tirsdag den 10. december 2019

Stjerner, rim i græsset og en tur til havet 10.12.

Efter aftenen og nattens kraftige vind, vågnede vi op til en helt stille morgen. Der var stjerner på himlen og rim i græsset. Nogle steder så man også månen, men det var ikke os, underligt nok når der nu var mange stjerner.  Når jeg står på Bertels bakke, kan jeg se havet og lysene på Sjælland, hvis der ligger et skib for anker, kan jeg også se det, det gjorde der ikke i dag, men jeg så færgen sejle ud.
Heldigvis var det stille vejr, for det var godt nok koldt, kan I se.
R. fictolacteum frøs bravt, næste gang jeg kom forbi den, havde den rettet sig igen. Nu har jeg lagt gran omkring roden og sat grangrene for at beskytte mod solen.
Jeg har ikke taget så mange billeder i dag,  men i går tog jeg billeder, da jeg var på tur til havet.
De kommer her:
 På vej ned over golfbanen så jeg denne flotte pilestamme som I kan se var der fine bølger
 jeg gik her langs stranden
 det er ikke sjovt at gå i stenene med to hunde, der trækker og et kamera i hånden
 her ovre ligger Sjælland, men det er umuligt at se på billedet
 Jeg var lidt doven, så jeg vovede mig op af denne skrænt, i stedet for at gå et længere stykke
 det var nu ikke så nemt
 men jeg kom op og tog et billede, så  I kan se, at der er langt ned.
 denne gang kom jeg på den anden side af spejderhytten
 om sommeren er der god aktivitet der
der er en stor dejlig plads, hvor dagplejere og børnehaver tilbringer en uge hver om sommeren.
Vi har haft en skovbørnehave herovre, men den blev desværre sparet væk.
Mærkeligt nok skinner solen mest om formiddagen, allerede til middag var den væk igen, både i går og i dag. Ja og så skal vi lige have lidt mere blæsevejr i nat.
Nu er der kun 14 dage til juleaften, jeg mærker, at interessen for at se blogindlæg er dalende, også selvom jeg viser sommerbilleder. Det er der så ikke noget at gøre ved, jeg holder fri mellem jul og nytår, men forsøger at klø på indtil da.
Her kommer sommerbilleder, alle fra 17.6.
 blandede farver og valmuer i rosenbedet, i baggrunden Acer palmatum Bloodgood
 jeg gætter på, at dette er Crocus Rose
 Her har vi martagonliljer i dråbebedet
 Og her Cleopatras nål i pavillionbedet
R. Späthlese i staudebedet, det er en af dem, der blev flyttet til læhegnet.
Rosenreslig kan ikke vises for tit, den var fantastisk 17.6. Spændende hvordan det går næste år, når træet er blevet beskåret.
På min gåtur i dag kommer forbi disse nyserod, der er en hel stribe langs hegnet, de er tæt på blomstring og står ikke langt fra havet. Helleborus foetidus.
Slut for i dag, hyg jer indendøre.20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja, når det er meldt om masse vind her også, så kan jeg jo forestille meg hvor mye det vil blåse hos deg. Flott gåtur du tok oss med på. Ja, nå er blogginteressen snart på et nullpunkt. Det så klart jul snart, men det er en nedadgående interesse. Det får vi ikke gjort noe med, så det er bare sånn det er. Vi får følges ad :)
  Klem

  SvarSlet
 2. Hej Marit
  Ja når det blæser hos dig, så er det slemt.
  Ja der er ikke mange blogge, der laver indlæg mere, de er på instagram i stedet. Vi lever i en travl tid, så man har ikke tid til at blogge, men vi følges ad, det er godt :)
  Klem

  SvarSlet
 3. Sommeren synes langt langt væk, jeg kan næsten ikke forstå at det var så grønt og dejligt.
  At vågne til en morgen som idag var helt utrolig dejligt og jeg har nydt den klare dag.
  Jeg kan godt se at det er svært at styre kameraet når du har hundene i snor samtidig, men det går jo, du får taget nogle billeder. I blev nok blæst godt igennem ved vandet igår?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er svært at forstå, at det var grønt og dejligt, når vi kigger ud på det gråbrune landskab.
   Men morgenen var så skøn, vi havde dog kun fint vejr indtil middag, så blev det gråt igen.
   Ja det er heldigvis et lille kamera, så jeg kan putte det i lommen, når de små sorte trækker for meget. Der var god vind ved havet ja, kinderne blev røde :)

   Slet
 4. Tror du ikke snarere, at folk har for travlt her i december til at læse og producere indlæg? For mig virker det usandsynligt, at folk i stort tal flytter væk fra bloggen og over på Instagram lige nu. At tage billeder må også være virkelig svært i december, hvis man har et job, der skal passes. Personligt foretrækker jeg langt de aktuelle billeder frem for sommerbilleder; men det er selvfølgelig et spørgsmål om individuel smag. Andre kan jo sagtens foretrække sommerbilleder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg mener nu heller ikke, det er lige nu i december, folk er gået over til Instagram, det er sket gradvis gennem de sidste år, jeg er på Instagram, men bruger det ikke, jeg kan se, hvem der er der. Selvfølgelig kan de ikke tage billeder nu i december, det er jo mørkt, når de kommer hjem fra arbejde.
   Jeg har har også mest aktuelle billeder, men hvis jeg kan lokke nogle med ved at bruge sommerbilleder, er det jo godt, det kan jeg så ikke.

   Slet
 5. Endnu engang smukke billeder fra Samsø - endda med sol. Vi har også haft sol i dag, indtil lidt over middag. Det er dejligt med noget klart vejr. Dine sommerbilleder er fantastiske - tak for dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, ja det var dejligt med sol, her kom der skyer til middag, men klart og stille vejr, var en glæde.
   Godt du kan lide mine sommerbilleder, selv tak.

   Slet
 6. frost i morges, og faktisk næsten hele dagen i skyggen. For da jeg kom hjem sidst på eftermiddagen var der stadig tynd is på vantønderne der står i skyggen.
  Dejlige strandturbilleder. kan godt forestille mig at du har svært med at styre 2 ivrige hunde og kamera os kikke efter hvor du sætter fødderne. Kan hundene løbe uden snor hos jer? jeg ved der er flere steder min søn og svigedatter går ved Køge bugt, med hundene uden snor her om vinteren.
  Oh jeg glæder mig til min nye Rosenresli biver lige så flot. I øjeblikket går jeg og finder steder der trænger til noget stedsegrønt til at pifte op. Men det skal jo osse passe ind i sommerbeplantningen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja der var frost i morges, da jeg gik tur i eftermiddag, var frosten væk fra pytterne, men det var koldt. Det er nok koldere hos jer.
   Nej hundene løber ikke uden snor, Bent vil ikke have det, han er bange for de smutter. De to vi havde før fik lov at løbe ved stranden, de nød det. Det værste var, hvis de fandt en rådden fisk/sæl, så ruller de sig i den dejlige parfume :(
   Ja jeg kan godt forstå, at du glæder dig til din Rosenresli, min har været mange år om at komme godt i gang, den er gammel, så det er ingen trøst, vi håber, din er hurtigere.
   Ja det er svært at få plads til det hele, vi vil jo gerne have plads til så meget som muligt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Her var der også rim i græsset i morges, og solen fik vi også besøg af. Som du skriver så er det ligesom om at der sket et eller andet om eftermiddagen. Her forsvinder den også, men den nydes så længe det varer.
  Endnu en gang fik vi en dejlig tur rundt i jeres område. Tak for det, altid en fornøjelse. Det er nu også dejligt at der er lidt sommer med i “kalenderen” Rosenresli er bare fantastisk, ja spændende når træet er blevet beskåret, måske der blir mange flere blomster at se, hvis der er lidt mindre at gemme sig i.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja mon ikke der var rim de fleste steder i landet, og endda også sol, ærgerligt at den forsvinder over middag.
   Godt du nød rundturen og sommerbillederne i kalenderen. Mon ikke nogle har glemt, at det er en kalender, det har du heldigvis ikke. Tak for det.
   Vi har ikke kun beskåret træet, men også rosen, så det bliver spændende at se, hvordan den klarer det.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Det var en flot pilestamme. Det må være en gammel sag. Det er da godt, du har sol på dine morgenture.
  Mon der er færre læsere end samme tid sidste år? Jeg har i hvert fald selv mindre tid her op til jul.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja den pilestamme må have stået der i mange år, nok længe før golfbanen blev lavet. Nej det er nok det samme, jeg kan ikke huske, hvor mange der læste med sidste år. Men julemåneden er jo travl, så mange har nok mindre tid, sådan er det. Men med så få blogge, der laver indlæg, skulle det være nemt nok at følge med, hvis man har lyst. Jeg kan jo også bare lade være med at få den skøre idé, at jeg vil lave et indlæg hver dag indtil juleaften. Det er min julekalender.
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Rosenresli skal nok klare sig - en supersund rose!
  Flot udviklet Helleborus foetidus - den ser ud til at stå godt der.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg er også sikker på, at den klarer sig, men det er ikke sikkert, at blomstringen bliver så overdådig næste år.
   Ja foetidus står godt, den har sået sig hele vejen langs hegnet.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Tak for endnu engang at komme med på en dejlig gåtur med både strandkig og udsigtspunkt. Godt, at du havde solen med på turen. Her var der også rim i græsset og is på bilen om morgenen, men her i til morgen regner det igen i stride strømme og har gjort hele natten. Trist og gråt vejr, der ikke inviterer til udendørs aktiviteter. Jeg synes, det er dejligt, at du sætter sommerbilleder ind, for så får vi flyttet mørket for en stund og kommer i tanke om alt det, vi kan glæde os til 😊
  Rosenresli er fantastisk, og jeg er sikker på, at den kommer endnu mere til sin ret til sommer.
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Jeg er glad for, at du kiggede forbi her til morgen, så du kunne se sommerbillederne og gå med på turen til havet.
   Her har det også regnet i stride strømme hele natten, nu vil det nok knibe endnu mere at komme i haven.
   Ja Rosenresli er fantastisk, jeg håber, du har ret.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Det är kanske som med trädgården att det är skönt med en paus även från trädgårdsbloggar men antagligen beror det mer på allt annat som ska hinnas med. Jag ser samma sak på träningen - det är ett fåtal som hinner träna nu :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja sådan er det nok, folk har travlt med at forberede julen. Det er også fint, det er kun fordi, jeg har besluttet at lave indlæg hver dag indtil jul.
   Tak i lige måde

   Slet