onsdag den 10. juli 2013

Vildt og overvældende var det

Mit lækre staudebed

I går fik jeg klippet storkenæb ned, nogen af dem i hvert fald, og jeg fik vandet i det ene rhododendronbed, med sol og blæst bliver det hele hurtigt meget tørt.
Det vilde jeg oplevede var åben have i formiddags fra 10-12. Folk strømmede til, så jeg kan ikke en gang fortælle jer, hvor mange der kom. Men der var mindst 20, og denne gang nåede jeg ikke at tale med alle. Jeg nåede at få to hold delvis rundt på guidet tur, så måtte jeg give fortabt, det vil sige, at folk bare vandrede ud og ind af lågerne, så der var et sandt leben i Høneballehaven i formiddags. Man må sige, at det blev en succes, jeg tror, jeg nåede at tale med de fleste og svare på spørgsmål, jeg nåede endda at grave lidt stauder op, som folk gerne ville købe.  Denne gang var det flest turister, men der var også nogen lokale i mellem.
Billederne tog jeg i morges:
Det er ikke alle mine hortensiaer, som kommer i blomst i år, men denne her bliver snart fin.
 Hosta og tretorn/ gleditsia triacanthos sunburst står fint til hinanden i flimrelys
Hostablomst denne gang uden navn

I dag må I have et billede af husløgene i blomst, de står så fint lige nu.
Både kalmia og kamelia står flot i nordbedet med nye skud.
 Leucanthemum Broadway Lights
og Banana cream er lige begyndt at blomstre, dem holder jeg meget af.
En gul lilje er dukket op i en rhododendron
Roser og valmuer gror fint sammen i rosenbedene
I aftes synes jeg, at roserne i det lyserøde bed allerede var ved at takke af på grund af varmen. I dag er det knap så varmt, men meget blæsende. Heldigvis er også roserne i det lyserøde bed vågnet op til dåd igen. Der skulle jo gerne være noget at se på også de sidste dage med åben have.
 Blue Moon
 Burgundy Ice
 Dronningen af Danmark

 Odyssey
 Ghita Renæssance
 Scepter d´isle
Gertrud Jekyll
Som I kan se her ovenfor, er det ingen problem. På det sidste billede er det James Galway
 Arc Angel
 Goldstern
 Lady Emma Hamilton
Valencia
St. Cecilia
Til slut himlen i aftes
Fortsat god dag

45 kommentarer:

 1. Så gøy at det kom så mange til deg i dag! 20 stk. er i mine øyne alt for mange på en gang, men det er jo flott at så mange kommer når du har åpen hage. Rosene dine er som alltid så vakre!

  Ha en fin dag du også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var dejligt, at der kom så mange, men du har ret i, at 20 på en gang er for mange.
   Tak

   Slet
 2. Det var da overvældende mange havegæster - dejligt, men måske også lidt stressende, når du gerne vil nå at snakke med alle. Har du annonceret, siden så mange har fundet vej?

  Vildt og overvældende - det har du ret i . Utrolig flot ser det ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var overvældende og lidt stressende, for jeg ville jo gerne tale med alle. Jeg havde annonceret med åben have fra 10-12 men alle kommer altid på en gang næsten, sådan er det bare. Nogen har jo heldigvis ikke noget i mod at gå rundt selv.

   Slet
 3. Det var dog herligt med sådan et rykind af havegæster. Eneste ærgerlige er at man så ikke føler der er tid nok til hver enkelt gæst.
  Det skønne vejr gjorde sikkert oplevelsen endnu bedre for dine gæster, sådan dejlig dansk sommer. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var herligt, jeg havde slet ikke forestillet mig, at der ville komme så mange. Det er nemlig rigtig, der er ikke tid til hver enkelt gæst.
   Ja det var dejligt vejr, omend noget blæsende.
   Knus

   Slet
 4. det må ha været en sand fryd med så mange glade interesserede gæster i din have,ærgerligt du ikke kunne nå at guide dem alle igennem haven, for sikke dejlig have viden du kunne ha givet dem med hjem, smukke blomster alle sammen ,,,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Ja jeg var glad for så stor en interesse, men ville gerne have haft tid til alle. Der er mange, som synes de får inspiration i min have.
   Tak.

   Slet
 5. Jamen herligt med så mange, kender godt det man vil tale med alle på en gang,og omvendt,jeg husker for en del år siden vi havde i HAVEN regi lokalafdelingen Stevns lavet et åben have/by arragement så der i vores lille landsby på Stevns var åbent i 6 forskellige haver på samme tid,jeg talte ikke men en af de andre haveejere sagde de havde haft 300 besøgende,folk strømmer bare ud og ind af ens have:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Ja det var skønt med så mange, men så heller ikke flere, jeg ville nødig have 300 igennem :) heldigvis er det ikke alle, der gerne vil snakke, så går det jo alligevel.

   Slet
 6. Det var da dejligt for dig, at det var en succes med åben have. De lilla spir på første billede er flotte.Hvad er det?
  Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja jeg er glad for, at det var en succes denne gang. De lilla spir er kæmpeærenpris, de er nemlig flotte, ja.

   Slet
 7. Gid jeg var der til åben have.
  Tak for de flotte billeder. Man kan ikke andet end være glad. God dag til dig også

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sylvia
   Du er velkommen, men du kommer nok ikke lige til Samsø.

   Slet
 8. Er det ikke tidligt med hortensiablomster? Nogle af de roser, der begyndte blomstringen først, er også ved at takke af her. Så går der vel 6 uger, før de blomstrer igen. Som garvet åben-have gæst vil jeg sige, at man sagtens kan få en masse ud af et havebesøg, selvom værten har travlt til anden side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jo det er tidligt, men de er heller ikke sprunget helt ud endnu. Nå så er det ligesådan med roserne hos dig. I aften fandt jeg rosenstråleplet hos Louise Odier, det er træls. Nu skal de nok snart have en gang gødning, så vi kan få en blomstring mere.
   Jeg er glad for at høre din erfaring som garvet åben-have gæst, jeg gjorde, hvad jeg kunne, men man kan jo kun være et sted ad gangen :)

   Slet
 9. Idag må der være mange der er gået glade hjem fra din skønne have :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 10. Sikke en dejlig have-berigende oplevelse. Havde nydt at vandre i din have.
  Kh Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Katinka, ja det er en skam, det ikke lige kan lade sig gøre. Næste år må du med herover, så må farmand passe børn :)

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Sikke mange gæster der kom forbi, hvor må det være dejligt at så mange gerne vil se din have. Jeg forstår det godt, for den er også helt speciel. Det må også være hyggeligt at møde så mange turister, de får helt sikkert en stor oplevelse i deres ferie på Samsø!
  Jeg kan rigtig godt lide din banana creame. Den er helt vildt flot i farven. Den, du viser ovenover denne, jeg kan ikke huske navnet, den er også fantastisk. Dine roser er meget flotte, godt at de står så fint, når der kommer så mange gæster. Jeg synes, det er rigtig godt gået!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var mange gæster og en stor glæde for mig, at der var så mange, der ville se den. Det var hyggeligt, men overvældende.
   Begge de to Leucanthemum har en meget smuk farve, det er lige noget for dig, gad vide om du ikke selv kan så dem? Roserne stod heldigvis flot også i dag.
   Tak

   Slet
  2. Hej Lisbeth. Jeg har noteret navnet og vil se om jeg kan skaffe frø, det kunne være sjovt at prøve.

   Slet
  3. Jeg kan jo også se, om min sætter frø, så kan du få af dem. Jeg skal alligevel tage nogen til en på facebook.

   Slet
 12. Hej Lisbeth, det må have været dejligt med så mange haveglade gæster. jeg gad godt se din have, måske kan det lade sig gøre til næste år. Hvor er din roser dog flotte
  Knus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette
   Det var dejligt med så mange gæster, du er velkommen næste år, når vi skal have blogtræf, hyggeligt hvis der kommer nogen flere fra Sjælland.
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth

  Det var da alletiders med det store rykind hos dig, er sikker på at alle har fået noget ud af det selvom du ikke nåede rundt til alle - ellers må de da bare komme en anden gang, ikke?

  Igen har du spændende Hostablomster!

  Ha en dejlig aften:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja når nu jeg har ofret en annonce, så er det jo meget godt, at der kommer nogen. Nu er det til annoncen, så godt og vel :) Ja de kan altid komme igen en anden gang, det er rigtig.
   Jeg forsøger med hostablomster, men nu begynder de at være knap så pæne :) og så var det blæsevejr, så nogen af billederne blev dårlige.
   I lige måde.

   Slet
 14. Det var skønt at der dukkede så mange op for at se Høneballehaven, men jeg kan godt forstå at du måtte give fortabt med at guide dem alle. Jeg er sikker på at alle havde en god oplevelse, det vigtigste må være at du fik svaret alle spørgsmål:-)
  Dejlige roser allesammen og især bedet med roser og valmuer er betagende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var dejligt. Jeg måtte opgive, men jeg var der, så de kunne bare komme og spørge.
   Ja roser og valmuer sammen det er bare skønt.

   Slet
 15. Sikke et rykind du har haft, det var da dejligt. Personligt er jeg glad for at gå rundt alene for at suge indtryk ind…når det så er sagt, er det dejligt at tale planter med ligesindede bagefter!
  Godt at du fik taget billeder til os også!
  Her har det været gråt og blæsende hele dagen :0(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja der kom mange, men du har ret, det er også rart at gå rundt selv og suge indtryk til sig, så kan man tale og spørge bagefter.
   Ja billederne nåede jeg først :)
   Det var da kedeligt med vejret, her var det også blæsende, men det meste af tiden var her solskin.

   Slet
 16. Så har folk endelig fået øjnene op for Høneballehaven -det var da på tide !

  Åh... Broadway Lights, hvor smuk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja ikke også - Broadway Lights er bare så skøn især lige nu, hvor den er nyudsprungen. Den har du vist også, så vidt jeg husker.

   Slet
  2. ...havde... Den gik vist til i vinters. Jeg købte den jo ellers på plantemarkedet i Botanisk Have i Århus sammen med Jette, så nu har jeg en undskyldning for at komme tilbage og erstatte den.

   Slet
 17. Tillykke med de mange besøgende. En sand fornøjelse når der kommer så mange forbi.
  Håber du har tid til at nyde det i aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Aase. Ja det var dejligt at der kom så mange forbi.
   I aften nød jeg bare at vande og klippe visne roser af.

   Slet
 18. Kære Lisbeth.
  Ja, men det var da dejligt du havde så mange gæster.
  Enig i at dit staudebed er fantastisk flot-
  Masser af flotte billeder af haven, og rosen Valensia er da utrolig smuk (en rigtig rose, du ved)
  Fint aftenbillede
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det var rigtig dejligt, at så mange kom forbi.
   Mange billeder kan slet ikke undgås hos mig :) Godt I nyder dem. Valencia er meget smuk ja.
   Tak.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 19. Hvor er det dejligt at du åbner din have, så så mange mennesker kan få glæde af den!

  Og nu afslører jeg lige at jeg ikke ved så meget om storkenæb ...: Skal man klippe dem ned? Det plejer jeg ikke at gøre ... Får du dem til at blomstre igen ved at klippe dem?

  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja jeg vil gerne dele min have med andre :)
   Det pynter at klippe storkenæb ned, for de bliver lidt træls at se på efter nogen uger. Efter nedklipning er de ikke særligt kønne, men nogen af dem blomstrer igen, andre får fint grønt løv.
   Kh Lisbeth

   Slet
 20. Hej Lisbet.
  Ros og ros til dig og din fortolkning af havens glæder.
  Hvor er det skønt at så mange kigger forbi og ser jeres have, det må være underlig når det senere på året aftager. Skønne blomster !
  Knus Leila

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Tak for det Leila. Ja det er dejligt, at mange kigger forbi. Hver ting og årstid til sin tid, jeg nyder dem alle. Tak
   Knus Lisbeth

   Slet
 21. Hej Lisbeth.
  Tak for et dejligt besøg i din have. Det var fint at gå rundt selv og snakke lidt ind i mellem. Mine rølliker bliver flittigt vandet og klarer sig fint.
  Mange hilsner Hennie fra Kappendrup

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hennie
   Selv tak og tak for kommentar. Godt at høre at besøget var tilfredsstillende, selvom jeg ikke havde så meget tid til at snakke med alle. Det lyder godt, at røllikerne klarer sig fint.

   Slet