onsdag den 25. oktober 2017

Admiralen på solskinsbesøg

I formiddags regnede det, siden i går har vi fået 13 mm, men over middag kom solen frem mellem bygerne. Det blæser godt nok ½ pelikan, men solskin er godt til både admiralen og mine billeder.
midt i den gule blomst i Buddlejaen sad han og nød solen.
lige ved siden af buddlejaen står mine dahlia, som ikke har været særligt flittieg i år. De sidste blomster stod og ruskede i solen, så jeg plukkede dem ind i går sammen med chrysanthemum i samme farve.
Heldigvis har jeg andre chrysanthemum
 Anne ved du om det er disse, jeg fik af dig?
 Dette er en ny
og denne har jeg haft en del år, når de er ved at afblomstre tager jeg dem ind i pavillionen, der kan de klare sig, så de er klar til at blive plantet ud igen til foråret.
Chocoladeblomsten kan endnu
 Sorbus Dodong
 og tulipantræet har stadig lidt blade tilbage, men jeg er begyndt at rive bladene væk under tulipantræet.
Acer griseum har det fineste bark
 Når det er solskin beundrer jeg de fine blade på papegøjebusken, den er noget helt særligt
 Parykbusken holder løvet længe, grenene har blafret noget rundt i blæsten i dag
 Peberbusk med flotte røde bær /Daphne mezereum
 R. rex
har flotte knopper, jeg talte 13 forleden dag og er spændt på, om de kommer til at blomstre
 i går skinnede solen ikke, men papegøjebusken lyste op
I dag var der masser af solskin, her kommer billeder:


Roser kan jeg også finde endnu, selvom det svinder ind med dem.
 En rød rose der troligt kommer igen, selvom jeg skærer den helt ned efter blomstring
 Aquarell efter regnen
Bent har en enkelt blomst
 Hansestadt Rostock
 Mendoza
 Our Last Summer
 Salét
og til slut Scepter d´isle
Tak for kommentarer til bloggens nye udseende, de fleste er vist glade for de store billeder, forandring fryder.
God aften til jer

16 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Heldige deg som får besøk av admiralen så sent! Chrysanthemum er så vakre. Overlever de ute hos deg om vinteren?
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg blev også overrasket over admiralbesøg så sent, der var et par stykker, der var blevet lokket af den gule buddleja.
   Jeg graver mine chrysanthemum op, når de er færdig med at blomstre og sætter dem ind i pavillionen, jeg ved ikke, om de kan overleve ude, men jeg tør ikke tage risikoen.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Ja Admiralen kan ses samtlige måneder (hvis man er heldig) et lille antal overvintrer her. Eller rettere nogen af de der kommer nordfra prøver at klare vinteren her.
  Rexløvet er nu imponerende!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja men hvis de kommer nordfra er de jo også taget sydpå :) admiralerne.
   Ja det er meget imponerende
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Hej Lisbeth

   Scepter din d´Isle Austin-rose, ser godt ud. Den er grundet sin store blomstring, sundhed og kraftige duft en af mine absolut favoritter.

   Jeg så i går, at du også har en Generous Gardener Austin-klatrerose. Jeg har haft en ca to år, og er ikke så imponeret over blomsterrigdom og blomsternes holdbarhed.
   Derimod er Wollerton Old Hall lang mere blomsterrig og holdbar, men får desværre lidt stråleplet, men blomster alligevel lystigt med korte pauser.

   Venligst
   Karl

   Slet
  3. Hej Karl
   Ja Scepter d´isle er bestemt også en favorit hos mig, en meget flittig blomstrer, og duften er fantastisk.
   Jeg synes, at Generous Gardener er en fin og flittig rose, hold op hvor den gror op i thujaen, men duft er der ikke så meget af, og du har ret, blomsterne holder ikke så længe, men hos mig er der mange af dem.
   Derimod blev jeg skuffet over Wollerton Old Hall i år, den har kun blomstret en gang, rigtig flot endda, men så fik den stråleplet, jeg måtte klippe den næsten helt ned, så de få blomster, der kom anden gang sad så højt oppe, at jeg ikke kunne snuse til dem, det var ærgerligt, for den dufter lige så godt som Scepter d´isle.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
  4. Måske jeg skal have lidt mere tålmodighed, hvad angår the Generous Gardener. Den er stadig kun ca 1½ meter høj, jeg håber for løvet virker sundt.
   Hilsen
   Karl

   Slet
  5. Jeg behøvede ikke tålmodighed med mine to Generous Gardener, jeg købte dem for at de skulle stå rundt om thujaens stamme, men pokker tog ved dem langt op i træet. Derimod havde jeg købt Gerbe til at klatre op i træet, det tog meget længere tid for den, og blomstringen er først i år blevet noget, jeg kunne lægge mærke til. Farverne på de to roser er næsten ens.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Dit første billede ser næsten helt sommerlig ud :).
  Ja regnen er også endelig stoppet her, nu behøver vi vist heller ikke mere nedbør de komende dage. Her er plænen også fyldt med blade, men er jeg heldig kan det være at den lovede blæst i weekenden råder bod på det.
  Skønne billeder jeg nød hvert og et :)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det virker godt nok lidt sommerligt med en blomstrende gul buddleja og en admiral :) og ikke mindst solskin.
   Her er regnen også stoppet, det er dejligt, så må vi se, hvad morgendagen byder på. Jeg håber, at blæsten sørger for, at bladene lægger sig det rigtige sted, ellers må Richard ud med riven, du kan i hvert fald ikke.
   Tak skal du have, det glæder mig :)
   Knus

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Her kom solen også frem over middag og det er jo dejligt men så blæser det jo bare igen. Det blir vidst ikke meget bedre de næste dage og nu begrundet de at snakke om sne og slud. Nej vejret har ikke været med os i år :-( flot at sommerfugle stadig gider at være her.
  Nu er det jo mørkt så jeg kan ikke lige gå ud og kigge men de Chrysathemum kunne godt lige som jeg husker dem ligne mine.
  Sorbus Dodong og tulipantræet er så flotte og de må nydes nu for med den blæst får det nok hurtigt ende ja de lover jo ligefrem storm vindstød søndag/mandag.
  Det er da helt fantastisk så flot løvet er på Our lLast Summer. Her er der nærmest ikke løv tilbage på nogle så dem der blomstrer står på bare stilke deriblandt Hansestadt Rostock, ikke noget kønt syn.
  Ja det er rigtig fint med større billeder især når man er på iPaden
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja samme vejr åbenbart, men for pokker et blæsevejr, så chrysanthemerne flagrer rundt i vinden, det er ikke nemt. Nej du skal ikke se efter om det er de samme, når det er mørkt, men gerne i morgen, de er i hvert fald fine.
   Det varer nok ikke mange dage, før bladene alle ligger på plænen, eller hvor de nu blæser hen. mere storm og sne gider vi godt nok ikke, men vi har ikke noget at skulle have sagt.
   Ja Our last summer har flot løv, men kun to blomster denne gang. Jeg troede heller ikke, at Hansestadt blev til noget, men så blev blomsterne alligevel fine.
   Godt de store billeder er bedre på IPaden.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Det er da bare en nydelse at se sine billeder i et nyt og større format 😊 Flot med besøg af admiralen i solskinsvejr - her havde vi regn det meste af dagen, så I har igen været heldige. Hvad er det for noget med sne ig slud? Det kan da ikke passe! Tulipantræet og Sorbus Dodong stjæler igen opmærksomheden - det er om at nyde dem, mens bladene endnu er der. Fint med den enkelte blomst i Bent - her er der ikke så mange, der har blomster mere og flere har smidt løvet. Synes, det har været et virkelig underligt haveår, men så bliver næste år sikkert bedre 😊
  Rigtig god dag til dig i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det glæder mig at høre, at I har mere fornøjelse af mine billeder nu. Ja vi har som sædvanlig været heldige. Ja de lover sne og slud først i næste uge, det er ikke sjovt, vi gider det ikke. Der var allerede kun det halve blade tilbage i dag, så inden længe er det slut, endnu en storm og de er væk :(
   Jeg har lige skrevet med rosenmageren på fb, han synes Mia er så fin, det er den jo også.
   Ja det kan næsten kun blive bedre næste år.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hyggeligt med solskinsbilleder. I dag ser det ud,som om solen prøver at trænge igennem skydækket

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rart. Her er den ikke trængt igennem skyerne endnu.

   Slet