tirsdag den 8. september 2020

Fra den ene ø til den anden og tilbage igen

Klokken 8.15 mandag morgen tog Rikke og jeg med færgen. Vi var ude på en længere rejse helt til Mors, vi skulle nemlig besøge dette sted, vejen var lang, men der var ikke stille i bilen ret mange minutter. Vi havde den hyggeligste tur med god snak. Hvorfor i alverden tog vi helt derop, jo det gjorde vi, fordi jeg havde bestilt nogle nye af de planter, som jeg mistede i foråret. Det er ikke længere muligt at få leveret til ikke brofaste øer, det vil koste en formue. Heldigvis koster færgen i denne måned kun 10 kr. hver vej, så går det an at tage den lange tur i hyggeligt selskab.
Der er nok af planter, bare man har penge nok, så mange havde jeg nu ikke med, så jeg købte kun en clematis udover det, jeg havde bestilt, som  stod klar til mig. Her kommer lidt billeder, så I kan se det store udvalg.
 Der er både træer og buske og ikke mindst stauder. Der var en del kunder kl. 12, da de lukkede op. De har netbutik for de, som ikke bor på en ikke brofast ø, men også faste kunder som kigger forbi og lader sig friste.  Den ligger et godt stykke uden for alfar vej, men det er ingen hindring, ser det ud til.
 Der er virkelig et stort udvalg


 rhododendron
 og større træer, men jeg nøjedes, for jeg har hverken plads eller nok penge :)
 Her er såmænd mit køb, ikke overvældende vel. Med hjem havde jeg følgende:
Exochorda Racemosa Niagara - Perlebusk

Calycanthus-Sinocalycalycanthus Raulstonii Hartlage Wine - Kanelbusk

Calycanthus Venus - Hvid Kanelbusk

Clematis  Snowqueen
Der var endda blomster i den hvide kanelbusk. Jeg håber, at det hele vil føle sig tilpas her og ikke mindst overleve.
her bemærker man rigtigt  kontrasterne
og ikke mindst rønnebærrene. I baggrunden ses et af de lidt større træer, der blev plantet i 2003, nemlig en lærk. Desværre er dens dage ved at være talte, den er ikke pæn længere. Det giver også mere lys i haven at fjerne den.

 Himlens 7 sønner igen og i baggrunden den gule vandgran
Der er rigtigt mange bær på hvidtjørnene i år, flot ser det ud, og fuglene er glade for dem.
I søndags var der store oprydning i ørkenbeder, der var godt nok kommet meget ukrudt, som var klar til at frøså sig, jeg håber, jeg nåede at fjerne det i tide, men jeg er nu ikke sikker. Det er hårdt ved hænderne at håndluge.
Jeg vil slutte af med roser med regndråber:

Comte de Chambord
Her kommer nogle med navne:
 Golden Buddha
 Louise Bugnét
 Morten Korch
Til sidst min vinplante, som er ved at få flotte høstfarver. Den stammer fra en stikling fra Anettes Flora. 
I ønskes en god aften

24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Det høres ut som du har hatt en flott tur. Det var et flott utvalg av planter de hadde der. Nydelige roser med regndråper på.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var en rigtig fin tur. Der er meget at blive fristet af hos Kridtvejen.
   Klem

   Slet
 2. Det ser ud til at være et superspændende sted. Så fantastisk du har kunnet holde dig i skindet. Kun 4 planter!!!
  Den er så fin den hvide kanelbusk. Dufter den ligesom den alm. rødbrune? Min dufter fantastisk når den blomstrer.
  Ja håndlugning er hårdt ved fingre. Jeg er ved at luge græsukrudt der har haft sneget ind nogle steder i bedene. Det forgår nu i korte ture, for av min tommelfinger, slidgigt.
  Jeg ved ikke rigtig om jeg tør gå ind på Kridtvejens hjemmeside. jeg har jo efterårs soldet hos Anne Marie.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja der var meget at blive fristet af, jeg er også imponeret af mig selv, men jeg kunne ikke lige komme i tanke om plads nogle steder. De blev slet ikke plantet, hvor jeg havde tænkt mig.
   Jeg bliver dig svar skyldig, jeg må prøve i morgen, om den dufter. Jeg har ikke haft blomster i min almindelige kanelbusk, men den der gik ud calycalycanthus Hardlage Wein duftede slet ikke.
   Ja håndlugning er hårdt for gigtsvage fingre, jeg har samme problem.
   Der er mange fristelser hos Kridtvejens Planter, god fornøjelse ;)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Nu stopper du Lisbeth.
  Det ender jo med min have bliver fyldt. Den hvide kanelbusk er jo vanvittig smuk.
  Åhhhhhh altså har lige fået så meget nyt til haven. Kan ikke blive ved :)))))
  Sikke et udvalg. Jeg var gået amok!!!!!

  Skøn aften
  Klem

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja sådan går det tit, haven bliver fyldt op, når man bliver fristet, jeg var så glad for, at de havde fundet en med blomster på til mig.
   Ja så må du nok hellere lade være med at tage derhen, men der er spændende, du skal også have den store pung med, eller et godt dankort, jeg sparede :)
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Superdejligt sted, I besøgte. Vi har været der og nydt de mange specialiteter, de har. Jeg var gerne kørt med en propfyldt bil, men pladsen i haven... Det var flot, som du kunne begrænse dig.
  God plantning.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Ja det er et dejligt sted, men man skal have penge og plads i haven, så jeg måtte nøjes. Jeg tror aldrig, jeg har kørt med så lidt i bilen ;)
   Tak for det, de er plantet.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Spændende sted og utroligt stort udvalg - der er nu noget ved at komme på en ordentlig planteskole og du og Rikke har sludret både ud og hjem - sådan en dag kan man leve længe på.
  Flotte roser - I har fået regn igen - dejligt for jer.
  De nye buske lyder spændende - du er god til at finde specielle ting.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var et meget spændende sted med et stort udvalg, men selv jeg kan løbe tør for plads i haven. Vi havde en skøn tur, nej hvor vi snakkede, kemien er bare i orden.
   Vi har kun fået lidt regn, men det pynter på roserne.
   Jeg var jo nødt til at erstatte det, jeg havde mistet.
   Knus

   Slet
 6. Hej Lisbeth,
  Sikke spændende ting du har fundet på planteskolen. Jeg skal derop på
  næste tirsdag og hente de træer jeg har bestilt, 14 stk, glæder mig, det er
  et rigtig godt sted at finde specielle træer m.v.
  Hvor ser dine roser dejlige ud, mine har skuffet fælt i år. Har haft besøg af Askjær i eftermiddag, han synes mine rhodoer så godt ud, han var misundelig på min sinogrande. Skal til Claus på torsdag og hente 5 nye rhodoer. Så lidt nyt kommer der i skoven
  God aften til dig
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Jeg tænkte nok, det kunne lokke dig til en kommentar ;) du kan tro, jeg tænkte på dig, vi kørte faktisk lige forbi, men for det første havde vi ikke tid, og for det andet var du nok på arbejde. Jeg havde såmænd tænkt på, om du ikke ville derop samtidig med os. Der er mange specielle træer og buske der, jeg nød også at gå rundt og kigge.
   Spændende med besøg af Askjær, jeg kan godt forstå, at han var misundelig på din sinogrande, det er jeg også :)
   Du må skrive, hvad du køber hos Claus, det er altid spændende at høre, der er også nye ting hos ham, der frister mig, men pladsen mangler jeg.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Noget af en tur, men det ser godt nok ud til at være et spændende sted og hele turen værd. Ja det er svært ikke at forkøbe sig, men kan se at du kunne begrænsningernes kunst :-) skønne ting du købte, den hvide kanelbusk er ret spændende. Hold øje med om den sætter frøkapsler, så kan vi prøve at så. Dejligt at turen også var i godt selskab, og at snakken gik lystigt, nu er I jo også snaksaglige begge to :-)
  Lugning i ørkenbedet er hårdt arbejde, men ikke for at være lyseslukker så kommer der jo nok nyt næste år, syntes at uanset hvor meget umage man gør sig så er ukrudtet altid et skridt foran :-(
  Vinplanten er rigtig fin i sit efterårs dress.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var et spændende sted, og jeg fik det vi kørte efter, det var turen værd :) For en gang skyld begrænsede jeg mig, du kender jo det med pladsen ;) Jeg er også meget spændt på den hvide kanelbusk og holder øje med frøkapsler. Rikke og jeg er nu ikke altid snaksaglige, men når vi er sammen er vi :)
   Jeg er slet ikke i tvivl om, at det hele starter igen, og det venter ikke en gang til næste år :(
   Ja vinplanten har fået en flot farve.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Jeg husker fra CPH-garden 2017 at Kridtvejsplanter faktisk vidste hvad de talte om (!) og havde mange spændende ting - i modsætning til de fleste andre Jespers planteskole var decideret pinlige...
  Alletiders du fik det du ville!
  Calycanthus 'Venus' har jeg kun set en enkelt gang - imponerende - og hvilken duft!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Hvor hyggeligt at høre fra dig igen. Ja Jens fra Kridtvejs Planter har styr på det, ellers kunne han ikke lave så god en forretning, også sønnerne er med i forretningen nu.
   Jeg er så glad for, at Calycanthus Venus havde blomster, der står på sedlen, at den skal blomstre i maj juni. Jeg må have næsen i den i morgen, jeg har nemlig ikke tænkt over duften.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Mon ikke det især er træer og buske, planteskolen har et stort udvalg af. Staudeudvalget er mere begrænset - vi har en halv times kørsel derover, så hvis der skal suppleres med noget, er det tit der, jeg tager hen. Vi har begge de to kanelbuske, og de blomstrer lige nu begge to. Hartlage Wine bliver megastor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg synes faktisk, at de havde ret mange stauder, og træer og buske var der meget af. Ja vi var ikke langt fra jer, da vi kørte derop, jeg kunne kende vejen, så jeg kan godt forstå, at du kører derhen og supplerer op. Min Hartlage Wine var ikke så stor, men den døde så også, den blomstrede i maj, så jeg undrer mig lidt over, at jeres blomstrer nu, men det gjorde den hvide, jeg købte så også.

   Slet
 10. Jeg tor det er bedre I tager jer nogle lange ture til planteskoler, end den "brofaste" løsning, tsk-tsk! Og denne planteskole på Mors ser jo decideret farlig ud. Jeg er meget imponeret over dit beskedne indkøb, for der kunne man jo sagtens være gået helt amok.
  Men sikke nogle eksotiske planter du fik med hjem. Alene navnet på kanelbusken... Håber de vil gro i jeres skønne have!
  Der er rigtigt septemberlys på haven nu. Skarpe kontraster gør det svært at tage gode billeder, men det klarer du fint. Dejligt at se alle rønnebærrene og tjørnen med fugls føde, og flot du kom igennem hele ørkenbedet på én gang. Det er fast arbejde!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja hellere lange ture end en bro, og lige nu hvor vi kan nøjes med en 10´er pr tur, er det ekstra godt. Ja det var farligt, men pladsen i både have og pung er trang :) så jeg klarede at være beskeden for en gang skyld.
   Ja calycalycanthus er et specielt navn.
   Ja med ørkenbedet var det bare nu, da jeg så alle frøene, jeg får stadig øje på flere, dog ikke i dag hvor vi sørme får regn.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Tillykke med de fine køb, Lisbeth! Jeg elsker at besøge planteskoler og få idéer til haven. Vores lokale planteskole her i Asserbo lukkede desværre for få år siden, så vi skal også på en længere tur for at købe planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja men det er også herligt at besøge planteskoler, vi fik heldigvis tid til at se os lidt om, for det kan tage lang tid med så godt et sortiment. Synd jeres planteskole lukkede.

   Slet
 12. Det lyder som en spændende planteskole. Jeg har aldrig været der, men har mange gange kikket på deres hjemmeside.
  Jeg kan se, du har mange rønnebær. Jeg prøvede at lave en aftale med fuglene om, at de skulle gemme rønnebærrene til senere. Men de har ikke hørt efter, og nu er alle træerne tømt for bær.
  Roser bliver ikke mindre smukke af et par regndråber.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er en spændende planteskole, du kommer jo langt omkring for at se haver, du må en tur ind og besøge dem, der er meget at vælge imellem.
   Vi har en del rønnebær endnu, her gemmer fuglene dem nok til senere. :)
   Nej hvis ikke der er for mange regndråber er roserne smukke.
   Hilsen Lisbeth

   Slet