mandag den 16. september 2019

Danmark planter træer

udsendelsen var på TV 2 i aftes, jeg donerede ikke, for vi har plantet rigtig mange træer i vores have. I går gik jeg ud for at tælle løseligt. Jeg kom til mindst 230 træer, buske er ikke talt med, også Bent blev overrasket over, at det var så mange. Vi har mange sjældne træer, men også mange helt almindelige, alle dem vi selv har plantet blev talt op.
 Himlens 7 sønner
 har den flotteste blomstring nu, bierne er helt vilde med den og med duften.
her er stammen med rosen Odyssey under
  en anden sjældenhed er Cryptomeria japonica cristata også kaldet hanekamskryptomeria
her er det Kuglekastanien /Aescula x mutabilis, allerede nu har bladene ændret deres grønne farve til gult.
Der var fire kastanier på i år. Jeg har plantet den ene i en potte, og en bliver sendt med sammen med frø til Karsten.
Lidt kig i haven med andre af træerne:

 den gule vandgran
 ser man fra mange vinkler
 Californisk kæmpefyr ses i baggrunden
 her er den brogede kastanie og endnu en cypres
ørkenbedet og flere træer, bl.a. en lind og kæmpefyren igen. De tre billeder ovenfor er taget fra stenbedet i den store have.
R. calophytum har store knopper, der er flere af mine rhodoer, der ikke har knopper til næste års blomstring. Jeg har 245 rhododendron, de er selvsagt ikke regnet med blandt træerne, men må vel også kunne tælles med i klimaregnskabet.
Mange af mine roser har ikke remonteret, mens andre har enkelte blomster.
 Blackberry Nip
 Cloe Renæssance
Darcy Bussell
 Elaine Paige
 Gertrud Jekyll
 Lady Emma Hamilton
Lady of Shalott
 Lady of Salisbury
 Odyssey
 Scepter d´isle
 Strawberry Hill
 Sweet Juliet
Det var de roser, der opførte sig pænt i blæsten i går ;) i dag blæser det igen ret meget her hos os, og det fortsætter i morgen :(
Hvis du ikke så udsendelsen om Danmark planter træer, er der et link her, tænk at der blev samlet ind til 914.233 træer, det var flot. 
God start på ny uge - mon ikke vi alle ønsker indian summer her til weekenden.

34 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Tænk, at I alligevel har plantet SÅ mange træer! Det er bare flot, og så behøver I bestemt ikke donere. Det burde jeg have gjort, men var slet ikke klar over, at initiativet var i gang. Det er helt utrolig mange spændende træer i jeres have - noget, jeg især lagde mærke til ved mit andet besøg hos jer. Første gang var jeg helt overvældet af havens fine indretning og den overdådige blomsterrigdom. Det blæser også her, men heldigvis skinner solen også lidt - det hjælper lidt på det, for vinden er kold. Sikke mange skønne roser du har i blomst - her er de først ved at tage sig sammen til anden ombæring - synes, det er sent i år. Aicha er dog på vej med tredje blomstring - en fantastisk rose. Efteråret begynder at vise sig med gyldne blade. Det er smukt, men lidt svært at skulle vænne sig til.
  Fortsat god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er utroligt, jeg har kun talt dem, vi selv har plantet, så her er rigtig mange træer. Du kan vidst nå at donere endnu. Ja der er mange spændende træer her, jeg forsømmer heller ikke en lejlighed til at udpege dem, når jeg har besøg. Det blæser vidst mere her, ser det ud til på DMI, men vi har også solskin. Der er nu ikke så meget ved at været ude i den kolde blæst. Jeg har faktisk ikke mange roser i blomst i forhold til mængden af planter :) men pyt det går nok. Din Aicha står godt, det gør min ikke, så den har knap nok 2. blomstring og slet ikke 3. Det er gået lidt hurtigt med efteråret i år, jeg kan godt lide det, men stille vejr ville være godt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Jeg er imponeret over, at I har så mange træer. Det er jo et helt arboret, I bor i. Dine billeder er så smukke.
  Jeg vidste slet ikke, at der var en indsamling til træer.
  Her har det blæst helt vildt i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Der er nogle fra Nordsjælland, som bor her nu, de kaldt haven for Samsø´s botaniske have :)
   Ja det er et værre blæsevejr.

   Slet
 3. Træer er dejlige. Jeg er vokset op ud til en park fuld af træer, og måske er det derfor at jeg elsker træer og skoven. Forleden, da jeg gik tur ved stranden, som jeg også elsker, kom jeg til at tænke på at jeg alligevel er endnu gladere for skoven. Det ene udelukker jo heldigvis ikke det andet :-) Jeres have ser så spændende ud, og de mange træer er en vigtig del af den. Vi planlægger at købe 200 træer i næste måned - til et levende hegn omkring en del af vores grund. - Men det er altså bare sådan nogle små barrodspinde, vi køber :-)
  Tak for dejlige billeder fra jeres have, Lisbeth!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja træer kan man ikke undvære, vi har mange, for vi kan begge lide træer, Bent er mest til skov, og jeg skal helst kunne se vand. Så vi bor jo perfekt :) De første træer vi plantede var også barrods, de bliver jo store med tiden. Det var i øvrigt heller ikke andet det plantede i udsendelsen.
   Selv tak Nana
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Jeg ser at TV2 har en pris pr træ på 20kr, det var dyrt, meget dyrt! Giver de overpris eller overadministrer de?
  Jeg gad nok se et fornuftigt revideret regnskab for denne indsamling...

  Ja, du har imponerende mange træer, og har selv stået for dem - jeg siger tak for de lovede kastanjer! Spændende!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja du har ret, det er mange penge for et barrodstræ, helt ærlig tror jeg ikke de vidste meget om priser. De ville så gerne nå en million træer, det kan de jo nemt, hvis de køber dem det rigtige sted.
   Ja det er overraskende mange træer, som jeg alle selv har betalt. Velbekomme - jeg sender en af dagene sammen med frø.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Det var da en pen samling av trær dere har! :) Det antallet kan jeg ikke klare av plantede trær, men jeg har litt skog her og det er ganske mange trær og det er jo også litt i den store sammenhengen :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja flere end jeg selv havde regnet med, ja en skov med mange træer har bestemt meget at sig i den store sammenhæng.
   Klem

   Slet
 6. Jeg så lidt af udsendelsen, men slukkede hurtigt, den var lidt kedeligt, men det var da flot at de fik samlet så meget ind.
  Da vi flyttede ind her i 87, var der ikke mange træer, men det fik vi lavet om på :-) når man bor et sted som os, kræver det mange træer for at få læ til haven og jeg synes nu heller ikke en have i det hele taget kan undvære træer.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Jeg syntes, det var en ok udsendelse.
   Jeg er ikke i tvivl om, at I har plantet mange træer, også flere end os, men du har ret, der skal mange træer til for at få læ i haven, derfor har vi jo også mange, de pynter bestemt også i haven.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Himlens 7 sønner suuk,,,,
  Jeg så nu ikke udsendelsen, jeg bryder mig som regel ikke om den type udsendelser. Og vi har osse som dig plantet rigtig mange træer i vores havetid. Så ingen dårlig samvittighed der. Godtnok håber vi på at få fældet et par stykker, men der skal plantes nye i stedet for.
  Smukke roser, mine er nu noget nærige med anden blomsting i år. Det er faktisk den nye Odyssous der er finest.
  jo jeg har luftet tanken om en efterårstur til Samsø herhjemme. Men gemalen er ikke rigtig til at lokke lige nu. Men indrømmet, med alt det bryllupstamtam i hovedet, så er der ikke rigtig plads til andet.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja Himlens 7 sønner er blevet helt fantastisk. Jeg plejer heller ikke at se den type udsendelser, men dette var ligesom noget andet, fordi det handlede om vores natur.
   Jeg tror heller ikke, du behøver at have dårlig samvittighed, vi kan jo også fælde og plante nye, det er godt nok.
   Nå så er jeg ikke ene om nærige roser. Godt Odyssey vil.
   Synd du ikke kan lokke manden med herover, måske kan du næste år. I er vel over bryllupstamtamet nu eller er der noget igen i oktober?
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Imponerende at i alligevel har så mange træer, i har mange smukke. Det ved jeg.
  Jeg så ikke indsamlingen det er ikke så tit jeg ser de indsamlinger. Det er et flot initiativ.
  og tænk du har så mange Rhodoerne, hvor mange roser har du så ?
  Knus til jer alle 4 fra Alma og mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er ret mange træer, mange specielle og mange kønne på den ene eller den anden årstid. Denne her indsamling var anderledes synes jeg, det var jo for vores natur, vigtigt. Jeg har iflg. listen 334 roser, måske er der død et par stykker siden ;)
   Knus til dig og Alma fra alle os 4 :)

   Slet
 9. Det er da helt vildt så mange træer og rhodoer I har. Haven er selvfølgelig stor, men alligevel. Og så må jeg igen undrer mig over at du kan huske alle navnene.
  Jeg så ikke indsamlingen, dels grundet arbejde men jeg ser også sjældent indsamlinger. På en eller anden måde bliver det bare for meget, for mig. Men hvorfor syntes du og Karsten at træerne er dyre? Jeg tænkte netop at man ikke kunne få meget træ for en 20’er....men det handler selvfølgelig om størrelse.

  SvarSlet
 10. Hej fru Friis
  Ja vi har rigtig mange træer og rhodoer, jeg er bare heldig med at kunne huske navne.
  Jeg ser heller ikke så tit indsamlinger, men det her var for miljø og natur, og så kan jeg godt lide Puk, som var vært.
  Man kan købe barrodstræet for mellem 4 og 10 kr. afhængig af arten. De er jo også små bitte.

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth
  Ja jeg var jo godt klar over at I har mange træer i haven, men så mange havde jeg ikke lige regnet med. Det er en imponerende samling. Jeg havde ikke lige opdaget at der var en indsamling. Det blev da til et flot resultat. Måske man skulle stille krav til beplantning når man laver nye boligområder som man jo gør med regnvandet, det skal jo opsamles i søer/bassiner i området. Hvis vi går en tur rundt i de nyere udstykninger her i byen er der jo dårligt et træ, det er åbentbart ikke moderne :-(
  Ja alle dine mange Rhodoer og andre buske tæller vel også med i regnskabet, så Høneballe regnskabet må da være i balance.
  Troede kun at det var her at remonteringen var lidt til den sløve side, du har heldigvis så mange roser at på trods er mange flotte, her er der lang mellem blomsterne.
  Ja det er træls det blæstevejr, men efter i morgen lysner det, ser det ud til og jeg har lige set at de lover 22 grader i weekenden. Det er jo skønt hvis den melding holder.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg blev også overrasket over, at vi har så mange træer. Det er det jeg siger, jeg har ingen penge, jeg planter dem i jorden :) Det ville åbenbart være en god idé at stille krav til beplantning, hvis der ikke er mange i jeres by. Underligt at kommunerne ikke tænker på det.
   Ja det hele må tælle med i regnskabet. Nej roserne er ikke for gode i år, måske kan det nå at komme.
   Dejligt hvis det bliver bedre vejr efter i morgen. 22 grader det er lige, hvad vi kan tænke os, så vi håber, det holder.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Hold da op, hvor har I mange træer, Lisbeth. Det giver sådan en flot højde og fylde til haven.
  Jeg kan slet ikke forstå, at der ikke står masser af træer i alle haver. De er ikke til at undvære.
  Jeg har også plantet min del i den lille have, vi har. Jeg tror, der er 48 stk. på en grund på 500 m2. Små træer ganske vist, men dog med krone over mit hoved.
  Jeg så ikke udsendelsen. Jeg fravælger altid tiggershows uanset formålet. Men 20 kr. for et træ er da ikke dyrt, eller hvad?
  Spændende med kuglekastanjen. Mon Karsten skal have dem med til sin skov i Polen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja vi har mange træer, men I står da ikke tilbage med så mange på en lille grund.
   Jo 20 kr. er dyrt, måske skal man gøre dem opmærksom på det.
   Ja det er spændende med kuglekastanien, mon ikke Karsten vil lægge den i en potte først, så må vi se, om der kommer noget op.
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Good morning dear Lisbeth,
  250 tree's wow that's a huge amount of tree's!!! If I had the space I would plant tree's but I only have space for 1 a crabappletree. I hope the summer was not to dry for your Rhododendron's. I noticed in my Camelia's that they don't do well. What I also noticed that the shrub Stewartia did not bring flowers this summer, did yours bring any? Still a lot of your roses are bringing beautiful flowers!!
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes it is a lot of tree´s but I have the space. You have your roses and you love them, but for you it would be nice with more spice. My Camelia´s have buds but my Stewartia have never had buds, the twoo I have are not so big, I still hope for next year, I do that every year :)
   Same to you - we again have a lot of wind
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 14. Dit indlæg får mig til at tænke på børns forhold til træer. Da vores børn var små, skulle vi engang på planteskole efter nogle lætræer, og da blev børnene foræret et lærketræ hver. Det kan jeg huske betød meget for dem. På samme måde er vores barnebarn optaget af selvsåede hassel og eg, som han har fået Søren til at plante ud i køkkenhaven. Det er rigtig godt, at børn bliver bevidste om træernes betydning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har du helt ret i, desværre lykkes det ikke helt for mig med børnebørnene, de er her så kort tid, så vi ikke når at snakke om det, det er nok også kun Arthur, der vil kunne forstå det endnu.

   Slet
 15. Här kallas det lilla trädet/busken jasmintry och jag kände den härliga doften i söndags hos en annan trädgårdsamatör :) Har inte räknat mina träd men de börjar bli många. Av en helt annan anledning räknade jag mina rhododendron och de hade kommit upp i 261. Fast några borde dö i vinter - de ska inte överleva hos mig. Så vi gör nytta för miljön och skapar ett fnt mikroklimat till djur, fåglar och insekter i trädgården :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 16. Hej Carina
  Ja så har du flere rhododendron end mig nu :) Jeg har heller ikke før talt mine træer op, men det var helt sjovt at finde ud af, hvor mange der ca. er.
  Tak i lige måde

  SvarSlet
 17. Hei Lisbeth.
  Ja, det blir mange trær når man begynner å telle, og ofte tenker man ikke over hvor store de blir:-) Tror vi har ca, det samme.
  Takk for nye bilder fra hagen!
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja det gør, man forestiller sig ikke lige, at det er så mange. Ja de bliver store på overraskende kort tid.
   Selv tak og i lige måde.

   Slet
 18. Hej Lisbeth!

  Imponerande med alla träd ni planterat, de är inte bara många utan även vackra!

  Du har nog tagit din del och mer till trädplanteringar men initiativet är gott, hoppas många vill vara med och stödja ett sådant projekt.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja det er imponerende så mange træer, det er blevet til, de er ikke alle ganske almindelige.
   Det er et rigtig godt initiativ, mere af det. Der var mange, der støttede projektet.
   Kram

   Slet
 19. Der er sandelig nogen der får travlt med at putte den lille million træer i jorden! - men jeg synes nok I har gjort hvad I kunne på den front. Milde himmel, hvor har I dog plantet i tidens løb! Gad vide om iltindholdet i luften på Samsø ikke er steget siden I kom til.
  Det bedste er jo at det er blevet til en skøn have - ikke mindst p.g.a. træerne.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der bliver arbejde til mange med at plante træer. Vi har gjort meget ja, men du har taget ved lære og er også i gang med at plante træer, det er så godt.
   Det hele hænger sammen, for at det kan blive en skøn have, og vi har jo meget plads.
   Hilsen Lisbeth

   Slet