onsdag den 3. juli 2013

Det regner til en forandring

Ja det regner, men her har det faktisk ikke regnet siden lørdag formiddag, og nu lover de højere temperaturer og mindre vind, med det i udsigt kan jeg godt klare lidt regn i dag.
I aftes gav jeg mig til at beskære træer og buske, foranlediget af artiklen i Haven om dette emne. Det er faktisk en spændende opgave, omend det giver lidt oprydning. Foreløbig har jeg stammet vinget benved, syringo pinatifolium og en peberbusk op. Også et par Virburnum er blevet opstammet eller klippet. Resten må følge efterhånden, som vejret og tiden er til det.
 En nyudsprungen knop på Clematis Alexandra
En næsten udsprunget på Niobe
Jeg tog i går lidt billeder af hostaer
 med bibesøg
 flotte blade
og blomster
Martagon liljen sætter lidt farve på skoven
Mjødurt er tæt på udspring
Linaria/Torskemund Apricot beauty er meget stor og flot og god i buketter.
Noget af udsigten fra pavillionen
Roser er hvad jeg har lige nu, så her kommer en stribe, denne gang uden navne. Spørg hvis I vil vide, hvad de hedder
Til slut roser og valmuer sammen, en fantastisk kombination
Håber på tørvejrshilsener her fra Høneballe :)

32 kommentarer:

 1. Vi får også regn her til eftermiddag. Det er helt fint, og hvis varmen så oven i købet også kommer som lovet, vil haven være et slaraffenland at opholde sig i. Den smukke linaria, du viser, ser meget kraftigere ud end canon went o.l.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det går nok med regnen, men havde nu planlagt at nå noget i haven, lad os håbe at varmen kommer som lovet.
   Ja linaria er meget kraftig, også mere end beskrivelsen, som var 60-70 cm, nogen af stænglerne er højere end mig, jeg er 1.60. Den er noget større end den almindelige må man sige. Jeg er spændt på, om den frøsår sig lige så meget som den.

   Slet
 2. jeg tænkte netop på at det var en kærkommen artikkel i Haven om beskæring, jeg skal beskære mit nye kirsebærtræ så det ikke løber fra mig..... men det lader til at jeg kan vente indtil kirsebærrene er modne (og spist) :)
  Valmuerne står vel nok smukt sammen med rosen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev også glad, da jeg så artiklen. Jeg beskærer også kirsebærtræerne, men har ikke den store succes, to forholdsvis nykøbte klarer ikke luseangrebet sidste år er jeg bange for. De ser meget usunde ud.
   Valmuer og roser er et smukt match ja.

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Vi slipper nok for den store mængder regn her - det ville nu ikke gøre noget, jorden tar fint imod

  Spændende blomst på din Hosta nr3. Hvad hedder den?

  Din martagon ser godt ud. den bliver vel noget højere i skovens skygge?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det blev tørvejr en lille times tid, så jeg fik lige taget billeder, nu regner det bare endnu mere, men hvis vi skal have varme er det nok meget godt med regn først.
   Jeg kan desværre ikke navnet på den hosta, den har kæmpeblade kan du nok se, jeg har fået den fra haveveninden Ida. Jeg kan i det hele taget ikke så mange hosta navne, men nogen få af dem.
   Jeg har kun martagon liljer i skoven, så det kan jeg ikke svare på. Men det er måske lidt snyd for jeg var jo på knæ for at tage billedet :)
   God aften til dig.

   Slet
 4. Hej Lisbeth.Jeg har også lige læst artiklen om beskæring i Havebladet.Så nu er det bare med at komme igang.Dejlige hosta og roser du viser.Jeg har lige talt mine roser,og jeg har 12 stk.......troede ikke at jeg havde ret mange.Men skal da helt sikkert have nogle flere.......skal bare lige finde plads.
  Din torskemund er også helt fortryllende.Kun lidt regn her,men også lidt sol.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg ville også gerne i gang med at beskære, men det regner. Ingen sol her i dag overhovedet, men der har I så været heldige at få lidt.
   12 roser ja det er da fint, hvis du gerne vil have flere, må du prøve at finde plads til det, men det er jo ikke nemt at få plads til det hele.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Nu får du to kommentarer i dag ;) Jeg må hellere få min Apricot Beauty i et bed, jeg ved bare ikke lige hvor, når den bliver så stor... Michael må nok snart gøre alvor af truslen om at købe en mark herude et sted.... Ej, så hellere flytte til Samsø ;) Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Det skal du sørme ikke høre noget for :) altså to kommentarer. Ja jeg tror da også, du skal flytte den ud af krukken, men måske er det min gode jord, der gør den så høj, iflg. planen skal den kun blive 60-70 cm, den er over 1.60.
   Ja gør det, kom til Samsø, vi mangler indbyggere og sådan en skønne en som dig/jer, vil vi gerne have :)
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jeg har lige fundet ud af at jeg ikke behøver bekymre mig så meget. Min er nemlig en Peachy (det er min Jakobsstige, der hedder Abricot Beauty :). Men vores Linarier ligner hinanden iflg Googles billeder - og den skal jo i et bed uanset, så jeg må hellere trisse ud og finde ud af hvor, så det er klar til den, der nu engang kan betjene spaden...knus Anne Mette

   Slet
  3. Hej Anne Mette
   Ok jeg kunne heller ikke forstå, at linaria havde været i Stoubys sortiment, for jeg havde ikke bemærket den. Peachy kender jeg ikke, hvor har du købt den. De ligner hinanden meget, det har du ret i. Du må have bud til ham med spaden, når du har fundet pladsen til den :)
   Knus Lisbeth

   Slet
  4. Så nu er jeg hurtigere end min egen skygge, men det er så fordi jeg lige skulle vise mig med staudespaden og få Peachy i jorden. Men det går jo over igen :) Jeg har nu købt min Peachy hos Stovby, samtidig med Jakobstigerne og hun har den stadig. Hun har også en hvid, som jeg lidt ærgrer mig over at jeg ikke købte, men nå, man kan ikke få alt på en gang. Hvilket leder mig til et spørgsmål, jeg kom til at kigge på din frø fane, mens jeg lige ligger her og ømmer mig, har du stadig Digitalis Anne Redetsky frø? Knus AM

   Slet
  5. Hold da op Anne Mette pas nu på, men flot klaret at du fik Peachy i jorden. Jeg må ikke have kigget ordentlig efter hos Stouby, jeg må lige se igen.
   Nej jeg har ikke den digitalis mere hverken frø eller plante. Den kom aldrig igen hverken den gamle plante eller de frø, jeg såede rundt omkring, desværre. De sidste frø er foræret væk, jeg ved egentlig ikke om de blev til noget. Jeg må have dem slettet fra listen.
   Knus

   Slet
 6. Helt enig roser og valmuer er skønne sammen. Det ser godt ud Lisbeth!

  SvarSlet
 7. Ja, det regner til en forandring her også. På en uke har det kommet 70 mm, så nå håper jeg på fint vær!
  Rosene dine er så vakre, og det gjør ikke noe at de ikke har navn i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det blev helt stille og dejligt her til aften, så jeg har gået rundt i haven i 2 timer, det var dejligt.
   Jeg tænkte nok, at det med navnene ikke var så interessant. Odyssey kan du jo altid kende.

   Slet
 8. Fin udsigt fra Pavillionen.
  Hvor er dine mange roser dog smukke.
  Kedeligt at vor jord ikke egner sig til roser.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   De roser du har vist, ser da fine ud, ler i bunden og godt med gødning, tror du så ikke det kan gå???
   Selv tak og i lige måde.

   Slet
 9. Kære Lisbeth.
  Flotte rosenbilleder ----
  Og den NIOBE er det en clematis? --- den ser virkelig flot ud.
  Fin udsigt fra pavillonen

  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja Niobe er en clematis. Der kommer billede af den i dag.
   Ja der er skøn udsigt fra pavillionen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Lækker mørk Clematis på vej, den glæder jeg mig til at se billeder af :)
  Du har så meget dejligt i din have, både hosta og roser, men idag lagde jeg specielt mærke til din torskemund, er det en staude eller skal den såes ? For den er vel nok fin... og kæmpehøj i forhold til vild torskemund ser det ud til ?
  Tak for dejlige billeder :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Jeg viser billeder af clematissen i dag. Torskemund er købt som en staude, men hvis den ligner den almindelige frøsår den sig, det håber jeg, for der er mange som er interesseret i den, så lad os nu se. Den er blevet ekstrem høj her hos mig, den skal kun blive 60-70 cm og er nu højere end mig.
   Selv tak :)
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Højere end dig? Hold da helt op en kæmpe...det er da pragtfuldt .
   Glæder mig til niobe billeder :)
   Kh
   Marianne

   Slet
 11. Hvor ser roserne bare godt ud, og billedet med CD valmuerne sammen med roser, er helt vidunderligt. Mine blomstrer ikke endnu, heller ikke mjødurten, men jeg glæder mig så meget, så det er dejligt at kunne tyvstarte lidt med at nyde dine! :-)
  Kh Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Tak skal du have, mon ikke din valmuer også snart blomstrer, jeg er spændt på om de ligner mine. Jeg har sendt frø til en anden, hendes ser helt anderledes ud. Mjødurten er først lige sprunget ud her. I dag kommer der billeder af Sct. Cecilia, så da må du også kigge med.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Den liljle er da bare fanastisk og som den lyser op i skoven!
  Jamen du ryster dem bare ud af ærmet de skønne roser .... Dejlig udsigt fra din pavillion.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja den er skøn min lilje. Roser har jeg også mange af ja :)
   Det er helt sikkert en dejlig udsigt lige nu alle steder fra også fra pavillionen.

   Slet
 13. Sikke lækkerier, du kan diske op med! Sendte mange tanker i retning af rosentræf hos dig i weekenden, hvor jeg istedet var i Zoo med familien - det var tæt på, at jeg havde prøvet at overtale dem til en tur til Samsø :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Zep
   Tak og tak for tankerne i weekenden, det kunne da have været hyggeligt, hvis I var mødt op i weekenden. Næste år er du og Hanne og Anne Mette med, har jeg bestemt ;)

   Slet
  2. Håber og satser på, at du får ret :D

   Hjerteligst

   Slet