fredag den 27. april 2012

En god dag med sol

Vi starter lige med i aftes, hvor jeg gik en ekstra tur ud af markvejen for at tage billeder. Herude er nemlig nogle sølvpopler. Jeg ved ikke, om I kender sådan nogle, de er utroligt smukke i udspring, så jeg prøvede at tage et billede til bloggen. Poplerne kommer ikke helt til deres ret på billedet, men jeg håber I kan se, hvad jeg mener.
Sølvpopler

Da jeg gik hjem igen blev det regnvejr, og solen skinnede.
Så jeg fangede lige et billede af regnbuen.

I dag har det været solskin og meget blæsende, men det var ikke koldt, så for første gang kunne jeg smide jakken, det var dejligt. Jeg havde heller ikke lyst til at gå ind her klokken 20, men det havde ryg og fødder :o) Solen skinnede stadig og fuglene sang lystigt, ja så skal jeg være meget træt for at gå ind, men en gang i mellem må man lytte efter sin krop.
Jeg har delt og flyttet planter i dag, og så har jeg klippet lidt i roserne igen, skønt der ikke er meget at klippe af, så var der stadig stængelsyge, der skulle klippes af. Naboens rose bliv også klippet, desværre havde den det ikke bedre end mine. Det er en meget gammel rose, så Gerda bliver ked af det, hvis den går ud, men heldigvis var der masser af nye skud, så det gør den ikke.
Det var lige før, jeg havde glemt min smukke franske anemone, den står stadig fint, og nu er der også blå på vej, har jeg set i dag.
Magnoliaen er endelig sprunget ud, den er så smuk.
Også Rosenmandlen er sprunget ud, billedet har Bent taget.
I dag var jeg heldig at få et billede af de små tulipaner.
For øvrigt er der spist 4 af mine Purissima tulipaner, så rådyrene er på spil derude. Jeg sprøjtede med lidt hjortetaksolie, håber det hjælper.
Vårfladbælgen er jeg utrolig glad for.
En påskeklokke i modlys er også smuk.
Skønne anemoner, her kan jeg godt blive samler
Greenfingers, billedet har Bent taget
 Bregne på vej, billedet er taget af Bent
Her er den næsten udsprunget, det har jeg selv taget.
Nu kommer vi til dagens rhododendronbilleder
Crane
Jacksonii
Lilly Dance, læg mærke til de smukke blade, som er på vej
Patty Bee
Til slut Tholasma

Rigtig god weekend og forhåbentlig godt havevejr til jer alle.

26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Smukke billeder, du har fanget både i går og i dag. Her har vejret bare været så fint i dag. Desværre har jeg ikke haft så megentid til min have og blog.
  Rigtig god weekend
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Tak skal du have. Ærgerligt at du ikke har haft tid til haven og bloggen, men man kan jo ikke nå alting, hvor gerne man end vil.

   Slet
 2. Ja det har været en dejlig dag og hold op hvor jeg glæder mig til søndag hvis vejret bliver som de lover :-9
  Der findes ikke noget bedre end når bregnerne ruller sig ud, skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina
   Helt enig, det har været så skønt, lad os nu se med søndag, det kan de vist ikke helt finde ud af, så vi må bare vente og se :o)
   Ja bregner der ruller sig ud er helt fantastiske.

   Slet
 3. smukke smukke billeder, jeg var lige et smut ude i haven et par timer her sidst på dage, jeg skulle ha sat nogle klatresnore op , kan på den korte tid mærke den stærke sol i ansigtet,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Jonna. Godt du nåede ud i dag. Kan du virkelig mærke solen i ansigtet efter to timer, det kan jeg ikke, men jeg er nok også mere ude end dig.

   Slet
 4. Dejlige billeder igen idag - jeg har heller ikke været i haven i dag - trods det gode vejr. Der er blevet hygget på parcellen i dag - men vi gik da en haverunde.
  God week-end herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak skal du have. Ærgerligt at du ikke nåede ud i det gode vejr, men hvis der er blevet hygget indendøre er det jo også skønt og en haverunde er altid dejligt.

   Slet
 5. Jeg nåede ikke i haven i dag. Kun en kort runde med kameraet omkr. kl. 20.
  Igen, igen viser du smukke billeder fra din haven. Flot regnbuebillede.
  Ha` en god aften.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Nej nu har du jo også travlt med markeder, man kan jo ikke nå det hele.
   Men vi nyder haven gennem vores kameraer :o)

   Slet
 6. Nu får du efterhånden en del rhododendron i blomst, det bliver jo et flot show inden længe. De er meget fine i farverne, dem du viser i dag.

  Æv med rådyr, der spiser tulipan-snack. Jeg ville godt nok være ked af hvis nogen sådan åd mine.

  Du har så mange skønne billeder på i dag, svært at fremhæve et specielt, men Lilly Dance må nok blive dagens vinder.

  God weekend :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg er vist på over 20 i blomst allerede nu, så nu begynder det at gå stærkt. Lilly Dance er nok også min favorit, eller en af dem, de fleste er kønne, synes jeg.
   Ja det er rigtig ærgerligt med rådyrene, jeg har jo hørt, at de tager tulipaner andre steder, så jeg stod netop og frydede mig over, at det gjorde de ikke hos mig, da jeg så de bare stilke.
   Da jeg var ude kl. 21 gik bukkene rundt om og brølede, så jeg er spændt på, hvordan det ser ud i morgen. Men jeg sagde til den, at den skulle holde sig fra mine tulipaner, tænk så brølede den igen, frækt :o)

   Slet
 7. Hvor er det nogle fine billeder du har taget. Jeg bliver helt varm om hjertet når jeg ser din rosenmandel, vi fik et FLOT eksemplar i bryllupsgave i sin tid. Men det er desværre gået til det år hvor noget sygdom tog livet af rigtig mange rosenmandeler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det kan jeg godt forstå, når du en gang har fået en i bryllupsgave, ærgerligt at den gik til. Du må have et nyt :o) mit er købt i Netto for 5-6 år siden.

   Slet
 8. Dejlige nærbilleder af blomsterne! Sølvpoppel; er det det træ hvor bladene 'snakker' eller rasler meget når det blæser? Der stod et par stykker der kunne ligne dine på dit billede på en grund overfor min men er desværre blevet fældet, og de 'sludrede' meget!

  Kender du rhododendronhaven ved Tørring? Jeg skal på havebesøg der i næste uge, og glæder mig meget til det, og håber at få en enkelt med hjem, da der også skulle være salg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Tak skal du have. Jeg har aldrig tænkt over, om sølvpoplerne snakkede, det vil jeg prøve at lægge mærke til næste gang, jeg går forbi.
   Jeg tror ikke, jeg kender den have, med mindre det er der, hvor jeg køber alle mine rhododendron, men de har jo butik, det er ikke dem du mener vel? Det er jo også i nærheden af Tørring.
   Jeg håber, du tager kameraet med og skriver et indlæg om det, det vil jeg gerne høre om.

   Slet
 9. Skønne, skønne billeder. Sol, fuglesang, smukke blomster og rullende bregner - jeg kan sørme godt forstå, du ikke havde meget lyst til at gå ind :-)
  Håber du får en rigtig dejlig weekend!
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe
   Ja vi forstår hinanden, ingen tvivl om det. Man kan ikke gå ind, når det hele er så skønt, vel?
   Håber også du får en dejlig weekend.
   Knus

   Slet
 10. Sikke skønne billeder du viser. Man kan tydeligt se at det var en skøn dag :-)
  Jeg er vild med den lysegule og den lyserøde Rhodo. Især den lyserøde. Hvor er den skøn.
  Sjovt nok har jeg ikke den lilla lathyrus, og indtil sidste år troede jeg at min lyserøde var den 'normale'. Det er derfor at jeg er lidt ked af at den anden del døde. For nu går der et par år før jeg kan dele ud af den igen, også til jer andre.
  Rosenmandlen er helt vidunderlig, wow. Pernille og jer har tit talt om at købe en, men de er vist lidt sarte, er de ikke?
  Det er vildt med de bregner. For to dage siden havde jeg kun de bare stubbe og nu er de 15-20 cm høje. De har virkelig haft godt af regnen.
  Og ja, heldigvis er det Michael og Laura og kæresten, som laver alt maden :-) Jeg står for rengøring og borddækning osv. Det passer mig fint :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja det var en skøn dag, trods blæsten. I dag er det gråt, så må vi se om det bliver ved det.
   Ja de er skønne de to rhodoer, jeg er vild med dem alle, men Lilly Dance slår godt nok dem alle, lige nu :o)
   Det kan jeg da godt forstå, du er ked af, jeg har jo været så heldig, at Anne Marie sendte en dusk med til mig sammen med nogle andre planter. Den gror godt, så måske kan jeg dele med dig til næste år.
   Rosenmandlen er skøn, nu er der jo ikke så koldt hos mig, så jeg har ikke mærket noget til at den er sart, men når den er færdig med at blomstre, visner en del af grenene, heldigvis dør den ikke af det, men hvis du ser nedenfor, hvad Marie skriver, ja så kan den få svamp. Det har Anne Marie skrevet om, at prunus er slem til.
   Ja bregner er noget helt for sig selv lig når de kommer, så skønne.
   Åh hvor heldigt, du ikke skal lave mad, det er jeg heller ikke meget for, og slet ikke til 24 personer. God arbejdslyst med resten :o)

   Slet
 11. Rosenmandlen er en rigtig romantisk forårsbebuder. Vi er blandt dem, der måtte grave et eksemplar op pga svamp for mange år siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja den er rigtig dejlig, øv at der gik svamp i jeres. Min har det heller ikke for godt efter blomstring, men jeg klipper de døde grene af, og indtil nu, har den klaret sig, heldigvis.

   Slet
 12. Hej Lisbeth. Sikke mange planter du allerede har i blomst. Det var dejlige billeder at kigge på. Jeg skal love for, at billederne fra dagen før er dramatiske (dem med de mørke regnskyer). Det ser ud som om, at regnen ville vælte ned hvad øjeblik det skulle være og så drev det bare ud i havet! Her hos os har vejret været så som så. Men om aftenen, når vi har gravet, har det faktisk været helt godt, vindstille og tørvejr, men køligt, men hvad gør det, vi arbejdede os til varmen! Ærgeligt med den stængelsyge du har i roserne, jeg håber, du bliver den kvit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er dejligt med så mange planter i blomst.
   Vi håber på mere varme nu, selvom det ikke blev i dag, vi trænger til noget varme.
   Ja det er rigtig ærgerlig med stængelsygen. Du får et chok, når du kommer over og ser mine små sølle roser. Det er knap, jeg kan være bekendt at vise jer rosenbedene. Men I kan desværre ikke undgå at se dem. De falder meget i øjnene, fordi de er så store og ligger midt i haven.

   Slet
 13. Fornøjeligt :0)
  Når man nu selv har været på arbejde mens solen skinnede, er det skønt at kigge med hos dig. Du har også et rosenmandel-træ kan jeg se.

  Hilsner fra Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette.
   Ja surt at være på arbejde, når solen skinner, og hvad fik vi i dag, hundekulde det var synd.
   Jeg går ud fra, at du også har et rosenmandeltræ, de er så skønne lige nu.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet