der kommer vist ikke knopper i min :-( Dine spirer ser også ud til at have det godt. Det kan godt være at nogle af løgvæksterne er længere fremme her men du fører på tete a tete og der sker da også noget med dine trillium. Sjovt med den mørke rand på Påskeklokken. Tror ikke at nogle af mine har det må lige kikke imorgen.
  Jeg fik også et dejligt brev fra Bente idag fyldt med skønne pelargonie stiklinger. Jeg fik også et par potter fuglesmæk i Kvickly så nu har jeg næsten glemt at mit ene øre har gjort ondt hele dagen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej det var ikke så nemt med solformørkelsen, men med Bents svejseskærm virkede det rigtig fint, så kunne vi se både sol og måne. Brillerne duede ikke til det formål. Hvis det er været sol fra en skyfri himmel måske, men det var det ikke. Ja det var dejligt med sol i går, det var en super dag, hvorimod det var koldt i dag.
   Nej der kommer nok ikke knopper i din camelia i foråret, men næste år skal der nok komme knopper. Der er i hvert fald mange spirer, der bliver noget af et priklearbejde :P
   Det er da underligt, at din tete a tete ikke er i blomst endnu. Ja du må kigge på dine påskeklokker i morgen, men alle mine andre er grønne.
   Ja jeg fik også fine stiklinger fra Bente i dag, godt vi fik dem og at du fik fuglemælk, når du nu har ondt i øret. God bedring med det.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Ljuvliga bilder...ja vi kör väl VÅR nu! Det är hög tid!
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja nu må det være vår.
   Kram tilbage :)

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Ja der lader til det var en fin morgentur, du fik da taget nogen flotte billeder.
  R. February Dawn har nogle søde blomster.

  Og en fin solnedgang.

  Hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det var en dejlig morgentur, idag derimod var den ikke spændende.
   Ja den har rigtig søde blomster.
   Heldigt der også blev en fin solnedgang ja.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Fine billeder...her kom solen desværre aldrig frem. Til gengæld fik vi faktisk set solformørkelsen...et par gange var der et lillebitte hul i skyerne, hvor man kunne se en diset udgave af solen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Tak for det, solen kom heller ikke rigtigt frem her, men vi kunne se den på samme måde som jer. Svejseskærmen gjorde, at vi kunne følge forløbet.

   Slet
 10. Hej Lisbeth!
  Dejlige billeder fra din gå tur for et par dage siden, må det nok være nu. Her så jeg solen komme frem mellem skyerne på det tidspunkt formørkelsen skulle begynde, så var der ellers ikke mere i det, bare fortsat gråt. Den anden dag var der lige ved at komme en camelia med hjem til drivhuset, men så stod der den ikke kunne tåle frost, må nok lige søge lidt på nettet.
  Dine kvan ser godt ud, er spændt på mine emigranter;-)
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja turen var den skønne solskinsdag i torsdags, siden har det været gråt i gråt. Solen sad som en lysende ring mellem skyerne og med svejseskærmen i brug kunne vi følge forløbet.
   Jeg har camelia i et bed og så den i pavillionen. Det har ikke været et problem. Jeg har købt to i England, som skulle kunne tåle ned til 17 graders frost.
   Den der står i pavillionen er købt i Bilka, den står fint der, men vi har jo heller ikke haft vinter.
   Er din kvan ikke kommet op endnu?
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Nej det er den ikke, nok lidt min egen skyld, for den blev sået lidt sent. Men viser den når den kommer, det er min første bevidst såede staude:-)

   Slet
 11. Dine solskinsbilleder og solop og - nedgange er dejlige. Der godt gang i sagerne, jeg synes at det er nu juleroserne og påskeklokker virkelig kommer til deres ret ude i haven - de har fået højde og er foldet ud.
  Solformørkelsen kikkede jeg ikke efter, her var også meget overskyet.
  Idag vil jeg i haven selvom det regner det er et godt vejr til at sprede gødning, synes jeg :-)
  Ha en dejlig weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   tak skal du have, ja det var flot i torsdags, siden har det været gråt i gråt. Du har helt ret, nu er påskeklokkerne ved at komme til deres ret, de er skønne og gode at have på denne årstid.
   God dag i haven, det er foreløbig kun en stille regn her, hos mig står der oprydning og rengøring på programmet, øv.
   Tak i lige måde

   Slet
 12. Hej Lisbeth! Så fina Helleborus hos dig, ser friska och fina ut, mina ligger under ett snötäcke nu.....det ville jag inte ha. Men det kommer nog att töa bort. Ha en skön helg! / Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Ja der er mange lækre, trist at dine er gemt under sneen, mon ikke den smelter hurtigt ?
   Tak i lige måde.

   Slet
 13. Ærede fru høneballe! Er det sådan at man kan købe en lille aflægger af din hvide staude-fuchsia? Jeg er ved at give op mht at finde den i nogenlunde almindelig handel :-( lover den et godt hjem i mesinge. Hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Nej købe kan du ikke, men du må få en, hvis du kan stiklingeformere, så vil jeg gerne sende til dig, du skal blot sende portokode, navn og adresse så fikser vi det. Et godt hjem i Mesinge er slet ikke tosset :) så tæt på barndomshjemmet.

   Slet
 14. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 15. Sikke mange skønne og forskellige helleborus du har. Dem må jeg vist have udvidet min samling af - fra én, som ikke blomstrer til xx.

  Og camelia - den har jeg drømt om at få én af den seneste tid. Har du den stående året rundt i havehuset?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja jeg har rigtig mange forskellige helleborus efterhånden, jeg købte en del sidste år, de har slet ikke vist sig i år :( Men hvis de kommer op, så kan man godt regne med, at året efter køb er det sjældent de blomstrer.
   Ja min camelia står hele året i pavillionen, det er gået fint, jeg har to, som skulle være hårdføre ude i et bed, det er også gået fint. Men vi har jo heller ikke haft vinter.

   Slet
  2. Tak for info. Så kunne det jo være, at jeg skulle ønske mig en camelia til havehuset, når jeg nu får det sat pænt i stand.

   Slet
  3. Ja det må du gøre, det er dejligt med lidt flere blomster på denne tid af året.

   Slet
 16. Det lyder dejligt! Har ikke stiklinge formeret fuchsia før, men med lidt roddanner pulver mon så ikke det går?? Min mail er am.steensberg @Gmail.com.... Gør kommunikation lidt nemmere....go lørdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg sendt mail til dig, håber du har fået den.

   Slet
 17. Sæsonen er allerede skudt godt i gang hos jer, med alle de fine blomster du har :-)
  Hvor er det godt i fik haven hegnet ind, så det ikke er inde i haven i skal nyde synet af rådyrene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt, snart får du lige så mange fine blomster.
   Jeg er rigtig glad for, at Bent hegnede haven ind sidste år, ellers kunne jeg gå og være bekymret for både roser og små træer.

   Slet