onsdag den 30. september 2020

September rundes af

 September har budt på lune dage, dis og meget lidt regn over Høneballehaven, kun knap 32 mm og en del vind er det blevet til. De lover såmænd ikke meget regn de næste 14 dage, men man har da lov at håbe, ellers må jeg ud med slangen igen. Prognoserne ændrer sig i øvrigt tit, så hvem ved. 


Der har været mange fine morgenture, disse to billeder er fra i går. 
Der har også været en del ture med færgen, ja og en del besøgende både på øen og i haven. Også i dag var der besøg i haven, det var et af de gode, vi gik rundt i haven i 2 timer og snakkede, det var rigtig hyggeligt, det er skønt, når man får besøg af rigtige haveentusiaster. alt ser jo stadig flot ud - her er det solbrud/helenium og i baggrunden kuglekastanien
konen kunne dog ikke lide disse farver :) 
eller Euonimus Oxyphyllus
det var nok bedre med fasanbusken, som står rigtig flot nu
og græsserne
Rhododendron med indument var også et hit
R. orbiculare falder alle for
den er også meget iøjnefaldende her i nordbedet, som jo er det første de ser, når vi starter havevandringen.
Ja og så er der selvfølgelig roserne:
Ebb Tide
Royal Celebration
Imagine
Jacqueline du Pré sammen med stammen af Acer tegmentosum
Julie Renæssance
Karen Blixen med en gæst
Princess Alexandra of Kent
Sissel Renæssance
Sofia Renæssance
Teasing Georgia
Jeg vil slutte september af med en daglilje/Hemerocallis
God og rolig start på oktober :) 22 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Rhodoer med indument kan ingen stå for! Du har også så mange flotte roser. Her regner det hele tiden, og jeg lengter allerede etter sol og fint vær ;)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Nej det har du helt ret, der er bare nogle, der ikke lægger mærke til det. Her regner det til gengæld slet ikke, det er ikke nemt. I dag har solen skinnet lidt men ikke meget :)
   Klem

   Slet
 2. De rødhvide farver er da ellers flotte på , er det en kornel, og osse Euonimus.
  Imagine er osse fin og sjov, med de tegninger. Den er meget dyb og lækker i den røde farve.
  dagliljer nu ? er det ikke meget sent?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det synes jeg også, men sådan er vi jo forskellige. Ja det er en kornel. Imagine har lige en lille genblomstring, jeg synes også, at den er fin.
   Jo det er sent med dagliljen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Alletiders med et sådan givende besøg, godt når alle parter får noget ud af det!
  Flot billede af 'New Imagine' den minder meget om 'Oh Wow' men bliver vist ikke så høj.
  Jeg forstår folks begejstring over orbiculare, mange er jo kun vant til de gængse ‘Yaks’ altså Rhododendron yakushimanum og dens hybrider.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja så er der noget ved at have besøg :)
   Nej Imagine er ikke så hø.
   Ja orbiculare vækker opmærksomhed. Mange er nu heller ikke vant til yakushimanum, de fleste kender kun dem, men kan købe hos supermarkederne. Men de lærer lidt nyt her hos mig, hvis de vil lytte :) det er ikke alle, der vil det.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Det er da helt forståeligt, at dine gæster kunne bruge et par timer i haven. Der er så meget at kikke på, selv om vi er på tærskelen til oktober. De høje græsser tager sig flot ud i solskinnet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja hvis man er rigtig interesseret, kan man bruge lang tid i vores have. Der er noget at kigge på helt hen i november. Ja de høje græssers tid kommer nu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja det må siges at september for det meste har vist sig far sin pæne side, dog ville jeg også gerne have haft lidt mere regn, nu må vi så se om oktober vil opfylde vores ønsker for rette mængde vand. Det er jo skønt når det er tørvejr og lidt sol når der er havegæster på besøg, det giver jo lidt ekstra på oplevelsen, når man kan gå rundt i et stille og roligt tempo.
  Fasanbusken er bare så fin, men de lidt lyserøde blad farver syntes jeg nu også er ret flotte, men smag og behag er jo forskellige :-) Nordbedet er nu til den grønne side nu, men det er nu også så fint, men rhodoerne med indument er jo noget helt særligt.
  Så kom roserne igen ned på deres plads :-) en pæn række af skønheder.
  Dejlig afslutning med en fin Daglilje, flot med sådan en i blomst nu.
  Fortsat god aften
  Knus Anne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja mere regn kunne vi godt have tænkt os, jeg er så småt ved at vande igen. Håber bestemt det bliver bedre i oktober, mere regn tak, men selvfølgelig også gerne sol :) Ja i går var der fint solskin, de 6 kvinder der kom dagen før var knap så heldige.
   Ja jeg kan også godt lide de lyserøde bladfarver, men du har ret smag og behag er forskelligt. Vi kan godt lide rhodoerne med indument, så dem må vi have nogle af, det har vi heldigvis.
   I dag har jeg taget billeder af mange af roserne, de stod så flot, så jeg kunne ikke lade være.
   Jeg tror faktisk, at dagliljen først blomstrer nu, den blomstrede ikke, da de andre gjorde, det kan jo være en fordel.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Din have er utrolig smuk også i efterårsdress! Og hvor er det dejligt at læse om de mange besøgende, der nyder din have - rigtige haveentusiaster.

  SvarSlet
 7. Tak Gitte
  Ja jeg får mange besøgende, fordi jeg sætter mange billeder ind på flere grupper på fb :) men det er rart, når de er rigtigt havegale. Jeg håber også, at du kommer en dag.

  SvarSlet
 8. Her ligger vi også på omkring 30 mm regn, men ellers er jeg meget tilfreds med september. Den har været fantastisk flot!
  Dejligt du runder besøgs-sæsonen af med en dejlig lang havevandring og havekyndige gæster.
  Billedet af nordbedet er bare dejligt, og jeg tror faktisk på at dagliljer kan være en af løsningerne på vores tørre somre efterhånden. Synes de klarer det meste og gør en god figur i bedene med deres forskellige højder og iøjnefaldende blomster. Kunne godt forestille mig de ville stå fint blandt græsser også...

  Hav en rigtig god oktober!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er ikke meget regn, vi får, det ser ud til mere i næste uge, men det kan jo ændre sig. Men ellers har det været en fin måned.
   Ja det var så godt med det besøg, også de værdsatte, hvad de så.
   Ja dagliljerne er nemme og med flotte blomster. Skulle der blive for vådt (hvilket nok ikke sker) så klarer de også det, men sol er et must, de blomstrer bedst i fuld sol. De vil helt sikkert stå flot mellem græsserne. De er i øvrigt gode til at blive til flere, så de kan deles. Hos mig får de desværre galmider, som ødelægger de først blomster. Ha jeg googlede det, og hvad kom frem min have :)
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Ja, smag og behag kan ikke diskuteres, og jeg tror, at især brogede planter skiller vandene. I modsætning til Ulla så er jeg så småt begyndt at udfase vores dagliljer. Flere af vores har også galmider, og så synes jeg, selve planten er lidt småkedelig, så hvis der er pladsmangel, er det dagliljen, der ryger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er rigtigt. Du har ret i, at man på sigt godt kan blive lidt træt af dagliljer, de breder sig meget er svære at dele for mig i hvert fald, men blomsterne er fine, hvis de kan få lov at springe ud, det kniber så med de galmider, der forgriber sig på dem i foråret. Bladene bliver træls, når de har blomstret.

   Slet
 10. Vi har vel alle vores favoritter... Jeg kan se at du viser sølvlys på dit første billede, dem er jeg helt forgabt i lige for tiden og har skrevet lidt om det på min blog.
  Det er altså en skøn september vi lægger bag os - men jeg aner ikke hvor meget vand vi har fået.
  Flotte-flotte roser som altid.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det har vi, også her er sølvlys en favorit, jeg synes nu, at det er gået lidt tilbage med bestanden, jeg håber, det bliver bedre næste år.
   Ja det har været en skøn september, for mig er det vigtigt at vide, hvor meget vand vi får, jorden er også stadig tør nogle steder.
   Tak ja roserne gør det godt i år.
   Knus

   Slet
 11. Jeg tror, du har haft en rigtig god besøgs-sæson i år? Hvor er det dejligt! Der er virkelig også noget at se i din have - den bliver man ikke sådan lige færdig med. Jeg overvejer, hvor jeg kan finde plads til en rododendron med det smukke indument...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det har jeg, måske har coronaen også haft indflydelse på det :) Nej hvis man er virkelig haveinteresseret er en time ikke nok.
   Det lyder godt, det må kunne lade sig gøre at finde en plads til en rhododendron med smukt indument, du har jo en stor have.

   Slet
 12. Ja så gik september og hvor har vi været heldige med vejret. Jeg har nydt det i fulde drag.
  Tænk vi skriver oktober og jeg går stadig i shorts på job. De andre er godt nok ved at dø ved at se mine bare ben. Men når først bukserne er på så er der vinter og jeg er jo som bekendt til sommer :))))))))
  Men måske næste uge bliver anderledes.
  I fredags fik vi 55 mm og nu har der regnet siden i går til aften.
  Jeg har bestemt jeg ikke vander mere i år.
  Din have ser stadig frodig ud. Det er for vildt. Jeg har virkelig noget at lære.

  Klem og en fantastisk dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det har været godt vejr, men regnen er noget forfordelt, tænk at få så meget på en gang. Nå det ønsker jeg mig nu ikke, men lidt mere end de 30 vi har fået i alt i hele måneden ville være godt. Vi håber på oktober, de lover jo en del i næste uge, vi får se.
   Du er hardcore at gå rundt i shorts endnu, jeg er en frossenpind, så det går ikke hos mig.
   Måske er omstændighederne anderledes i vores haver, det tror jeg. Jeg vandede i øvrigt så sent som i går.
   Måske beskærer vi også roser forskelligt.
   Klem og i lige måde.
   Lisbeth

   Slet