tirsdag den 14. maj 2013

Rhododendronbilleder og blogtræf 25.5.

Vi fik ca. 4 mm igen i morges, det var dejligt, nu er det til at arbejde med jorden igen. Solen har skinnet siden kl. 10, lidt køligt blæsende er det, men et ok vejr.
I dag er der 11 dage til blogtræf hos mig, kun to har meldt sig til, er der ikke flere, som har tid og lyst til at komme over og se min have, når alle rhodoerne blomstrer? Lene fra bloggen Bedstemorshave og Birgitte fra bloggen Birgitte på nettet tager turen herover. Hvis andre har lyst er der plads i bilen til 2 mere. Hvis man kommer syd fra eller vest fra, kan man nøjes med at køre til Hou og tage plads i Lenes bil. Det vil koste ca. 200 kr. t/r, det er da en god mulighed at få bilen fyldt op og komme billigt herover. Tænk over det, alle er velkomne. Jeg ved, at de fleste helst vil se roser denne gang, men derfor kan jeg jo godt lokke lidt :)
Se bare her, hvad I kan få at se, hvis I tager turen d. 25.5.
 R. China med kæmpeknopper er helt sikkert i fuldt flor til den tid.
 Til Anne Mette (Cugina) denne her er Cunninghams White
 R. Great Dane
 R. Jacksonii
 R. Lilly Dance har også kæmpe knopper

 R. Orbiculare med en speciel blomst og specielle runde blade
R. Tholasma stod så smuk med regndråber i morges
Der er mange flere i blomst 25.5.
R. Linearifolia står i en krukke, hele vinteren har den stået i pavillionen. Den er lidt speciel, men meget sød, synes jeg.
 Sådan ser min magnolia ud nu. Der er kun knopper i den ene side, sandsynligvis fordi den står på et vindomsust hjørne.
men knopperne er jo smukke alligevel
Det store moreltræ står i fuldt flor
Rosenmandlen kommer langsomt
Hundetand/Erythronium står flot endnu, den har blomstret længe
 Trillium Sessile
og Trillium grandiflorum Plenum
Om det så er påskeklokkerne/Helleborus så kommer de stadig med nye knopper
Den trådbladede kastanie er så smuk i modlys, ved siden af står Buddleja Alternifolia, en anderledes sommerfuglebusk, som snart blomstrer.
og også den magnoliabladede pil står ved siden af
Et solskinsbillede mere til Anne Mette :)
Sådan ser min udsigt her fra computeren ud nu, den gule Philadelphus lyser smukt op midt i det hele til langt ind i tusmørket.

hvor solen endnu en gang optrådte for kameraet i aftes.
Fortsat god dag


32 kommentarer:

 1. Tak sødeste Lisbeth, jeg kan aldrig få nok af Samsøs sol, specielt ikke når den den skinner på Hønneballehaven og man slet ikke når man, hvis man ser godt efter, kan se små spor efter en alfefest. De bor godt der, i jeres have. Linearifolia, det er da lige før den kan få mig til at investere i endnu en rhodo ;) knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Linearifolia har du vist også købt et hemmeligt sted :) Det er nok også bedst sådan, men fin er den nu altså, rigtig fin....

   Slet
  2. Selv tak Anne Mette
   Det glæder mig at jeg kan sende noget af Samsø sol til dig, ja alferne gemmer sig her hist og pist :) men vi to kan se dem.
   Linearifolium kan du nok kun få her http://www.rhodobutik.dk/shop/search-1.html?keyword=linearifolium
   det er ikke hemmeligt, men du kan bestille og hente næste gang, du skal til jydeland. Du kan også få den sendt. De har lukket i juli og august, så det skal være før da, hvis du vil besøge dem.
   Det hemmelige sted, hvor jeg har købt det andet, ønsker ikke omtale, det er derfor, det er hemmeligt :)
   Knus Lisbeth

   Slet
  3. Det ser ud til at den er udsolgt lige nu, det er nok meget godt, selv om jeg godt nok er småforelsket, Det er lidt dyrt, hvis man bare skal have sendt en enkelt. Tørring ligger desværre meget udenfor vores jydelands rute og den er i forvejen rigeligt presset efterhånden som niecer og nevøer bliver gift og får børn. Jeg er den yngste af flokken og var 12, da jeg blev moster første gang :)
   Nogen gange må man vente på noget godt og mon ikke jeg får fingre i den en dag, det tror jeg, for den er lige mig ;) kh AM

   Slet
  4. God morgen Anne Mette
   Du er tidligt oppe :) Er den udsolgt - det må jeg lige finde ud af, jeg skal tilfældigvis derover i dag :)
   Jeg kan godt se, at det ikke er nemt at nå, når der er så mange, der skal besøges, når I er i Jylland.
   Hvis jeg nu kan få fat i den, kunne jeg jo købe den og sende den med nogen andre hjem til dig d. 29.6. Hvis det kan bruges, må du sende mig en sms på 61771928. Jeg når nok ikke at se dit svar her.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 2. Det er egentlig utroligt, så lang sæson juleroserne har. Jeg synes også de er fine, når de står med svulmende frøkapsler.

  Det er helt bestemt tillokkende med et besøg i din have, men det kan slet ikke passe ind i vores planer, så jeg nøjes med at ønske Jer en god dag og ellers kigge med her fra sidelinien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja de har en lang sæson de juleroser, men nogen af mine har stadig nye knopper i udspring, det er da imponerende.
   Det er ærgerligt, at det ikke kan passe ind i jeres planter, og den 29.6. heller ikke?
   Mon vi ses i Kolding i år igen? Jeg kommer i hvert fald.

   Slet
 3. Fin reklame for blogtræffet; men vi skal til 70 års fødselsdag den dag - er ellers glad for rhododendron. Juleroserne er nok alligevel blevet hæmmet af den lange vinter. Vi har nemlig også en fin blomstring lige nu; men det er, som om deres tid har været, og der er mange andre blomster, man er mere obs på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja man kan jo ikke være mere end et sted, så det kan heller ikke blive denne gang, I kommer. I er selvfølgelig også velkomne d. 29.6.
   Jeg synes stadig jeg lægger mærke til juleroserne, som står så strunke og efterhånden har stået længe med deres fine farver.

   Slet
  2. Dejlige billeder! Og hyggeligt at du lægger have til blogtræf! Jeg håber stadig at kikke inden for i løbet af sommeren. Jeg har en sygdom der gør det svært for mig at planlægge. Så jeg skriver bare pludselig en mail og spørger om du er hjemme et par dage senere ... Er rosenmandlen hårdfør, eller pakker du den ind om vinteren?

   Slet
  3. Tak Nana. Ja det er dejligt med blogtræf, men det kniber med at få nogen til at komme første gang. Så bliver der hyggeligere rundtur til dem, der kommer. Du får også særlig rundtur, når du kommer. Jeg har læst om din sygdom hos Katy, du siger bare til, så finder vi ud af det.
   Rosenmandlen er hårdfør, jeg pakker den ikke ind.

   Slet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Godaften Lisbeth.Nu er der ved at være godt gang i blomstringen af alle dine smukke rhodoer.
  Min magnolie er ved at være slut og mit rosenmandeltrø er også ved at takke af.
  Men dejlig med moreltræet.......det har så smukke blomster.Og snart kommer æbletræerne med deres dejlige blomster.Ja! maj måned har meget at byde på.
  Meget smukt billed af din pavillion med det fine bed-God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja nu begynder der at ske noget. Her er jeg rigtig blevet bagefter, når min magnolia før er sprunget ud nu, og rosenmandlen ikke en gang er, det er sjovt, når jeg ellers var foran. Så må du nyde mine billeder nu. Ja og så er der jo snart alle frugttræerne, dem nyder vi også.
   Tak skal du have, ja staudebedet er fint nu med alle de gule blomster.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth. Det bliver spændende at se det hele IRL hvor rhodoerne er på deres højeste. Det glæder jeg mig til. Jeg er godt nok imponeret over at du kan huske alle de plantenavne. Jeg synes, det er svært og må bruge papir og blyant! Jeg håber, vejret viser sig fra sin bedste side, når vi kommer, det er så ærgerligt hvis det regner og blæser! Men vi tager selvfølgelig tøj på efter omstændighederne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det lader ikke til, at der kommer andet end jer to, så kan vi rigtig sludre og kigge på planterne. Jeg kan huske langt de fleste navne på mine rhodoer og roser, men stauderne kniber det med.
   Vi krydser fingre for godt vejr den 25. så I rigti kan nyde min have.

   Slet
 7. Og jeg der synes min egen have er sprunget så meget ud :-) .... mine cunninghams white står endnu blot med knopper! Dejligt at se alt den blomstring hos dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Jeg har også et par Cunninghams White, som ikke er sprunget ud endnu. Sjovt nok står de mod syd, den jeg viser, står mod vest. Hvad med dig Lone, du har ikke langt til færgen, har du ikke tid/lyst til en tur til Samsø d. 25.5.?

   Slet
 8. Du har mange smukke blomster at vise frem.
  Ønsker jer en god blogtræf.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase ja lad os håbe, at det bliver godt.
   Mon vi ses i Kolding?
   Selv tak og i lige måde.

   Slet
 9. Ja nu er min Cunninghams også udsprunget! Den R. Linearifolia er da helt fantastisk. Er den ikke hårdfør siden den har stået i pavillionen?
  Jeg håber, der er flere der finder vej til Høneballehaven for den er bestemt et besøg værd. Men de kommer så senere i år og ser roser. Det er jo også en varmere tid. Men sidst vi var på Samsø, var det dejligt vejr. I år er det altså noget koldere.
  Smuk solnedgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja nu kommer Cunnighams White rundt omkring, det er ikke for tidligt. Ja det glemte jeg at skrive til Anne Mette. Linearifolia er ikke hårdfør, jeg har købt den for at den kunne stå i pavillionen om vinteren, den er ret sød, jeg er også glad for den.
   Jeg tror ikke rigtig på, at jeg får lokket flere, men pyt så får de to mere for pengene :) Til gengæld bliver der et mylder d. 29.6., det er jo også fint. Ja du har ret, det er noget køligere i år. På søndag er det et år siden, I var her.
   Tak

   Slet
 10. uha det hele ser godt ud, jeg vil ønske din et rigtigt godt blogtræf

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth, hvor er din rosenmandel smuk :) hvor gammel er den ? min er fra sidste år og frosten havde desværre været lidt hård ved i den i vinter, så den er blevet studset lidt.
  Din Magnolie er nu også smuk..det er bare synd den står og der og er så vindomsust.
  Men den viser sig trodsalt alligevel i sit fineste skrud.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja min rosenmandel er smuk, den er knap 10 år gammel. Jeg har heldigvis ikke prøvet, at den ikke kunne lide frost, men det fryser jo heller ikke så hårdt hos os.
   Ja det er ærgerligt med magnoliaen, men den er flyttet en gang, så vi tør ikke prøve igen. Heldigvis blomstrer den mere og mere for hvert år.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 12. Din have er nu fin :) og det er egentligt utroligt at Rhodedendron kan være så ens og alligevel forskelligt.

  Jeg håber du får et rigtigt hyggeligt træf. Jeg er sikker på det ville være en oplevelse.

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Tak skal du have, ja rhodoer er ens og dog så forskellige. Det er det, der er det spændende.
   Ærgerligt at du ikke har bil, det passede ellers lige for dig at hoppe med i bilen herover.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 13. Kære Lisbeth.
  Flotte billeder og skønne rhodoer, og billedet med din pavillon er da bare så smukt.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have - ja sol i haven ser godt ud.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth.
  Du lokker med mange dejlige rhodoer og alt det andet smukke, men jeg skal til 70 års fødselsdag d. 25.5. Håber der er flere der lægger vejen forbi.
  Må I få en dejlig dag!
  L;o)tte

  SvarSlet