fredag den 7. juni 2024

Tre piger på havebesøg i Inges have

 Anne og jeg inviterede Aase med, så var vi tre, der gik rundt i Inge Leen´s smukke have. Jeg har været der nogle gange, bl.a til Åben have sidste år. I år holder Inge åben have på lørdag d. 8.6., fra 10-16 adressen er Inge Leen, Kildegårdsvej 36, Årslev. En spændende have som det kan anbefales at besøge.

Her kan I se billeder fra haven

flot langt kig
Calycanthus med røde blomster
kornel

Cornel
også her
her er det hvid calycanthus Venus

Det er en flot have, man kan købe planter til gode priser. Inge står også og sælger på flere plantemarkeder her på Fyn. Men jeg vil opfordre jer til selv at tage hen og se haven, det er turen værd, og hun har flere planter til salg i drivhuset. 

Bagefter tog vi til

Aases have:


Mange af Aases træer er plantet for 30 år siden, så de er blevet store, nogle af dem lidt for store for en ældre dame, hun har sans for det, der er mange flotte og forskellige træer. . 

Deutzia
Cornel
Der er mange flotte og specielle træer
Foran huset er der plantet Callaer
Fantastisk smukke, de er vinterhårdføre og bliver ikke gravet op om vinteren, men Anne og jeg var så heldige, at vi måtte få nogle knolde til efteråret, det er vi glade for. 

Bagefter kørte vi til min have, hvor vi så nogle af roserne, som var sprunget ud, ja der var da også lige lidt lagkage :)

Aloha
The ancient mariner


Vi sluttede af med at køre til Nonnebo, der havde Aase aldrig været, da hun har arbejdet i 14 år i Langeskov Planteskole, som nu er blevet til Billigblomst.

Nu vil jeg ønske jer alle en dejlig weekend.  



16 kommentarer:

  1. Takk for de flotte hagebildene! De blomstrende korneller er så fine, men de overlever dessverre ikke her. Flotte calla i blomst. Det er utrolig hva som overlever ute hos dere :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Selv tak, synd du ikke kan have korneller, jeg har kun en enkelt her, men jeg glæder mig til callaerne. Ja det er et noget anderledes klima hos os.
      Klem

      Slet
  2. De er så smukke blomsterkornellerne, især de hvide. Jeg burde ha plantet en eller to for år tilbage. Men måske var de for dyre dengang eller osse var jeg ikke opmærksom på dem.
    Calla plejer da at skulle ind om vinteren? De er smukke som de står der langs huset. Lige nu blomstrer der så meget at man næsten ikke kan følge med. Har lige været nede og besøge min mor. Hun havde noget "mystisk" blomstrende højt oppe i et træ. Det viste sig at være en gren fra en dronningebusk der har draperet sig højt oppe i en gran. skægt. Men busken må osse være mindst 50 år.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er de, jeg har heller ingen, og heller ikke på Samsø, ja det kan godt have noget med prisen at gøre.
      Ja vi andre undrede os over callaerne, den første vi så stod smukt i en krukke ude ved havebordet.
      Det var da sjovt med en dronningebusk højt oppe i en gran, så store troede jeg ikke, at de blev.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  3. Dejligt at besøge flotte haver med gode havevenner. Man bliver så glad!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det var en dejlig dag, vi var alle glade :)

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Det glæder mig at du sådan kommer rundt på havebesøg, nu hvor du er kommet til Fyn er det jo lettere og hyggeligt at i kan besøge hinandens haver. Der var rigtig mange spændende træer og buske i haverne, og det er sjældent at se Calla. Vejret her er meget omskiftelig med mange kraftige, korte byger, nogle med torden, men jeg klager ikke, det er rarere end at skulle vande i skoven. Grundet vejret har jeg ikke nået det i skoven som var meningen, men jeg kan jo ikke gøre noget ved vejret. I stedet kørte jeg til et gartneri ved Skive som gør i sommerplanter, det var meget rimelige priser, så der kommer jeg helt sikkert igen.
    Desværre sætter roserne ikke just pris på kraftige byger, så de ser lidt forslåede ud, dine ser fine ud, så I har nok ikke fået så meget regn.
    God weekend.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det er dejligt at komme på havebesøg, men jeg synes ikke, der er så mange åbne haver i år, godt jeg så har nogle bekendte, vi kan komme ud til. Ja det er sjældent at se Calla, der kan stå ude hele året. I dag har der også været korte og kraftige byger her, billederne er fra i onsdags, men de ser hæderlige ud her stadigvæk. De er jo ikke alle sprunget ud endnu.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet

  5. Det lyder som en dejlig dag I har haft allesammen. Sjovt at kunne slå sig sammen med andre haveinteresserede og få set en masse forskelligt på en enkelt dag, og det virker som om Fyn har mange skønne haver at byde på - og mange spændende have-kvinder der ved hvad de vil. I havde sandelig fortjent en god lagkage efter sådan en rundtur!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det var en dejlig dag, det syntes vi alle tre. Inge har åben have i dag, synd vejret ikke er bedre. Der er ikke mange åbne haver herovre synes jeg, men måske kommer det. Ja lagkagen blev taget godt imod og Bent var glad for resterne. :)
      Knus

      Slet
  6. Det lyder som en dejlig dag. Det er altid sjovt og inspirerende at komme ud at se haver sammen med andre haveinteresserede.
    Det ser ud til at være haver med flotte græsplæner. Hvor er plænerne dog grønne i år, hvor de ikke har manglet vand. Der er mange buske i blomst lige nu, så det er en god tid til havevandringer.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
  7. Jeg elsker at se andres haver og blive inspireret af dem. Jeg har fået flere gode ideer via Haveselskabets åbne haver - fx at sætte store glasting ud de underligste steder. Bl.a. har jeg to vinballoner, som ser rigtig godt ud ude i min have 🙂

    SvarSlet
  8. Hej Lisbeth
    Ja der var en god grundlovsdag vi havde og skønt at nå hele 4 steder. Ja Inges have er en anbefaling værdig. Håbet at hun på trods af vejret idag havde mange haveglade gæster.
    Aases have var også et dejligt besøg, imponerende hvad hun kan overkomme selv om hun jo ikke ligefrem er en årsunge længere. Ja de Kallaer er så flotte så vi kan kun glæde os til at få en lille aflægger af dem.
    Selv om jeg jo havde været hos dig for et par uger siden var det dejligt at gense det hele. Godt for Bent at vi ikke kunne spise hele lagkagen :-)
    Så manglede vi sådan set kun min have, men der var lidt for langt at køre, så der tog vi Nonnebo istedet :-) det var da også helt fint og vi kunne handle lidt ind, nå det var nok mest mig der ikke kunne dy mig :-) sammenlagt med det fra Inge så blev det jo til lidt. Jeg har ikke fået plantet endnu, bortset fra de der stiklinger der røg ned i lommen, de har fået lidt jord at hygge sig i, så må vi se hvordan det går, måske det andet bliver plantet imorgen. Idag har vi haft besøg af min ene bror og svigerinde og deres lille barnebarn Rose, så det har været hyggeligt.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja vi nåede da en del, selvom vi snakkede meget. Lad os håbe, at Inge fik mange gæster, men det har godt nok været et fælt vejr. Ja Aase er en flittig dame, men godt hun laver den om til pensionist have nu. Vi glæder os i den grad til Kallaerne.
      Der sker meget i vores haver nu, der er en del roser sprunget ud. Heldigvis havde Bent lagkage til et par dage.
      Det jeg købte blev plantet i går. Hyggeligt at få besøg, det fik vi også til aften. Per og Martha skulle rundt og snuse til mine roser.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  9. Det er to spændende veletablerede haver, du viser billeder af, med god plads til de store træer og buske. Jeg vil give dig ret i, at der ikke er slet så mange åbne haver, som vi er vant til. Nu begynder dine roser at springe ud. Mon ikke vi får en fin blomstring i år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja de var meget spændende, store træer og buske er altid spændende at se. Nej det er ikke mange åbne haver, måske er der flere i august, hvor haveselskabet vel står for det. Ja der er allerede mange roser sprunget ud, men vi får mange byger og dermed meget blæst, så det kniber lidt for dem at klare sig.

      Slet