søndag den 24. maj 2020

Skovkig, rhododendron og nattergalesang

Der er rigtig meget i blomst nu, derfor har jeg taget billeder i skoven, motiverne står så flot, jeg fryder mig hver gang, jeg går der over det smukke syn. Mon ikke du har lyst til at gå med på turen.
Men hvad så med nattergalen:
Jo på min morgentur lørdag morgen hørte jeg den synge, den sad oppe i denne pil, selvfølgelig kunne jeg ikke se den, til gengæld kunne jeg høre den, højt og tydeligt lød det gennem hele plantagen. Vi har en gang haft den lige ved siden af vores i hus i "Bents skov", men der er ikke vådt nok derinde, så den har fundet andre græsgange. Det er e stor oplevelse at høre alle dens mange forskellige lyde.
Rhododendron:
 Nordbedet forrest R. Blue Peter
 også her, bagved gror R. Gundula
de ligner hinanden en hel del
 R. Alexis blev flyttet i vinter, den der stod ved siden af  blev også flyttet, nu er der bedre plads.
også R Robert Seleger er blevet flyttet, han har det meget bedre her.
 R. Blaue Jungs
 R. Bluebell er ikke spor blå, men den har flotte knopper og blomster
 R. Bolkens Laura
 R. Catawbiense Alba
 R. Joan Lesley Hammond
 R. kiusianum
R. Peggy er helt fantastisk med den mørke ganeplet. 
Nyssa sylvatica/Tupelo træet har fået nyt flot løv
 Flotte lys på fyrretræerne, rosen Constance Spry gror op af den og et hjortetakstræ
 Himalayacederen er efterhånden blevet ret høj
 Hostaerne står flot nu
Der er masser af snegle oppe i byen, men her har jeg kun set vinbjergsnegle, de kom frem efter regnen i fredags, 8 mm blev det til, ikke meget, det er snart tørret væk igen af meget vind og sol i går. I dag er det gråt og blæsende.
Fredag var vi i Nordby og gik en lille tur, den var ikke særligt lang, for Theodor ville have is, det kunne ikke vente. Men se nu her:
Der var flere udsprungne roser, jeg har dog endnu kun knopper, til gengæld er der mange. Måske er det snart tiden at planlægge et blogtræf. Hvad siger I til det??? Jeg vil rigtig gerne høre jeres mening om det. Har du lyst til en tur herover, så giv mig en briefing her i en kommentar. Den 20. eller d. 27 juni er mine forslag til besøg.
Så er her igen stille, familien er rejst hjem igen.
Vi har hygget os - både børn og voksne.
I må have en dejlig søndag 

24 kommentarer:

 1. Det er et sandt paradis, du tager os med rundt i. På min to-do liste for i dag står der, at jeg skal knække lys på fyrretræsbuske, som skal holdes nede i vækst

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak - ja hvad skulle vi gøre uden vores paradishaver, vi har alle et paradis, hvis vi kan lide haver. Ja jeg burde også i gang med at knække lys af fyrretræerne, men det er ikke nemt at nå det hele.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Nydelige rhodoer hos deg! Blue Peter er en av mine favoritter, for fargen er så fin på den.
  God søndag, klem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Tak for det, Blue Peter er hårdfør, så hvis du ikke har den, må du have bud efter en ny sending :)
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 3. Det må være fantastisk lige nu, med rhodoer som højdepunkt. Og inden vi får set os om, overtager alle dine roser. Faktisk ret genialt.
  Hvor dejligt med familiebesøg, det har vi godt nok trængt til.
  Jeg jublede over blogtræf og kastede mig ind i kalenderen.... men selv om den har været (næsten) tom de sidste par måneder, så er lige netop de to datoer optaget. Håber mange andre har mulighed for at komme.
  Haveknus fra mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det er fantastisk nu, du er velkommen til en tur både nu, og når roserne kommer. Vi må finde en dato, hvor du kan? hvornår mon. Det kunne være så hyggeligt at få besøg igen, lad os nu se, intet er fastlagt endnu. Jeg tænker bare, det er et godt tidspunkt for at se roser i blomst.
   Vi finder ud af det
   Haveknus

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Hvor dejligt med nattergalesang på morgenturen - ikke noget at sige til, at H.C. Andersen måtte skrive et eventyr om dens smukke sang. Helt fantastisk er det jo også at komme med på rhodotur rundt i din have, og Nordbedet ser som altid helt forrygende ud. Blue Peter er jo også en af mine favoritter, men det er efterhånden svært at have en favorit med alle de skønheder, du viser. Her fik vi en del regn fredag - 28 mm blev det til, og det var tiltrængt! Jeg kan ligefrem se, at planterne er vokset. Heller ingen udsprungne roser her, men det er tæt på enkelte steder. Dejligt med familiebesøg 😊
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er en herlig oplevelse med nattergalen, jeg hørte den igen til morgen. En rhodotur nu er ikke så tosset, jeg har svært vil at tilgodese dem alle, når jeg tager billeder, der er jo også meget andet. Ja nu har I sammenlagt fået tre gange så meget regn som os, sådan er det at bo her. Mine planter er nu også vokset af de sølle 8 mm, vi fik. Hugonis er sprunget ud med første blomst her.
   Ja det var hyggeligt at se familien.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Good morning dear Lisbeth,
  It must be a treasure to the eyes to see all the Rhodo's in bloom. I'am glad that I don't have to make a choice (fun) because they are all special. Must be lovely to hear the sound of this special bird. I wish I was living closer to you. I hope you will get a lot of interested visitors.Great that you were able to have your family around.
  Enjoy the sunday
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   It is so beautiful to go in my garden now, I have just walked around for an hour with my camera. I also wish you lived closer, there are not many interested on our island. I enjoyed to see my family.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 6. Hvor må det være fantastisk at høre nattergalesang! Jeres have er eventyrligt smuk med alle de imponerende rododendronblomster. Her har vi fem rododendronbuske, som er lige ved at springe ud. De nyder, at den meget store laurbærkirsebær nu er væk og at få masser af lys.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det er en skøn oplevelse med nattergalesang. Tak ja der er mange smukke rhodoer i blomst nu. Dejligt at dine er ved at blomstre, mere lys kan de lide.

   Slet
 7. Det er så hyggeligt når familien er på besøg.
  Når der så er små børn så er det endnu hyggeliger.
  Sikke jeres have er i blomst. Der er jo blomster over alt.
  Ikke dårligt at se på.
  Jeg er desværre optage de datoer du foreslår. Men jeg er også utilregnelig med nyt job.

  Klem og skøn søndag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det er det, jeg nød det også - både børn og voksne.
   Der er godt gang i blomsterne ja og i blæsten :( men ikke i regnen.
   Øv at du ikke kan på de datoer, kan du mon nævne en, hvor du kan. Jeg ved, det er svært med nyt job, men tænk hvis vi kunne finde en dag, så du også kunne sige, at du har været her.
   Ja nu er der ikke meget tilbage af søndagen, men i lige måde :)
   Klem

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Det er da bare super at du ikke har problemer med snegle. De nyder du og planterne godt af :)
  Flot ceder - denne slægt ser man ikke ofte!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er lækkert, men jeg tænker, de kommer frem en gang, her er for tørt for dem. Ja himalayacederen er flot og høj.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Hei Lisbeth.
  Takk for en fin tur i skogen. Det er vakkert nå!
  Må være flott å høre nattergalen, tror aldri jeg har hørt den...
  Har ikke sett noen brunsnegler enda her heller, men bør nok gifte litt nå.
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Selv tak fordi du gik med, her er vakkert nu ja.
   Det er en speciel oplevelse at høre nattergalen, jeg havde heller ikke hørt den, før jeg kom til Samsø.
   Det er nok for tørt for brunsneglene.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Det er altid så dejligt med nattergalesang. Et år havde vi den bagved i vores "skov". I år holder den vist til ude i mosen et stykke herfra. Jeg kan svagt høre den om natten,,, hvis gemalen ikke snorker og overdøver den hihi.
  Ja, sneglene kan osse li den fugtige vejr. Jeg lugede skvalderkål i går, og de bæster gemte sig i bladene. De var ikke så store, men de fik en tur med saksen og så satte jeg en fælde op. Jeg ville ha været en rigtig sneglerunde i dag, men sønnen og svigerdatteren lokkede os til Køge strand til en hundelufterstrandgåtur og afslutende is. Hyggeligt men kors hvor det blæste.
  Jeg har tjekket datoerne og pt er de begge ledige. Dvs nu har jeg sat et kryds, ved begge, så forhåbentlig er der ikke nogen i familien der får andre ideer. Jeg tænker jeg kan lokke gemalen med. Så er vi to til at køre. Evt kan vi jo have et par andre med.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er skønt, og jeg kan høre, at du også kender lyden, når gemalen ikke snorker :)
   Det er fælt at møde sneglene, især hvis man luger uden handsker, det lærer man så hurtigt at bruge.
   Det lyder hyggeligt med tur med søn og svigerdatter, men det var ikke det bedste vejr til det, hvor er det træls med det blæsevejr.
   Det lyder godt, at du kan komme begge datoer, jeg er dog ikke sikker på, om andre kan, men pyt med det så kan vi jo selv hygge os. Måske vil Linda med, men hende hører vi ikke meget til.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Tak for turen rundt, sidste år på denne tid så jeg det hele med egne øjne, men i år må det årlige besøg vente lidt, ja måske det kan blive sidst juni, vi må se.
  Her fik vi hele 10 mm i fredags, men jeg er da lidt misundelig på Linda, hold da op for en tår hun fik, dejligt, og hende vel undt. Nå men lidt er jo bedre end ingenting og vi er jo vandt til at nøjes :-)
  Så hyggeligt med Nattergalen men den kunne da ikke være bekendt at finde andre græsgange.
  Ja roserne venter lige rundt om hjørnet, her er Therese Bugnet sprunget ud og Aicha tror jeg springer ud i morgen, og der er mange knopper rundt omkring, og de lover sol og lunere vejr i ugen der kommer, så mon ikke nogle af knopperne hos dig bliver til blomster.
  Ja sådan en mini ferie er hurtigt ovre, især når man er i godt selskab. Næste besøg kan forhåbentlig blive under lidt mere normale omstændigheder.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
 12. Hej Anne
  Selv tak, ja sidste år var I her ved denne tid, ja måske kan det blive sidst i juni i år, hvem ved.
  Hold da op så fik I mere end os, Linda trænger næsten altid mere end os selv om hun får mere, det er vist fordi, hun bor på en bakke.
  Så længe jeg stadig kan finde nattergalen går det nok, at den søger andre græsgange :)
  Så langt er jeg ikke endnu med roserne, men der er store lovende knopper mange steder, men jeg synes egentlig, det går lidt for hurtigt.
  Ja en ferie som denne er hurtigt overstået, så må vi se om det næste gang bliver under mere normale omstændigheder.
  God nat :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 13. Ja, det har godt nok været koldt i et stykke tid! Når vi har kulde i foråret, tænker jeg altid på min mormor, som i kolde forår frydede sig over, at blomstringerne varer længere. Jeg går her og hygger mig med at syrenerne stadig kun lige er ved at springe ud. - Men jeg har nu nydt at vejret i dag har været lunere, så man kunne drikke en kop te i haven :-) Der ser som sædvanligt overvældende smukt ud hos jer!
  Kh Nana

  SvarSlet
 14. Næstbedst efter nattergal i egen have må være at høre den på sin morgentur.
  Jeg kan i hvert fald ikke den 20. Men jeg er i det hele taget påpasselig med at lave aftaler frem tiden. Vi håber også at finde tid til at mødes med familien snart.
  Det kunne være hyggeligt med et træf. Lad os se, når vi kommer derhen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet