søndag den 8. marts 2015

Krokus, krokus og krokus

Solskin og kold vind i haven i dag, men det blev dog muligt at nyde eftermiddagskaffen i pavillionen sådan en er jo ikke så varm som et drivhus, men vi havde da 19 grader derude.


 men først skal vi have solen op
 Allium Ambassadør har endelig besluttet sig for at komme op
 Stenbræk Bergenia er klar til blomstring

og de to clematis i den gamle have sætter lystigt nye skud

Ved gangdøren blomstrer iris, anemone og ranunkler
 Sneglene holdt sig fra Katharine Hodgkin i nat
Kalmiaen er fyldt med nye knopper
Stæren var på besøg, men gemte hovedet
Grupper af krokus som åbner blomsterne i solen
Også påskeklokkerne er alle godt på vej til at lukke sig op, nogen blomstrer nu, men alle er de begyndt at strække sig noget mere.
Jeg håber, I har haft en god dag.
Fortsat god søndag.


29 kommentarer:

 1. Som altid dejlige billeder, men jeg holder nu mest af dine 2 første billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja du og jeg har noget med solopgange :)

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Her har det også blæst koldt, men alligevel har der været sol og forår i luften. De er så fine alle dine krokus og jeg er altså lidt misundelig på dig :o) du godt nok mange.
  Det må da have været så dejligt at kunne sidde i pavillonen og kigge ud i haven, 19 grader er da ret godt. Jeg ved ikke hvor varmt der var i drivhuset i dag, men der var varmt nok til at vinduerne blev åbnet.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja heldigvis har der også været sol og forår i luften. Jeg synes også, jeg har ekstra mange krokus i år, det er vist et spørgsmål om, at de skal have tid til at brede sig år efter år, så dine skal nok komme.
   Det var rigtig dejligt at sidde og kigge ud i haven, selvom der ikke er så meget at kigge på endnu, men det kommer. 19 grader var fint, du har nok haft mindst 25 i drivhuset.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Nydelige krokus du har! De er så fine :) Det er virkelig vår når de blomstrer. Her har vi hatt 13grader i skyggen i dag, og det har smeltet masse snø :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er dejligt med krokus, så er det vår. 13 grader i skyggen, det har vi ikke en gang haft, det blæste meget i dag. Det har det nok ikke gjort hos jer. Godt sneen smelter :)
   Klem

   Slet
 4. Du har fundet masser af livstegn på trods af kulden, og der var sollys nok til at få dine krokus til at åbne sig. Jeg har holdt søndag inden døre hele dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det har nok ikke været så koldt hos os, på grund af solen, den kan jeg forstå manglede hos jer, nøjagtig som de havde lovet. Ærgerligt at I ikke fik sol.

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Nu er der rigtig gang i det hele, hvor dejligt at se.
  Og så fik du lige besøg af stæren, mon den bor hos dig....
  Fine billeder af det hele.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja nu er der gang i meget, det er skønt.
   Stæren bor ikke hos os endnu, men den skal nok komme, vi har fine boliger til den.
   Tak for det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth.Er bare lidt misundelig på alle dine smukke krokus...........men de skal nok vokse sig store om nogle år.
  Mine allium er også godt oppe................og opdagede også lige at de rosa løjtnantshjerter også er godt på vej.
  Det har bare været en rigtig dejlig solskinsdag her hos os..........men kan forstå at i har haft det noget køliger.
  Både alle mine hortensia og klematis står med store knopper.
  Flotte påskeklokker du har...............er lidt skuffet over mine i år.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja jeg må indrømme, at jeg har mange krokus, jeg har også delt dem over nogen år, så er det efterhånden blevet til mange.
   Jeg så også lige den rosa løjtnantshjerte i dag, var ved at tro, at den var væk.
   Jeg tror, det har været lunest på Sjælland i dag, men vi havde sol til kl. 16 hos os, og meget vind.
   Ærgerligt med dine påskeklokker, mine fra sidste år er heller ikke dukket op.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Bortset fra lidt vind så har det været en fantastisk solskinsdag her. Jeg har benyttet dagen til bla at klippe staudetoppe og dase i drivhuset ind i mellem for uha ryggen er ikke i træning. Jeg fandt heldigvis ingen af de grimme snegle syntes dog at der er mange af dem med hus på. Så var den der heldigvis alligevel Ambasadøren. Underligt at den er så sen på den måske det kun er første år de dukker tidligt op. Der er fint med knopper i Kalmiaen hvad farve har den? Fint besøg du har haft af stæren den ser vi ikke her i haverne. Sommetider er den på vores grønne områder :-) Her har krokusserne også strålet om kap idag så skønt at jeg fik sat en del i efteråret :-) du må da ha' været helt nede og bide i græsset for at skyde det sidste billede. Påskeklokker er jo ikke det nemmeste at fotografere ned fra så stor ros til dig. Nu pibler spirerne rigtig frem i drivhuset syntes nærmest at jeg kunne se at de var groet fra i morges og til sidst på eftermiddagen. Der var også over 35 grader hvis døren ikke stod åben. Og yes både den hvide og den rosa hundetand spirer nu og knoldene af den gule jeg plantede i efteråret er også kommet op. Det ser også ud til at alle de nye stauder fra sidste år er i live. Det har sørme været en opløftende dag :-)
  Fortsat god søndag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja men vi har også haft fint solskin, dog kun til kl. 16, det blæste bare lidt rigeligt. Nej vi er ikke i træning, det kan jeg også mærke. Du er heldig, hvis du ingen snegle har, men det havde du vidst heller ikke sidste år. Ja jeg ved heller ikke, hvorfor Ambassadøren er så sen i år. Kalmiaen er hvid, jeg har en mere, der kan jeg ikke se knopper endnu. Lige nu er det dejligt med mange krokus, især når de lukker sig op i solen. Nej jeg var bare heldig med at holde kameraet rigtigt, jeg kan slet ikke komme så langt ned, som regel bliver det ikke godt, når jeg gør sådan, men denne gang lykkedes.
   Spændende med alle dine spirer. Du har simpelt hen sået hundetand, et spændende eksperiment, godt det lykkedes. Blev knoldene af den gule også plantet i potte? Jeg satte mine ud i bedet, dem har jeg ikke set endnu.
   Dejligt at du har haft så opløftende en dag :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Knoldene af den gule hundetand blev plantet ud i bed. Men jeg har læst at knoldene helst skal være rimelig friske når de plantes hvis der skal komme noget ud af dem og med dem vi køber i div plantecenter ved vi jo aldrig. De er heller ikke mere end lige tittet frem. Dem jeg har sået går det vist nogle år inden der kommer blomster i men sådan er det jo med mange ting. Heldig eller ej så er det billede bare så flot. :-)))

   Slet
  3. Jeg mener, at du også købte hos Blomsten og Krukken. Du ligger lidt lunere i svinget end mig, tror jeg, så mine kommer nok også snart :) Ja det varer nok lidt med dem du har sået.
   Tak skal du have :) Jeg er også selv lidt stolt af billedet :)

   Slet
 8. Det har været en skøn solskinsdag, lige indtil kl. 15.30 og jeg har rigtigt været i haven for første gang i lang tid. Dejlige billeder og sikke en historie med snegle ved dine iris.
  God aften :) knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det har været en dejlig dag, her gik solen væk kl. 16, det passer jo meget godt, når vinden var i vest. Dejligt at det var havevejr, så du kunne nyde det i dag. Ja sneglene er noget værre skidt, jeg er træt af at starte med dem så tidligt.
   I lige måde
   Knus

   Slet
 9. È proprio un periodo da Crocus! Complimenti anche per i tuoi Helleborus, bellissimi colori :)

  Un saluto :)

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth

  Vinden var også kraftig hos os - men vi nåede op i såmange varmegrader at det ikke generede -14grader siger de, jeg målte selv 13,2 :)
  Det går bare så hurtigt nu - mange crocus er allerede færdige...
  Men dfet skulle blive koldere igen, og let nattefrost - godt det hele ikke bliver brændt af i disse dage!

  Du vil ikke være med i X-faktor? Jeg synes det er sjovt at så mange nye kigger forbi:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja vi var også oppe på 11-12 grader, men godt med solskin, jeg tror ikke, det var rart i Nordvestjylland.
   Ja nu går det hurtigt, de fleste af mine krokus holder dog endnu.
   Ja de lover nattefrost, jeg håber ikke, det bliver så galt.
   Jo jeg har overvejet x-factor, det er også derfor, hvis jeg går med, ikke for præmiens skyld :)
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Nej en evt præmie vil jeg da nok forære videre til en der behøver det mere end mig:)
   Jeg ser du har fået ambassadøren frem, alle mine er kommet også - jeg er spændt på størrelsen!

   Slet
  3. Ja god idé :)
   Ja det er spændende med ambassadøren, jeg havde jo opgivet den.

   Slet
 11. Ser skønt ud, når krokus springer ud i solen! Hos mig var de klar, krokusene, men solen kom aldrig rigtig, så endnu ikke noget farveorgie i bedene her!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er så dejligt, når de lukker sig op de fine krokus. Det overrasker mig, at I ikke fik solen ordentligt igennem hos jer.

   Slet
 12. Fine billeder - især dem af krokus. Jeg ELSKER krokus, kan slet ikke få nok, hvilket min lille have efterhånden bærer præg af. Da jeg flyttede ind var her 3 gule krokus!

  Hvordan min dag er forløbet...tja...det har du jo læst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Krokus kan man ikke have for mange af, de er så dejlige. Ja du har også rigtig mange, det er godt, så kan du nyde dem, nu hvor helbreddet er dårligt :)

   Slet
 13. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de dejlige billeder. Vi lykkedes ikke rigtig med krokus i krukker. Ruby Giant er ikke sprunget ud endnu. Vi har efterhånden sat 8 A. Ambassador, men kan kun se to på nuværende tidspunkt. Kan huske at de også kom sent sidste år. Vi har måske fået lagt dem lidt dybt.
  I dag plantede vi stueplanter om, og tænk dig, i to urtepotteskjulere sad der en fed dræbersnegl. De må have været i novemberkaktusserne da vi købte dem, for de har ikke været uden for.
  Jeg skal huske at fortælle dig, at jeg har modtaget nogle meget fine dahliaknolde fra Blomsterverden,, som erstatning for de små. Det er fin service.
  Vi såede chilifrø d. 1.3. og de er allerede kommet op. Vi har ikke før haft held med dem, så det er spændende. Har du fået fat i nogle tomatfrø? Det har jeg desværre ikke til dig. Jeg synes ikke, udbyttet svarede til anstrengelserne, så det har vi droppet, men jeg kan godt huske, at det er dejligt at spise en solmoden tomat, der lige er plukket.
  Det er meget dejlige billeder af påskeklokkerne. De har en pragtfuld farve, især i modlys. Vi har plantet frølingerne om i går og der er tre, som jeg tror kommer i blomst næste år og fem lidt mindre. Håber de bliver mørke, da alle vores er lyse. Der er især én smuk der blomstrer lige nu, den er nærmest brun på ydersiden med perlemorsskær. Den er SÅ smuk, jeg vil holde øje med, om der kommer frø på den.
  Håber vi får lidt mindre vind i dag, da det var for koldt at være ude i går. Vi havde 18 grader i udestuen, så vi drak kaffe derude og pottede om. Forleden aften sad solsorten og fløjtede, så ved man det er forår :)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 14. Kære Eliane
  Selv tak, det er da ærgerligt, at I ikke kan have krokus i krukker, kan I ikke have dem i bedene, de er da ikke så krævende. Mon ikke jeres Ambassadør nok skal komme, min kom da til sidst.
  Det var da et væmmeligt fund, vi må håbe, I kan nøjes med den ene.
  Nej hvor det glæder mig at høre, at I har fået fine dahliaknolde fra Blomsterverden nu.
  Godt gået med chilifrøene, jeg finder nok på noget med tomaterne, ellers må jeg i år købe færdige planter.
  Ja påskeklokkerne er fine, jeg ville nu gerne have nogen flere lyse også, jeg er ret sikker på, at jeres bliver mørke. Dejligt hvis I får blomster næste år, jeg synes, at mine frølinger er længe om at blomstre, mere end tre år.
  Vi har endnu solsorten til gode, det er en rigtig forårslyd ja.
  Kærlig hilsen Lisbeth

  SvarSlet