onsdag den 27. juni 2018

Hverdag igen

Solen skinner fra en skyfri himmel, det blæser en let udtørrende brise, og familien er nu på vej hjem. Vi har nydt et par dage i hinandens selskab, nu er huset stille og alt ved det gamle.
 også vores plæne er nu ved at være ramt af tørken
Papegøjebusken er allerede ved at få efterårsfarver

 heldigvis er det stadig grønt i skyggen
Billederne er alle taget i søndags, siden da har det været meget varmt og er det stadig, derfor står roserne ikke længere så flot, de trænger også til at blive puslet om, allermest trænger de til vand, det får de så ikke, den første er næsten død, det er Augusta Louise, jeg krydser fingre for, at resten klarer sig. Jeg tror ikke på, at vandet når ned, hvor det skal, selvom vi påbegynder vanding nu, der skal i hvert fald meget vand til.
Rosenbedene i søndags:Lovely Green er sprunget ud, det er ikke ofte, jeg har set det.

Vi har hygget med disse to skønne unger og deres forældre.
Nu må jeg i haven. Fortsat god dag til jer

21 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Den tørke sætter sit præg på det hele!
  Før afgang har jeg Beskåret de roser der er mest udsat og fjernet blomster og knopper fra de andre, så håber jeg de klarer sig.
  Og nu er der pludselig regn i prógnoserne igen....?
  Min lovely green er også sprunget ud - den er nok glad for varmen:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det må man sige, man bliver så trist af at gå rundt derude og se, hvordan det hele hænger med hovedet. Det er sikkert fornuftigt at fjerne både blomster og knopper, men en svær beslutning.
   Der er ikke lovet noget regn her, jeg tror heller ikke på det.
   Ja der er flere roser, der er glade for varmen, som ikke plejer at være gode til at blomstre ret meget, ironisk nok må de bøje sig for for meget varme. Min Lovely Green står i skygge.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Søndagsbillederne viser jo ikke tegn på tørke, tværtimod. Roserne elsker varmen, men tåler ikke tørke, det er ikke nemt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Efter søndagen blev det rigtig varmt, og i dag er der en del vind, så roserne hænger slemt med hovedet, nej det er ikke nemt, heldigvis skal vi ikke leve af det.

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Skjønne barnebarn! Jeg har passet mitt eldste barnebarn på nesten 7 år i dag, og vi har arbeidet i hagen :)
  Rosene dine vil nok lide meget hvis det ikke kommer noe regn. Jeg føler med deg!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Dejligt at du har kunne passe dit ældste barnebarn i haven, det er så hyggeligt :)
   Ja det er jeg desværre også bange for. Tak.
   Klem

   Slet
 4. Good evening Lisbeth
  No water but your garden still looks beautiful. The drought becomes a little tragic.what a beautiful grandchildren you have.
  Rosehugs marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening Marijke
   Thank you I am lucky with my garden, but it is very dry, I have watered all night.
   Thank you I am lucky with my grandchildren too.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 5. Herlige unger de to..
  Din have ser da rimelig grøn ud trods tørken. men det forandrer sig vel dag for dag? Vores græs er totalt visnet men mælkebøtterne er stadig grønne, træls. Og jeg tror mine alstilbe er smuttet, de ser meget tørre ud, måske hvis der kommer regn inden for en overskuelig tid skyder de forhåbentlig igen. Èn ting er sikkert, vi kan se hvilke planter der er ekstra tørketolerent.
  tørkehilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor
   Ja det ses ikke på mine billeder, men jeg har vandet hele aftenen, igen og igen finder jeg planter, der hænger med hovedet. Astilber er bestemt ikke tørketålende, men de kommer som regel igen året efter, det er en god ting. Ja der er desværre ikke så mange tørketålende i min have lige nu.
   Tørkehilsener tilbage.

   Slet
 6. Halløj fru Høneballe
  Det er trist med tørken. Men tror vi må indrette os efter svingende vejr.
  Sidst vi(i området af Langå) oplevede sådan en tørke var i 1992, husker det tydeligt for ventede nr to, og byggede en faldefærdig rønne om, der var end ikke lokum eller varmt vand ;-)
  Men det er dejlige billeder, fra jeres smukke have, du viser fra i søndags. Men de to sidste billeder hitter altså her...uhh hvor er det et par dejlige unger<3
  God aften
  KNUSER fra fru Nielsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Halløj fru Nielsen
   Sikken en opmuntring at høre fra dig, ja du har nok ret, vi må indrette os efter det svingende vejr. Jeg husker godt, at det var meget varmt i 1992, men den gang var jeg ikke haveinteresseret.
   Tak for det, ja de to små er bare skønne <3
   God aften
   og Knuser tilbage fra fru Høneballe

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Det er nogle fantastisk smukke rosenbilleder, du viser, og det er trist at tænke på, at de lider og lider. Jeg krydser fingre med dig.
  Her opdagede jeg i dag, at min lille røde eg, der er podet på en stamme, har brune blade. Jeg har vandet og håber nu det bedste. Det er noget værre noget. Men sikke morgener og aftener ;-)
  Ungerne er skønne og ser i hvert fald ud til at trives :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Tak skal du have, ja der er heldigvis smukke roser imellem, men jeg kan se, at de lider, men jeg har travlt med at holde liv i rhodoerne, så kan jeg lære det.
   Øv så trist med din lille røde eg, lad os håbe det meste klarer sig.
   Ja morgen og aften er fantastisk i disse dage.
   Ungerne lider heldigvis ikke under tørken :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja jeg kan næsten høre stilheden :-) tænker at der har været godt gang i den med sådan et par dejlige unger. Desværre er det hele bare blevet endnu mere tørt. Her er der blevet vandet det meste af de sidste par aftener, det tager jo sin tid at bære vandkander og trække slangen rundt i haven, men intet i samligning med dit.
  Nej det er nok ikke nemt at få vand ned til rosernes rødder nu, måske du ligesom kan grave ned ved siden af Auguste Louise og tilføre noget vand den vej så hun ikke dør helt. En rose der tydeligvis nyder sommeren er Lovely Green, her har den heller ikke været så udsprunget i blomsten før.
  Ja tørt er det men billederne fra søndag ser dejlig frodige ud.
  Det har også været nogle drøje dage på arbejde ja som man siger "de fede må svede" :-)) De tynde har nu nok haft det ligedan.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  PS: En rigtig fin video Per har lagt op af haven og roserne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det kunne vi også, men det var nu dejligt at have besøg af dem. Ja det hele er frygtelig tørt, så vi slæber rundt med vandkander og slanger, kedeligt arbejde, som Anton sagde, han er jo også hårdt ramt.
   Det kan godt være, jeg skal prøve at redde Augusta Louise på den måde, men den ser ret vissen ud, jeg kan heldigvis købe en ny hos Anton. Ja Lovely Green er virkelig fin i år.
   På afstand ser det hele frodigt ud, men tæt på er meget i en sørgelig forfatning.
   Det har nok ikke været sjovt at være på arbejde i denne tid. ja mon ikke alle sveder i disse dage tykke såvel som tynde.
   Tak ja jeg var glad for, at Per lagde den video ind på gruppen :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Skønne billeder fra dine smukke rosenbede, der bare ser helt overdådige ud med så mange blomster og knopper. Ja, tørken vil vi gerne af med, men de lover solskin og varme den næste måned, så det kommer nok ikke til at ske med det første. Øv, hvor ærgerligt med Augusta Louise! Vi må glæde os over det, der trives - andet er der nok ikke at gøre ved. Trives gær heldigvis dine børnebørn - hvor er de bare søde 😊 Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda
   Ja endnu ser det fint ud med roserne, man skal bare ikke gå rundt derude midt på dagen, for så er det lidt trist at se på. Træerne er ved at hænge, det er trist med tørken, men vi kan ikke gøre noget ved det.
   Ja børnebørnene er glade og tilpas, de er ikke generet af tørken :)
   Dejlig dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Skønne unger og lækre roser.

  Dejligt med familiebesøg, det giver et andet indhold i dagene.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak for det, ja det er dejligt med familiebesøg.
   Knus

   Slet
 11. Härliga sommarbilder hela vägen Lisbeth! :) Och charmiga barnbarn också. Jag funderar på ett namn... Du har en buske som blommar likt Corylopsis men som heter något annat. Den blommar på bar kvist om jag minns rätt och jag tror den doftar. Tveksamt härdig åtminstone hos mig. Men jag ska spana när jag kommer till specialplanskolan - bara jag kommer ihåg namnet. Hoppas du kan hjälpa mig har för mig det börjar på 'C'.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet