fredag den 31. maj 2024

Iris og roser

 Ja der sker meget i haven for tiden, vi kan ikke nå at følge med hos alle, men her kommer nogle billeder, som I måske får tid til at nyde.

Haven set fra vejen, med den smukke gule tretorn
som spejler sig i søen 
det er så fint
Tretornen var i haven, da vi købte huset

Vi har fået lavet vores trappe, det var tiltrængt. 

Valmuesøster købt ved Kurt i Harndrup
Måske husker I alle de iris, jeg fik foræret sidste år






de står smukt rundt omkring i haven
men der er flest

i irishøjen
og roserne
Aloha
Pirouette
Aloha

Kanelbusk/Calycanthus
Dagliljer, der var her før os
Edelweiss
Græsserne fra Marie og Søren står her ved terrassen
Heuchera
Heuchera
Vi har fået 25 mm fra mandag til onsdag i denne uge
Det var billederne for denne gang, rigtig god weekend og god start på den første sommermåned. 




20 kommentarer:

  1. Så mange fine iris og roser du har. De liker nok ditt klima veldig godt. De gule dagliljene har jeg også. Her kom det 22 mm med regn i går, og det er jeg glad for.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Endelig fik du regn, det er godt at høre. Ja det er et godt år for vore have i år.
      Klem

      Slet
  2. Hej Lisbeth,
    Så fint det bliver med din iris høj, rigtig god ide, og roserne er også kommet godt i gang. En formiddag her med meget regn, men rigtig hyggeligt besøg, så du kan tro vi fik talt rhododendron, tak til dig for formidlingen. Havde du Edelweis med fra Samsø, eller var der den slags spændende ting i haven?
    Din Tretorn lyser dejligt op i haven. Jeg må igang med luge arbejdet i skoven, du så selv alle de selv såede egetræer.
    God weekend til dig.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det er rigtig godt med irishøjen, snart er der også godt gang i roserne, der er mange knopper. Nå kom de allerede i dag fra Hadsund, det var godt, det lykkedes, altid godt at få en god rhodosnak, og Kai ved meget. Edelweiss købte jeg i Nonnebo for nogen tid siden. Jeg tænkte, den passe godt der mellem stenene. Det er da lidt bjergagtigt. Ja jeg er meget glad for tretornen. Der var godt nok mange selvsåede træer i din skov.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  3. Vi har fået ca 42 mm idag. Først et par og tredive tidligt i morges med et gedinget torden og så resten i løbet af formiddagen. Nu er det lummert og sol og myggene er sultne.
    Så smukke iris,, er de germanica alle ? Jeg har osse lavet en irishøj, dvs. den bliver kaldt tudseborg. Der bor en megatudse i mellem stenene. Sjovt.
    Jeg syntes mange af roserne er tidligt på den i år. Og jeg kan se dine osse er langt fremme. Man bliver helt forpustet af at prøve at følge med.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Det var da en slat, vi har kun fået lidt i morges, ellers har vi haft tørvejr.
      Ha ha godt der er iris på din tudseborg. Ja det er vist germanica alle mine.
      Jeg tror, du har ret, roserne er tidligt på den, men endnu er kun få i blomst, men der er godt nok mange knopper, det bliver godt, når de blomstrer.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Det er lige nu og i de næste 3-4 uger, at alle haverne i Danmark er smukkest, tror jeg. Jeg stornyder i hvert fald både egen og andres haver! Tak for synet af din.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja du har ret, men august kan nu også noget. Jeg nyder også at tage ud og se andres haver. Selv tak for at du kiggede med.

      Slet
  5. Tenk at du har kanelbusk (Calycanthus). Jeg har prøvd å så den med frø fra England, men den spiret ikke. Det blir spennende å se den røde blomsten.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Martin
      Jeg er ikke sikker på, den får røde blomster, den ser ikke sådan ud. Jeg har en, der skal få sorte blomster, men jeg er ikke sikker på, den kommer til at blomstre i år, flytningen har nok sat den tilbage.

      Slet
  6. Du kan vist både kaldes irisoman og rosoman 😁 Pirouette købte jeg sidste år efter at have læst om den på din blog. Den glæder jeg mig til at nyde i år. Godt I fik ordnet havedammen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja jeg er det hele incl. rhodoman og som du sjældne træer og buske. Det glæder mig, at du har købt Pirouette, den er skøn og velduftende, men ville ikke rigtigt i gang sidste år. Ja havedammen er ikke til at undvære.

      Slet
  7. Flot syn med tretornen der spejler sig i den nyrestaurerede havedam!
    Det hele har fart på i dette år synes jeg, og sommeren er kun lige begyndt, men det er dejligt at kunne nyde alle de store iris på én gang. - Og så er det rosetid allerede... Nu er du da kommet godt igang og ser dig formentlig ikke tilbage mere i år:-)
    Her skulle vi få rigtigt sommervejr i weekenden, så den skal nydes!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja søen med spejlinger er så fin, og vi nyder synet af træerne, guldfisk og guldsmede.
      Det går vældig stærkt i år, tilpas med regn og varme, det kan planterne lide, det er kun blæsten vi ikke kan lide. Ja det var dejligt vejr i går, og det ser også ud til at blive godt i dag, den må nydes.
      Knus

      Slet
  8. Det var en gave at få den smukke tretorn med i handlen. Den gulgrønne farve lyser så smukt i rækken med grønne træer. Og så er det jo bonus, at den spejler sig i søen.
    Både iris og roser er smukke. Her er ingen af roserne sprunget ud endnu, men vi så en rosenhave i Tyskland, og der var mange roser i blomst. Det er fint, du viser Heuceraens blomster, man bliver ofte så fokuseret på bladene, at man helt glemmer blomsterne, men de er også smukke.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det må du nok sige, tretornen glædede vi os allerede over, inden vi var flyttet ind. Ja det er bonus, at den kan spejle sig i søen.
      Ja jeg er heldig med iris og roser nu, roserne er slet ikke rigtigt startet endnu, bare vent :) Heucheraen er rigtig smuk nu.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Hej Lisbeth
    Ja jeg skal da lige love for at der sker noget rundt i folks haver, så det er bare at komme ud og suge indtrykkene til sig. Hvis vejret da ellers tillader det. Det gør det da i den grad i dag, så jeg har været i haven det meste af dagen. Desværre slutter det lidt tidligt, da vi inden længe drager afsted til Sommerrevyen på engen, men mon ikke imorgen også bliver en havedag.
    Nu er der da gang i dine Iris, de er alle flotte og taget i betragtning af at de er relativ nye så er der da mange i blomst.
    Smukt spejlbillede i søen, og hvor er den bare blevet flot efter I fik den renset op. Hårdt arbejde betaler sig, er der nogen der siger og her er det så sandt.
    Fortsat god første sommerdag.
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Jeg håber, revyen var god, det ser ud til at dagen i dag også bliver god. Ja irisne er smukke, mon ikke du kan se dem på onsdag, når vi skal ud og se haver.
      Ja det var bestemt arbejdet værd, vi nyder både søen, guldfiskene og guldsmedene i disse dage.
      Dejlig havedag i dag, når du kommer op.
      Knus Lisbeth

      Slet
  10. Du har taget nogle fantastiske billeder af træerne der spejler sig i søen. Sikke nogle iris - de er helt overdådige!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Tak ja det er en dejlig sø, og irisne er fantastiske.

      Slet