lørdag den 5. december 2020

Solopgang og havet ved Ballen

 Der bliver ivrigt kigget med og kommenteret på min blog, det må honoreres. Vi trænger til lidt opmuntring i denne mørke tid, i går var her en flot solopgang, der kommer billeder lige her:som I kan se, startede det godt, men det blev bedre endnu, for her kommer solen:

Sikken en himmel, og solen stiger højere op, desværre forsvandt den ret hurtigt op i skyerne, men jeg nåede da heldigvis at få billeder. 
Bagefter tog vi til Ballen, også her havde jeg kameraet med:Det var flot, men en kold fornøjelse
Bagefter gik jeg min sædvanlige tur:
her hilste jeg på Katrines heste
Hjemme igen nød jeg roserne:
Gloire de Dijon
Golden Celebration
Sweet Juliet
og Thisbe
Og rhododendron specielt til Inge Dorte, men andre vil måske også nyde det:
Sapporo nu
og 4.5.
R. Old Port
og 25.5. 
R. Lavender Princess
og 17.5.
I dag var vi så heldige, at vi så solen knap et kvarter, jeg skyndte mig at tage billeder
Men jeg så også:
de første vintergækker, det er godt nok tidligt. 
Rigtig god weekend - jeg vender tilbage, når der er noget at vise igen, jeg håber, at I nød lidt solbilleder.
 
24 kommentarer:

 1. Flotte billeder. lige til postkort eller en kalender. Men hvor det ellers et kedeligt vejr, Gemalen er ellers vejrnørd og han piver over der ikke er noget spændene i udsigt.
  Ja spirerne er allerede ved at titte op. Dog putter de fleste sig under bladene her endnu. Heldigvis dog, nytåret skal lige overstås. Men gad vide om jeg kan lave min sædvanelige nytårsbuket fra haven. den plejer at bestå mest af kejserbusk. Men den blomstrer allerede for fuld flor. Måske bliver det kirsebærkornel i år?
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Tak skal du have. Ja det er godt nok et trist decembervejr, vi mangler i den grad lys og stille vejr ville også være dejligt. Ja der er ikke meget at glæde sig til, når vi kigger på vejrudsigten.
   Der er nok mere på vej under bladene, men der er mange blade i år. Vi kan godt vente med at se spirerne til næste år.
   Jeg har lige plukket et par grene af kejserbusken, men det er ikke sikkert, den holder til jul.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Here comes the sun - og det gjorde den med fest og farver. Hvor var det smukt!
  Vi havde en smuk solnedgang i dag - det er dejligt, når solen kompenserer for sin lidt for korte tilstedeværelse ved at tage sig ekstra godt ud en gang imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det var skønt, så længe det varede, jeg tror, at I havde mere sol på jeres kanter.
   Solnedgangen kan jeg knap se her fra, jeg kigger mest mod øst. Ja på denne tid er solen en meget velkommen gæst.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Hold da op en smuk morgen, dejligt at se at nogle egne i landet er så heldige. Her har det bare været gråt og trist fra morgen til aften. I eftermiddags forsøgte lyset dig at mase sig igennem nogle små sprækker, dog uden held.
  Flot hav sprøjt, jeg kan næsten fornemme kulden, så jeg er godt tilfreds med at kunne sidde i sofaen og være med på en kigger. Tror det er ved at være tid til at finde den varmeste vinterfrakke og støvler frem, hvis dette vejr fortsætter.
  Utroligt at roserne bliver ved, de varmer og jeg nyder også Rhodoerne.
  Allerede vintergækker på vej, ja det er godt nok tidligt.
  Fortsat god aften
  Knus Anne


  SvarSlet
 4. Hej Anne
  Ja det var en fantastisk morgen så længe det varede. Vi har heller ikke set meget til solen, men alligevel mere end jer.
  Det var koldt men flot ved Ballen havn, jeg frøs men nød turen, der er en særlig stemning, når bølgerne slår ind over molen.
  Ja tænk at roserne kan lidt endnu, de bliver pisket godt rundt. Godt du nyder rhodoerne, det håber jeg også, at andre gør.
  Ja det er tidligt med vintergækker, de må godt vente lidt endnu.
  Tak i lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth
  Så flotte bilder med sol! Jeg husker snart ikke hvordan det er å se solen. Det er veldig tidlig å se løker kommer opp alt nå.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja solen ser vi ikke meget til, så jeg måtte dele mine billeder.
   Det er mærkeligt at se løg allerede nu.
   Klem

   Slet
 6. Smukke smukke billeder.
  På en blæsende og kold dag.
  Puha altså. Men vi må bare tage det bedste og varmeste tøj på.

  Skøn søndag til jer
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte
   Det er gråt her, men blæser ikke helt så meget som de forrige dage, det er heller knap så koldt, så jeg skal ikke have helt så meget tøj på som i forgårs.
   Tak i lige måde, du pynter bare noget mere op :)
   Knus
   Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Glimrende billeder af rhodoerne - i blomst og nu!
  Det var tidligt med vintergækkerne - mon de ved noget vi ikke ved?

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak for det, noget må jeg jo finde på at underholde med, der kommer mere af den slags i næste indlæg.
   Ja vintergækkerne er tidligt på den, jeg tænker, de synes, at det milde vejr må være tegn på forår.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Det må være dejligt at begynde dagen med sådan en solopgang. Det kræver vidder og udsyn, som vi ikke har her fra haven. Men solen er nu heller ikke meget oppe og fremme for tiden. Altså, jeg savner i den grad fortidens snevintre, der lyste op.
  Heldigvis tåler vintergækkerne en omgang barfrost, for et eller andet frost skal vi vel have engang i jan-febr.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Ja det var dejligt med solopgangen så længe, det varede. Nej I kan ikke så så langt hos jer, men bare det at se solen, kunne være dejligt, sne ville heller ikke være dårligt, mon vi overhovedet får det at se i vinter.
   Ja vintergækkerne skal nok klare sig, så må vi se, om vi får noget frost, desværre nok ikke før de tidlige rhododendron vil til at blomstre.
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Nå, der var solen. Den jeg snart ikke set længe, og uden sol er det svært at tage billeder for tiden. Mit favoritbillede er Katrines heste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja sådan ser den ud, vi ser ikke meget til den for tiden, og du har ret, det er svært at få ordentlige billeder på denne årstid, når solen ikke skinner. Selv Katrines heste står i halvmørke.

   Slet
 10. Skønne billeder af solopgangen, havet og fra din have, Lisbeth!
  Ja, vi trænger til lidt opmuntring i denne mørke tid, som du skriver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja da var vi heldige med lidt sol, det er ikke længe, at vi ser den. Men vi må bruge hvert et trick til at blive opmuntret med.

   Slet
 11. Vacker rododendronblomning och soluppgång. Jag har sett att en del träd och buskar har knoppar som är nästan på väg att visa färg - de är säkert lurade av den milda hösten och börjar tro det är vår igen... Mindre bra! Blåbärsriset i skogen var bitvis fullt av knoppar på väg att bryta.

  Ha en fin andra advent! Carina

  SvarSlet
 12. Hej Carina
  Tak skal du have, det er ikke godt med det milde vejr, naturen tror, det er vår igen. Det er en underlig tid med alting.
  Tak i lige måde

  SvarSlet
 13. Hej Lisbeth,
  Sikke en solopgang det må være fantastisk at se og jeg synes næsten man kan mærke varmen fra alle de dejlige farver. Her er absolut ingen sol. Og ja, jeg nyder de skønne billeder af dine rhodoer, der er virkelig mange knopper så det bliver flot til sommer. Hvor højt er jeres dyrehegn? Old Port må være stor tror jeg. Også dejlige billeder af dine roser, fantastisk i december at kunne tage den slags billeder.
  Har tænkt på dig hele formiddagen hvor vejret har været stille og tørt og ikke så koldt, så jeg har gået og givet azalierne en gang myretue, det plejer de at kunne lide, jeg har jo en ret stor myretue i skoven, så hvis de vil bo hos mig må de finde sig i, at deres hjem bliver reduceret hvert år, ellers må de søge andre steder hen. Tænk ved søen så jeg at der var iris på vej op og også dorothealiljer, jeg kunne ikke tro mine egne øjne, det er godt nok tidligt.
  Har lige bestilt en engelsk bog af Beth Chatto, The shade garden, den glæder jeg mig til at læse. Ellers er jeg i gang med Havens Planteleksikon, træer og buske, fra det danske haveselskab, der er 2 bind med alverdens buske og træer, det er virkelig spændende læsning, men den tror jeg måske du kan udenad, med alle de træer du har.
  Pas godt på jer selv og ha en god søndag.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
 14. Hej Inge Dorte
  Ja den solopgang var ret fantastisk, men også her er det sjældent at se solen, det er godt nok et trist vejr. Jeg har forsøgt at tage nye rhodobilleder af knopper, men det er så mørkt, at jeg er bange for, at de ikke bliver gode. Ja der er mange knopper, det bliver så flot, det er længe siden, der har været så mange, det bliver ikke sjovt, når jeg skal plukke de visne af ;) Vores dyrehegn er 1½ meter, men Old Port står lidt højt, så du kan ikke helt regne med det. Jeg har andre, der er meget større. Du må altså komme i maj, så du kan se herligheden :)
  Smart med myretuen, sådan nogle har jeg jo ikke, men det er rigtigt, der er jo mængder af grannåle i dem, så må vi se, om myrerne går et andet sted hen. Ja det er utroligt, så tidligt det hele er.
  The shade garden må lige være vinterlæsning for dig. Jeg har ikke de to bind fra det danske haveselskab, jeg har læst det meste på nettet og prøvet mig frem. Nu er det lige meget, for jeg har ikke plads til mere, men du har jo masser af plads, så det er spændende for dig at læse og vælge ud, hvad du vil have.
  Tak i lige måde
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 15. Tusind tak fordi du deler den flotte solopgang med os andre. Vi trænger jo sådan til at se de lyse sider af vejret. I dag fik vi et glimt ved middagstid men det er jo ikke mange minutter det bliver til.
  Der ser godt nok koldt ud ved Ballen strand. På det tredie billeder ser det ud som om der ligger en strandet hval og pruster lige bag stenene:)
  Tænk at du har vintergækker på vej. Jeg må ud og tjekke vores. Det er ellers ikke meget udeliv jeg nyder nu, og haven er overladt til en ihærdig muldvarp, som virkelig er i stødet.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Selv tak jeg ville gerne dele flere, men det er så mørkt og uden sol, så man ikke en gang kan tage et ordentligt billede.
   Ja det var også koldt, nu du siger det, kan jeg godt se hvalen :)
   Nej jeg må tilstå, at jeg heller ikke er meget ude, det er for mørkt og lidet indbydende derude. Vi har heldigvis ingen muldvarpe, til gengæld har Bellis nu 4 gange fundet et pindsvin derude, det er ikke populært.
   Hilsen Lisbeth

   Slet