mandag den 4. december 2023

Stadig vinter

 og dermed flere snebilleder. Vi må nyde sneen så længe, vi har den lige ude for døren. Det blæser en del og er blevet koldere, men de lover mildere vejr, derfor er der lidt flere snebilleder :

Juletræerne er pyntet godt op
og haven med
fuglehuset som Mr. M. har lavet er også fyldt med sne
og træerne er smukke med al sneen, som ligger på den helt rigtige måde, det er længe siden, vi har set det, så vi nyder det i den grad
Kirken er ikke så synlig på grund af snebygerne
men når solen er på vej ned, bliver det igen et smukt syn

udsigten ud mod vejen, da vi flyttede ind, var der et stort vildnis her. 
det er blevet bedre og sneen dækker resten
udsigten fra haven
og de store sten med en smuk baggrund
sølvlys tynget til jorden af sneen

vinduet ud mod vejen, en figur fra mit barndomshjem kigger ud. Lanternerne fik vi af Per og Signe, da vi flyttede ind. 
desværre er det tøvejr nu, til gengæld er det til at gå tur nu
I går gik vi en tur af Rødebro

her er mange interesserede heste her omkring

Solen på vej ned, et smukt motiv
Vores hus en vinterdag
med sol i vinduerne
det er koldt
Heldigvis kan vi også nyde haven fra tv stolen. 

Nu må vi se, hvor længe vinteren bliver ved. Kør forsigtigt på vejene og hav en rigtig god uge. 


14 kommentarer:

 1. Snebilleder er så smukke og så længe sneen ligger på grenene er det ekstra fint. I dag har det dog blæst lidt så meget er drysset af. Og det har føltes mere koldt og surt end de dage der var hårde frost og sol.
  Det er om at gemme vinterskønheden til den tid hvor vinteren bliver grå, sur og snasket igen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja snebilleder er smukke, men nu er det fine ved at være væk, fordi det så småt er ved at tø, så er det ikke smukt mere. Gad vide om vi får mere i vinter, vi har i hvert fald nydt det, vi har fået nu, så må vi se.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Her har vi stadigvæk frostgrader, men vi nærmer os nul. Fint billede af marken med juletræer. De er normalt ret uinteressante og ensformige, men sneen giver dem noget dybde og noget kontrast.

  SvarSlet
 3. Hej Marie
  Ja jeg kan se, at der bliver tø i det meste af landet, vi må se, hvad der sker. Ja tænk at sådan en masse juletræer kan blive interessante med lidt sne.

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth,
  Det er vist længe siden I har oplevet så meget sne og frost som i år, det er lige lidt lunere på Samsø, men det har været fuldstændig fantastisk at gå ude i og for den sags skyld sidde indenfor og kigge ud.
  Nu er der vinterdæk på bilen så nu er der ingen problemer med at køre selv om det er meget fedtet på vejene. Jeg har mange gange bare stået stille og nydt synet af landskabet når jeg er ude med Zulu, han fryser poterne og er ikke vild med at gå længere end til stakladen. Fuglene er sultne i det vejr, men heldigvis har rhodoerne det bedre under et tykt lag sne, og de planter som står i potting shed har det helt fint selv om temperaturen viser - grader men jeg er glad for alt det lys som kan komme ind.
  Jens Christian kommer hjem om 14 dage og bliver til 2/1/24 det bliver dejligt, ellers gør jeg ikke meget ud af December mht pyntning jeg er jo ikke til jul, men glæder mig allerede til et nyt haveår som snart begynder.
  Ha en god dag og pas godt på derude.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja det er længe siden, vi har oplevet frost og sne, det var der ikke meget af på Samsø, da vi boede der, til gengæld har de meget mere nu, det var ligesom med regnen åbenbart.
   Vi er glade for at høre, at der nu er vinterdæk på din bil, så kan du igen komme ud at køre. Ja jeg nyder også at gå rundt i det snedækkede landskab, selvom det nu blæser og er koldt. Jeg børster sneen af rhodoerne, når det er tøvejr, men mine er kun små, så det går nok. Der er ingen knopper i i år, kun i de løvfældende.
   Jeg tænkte nok, at Jens Christian var rejst igen, men så må I glæde jer til hinandens selskab til jul. Nej jeg er heller ikke til jul, men I kan da nyde den med god mad og samværet. Bent og jeg er alene indtil 2. juledag, hvor de kommer hjem til julefrokost.
   Tak i lige måde og pas på dig også.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Ja, det er godt vi fik oplevet et ordentligt snevejr, og det pynter jo enormt i haven, når det ligger på hver eneste kvist. Navnlig billederne med solstrejf er flotte - alene de fine sølvlys, som virkelig lever op til deres navn. Nu svinder sneen stille og roligt og det må vi tage med, men sikke et dejligt lys det giver!

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sne pynter i haven. Det er blevet lidt mere blæsende. Ja godt jeg ikke har klippet sølvlys ned endnu. Det er meget stille og roligt, at sneen forsvinder, men sol på sneen er smukt.
   Knus

   Slet
 6. Sne er vidunderlig smuk, når den 1) er færdig med at falde og 2) har sol på sig 🙂

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det er den, men når den bliver til snavs og sjap, må det gerne gå hurtigt med at forsvinde. Vi må se, hvor længe, vi får lov at beholde den.

   Slet
 7. Flotte snebilleder du har taget. Mange fine motiver med et lag sne på.

  SvarSlet
 8. Tak Sydney
  Nu er det til gengæld blæsende og slet ikke smukt, sådan går det jo med tøvejr.

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth
  Der er vidst kun et at sige her: Wow hvor er det smukt. Det har været med at nyde det for tøvejret er så småt igang. Nu hvor vejene er ryddet og farbare så måtte det ellers godt blive liggende. Det trælse blæsevejr er desværre også tilbage :-( det har ellers været så dejligt stille, om end noget koldt, men det har heldigvis været varmt indendøre.
  Skulle lige se håndboldkamp så det blev lidt sent, mon ikke den også har stået på bold hos jer, mener at huske at Bent gerne vil se håndbold :-)
  God nat herfra
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har været SÅ smukt, men det er overstået nu, selvom det ikke fryser, har blæsten gjort det koldt. Jeg har planlagt en indedag i dag.
   Ja her har også været håndbold, Bent er vild med at se det, han sidder ovenpå, så jeg slipper. Det er er en god ting med to fjernsyn og to etager, han har sin lille hule deroppe. Så kan jeg se noget andet.
   God dag til dig.
   Knus

   Slet