fredag den 10. maj 2024

Skovtur og søen lappet og fyldt op igen (næsten)

 Onsdag fyldte Schippo 10 år, det blev fejret med en tur i skoven



Det var en dejlig tur, helt vindstille - det sker ikke tit.
Tirsdag gik jeg morgentur af Kattekilde vejen, her står det smukke gamle egetræ, som nu er sprunget ud.
Snart er Japansk Kirsebær færdig med at blomstre
heldigvis er der noget andet klar til at overtage
Det er parykbusken, der nu har fået løv
roserne har en del knopper, i baggrunden ved bænken den røde fjeldbirk, som allerede er vokset en del
Eleagnus Ebbengei  har fået nyt løv, det ser sjovt ud, den er jo stedsegrøn, så det nye løv kommer før det gamle er faldet af. 
Kamæleonbusken er ved at se rigtig ud.
syrener
ind til naboen er der en syrenhæk,  nu er der helt lukket imellem os, så hundene ikke mere kan skændes og gø af hinanden :)
træerne i vores skov med sol på
Tulipanerne kan lidt endnu:


De er flotte de hvide liljeblomstrende. 
Engblomme/Trollius
Gudeblomst/Dodecatheon
Søen:
Bent fik dugen lappet. Han havde klippet nogle lapper af et sted, hvor det ikke gjorde noget. vi kunne ikke få fat i nogle lapper, heldigvis er han vant til at lappe cykel, så det klarede han fint. 
her kommer der nyt vand i op til lapperne, så krydser vi fingre. Det er et stort hul at fylde vand i til vandværkspriser, men vi klarer det. Nøkkeroserne bliver fordelt lidt bedre, så vi kan nyde dem fra flere sider. Nu skal vi bare have fat i nogle dammuslinger, så regner vi med, søen er intakt igen, så jeg kan tage flotte spejlinger. 
I må have en god weekend. 


Danielle, tes douces salutations me manquent, j'espère que tu vas bien/








16 kommentarer:

  1. Det blir spennende å se om dammen holder seg tett, men det gjør den nok. Hvor mange liter vann går det i dammen? Flotte liljeblomstrende tulipaner. De er noen av de vakreste som er synes jeg.
    God helg/weekend!
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Det tror vi, at den gør, der er brugt ca. 6½ kubikmeter vand til dammen nu. Vi har som sædvanlig samme smag :) jeg holder også meget af de liljeblomstrende.
      God helg
      Klem

      Slet
  2. Tillykke med fødselsdagen! Jeg kan godt forstå I fejrede den med en skovtur, for lige nu er der så skønt derude. Spændende med dammen! Man må da håbe den holder tæt efter alt det arbejde, så I kan komme videre med at nyde den dejlige have I har skabt.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak fra Schippo :) ja der er dejligt i skoven. Ja vi krydser fingre for, at søen holder, foreløbig ser det godt nok ud. Ja nu skal vi til at nyde haven, den er skøn.
      Knus

      Slet
  3. Jeg krydser fingre for, at den nu holder vand 😉
    Ved I hvad der forårsagede lækken? Det var måske rart at vide, så I kan forebygge, at det sker igen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have, lad os håbe, den holder vand ;)
      Ja det var dunhammere, som havde så store rødder, at de borede sig ind i dugen. Den er fjernet, vi håber, den bliver væk.

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Nu må vi håbe at Bent har fået lappet hullet i søen, for det har været et stort arbejde, havde I fanget fiskene inden i tømte den for vand? Masser af dejlige tulipaner du har i din have.
    Har haft besøg i rhodoskoven i dag, pragtfuldt vejr at vise rundt i, og det ser godt ud dernede. Jeg er hundepasser i denne weekend, Zulus søster er på bondegårds weekend ophold, du kan tro de nyder at være sammen.
    God weekend til jer.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja vi tror på, at han har fået lappet hullet. Vi havde ikke tømt søen helt, så fiskene var på bunden. Ja der er mange tulipaner her.
      Dejligt at du har haft besøg i rhodoskoven, det er sjovest at vise den frem i fint vejr. Dejligt at de har det godt med hinanden Zulu og søster.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Tillykke med fødlsdagen. God ide at fejre dem med en skovtur, der er så smukt nu. Og den lysegrønne farve holder så kort.
    Oh ja syrernerne blomstrer nu. Men jeg syntes der var engang de blomstrede senere, slut maj start juni,. Men det er nok osse forskubbet.
    De sene tulipaner er så fine, måske fordi de ikke er så store og voldsomme i hovederne, men mere elegante.
    Det bliver dejligt I får jeres søspejl igen. Men ja det koster nok lidt i vand. Hvis det regnede kunne I jo lede tagløbet ned, men der er jo ikke lige udsigter til det nu.
    god weekend
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
  6. Hej Gunvor
    Jeg takker på Schippos vegne :) Ja det er ikke længe, at forårets farver holder, vi må nyde dem så længe, de er her.
    Ja det hele er forskubbet nu, alting er tidligere og tidligere. Jeg kan bedst lide, de tulipaner, der blomstrer sent og gerne de liljeblomstrende.
    Vi nyder rigtigt søen nu og håber, den bliver ved at være fin. God idé med tagløbet, Bent tænker :)
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
  7. Hej Lisbeth
    Lysegrønt og vindstille er en rigtig fin kombi, og lidt sol er da også at foretrække :-) i dag har den da været på besøg. Jeg har så brugt noget af dagen til at få bagt lidt, da jeg skal have kage med ned til min mor i morgen, da hun jo er sat ud af spillet. Der er flere diabetikere i min famile bla min mor som har givet de gener videre til mig og 3 af mine 4 brødre, ja vi er lidt jammerlige.
    Tillykke til Shippo, tænk at der allerede er gået 10 år, han var bare en lille fis da vi besøgte jeg første gang, men hvilken lille skøn fis :-)
    Gudeblomsten er så smuk, desværre er det ikke en jeg har haft noget held med.
    Håber at lapningen er gået godt og at alle de dæk Bent har lappet kom ham tilgode. En virkelig træls opgave I har været på. Men det positive er da at I er sluppet af med Dunhammerne. Fylder i op med vandværksvand eller venter I på regn og måske bruger noget tagvand.
    Dammuslinger hvad skal de gøre godt for, skal de spises eller har de en effekt på vandkvaliteten?
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja og de næste mange dage skal det blive solskin, mon ikke der så er en del mere, der springer ud, jeg har clematis og løvfældende rhodoer på spring.
      Hvor er det synd for din mor, er det ikke i nærheden af hende, der er plantemarked https://haveselskabet.dk/fyn-og-oerne/afdelinger/faaborg-midtfyn/lokale-arrangementer/2024/maj/havemarked-pa-lundegard/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1Nmu_eGQtwY3-3S35nBEo61dYMH4m_Pf1nICTUKhvAwW0YnYoAXKttSuI_aem_AZASPZPDp9QS_WCtY08SunpJo5UtldWseVJMyG9LVcJ6SXxPpyadte33O6dHV_A1kVw_NHa8MGDQyj146AwumkYi. Synd med at I alle har diabetes, er det 1 eller 2 I har?.
      Tak ja vi forstår heller ikke, at de to hunde allerede er så gamle. Bellis bliver 9 i år.
      Synd du ikke kan have Gudeblomsten, jeg købte den selvfølgelig i Nonnebo.
      Jeg tænker lappen holder, vi fyldte i går, og det er ikke svundet i nat. Ja det er vandværksvand, vi fylder med, det andet tænker han over. Dammuslinger er til at rense vandet for snavs, vi skal lige finde ud af hvor vi kan købe dem.
      Vi tager til plantemarked i dag kl. 10, bare hvis du skulle kunne lokke Mogens med.
      God dag til jer.
      Knus Lisbeth

      Slet
  8. Der er smukt i skoven, så Schippo nød helt sikkert fødselsdagsturen. Der er ikke rigtig noget, der overgår nyudsprungne bøge. Men grantræet på det andet billede er nu også flot med de nye skud.
    Det er en perlerække af dejlige billeder, du viser. Syrener er så skønne. Vi var engang til Sydfynske syrendage. Det så så flot ud med alle de blomstrende syrener langs markskellene, og så kan jeg huske, der også var åbne haver.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja der er smukt i skoven, og begge hundene nød turn. Nyudsprungne egetræer er også virkelig flotte, ja det hele er flot lige nu.
      Og syrenerne på Sydfyn er noget særligt.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. En skovtur i maj er ikke at kimse af. I haven er de nye skud på buske og træer mindst lige så fine som tulipanerne, selvom farven er mere afdæmpet. I dag ved I sikkert, om lappeløsningen holder 🙂

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det gør den heldigvis. Tulipanerne er ved at være færdige, men det er ok, for der er så meget andet flot derude.

      Slet