onsdag den 26. september 2018

På tur til Lønbæk Planteskole

Jessica og jeg havde en dejlig tur til Vestjylland i går.  Der skulle købes nye planter til Jessicas have, jeg fulgte bare med som det tynde øl, jeg skulle selvfølgelig ingenting have. Hvordan mon det nu gik, ja det kan du se lidt om sidst i indlægget og mere i morgen.
Her kommer billeder fra Anne Marie og Pers dejlige have:
 Der er mange skønne planter i deres have
 Cornus Controversa i flad form
 jeg mener, dette er en gul syren Syringa emodi Aurea


 Jeg tog billeder af mange smukke træer, men navnene er desværre væk
 Flot bord og bænk
 her inde under var der lavet en hule ved klipning, der har nok været rart at være i sommer, fuglene kunne godt lide det.
 på den anden side var der rhododendron, dem måtte jeg selvfølgelig have et kig på
 R. auriculatum er vokset meget siden jeg sidst så den for 2 år siden
 sikke nogle knopper, den blomstrerde lystigt med hvide blomster i sommer
 Himlens 7 sønner, der var flere i haven
 Anne Marie har ikke mange roser, men denne var ret iøjnefaldende
 Blærenød
 Choisya Aztec Pearl/Mexico treblad
Der er store gamle træer i haven
 desværre er der også honningsvamp i en del af haven, denne magnolia så ikke for godt ud
 honningsvamp breder sig gennem rødderne, et stort smukt hjertetræ gik ud på en måned. Der findes desværre ingen midler, der kan bremse svampen, for to år siden da vi var der, var det slemt, det er desværre blevet meget værre.

 planter der skulle ind til vinter, de var i krukkerja så var der også lige dette spændende sted, nemlig plantesalget, uh det var fristende.
Det var en dejlig dag, og solen skinnede fint det meste af dagen. De havde lovet en del blæst, heldigvis blev det ikke til noget særligt, men køligt var det. Blæsten har vi fået i rigelige mængder i dag i stedet for.
 Til slut en enkelt rose Strawberry Hill
og solnedgangen fra mandag aften.
Jeg skulle som sagt ikke have noget
alligevel sneg disse planter sig ind i bilen, ja det blæser jo en hel del, så potterne væltede rundt.
Derfor er jeg nu gået i gang med at rydde op i staudebedet, væk med mange stauder og ind med nye træer og buske. Det er hårdt arbejde. Der er nemlig en del, der har bredt sig og selvfølgelig er der også kvikgræs og skvalderkål. Stenene var stier i bedet, det hele var groet over dem, så de må væk.
Heldigvis er det ikke koldt i dag, så jeg har holdt ud længe.
Fortsat god blæsende dag.

25 kommentarer:

 1. Det ser ud til at være en dejlig have, I besøgte. Godt, du ikke skulle have noget... så er der ikke så meget at sætte ned ;-)
  Jeg vidste ikke at honningsvamp bredte sig og ødelagde på den måde. Der er da også meget at være nervøs for som haveejer ;-(
  God fornøjelse med plantningen. Her stormer det kun ½ pelikan. I formiddags var det 1½.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Den have er bestemt et besøg værd, der er bare lige det, at man kommer til at købe noget, når man er der, men jeg kan anbefale et besøg :)
   Jo honningsvamp er noget fælt noget, jeg har læst om det hos en anden blogger, som nu ikke er aktiv mere, jeg tror heller ikke, svampen er det ;) Ja der er rigtig meget at være nervøs for.
   Jeg synes stadig, det blæser 1½ pelikan hos os, så I er heldige.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth!

  Fniss...såklart du inte skulle ha något jag gissar att du är glad ändå för att du trotsade ditt löfte och några fina plantor fick följa med dig hem.

  En vacker trädgård men så synd att honungsskivlingen invaderat planteringen.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Nej den gik ikke, men jeg havde nok heller ikke forventet det, dog skulle jeg kun have to planter. Jeg er bestemt glad for det, jeg fik med hjem.
   Ja det er en vacker trädgård, bare så ærgerligt med honningsvampen.
   Kram

   Slet
 3. Tak for de fine billeder fra vores have og jeres hyggelige besøg.Her er vejret helt tosset i dag, så jeg sidder ved plantebestilling i dag. Lidt nyt skal jo prøvet i små antal.Plantelisten er lige kommet fra Arborealis, Holland, så der savles....
  Hilsen Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Anne Marie
   Det er godt, jeg en gang imellem kan få en slæbt med op til jer, så jeg kan nyde haven endnu en gang. Ja det er bestemt ikke udevejr i dag, det var en heldig dag, vi valgte til at besøge jer.
   Ja så må du savle lidt, lige som vi gjorde i går. Allerede på hjemvejen fandt Jessica ud af, at hun havde købt for lidt :) sådan går det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Så flott hage du besøkte! Selvfølgelig skulle du ikke ha noe ;)
  Det lyder meget kjent, og det er merkelig hvordan de sniker seg inn i bilen... Nydelig solnedgang!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er en flot have, nej vi skal aldrig have noget, men alligevel bliver bilen på en eller anden mærkelig måde fyldt op ;) Det kender alle havefolk vist.
   Klem

   Slet
 5. Det er mærkelig som visse planter har det med at snige sig ind i biler, fnis.
  Det mørke træ på øverste billede har da en herlig facon, er det en hængende blodbøg.
  Jeg har hørt om både have og planteskole, begge bliver rost til skyerne. Og dine billeder viser osse en super spændende have. Den gad jeg godt besøge engang. Meen det tyder på det er lidt "farlig". Appro, "farlig" den visning til Staudestedet du gav mig forleden, er da den rene slikbutik av av, jeg har lige taget et hurtigt kik, men den skal studeres meget. Manden min er ved at få nervøse trækninger, hvergang jeg nævner havesider, hihi.
  Hilsner Gunvor


  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja vi forstår slet ikke, hvordan det går til, men pludselig er de inde i bilen. Det er et dejligt sted at komme, det kan anbefales. Ja det er en hængende blodbøg, så flot.
   Nå du fik kigget lidt på Staudestedet, det var godt, så må manden din have nervøse trækninger et stykke tid :) og du må glæde dig til en sending.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Alletiders med den slags udflugter og godt du fik noget med hjem!
  Vi får jo nok at høre hvad imorgen?
  Alletiders at vi Danmark har enkelte sådanne plantespecialister og planteskoler der ved så meget om netop det de har med at gøre!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er rart med sådan en udflugt, som var noget bedre end den sidste, jeg var på.
   Jeg skal nok skrive i morgen om de spændende planter, jeg fik med hjem.
   Ja det er rigtig godt, men jeg er lidt bekymret for, at den race snart ved uddø, dem der ved så meget er ved at være oppe i alderen.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Dejlig tur I var på og sikke en flot have de har hos Lønbæks - dejlige billeder. Selvfølgelig skulle du da have noget med hjem. Hvilke stauder fjerner du mon for at få plads til de nye planter? Det lyder godt nok ikke rart med den honningsvamp, stakkels Annemarie.
  Smuk solnedgang :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var en skøn tur, altid en fornøjelse at komme op og se Lønbæk haven. Det var svært ikke at tage noget med hjem. Jeg fjernede gule iris i bunkevis, frøstjerner og lidt geranier.
   Ja det er ikke sjovt med den honningsvamp, når de har så mange fine gamle træer og buske.
   Tak for det :)
   Knus

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Det ser godt nok dejligt ud hos Lønbæk, et rigtig slaraffenland og ja det tynde øl kan der da godt være promiller i :-) det kunne da heller ikke blive ved med at gå godt, det med at du ikke skulle have noget.
  Ja så må der graves og fjernes så der kan blive plads til alle herlighederne. Mon ikke vi får en præsentation at de enkelte planter, når du får dem plantet.
  Nej koldt har det som sådan ikke været, men her har det da blæst en halv pelikan idag og ikke særligt attraktivt at være ude i, hvis der ikke var læ.
  Smuk solnedgang.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der er også dejligt, men det var nu meget godt, det ikke var i dag, vi var af sted, da var der vist ikke meget solskin, det gør nu alting lidt kønnere.
   Jo I skal nok få en præsentation i morgen.
   Det har blæst alt for meget i dag, men det glemte jeg helt, når jeg gravede, koldt var det ikke, jeg kunne godt holde varmen :)
   Tak for det og i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Altid dejligt at være på inspirerende besøg.
  Puha den sygdom med vampe kender jeg slet ikke og vil håbe jeg aldrig mere møder. Det var da forfærdeligt.
  Er total vild med den mur der er lavet af træerne. Det ser fantastisk ud.

  Smuk dag på Samsø. Her står ned i stænger
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det er skønt at komme ud og se andre haver.
   Honningsvamp er ikke en plante man ønsker at få ind i sin have.
   Ja det er rigtig flot. Regn har vi heldigvis ikke endnu.
   Knus

   Slet
 10. Hyggeligt at I også havde tid til havevandring. Problemet med Anne Maries planter er ikke kun, at de frister, men også at de kræver en del plads, i hvert fald mange af dem.

  SvarSlet
 11. Hej Marie
  Ja det var hyggeligt, men var lige ved at blive for længe, Anne Marie er god til at fortælle :) Du har helt ret, pludselig er de store og kræver meget mere plads end, da vi satte dem.

  SvarSlet
 12. endelig fik jeg set noget af deres have - dejligt :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt, du må en tur derop, selvom det er farligt :)

   Slet
 13. Tak for rundturen:) Du har taget mange gode billeder fra deres fantastiske sted, som jeg besøgte i foråret. Det er et fristende sted mht indkøb, og jeg købte også nogle planter, bl.a. også blå farvebælg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Susanne
   Ja det er et fantastisk sted og meget fristende. Man kan næsten ikke lade være med at købe noget. Jeg er spændt på den blå farvebælg.
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Hi Guys this is very wonderful site.I am very likely to this site.i have more information from this site thanks for sharing
  หนังใหม่

  SvarSlet